X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ale powiedz mi samirko cos Ci mówił o komórkach jajowych ja tez mam czasami długi cykl ico wynika ztego że te długie są zazwyczaj bezowulacyjne?
    dlatego kazał zrobić AMH żeby wiedzieć czy jest wystarczająca liczba jajek i czy nie jes ponizej norm

nie mówił ale,za to mówił ze przy długich cyklach można mieć bardzo późno owulacje i podał przekład ze laska miała owulkę w 22dc sprawdzała testami ,no i zastało potem potwierdzone ze tak jest

testy owu dwa razy dziennie rano ok.11 i potem ok. 17 ,gadał ze rano może być pozytywny a potem już nie dlatego kazał robić dwa razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:44

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do łóżka.

72808hrauishp4k.gif

Trzymam kciuki za te co testują jutro z rana. :)

samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dlatego kazał zrobić AMH żeby wiedzieć czy jest wystarczająca liczba jajek

nie mówił ale,za to mówił ze przy długich cyklach można mieć bardzo późno owulacje i podał przekład ze laska miała owulkę w 22dc sprawdzała testami ,no i zastało potem potwierdzone ze tak jest

no tez racja ja ide wprzyszlym tygodniu na monitoring no ja ma nadzeije ze owulk bedzie do 15 dnia cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:44

• la Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wystarczy mieć cykl około 32 dniowy z 12 dniową fazą lutealną i już macie owulację w 20dc. Cykle bodajże do 40 albo 40 paru dni nie są liczone jako długie. U mnie jak się nie rozregulowało to jak w zegarku 20 dc owulacja, 32 @.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Moja znajoma zaszła z owulacją w 60 dc potwierdzoną USG. Poszła po coś na wywołania bo cykl miał być bezowulacyjny, a tu bach i dzidzia.
    to się nazywa Surprise :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie sanirko masz dopiero 11 dzien cyklu o ile dobrze spojrzałam wiec jest jeszcze troche czasu na owulkę

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    w sumie sanirko masz dopiero 11 dzien cyklu o ile dobrze spojrzałam wiec jest jeszcze troche czasu na owulkę
    tak jest czas ,we wtorek jeszcze idę na NFZ do przychodni może się co wykluje do tego czasu :)

wiecie co ,myślę nad porodem w wodzie ,oni teraz maja specjalną wannę do porodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:53

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mamy ten sam dzien ja tez dzis 11 :))))

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Dziewczyny, ale wystarczy mieć cykl około 32 dniowy z 12 dniową fazą lutealną i już macie owulację w 20dc. Cykle bodajże do 40 albo 40 paru dni nie są liczone jako długie. U mnie jak się nie rozregulowało to jak w zegarku 20 dc owulacja, 32 @.

u mnie dokładnie to samo, owulacja 19-21 dc, a 32-34 @

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    to mamy ten sam dzien ja tez dzis 11 :))))

:D ,idziemy łeb w łeb :P

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

wiecie co ,myślę nad porodem w wodzie ,oni teraz maja specjalną wannę do porodów :)

ja póki co nie mysle o porodzie troche sie bólu boje no ale musze zajść potem bede myślała o porzodzie jak bede miala kogo rodzić :))))))

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja póki co nie mysle o porodzie troche sie bólu boje no ale musze zajść potem bede myślała o porzodzie jak bede miala kogo rodzić :))))))
    ja już dawno o tym myślałam nawet przy pierwym dziecku ale nie wyszło a teraz jak się uda to tak bym chciałam urodzić ,a właśnie w wodzie poród jest mniej bolesny ,szybszy i prawie nie ma cięć krocza :)

dobranoc

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc

• Katiś Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Zatestowalam. Poki co mam cień cienia. Kupie jeszcze jeden i zrobie później. Kurcze normalnie boje sie cieszyć :(

julita, Kaśka, samira, Lena87, Brawurka84, zonaboba, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leć po drugi test :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Wszystkie czerwcowe testerki :) niech ten miesiąc będzie nasz :)

Katiś spróbuj wypełnić sobie tą niedzielę tak żebyś miała jak najmniej czasu, aby o tym myśleć. A jutro najlepiej pójść na betę.

mizzelka, samira lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Moja znajoma zaszła z owulacją w 60 dc potwierdzoną USG. Poszła po coś na wywołania bo cykl miał być bezowulacyjny, a tu bach i dzidzia.
    i gdybym ja była wtedy mądrzejsza i wiedziała że test fałszywy to tez bym działała :D a tak to mialam zmyłkę :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czesc kochane. Zatestowalam. Poki co mam cień cienia. Kupie jeszcze jeden i zrobie później. Kurcze normalnie boje sie cieszyć :(
    a masz zdjęcie? pojawił się zaraz?mjaki test?

Daisy, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jednak nie będę testować tego 30go, bo właśnie trzymam w jednej ręce II kreski, a w drugiej potwierdzenie, że ten stan utrzymuje się jakieś dobre 5-6 tyg :) o jasny gwint :)

Mam nadzieję, że to nie sen :))))) to byłby niesamowity prezent na rocznicę ślubu i moje urodzinki :) dobrze, że idę do pracy :) miłego dnia Dziewczyny!!

mizzelka, Kaśka, julita, slodka100, Daisy, samira, lulu_ovufriend, lulu_ovufriend, Lena87, Brawurka84, zonaboba, Elfik, potforzasta, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaaa cie... gratuluje! mini-graphics-baby-088099.gif
    życzę nudnej ciąży :* pokaż wykres hihihi muszę zobaczyć twój przepis na sukces :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 08:25

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ