X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi87 wrote:
    też chce dołaczyc do czerwcowych testerek, cieżko mi sie powstrzymać i już 3 razy testowałam jednak dalej nic, nastepna próba jutro :) dzień przed urodzinami :)
    każdą z nas korci:) powodzenia z "prezentem" na urodziny :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    witajcie, staramy się o drugiego malucha już od 7 m-cy.. na ovu trafiłam niedawno, więc dopiero zaczynam przygodę.. powoli przygotowuję się do testowania..
    konwalianka udostępnij nam wykres, będzie łatwiej nam na niego zaglądać :)
    a kiedy planujesz testować? :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    samira ma rację, doszukujemy się na siłę i robimy sobie nadzieję a tak naprawdę potem tylko strasznie przeżywamy kolejne rozczarowanie.
    Ale ciężko też się nie nakręcać. Dziś byłam na usg i mam endometrium 9,46 i dominujący pęcherzyk 18mm czyli chyba tobrze. Czy to oznacza że owulka za rogiem???
    nie znam się szczerze powiedziawszy.. daisy by ci odpowiedziala :) albo samira.. gdzie ejstescie? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juswik tak pecherzyk jest dobrych rozmiarów zazwyczaj pekaja do 20mm endometrium tez niezle

mizzelka, JusWik lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam mocno intensywny skurcz okolo 12.. moze wyszło jajko? :D
    tak teraz kminie i kminie bo wychodzi na to ze jednak lewy jajnik wygrał a skurcz byl baaaaaaaardzo intensywny... trzymal dobre kilka minut... tak mysle i mysle aż za dużo myślę..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja owulkę mam zaznaczoną ciągła linią a nie odlicza... muszę poszukać w bazie wiedzy..

A co do bicia po głowie, to może mama chciala się sama pochwalić a ja ją wyprzedziłam ;)
    prawda ale niektóre się nie chwalą, dużo wpisałam razem z rybieńką i aby dwie się pochwaliły... na prawie 10... więc trudno ryzyk fizyk :) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizelciu nie myśl tak tyle o tej owulce zrobilas co moglas zeby do niej doszlo teraz trzeba czekac kochana mnie tez lapią skurcze wjajniku co chwile i tez teraztylko w lewym trzeba dzialas i czekac na efekty:))))))

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    mizelciu nie myśl tak tyle o tej owulce zrobilas co moglas zeby do niej doszlo teraz trzeba czekac kochana mnie tez lapią skurcze wjajniku co chwile i tez teraztylko w lewym trzeba dzialas i czekac na efekty:))))))
    a no trzeba, ale w przyszłości na inne cykle dobre wskazówki by były... bo ciągle się uczę.... eh żeby to było takie łatwe te rozpoznawanie ciała :)

Kasia * lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mizelciu zeby to zajście wciaże było łatwiejsze to by było super pyk i dzidzia gotowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 18:15

samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    samira ma rację, doszukujemy się na siłę i robimy sobie nadzieję a tak naprawdę potem tylko strasznie przeżywamy kolejne rozczarowanie.
    Ale ciężko też się nie nakręcać. Dziś byłam na usg i mam endometrium 9,46 i dominujący pęcherzyk 18mm czyli chyba dobrze. Czy to oznacza że owulka za rogiem???
    dobrze bardzo dobrze ,pękają między 18-22 mm ,dlatego radzę bara bara przez jakieś 4dni codziennie raz dziennie , najlepiej wieczorkiem :P

mizzelka, JusWik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    no i mizelciu zeby to zajście wciaże było łatwiejsze to by było super pyk i dzidzia gotowa

tak,tyle trudu ale jaka NAGRODA :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia * wrote:
    niektóre tak mają... i po pięcioro dzieci, jeny jak im zazdroszcze.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    niektóre tak mają... i po pięcioro dzieci, jeny jak im zazdroszcze.
    co rok to prorok :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jest wykres, proszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 18:28

mizzelka, samira lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam problem nie udało mi się kupić testu o większej czułości i niestety mam do dyspozycji tylko 2 zwykłe. Jutro mam 13 dzień po prawdopodobnej owulacji myślicie że są szanse żeby wynik testu był wiarygodny? Bo biorę luteinę i nie wiem czy ją odstawić czy nie. A bete jak zrobie w piatek to wynik dopiero w poiedzialek

samira, Zajsonek lubią tę wiadomość

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane mam problem nie udało mi się kupić testu o większej czułości i niestety mam do dyspozycji tylko 2 zwykłe. Jutro mam 13 dzień po prawdopodobnej owulacji myślicie że są szanse żeby wynik testu był wiarygodny? Bo biorę luteinę i nie wiem czy ją odstawić czy nie. A bete jak zrobie w piatek to wynik dopiero w poiedzialek
    a nie możesz zrobić bety dzisiaj ? albo jutro to przecież będzie na piątek

luteina czy dupek (progesteron) nie wpływa na wynik beta hcg !! (hcg to hormon ciążowy - gonadotropina kosmówkowa) jak byś badała poziom progesteronu to owszem wpływa a tak to nie

już pisałam stronę temu o testach jak robić to tylko z czułością 20-25 są bardziej wiarygodne !!

który masz dzień cyklu ,kiedy kończysz lutkę ,kiedy term. @ ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 18:34

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lutką to trzeba uważać niestety, lepsza beta, a wyniki powinni robic w ciagu 2 godz. nie trzeba byc na czczo :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    już jest wykres, proszę
    no jak dla mnie tempka super i bez wspomagaczy? :) masz dopiero 9dpo a tak wysoka :) no ale każda ma indywidualnie.. :) teraz nam bd łatwiej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    już jest wykres, proszę
    wykres ładny ale po co tak wcześnie test ,po co :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no jak dla mnie tempka super i bez wspomagaczy? :) masz dopiero 9dpo a tak wysoka :) no ale każda ma indywidualnie.. :) teraz nam bd łatwiej ;)
    narazie bez wspomagaczy, moja ginekolog mówi, że powinniśmy poczekać z jakimikolwiek lekami; jedynie robiłam usg i niestety..dwa ostatnie cykle bezowulacyjne(co potwierdzały zresztą testy), tym razem niby była.. nigdy bym nie pomyślała, że będziemy mieli takie problemy, z pierwszym maluchem nie było żadnych - jeden cykl i od razu efekt w postaci małego szraba..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ