X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ale powiedz mi samirko cos Ci mówił o komórkach jajowych ja tez mam czasami długi cykl ico wynika ztego że te długie są zazwyczaj bezowulacyjne?
    dlatego kazał zrobić AMH żeby wiedzieć czy jest wystarczająca liczba jajek i czy nie jes ponizej norm

nie mówił ale,za to mówił ze przy długich cyklach można mieć bardzo późno owulacje i podał przekład ze laska miała owulkę w 22dc sprawdzała testami ,no i zastało potem potwierdzone ze tak jest

testy owu dwa razy dziennie rano ok.11 i potem ok. 17 ,gadał ze rano może być pozytywny a potem już nie dlatego kazał robić dwa razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:44

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do łóżka.

72808hrauishp4k.gif

Trzymam kciuki za te co testują jutro z rana. :)

samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dlatego kazał zrobić AMH żeby wiedzieć czy jest wystarczająca liczba jajek

nie mówił ale,za to mówił ze przy długich cyklach można mieć bardzo późno owulacje i podał przekład ze laska miała owulkę w 22dc sprawdzała testami ,no i zastało potem potwierdzone ze tak jest

no tez racja ja ide wprzyszlym tygodniu na monitoring no ja ma nadzeije ze owulk bedzie do 15 dnia cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:44

• la Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wystarczy mieć cykl około 32 dniowy z 12 dniową fazą lutealną i już macie owulację w 20dc. Cykle bodajże do 40 albo 40 paru dni nie są liczone jako długie. U mnie jak się nie rozregulowało to jak w zegarku 20 dc owulacja, 32 @.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Moja znajoma zaszła z owulacją w 60 dc potwierdzoną USG. Poszła po coś na wywołania bo cykl miał być bezowulacyjny, a tu bach i dzidzia.
    to się nazywa Surprise :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie sanirko masz dopiero 11 dzien cyklu o ile dobrze spojrzałam wiec jest jeszcze troche czasu na owulkę

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    w sumie sanirko masz dopiero 11 dzien cyklu o ile dobrze spojrzałam wiec jest jeszcze troche czasu na owulkę
    tak jest czas ,we wtorek jeszcze idę na NFZ do przychodni może się co wykluje do tego czasu :)

wiecie co ,myślę nad porodem w wodzie ,oni teraz maja specjalną wannę do porodów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:53

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mamy ten sam dzien ja tez dzis 11 :))))

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Dziewczyny, ale wystarczy mieć cykl około 32 dniowy z 12 dniową fazą lutealną i już macie owulację w 20dc. Cykle bodajże do 40 albo 40 paru dni nie są liczone jako długie. U mnie jak się nie rozregulowało to jak w zegarku 20 dc owulacja, 32 @.

u mnie dokładnie to samo, owulacja 19-21 dc, a 32-34 @

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    to mamy ten sam dzien ja tez dzis 11 :))))

:D ,idziemy łeb w łeb :P

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

wiecie co ,myślę nad porodem w wodzie ,oni teraz maja specjalną wannę do porodów :)

ja póki co nie mysle o porodzie troche sie bólu boje no ale musze zajść potem bede myślała o porzodzie jak bede miala kogo rodzić :))))))

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    ja póki co nie mysle o porodzie troche sie bólu boje no ale musze zajść potem bede myślała o porzodzie jak bede miala kogo rodzić :))))))
    ja już dawno o tym myślałam nawet przy pierwym dziecku ale nie wyszło a teraz jak się uda to tak bym chciałam urodzić ,a właśnie w wodzie poród jest mniej bolesny ,szybszy i prawie nie ma cięć krocza :)

dobranoc

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc

• Katiś Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Zatestowalam. Poki co mam cień cienia. Kupie jeszcze jeden i zrobie później. Kurcze normalnie boje sie cieszyć :(

julita, Kaśka, samira, Lena87, Brawurka84, zonaboba, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leć po drugi test :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Wszystkie czerwcowe testerki :) niech ten miesiąc będzie nasz :)

Katiś spróbuj wypełnić sobie tą niedzielę tak żebyś miała jak najmniej czasu, aby o tym myśleć. A jutro najlepiej pójść na betę.

mizzelka, samira lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Moja znajoma zaszła z owulacją w 60 dc potwierdzoną USG. Poszła po coś na wywołania bo cykl miał być bezowulacyjny, a tu bach i dzidzia.
    i gdybym ja była wtedy mądrzejsza i wiedziała że test fałszywy to tez bym działała :D a tak to mialam zmyłkę :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czesc kochane. Zatestowalam. Poki co mam cień cienia. Kupie jeszcze jeden i zrobie później. Kurcze normalnie boje sie cieszyć :(
    a masz zdjęcie? pojawił się zaraz?mjaki test?

Daisy, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jednak nie będę testować tego 30go, bo właśnie trzymam w jednej ręce II kreski, a w drugiej potwierdzenie, że ten stan utrzymuje się jakieś dobre 5-6 tyg :) o jasny gwint :)

Mam nadzieję, że to nie sen :))))) to byłby niesamowity prezent na rocznicę ślubu i moje urodzinki :) dobrze, że idę do pracy :) miłego dnia Dziewczyny!!

mizzelka, Kaśka, julita, slodka100, Daisy, samira, lulu_ovufriend, lulu_ovufriend, Lena87, Brawurka84, zonaboba, Elfik, potforzasta, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaaa cie... gratuluje! mini-graphics-baby-088099.gif
    życzę nudnej ciąży :* pokaż wykres hihihi muszę zobaczyć twój przepis na sukces :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 08:25

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ