Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też mam lekkie-tylko na usg wyszło,że stan zapalny,a dowiedziałam się dopiero po poronieniu, które nie ukrywam było szokiem dla nas,bo był już 13 tydzień.
W każdym razie ja biorę lek-euthyrox,najmniejszą dawkę,tak profilaktycznie,tak mi zalecił gin-endomotyl1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrawurka84 wrote:ja też mam lekkie-tylko na usg wyszło,że stan zapalny,a dowiedziałam się dopiero po poronieniu, które nie ukrywam było szokiem dla nas,bo był już 13 tydzień.
W każdym razie ja biorę lek-euthyrox,najmniejszą dawkę,tak profilaktycznie,tak mi zalecił gin-endo -
oczywiście postaram się A w razie co na facebooku jest wielkie forum poświęcone hashimoto,jest również dział dla staraczek,kobiet w ciąży z Hashimoto itp.
motyl1993 lubi tę wiadomość
-
już sama nazwa Hashimoto przyprawia mnie o dreszcze.
do dzisiaj nie wiedziałam, że coś takiego istnieje ale sobie poczytałam w necie.
mam nadzieje dziewczyny, że nie przeszkodzi wam to w szybkim zajściem w ciążeBrawurka84, motyl1993 lubią tę wiadomość
-
Oczywiście,że będzie dobrze mi też do głowy by nie przyszło,że mam coś z tarczycą,bo cykle regularne,a w 1 i 2 ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań.Ja przyjmuję 12,5 i trzymam tsh na poziomie 1,więc jest ok
Ewelcia,a robiłaś może po poronieniu przeciwciała anyfosfolipidowe?
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Motyl masz piękny wykres Trochę mało różnorodności w tej temperaturze (u mnie potrafią być straszne skoki) ale to dobrze - miło się ogląda. Jest 7dpo a Ty masz spadek - to jak na zagnieżdżenie! Mocno kibicuję żeby i Tobie pojawiło się bocię
Zrób jeszcze samo TSH przy badaniu bo to ono jest ważne Mam nadzieję że będą to dobre wyniki:* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tsh mogłoby być niższe-aczkolwiek nadal wielu lekarzy trzyma się maximum tsh 2,5 dla kobiet planujących ciążę.Według mojego endokrynologa to za dużo,i powinno się utrzymywać poziom najbliższy wartości 1. Mi wprowadził leczenie gdy miałam tsh 1,5 i profilaktycznie przy staraniach o kolejną ciążę
motyl1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Motyl TSH masz w sumie w normie ale jak na starająca się ciut za duże dawaj szybciutko do endo bo jeśli się okaże że jesteś w ciąży to niestety nieprawdopodobne zakończy się tak samo Strasznie mi przykro że przez to przeszłaś - wiem sama co to znaczy więc tym bardziej mi przykro Mykaj do endo bo coś na obniżenie
Brawurka nie robiłam żadnych badań bo moja gin po pierwszym poronieniu stwierdziła że tak może być, że często się to zdarza a po drugim skupiłam się na tarczycy i małej depresji W czwartek mam wizytę u endo więc może mnie skieruje na atyTPO i antyTG. NA wszelki wypadek przyjmuję też acard zobaczymy czy coś mi to pomoże -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, muszę się wypisać z testowania 30.06, bo.... właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży!!
Teraz tylko muszę się umówić do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku.
Złoty strzał - przegrałam z moim zakład
Jeśli się nie staramy, to wtedy chyba wychodziEwelcia, mizzelka, julita, motyl1993, Ewa99, Lena87, Tygrysek, Brawurka84, samira, Iwka, Daisy, Rybeńka, Magda_lena88, przedszkolanka:), Zajsonek, Ofelaine, Kasia * lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Dziewczyny, muszę się wypisać z testowania 30.06, bo.... właśnie zrobiłam test i jestem w ciąży!!
Teraz tylko muszę się umówić do lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku.
Złoty strzał - przegrałam z moim zakład
Jeśli się nie staramy, to wtedy chyba wychodzi
gratuluję kochana! zarażaj!Sue lubi tę wiadomość