X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG to żeby się nie denerwować, że na NFZ nie robią, bo takie są wytyczne, że w trakcie zdrowo rozwijającej się ciąży robi się USG dwa (ewentualnie trzy) razy. Prywatnie płacisz i masz, dla nich to czysty zysk, a człowiek może popatrzeć sobie na dziecko.

samira lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna wiesz jak ja bylam w pierwszej ciazy to moje potwierdzenie po pozytywnym tescie, tego samego dnia, to bylo wlasnie macanko na fotelu :p no ale kwas foliowy kazala brac :p
    To byly czasy :D

Ah i tez mowila ze 3 usg tylko :) masakraja od 7 msc mialam co tydzien z racji 3go stopnia dojrzalosci lozyska..

Co do historii na porodowce to moja nie bylaby zbyt zabawna hehe zwlaszcza robienie rozwarcia palcami przez polozna. KATASTROFA DARLAM SIE Z BOLU NA CALE 2 PIETRA SZPITALA, mama mowila ze wszystkie brzuchate wystraszylam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:49

Kasia *, Ewelcia lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale nie sprawdza sie czy jest zarodek i czy w ogole w macicy?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakis zart:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no zapytala kiedy om i na fotel. Ja bylam od owulki 1.5 tyg wiec i tak by nic nie widziala. Co wiecej nie robilam ani razu bety nie mialam nawet pojecia wtedy ze takie cos istnieje. Byl test, 2 kreski i haj lajf :D

samira, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja wczoraj obejrzałam fajny program Kasi Bosackiej - "O Matko" - poradnik przez całą ciążę :)
    Lubię ją, często oglądam wiem co jem.
    Ja też zacznę prowadzić pamiętnik, jak już lekarz potwierdzi, że Junior jest tam, gdzie ma być ;)
    fajny program, mam nagrany na nagrywarce :) a ten drugi też często oglądam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    serio- pisaly jak komus dziecko ciagneli takim czyms jak rura od odkurzacza!:)

ale ja wam powiem cos lepszego! :)

bylam na NFZ u gina- bo robilam cytologie-(ale spokojnie mam lekarza do ktorego ide prywatnie )

mysle poslucham jaki ona ma dla mnie plan, mowie ze zaszlam w ciaze i czy mozna to jakos sprawdzic!!!
    ( oczywiscie wiem ze ok 7 tyg widac serce a wczesniej mozna stwierdzic zarodek)

a pani dr mowi ze usg to w 12 tyg! bo teraz to nei ma sesnu bo zobacze kropke
    i pytam to jak to potwierdzimy? a ona mowi ze badaniem na fotelu.
    a ja mowie ale jak pani Stwierdzi ciaze badaniem?

no i zbadala mnie na fotelu- i mowie i jak?:)
    a ona ze ciaza:)
    bo macica rozpulchniona..
    aja mowie myslalam ze trzeba sprawdzic czy zarodek jest w macicy..

to byla moja ostatnia wizyta w gabinecie .

badania moge dostac od rodzinnego

dzis dala mi troche badan morfologie, cytoomegalie , przeciwciala te rozne , Hiv , mocz

nie widzialam czegos takiego.

aha i powiedziala ze usg 13 i 28 tydz

:)
    i tyle

nawet nie powiedziala ze mam lykac kwas foliowy.

w dupe jeza!:) poszlam i sama sobie kupilam omega med;) dla mojego okruszka i czekamy na wizyte w nast tyg - i zrobie usg bo uwazam ze tak trzeba:) zreszta pewnie kazdy inny lekarz uwaza:)

no moze nie z Pomorza od Kasilki:)
    kopara opada :O

• la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wiem co jem, ale wyjątkowo nie lubię takiego infantylnego sposobu prowadzenia, wyjątkowo mnie irytuje.

Nona lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Nie no zapytala kiedy om i na fotel. Ja bylam od owulki 1.5 tyg wiec i tak by nic nie widziala. Co wiecej nie robilam ani razu bety nie mialam nawet pojecia wtedy ze takie cos istnieje. Byl test, 2 kreski i haj lajf :D
    ja jak byłam w ciąży to miałam tylko jedno USG i to wysłana byłam do szpitala gdzie moja ginka pracowała ale robił usg inny lekarz, chodziłam prywatnie do tamtej babki to było 19 lat temu

kapturnica lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie to ogladac, ale te jej przebieranki to mnie doprowadzaja do bialej goraczki.. O matko tez mam na nagrywarce :)

A ja coraz bardziej czuje ze sie znowu nie udalo. Ta lutka tylko mnie wkurza bo cale dnie przesypiam na siedzaco wrecz.

Samirko ja za to na wizyte jak szlam to na usg sie zapisywalam na drugi dzien i musialam jechac do innej dzieknicy komunikacja.. :D
    A teraz..niedlugo to Ci usg przez neta zrobia lub przyjada do domu niczym opalanie natryskowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 19:01

kapturnica, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Ja lubię wiem co jem, ale wyjątkowo nie lubię takiego infantylnego sposobu prowadzenia, wyjątkowo mnie irytuje.
    mnie tez irytują niektóre zachwiania Bosackiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja tez lubie to ogladac, ale te jej przebieranki to mnie doprowadzaja do bialej goraczki.. O matko tez mam na nagrywarce :)

A ja coraz bardziej czuje ze sie znowu nie udalo. Ta lutka tylko mnie wkurza bo cale dnie przesypiam na siedzaco wrecz.
    mi też się chce po niej spiochać a w nocy za to z boku na bok się przekręcam ;)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna takich lekarzy to tylko wywalić z zawodu!!!! Eh....

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytalam troche na fioletowej. Ojj nas tam brakuje bysmy wszystko uspokajaly. :) :) :)

Ewelcia, mizzelka, samira lubią tę wiadomość

• madzianka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja juz zaliczylam popludniowa drzemke jak wstalam to bylo mi slabo i zoladek mnie bolal. Zrobilam obiadek zjedlsmy a teraz sie lenie :-)

p19us65glzzsn3k4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy właśnie, dobrze ze sloneczna założyła wątek czerwiec i lipiec :D to będzie więcej osób i mam nadzieje ze opanowanych :D chociaż w ciąży to różnie bywa haha :D ja to po lutce płakałam jak bóbr :D

Daisy, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie dzisiaj tak na tą popołudniową drzemkę cisnęło ale nie zdążyłam - tyle rzeczy na głowie, a teraz to już za późno bo nie zasnę w nocy :/

Ale padnięta jestem strasznie, na oczy ledwo co patrzę :/
    Swoją drogą niezłe są te laski z fioletowej :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Poczytalam troche na fioletowej. Ojj nas tam brakuje byśmy wszystko uspokajały. :) :) :)
    Trzeba tam zadymę zrobić :P

kapturnica, Ewelcia lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jest taki dzien senny dzisiaj... za szybka zmiana temperatur jak dla mnie.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • la Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do drzemek to ja dziś spałam z mężem przed jego pracą. Dziś sama spędzam nockę.

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ