X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mężula też ucieka na dłuższy wieczór, może wróci do 22... chociaż lapek będę mieć dla siebie weheheh :D
    i poszukam sukienek na wesele.. bo już ręce załamuje, mam być świadkową i mam aby półtora miesiaca na kupno :<

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po kapieli i w pizamce, dziecko pogonione do lozka o 19, Niemcy strzelili kilka bramek to mozna odpoczac :) a mnie od popoludnia boli zoladek az dziwne bo zanim zaczelam robic obiad mysle hm moze glodna jestem ale nie..zjadlam no ale dalej i dalej. Ciumam lutke, sluz zauwazylam juz taki jakby przed @ taki lekko wodnisty z nitkami. Sama nie wiem jak to nazwac :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez dużo kremowatego śluzu... a już powinno sie powoli robić sucho a nadal są wyspy śluzu rozciągliwego. :O
    ale czekam czekam nadal :D
    jaja nie dają mi spokoju :D kują i kują... ten cykl jest naprawdę pracowity bo tyle dni dają mi popalić :D

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zajadam popcorn z mikrofali omnonommonomnom :D

Wlasnie w gazecie Flesz znalazlam ulotke z biedronki ze beda tam ciuszki nawet tanie. Na pewno pojade obejrzec po weekendzie. Spodenki, koszulki, normalnie konkurencja dla Lidla :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio byly pieluchy i ubrania ciążowe :D i kosmetyki dla maluchów w przecenie :D

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chciałam Wam powiedzieć, że dzień porodu był najpiękniejszym dniem w moim życiu <3 Było cudownie, nie bałam sie tylko cieszyłam, ze zaraz zobacze słodkie, malutkie stópki :)
    Bardzo Was proszę nie czytajcie wpisów które sa pewnie w połowie zmyślone, nie słuchajcie "ciotek dobra rada", nie myślcie o bólu... skupcie sie na dzieciątku a pójdzie szybciej niz myślicie a nagroda nieopisana. Wszystkim Wam tego życze :)

mizzelka, Ewa99, Betty Boop, jonka91 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie o faktyczną czulość testów. W pierwszej ciąży w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy, kupiony w aptece (Quix czy cos takiego). Test z porannego siku tak jak trzeba. Wyszedł cień cienia. Ja go widziałam, mój mąż nie. Tego samego dnia poszłam na bete i wynik 100. A test był niby o czyłości 25 wiec przy takiej becie powinna wyjsc gruba krecha... tak myślałam. Teraz kupiłam test o czułości 10 ale nie wiem czy sie tym w ogóle sugerowac... co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 20:44

samira lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu jest mniejsza ilość hormonu niż we krwi, dlatego testy potrafią kłamać. Testów 10 nie warto kupować bo potrafią kłamać w drugą stronę, są zbyt czułe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 20:46

Madzik82, Nona lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobałyście:D

LA witaj w klubie też samotnie spędzam nockę:) mąż przyszedł o 17 i poszedł znowu na 21:/ a pierwsze o czym pomyślałam jak mi powiedział ze idzie, o nie ostatnia szansa na ♥:D wiec musiałam go jeszcze wykorzystać za nim pójdzie:D

MIZELKA zazdroszczę wesela:) tak bym się przeszła na jakieś, a tu jak na złość nikt się nie żeni:)

DAISY o jaaaaa ale dawno popcornu nie jadłam:D narobiłaś mi smaku:)

Daisy lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Mam do Was pytanie o faktyczną czulość testów. W pierwszej ciąży w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test ciążowy, kupiony w aptece (Quix czy cos takiego). Test z porannego siku tak jak trzeba. Wyszedł cień cienia. Ja go widziałam, mój mąż nie. Tego samego dnia poszłam na bete i wynik 100. A test był niby o czyłości 25 wiec przy takiej becie powinna wyjsc gruba krecha... tak myślałam. Teraz kupiłam test o czułości 10 ale nie wiem czy sie tym w ogóle sugerowac... co myślicie?

parę postów temu o tym pisałam ;)

te 10 są wysokiej czułości ale dlatego mogą sfałszować wynik [pokażą pozytyw często jest to tylko podwyższony naturalnie hormon tz. pokażą ciąże a jej nie ma ,chociaż nie zawsze tak jest ,raczej w przypadku gdy testowa jest mało wyraźna a z kolei taki z niższą czułością 20-25 jest bardziej wiarygodny (wiem zdarza się że i te wychodzą pozytywne a ciąży nie ma )zdarza się tez tak ze robią dziewczyny test ciążowy 20-25 i piszą ze ten strumieniowy czy kasetkowy nie wyszedł pozytyw a po kilku dniach inny z tego samej czułości i typu pozytywny i już uważają ze tamten felerny i to jest błąd bo po prostu hormon nie był na tyle wysoki żeby wykryć a po tych paru dniach wzrósł i dlatego jest wykrywalny dla takiej czułości czyli prawidłowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:06

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czesto cien cienia cienia i dupa..ale nadal je kupuje eh. Ciekawe tylko kiedy sie to liczy jako cien cienia. Jesli wyjdzie dajmy na to w ciagu 5 min to sie liczy?

Madzik mysle inaczej niz Ty. Wiele dziewczyn wlasnie nie czyta o negatywnych stronach niektorych porodow. I moim zdaniem to jest zle bo jedne porody ida gladko, inne nie. Jedne z nas rodza 2h, inne 28h. Jak czytamy tylko ochy i achy to potem jest tylko rozczarowanie, ze nie bylo tak jak pisaly kolezanki. Mysle ze lepiej byc przygotowanym i sie ew. milo rozczarowac niz zderzyc sie z rzeczywistoscia i miec pretensje 'mialo byc tak pieknie'.
    To co ja pisalam nie bylo wyssane z palca i nikomu nie zycze wpychania kilku palcow w szyjke macicy, bo bol ten pamietam do tej pory tak jak moment nacinania krocza, ktorego de facto powinnam nie czuc, no ale lekarz nacial mnie na schodzacym skurczu, a nie szczycie parcia. Ja porodu nie wspominam przyjemnie (moze tez dlatego ze rodzilam bez przeciwboli bo mi w mig wyplukali bo odlecialam i sie akcja zatrzymala bo nie wspolpracowalam) ale nie pisze tego by straszyc tylko informacyjnie. Mysle ze kazda z nas ma prawo podzielic sie swoimi przezyciami. Drugiego porodu tez sie boje i tego nie ukrywam i licze ze pojdzie lzej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:06

kapturnica lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja nie miałam super idealnego porodu... Poród nagły w 37tc. Ale tego sie nie pamięta. Zapomina sie w momencie kiedy przytulisz Maluszka. I nie chodziło mi o Ciebie bo to to co pisałaś było akurat zabawne i sie uśmiałam :) Chodzi mi o laski straszące na serio niewyobrażalnymi rzeczami i tylko stresują reszte. Bo chyba nie ma sensu czytac w ciąży o śmierci dziecka przy porodzie itp... Bo to już nie jest śmieszne :(
    Pierwsze tygodnie ciąży czytałam wszytsko i nagle czułam wszystkie niepokojące objawy. Puknęłam sie w głowe i przestałam czytac. Ciąża zagrożona od samego początku do porodu. Leżałam całą ciąże ale warto było :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah to przepraszam mam nadzieje ze nie poczulas sie urazona, myslalam ze to do mnie :p a to pewnie do tych pseudo odkurzaczy. No ale zdanie podtrzymuje :) Wiesz najgorzej jak sie slucha przezyc kogos kto cos gdzies slyszal, wtedy wychodza tak dziwne historie. Oj powiem Ci ze ja sie poplakalam juz po z radosci ze juz mam to za soba. Niestety do tej pory wspomnienie porodu mi towarzyszy jako najgorsze przezycie w moim zyciu. No i jeszcze niedawne wyciecie migdalkow i rekonwalescencja ponad miesieczna :D
    Co do porodu to ja tez 37tc, tak jak pisalam 3st dojrzalosci lozyska w 7msc, skierowanie na porodowke z wahaniami tetna plodu, skurcze byly ktorych nie czulam, a mala sobie sie podduszala tam :/ szczesliwie sn i 10/10 pkt :) eh zycie ja dopiero jak zaczelam starania w pazdzierniku to uznalam po tylu latach ze jestem gotowa przezyc to jeszcze raz. Na porodowce w 35st upale srodek lipca lezalam w dlugim rekawie i zimowych skarpetach z nerwow co chwile slablam. Do tego za sciana rodzila laska, ktora co 3 min rzucala takie wiazanki przeklenstw ze nie dalo sie skupic na porodzie :D no ale ona rodzila 43 h i byla na porodzie w 3 szpitalach! Masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:19

kapturnica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie zaciążyłam ale już mnie to stresuje takie sytuacje... albo poronienia, wiem że się nie ma na to wpływu, ale kurde po co stresować dodatkowo? :<
    jak i tak człowiek się bije z własnymi myślami, a co dopiero jak sie naslucha takich historii..
    moge sobie tylko wyobrażać jak poród może być straszny... Ale wolę o nim nie myśleć bynajmniej do 8 miesiąca i żyć w niewiedzy i spokoju :D

Daisy, Ewelcia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, spoko Daisy... przeraziłam sie, ze wzięłaś to do siebie!! Aaaaa ;)

samira lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik nie ogarniam Twojego poczucia humoru z postu wyzej :p, mam pms :D Nabijasz sie ze mnie? :D bo czytam i czytam nic przerazajacego nie znalazlam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez skończony 37tc urodziłam :)

byłam teraz z G w spożywczym na zakupach i kupiłam sobie młodą kapustę kiszoną ,ot tak mnie naszło :P pycha ,zjedzona a ja się dalej ślinię na jej myśl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:27

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm Samirko zachcianki??? ;)

samira, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieeeee.... hahaha ja się przeraziłam i wystraszyłam, ze pomyślałaś ze mój post był do Ciebie. Ciśnienie mi skoczyło na myśl, ze mogłabym Ciebie przez pomyłke obrazic. To mnie przeraziło. Tylko to :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dobra czyli jest czysto :D <3 juz mi humorki ida, przydam sie na fioletowej :D :D :D

Madzik82, Ewelcia, Tygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ