Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie wchodzę więcej na fioletową stronę. Naczytałam się o poronieniach, ciążach pozamacicznych, pępowinie wokół szyi, że już mam dość!
Kłótnie, wymądrzania..masakra. Nie wiem jak to jest, że na naszym wątku jest tak przyjaźnie...
Ja od razu wyszukuję u siebie objawów wszystkich złych rzeczy i tym myśleniem coś przyciągnę. Dość!
Idę oglądać mecz, albo Sex w wielkim mieście!
Daisy, Tygrysek, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySue wrote:Dziewczyny, nie wchodzę więcej na fioletową stronę. Naczytałam się o poronieniach, ciążach pozamacicznych, pępowinie wokół szyi, że już mam dość!
Kłótnie, wymądrzania..masakra. Nie wiem jak to jest, że na naszym wątku jest tak przyjaźnie...
Ja od razu wyszukuję u siebie objawów wszystkich złych rzeczy i tym myśleniem coś przyciągnę. Dość!
Idę oglądać mecz, albo Sex w wielkim mieście!kapturnica, mizzelka, Nona lubią tę wiadomość
-
ale to jeest nienormalne! Ktoś o coś zapyta, a te od razu same najczarniejsze historie opowiadają. Już na wysysaniu dziecka rurą od odkurzacza odpuściłam.
Koniec. Będę czytać dużo książek, pytać lekarza, a nie szukać w internecie.
Dr Google i tak zawsze diagnozuje raka, więc dość!!
I po prostu założymy jeden wątek, jak już każda zaskoczy to się będziemy wspierać. Te starsze ciążą będą uspokajać, że to normalne itd, młodsze będą trzymać kciuki za poród. Tak sobie wyobrażałam forum przyszłych mam.kapturnica, samira, Daisy, Kasia *, Tygrysek, Ewelcia, mizzelka, Nona lubią tę wiadomość
-
Nona, nie wiem ile masz lat, ale rzuć ty kąt termometr, testy i wiesołki wszelakie i minimum trzy cykle staraj się na spontanie. Mówię minimum, bo normą jest, że większość stara się przez pół roku, szczególnie o pierwsze dziecko. Podczas starań cykl się rozjeżdża, dodatkowo skok nie świadczy w 100% o owulacji, więc miesiące bezowulacyjne, tak na prawdę można o kant tyłka trzasnąć i odjąć od tych staraniowych, bo w nich nie było szans na zajście. Każda z nas chce lub chciała zajść szybko, ale nie wyszło (lub i niektórym wyszło). Może czujesz, że ci to pomaga, ale skoro u ciebie wszystko ok, to prawdopodobnie wyjdzie wam dość szybko.
Dziewczyny, które robiły zastrzyk na wywołanie owulki po jakim czasie test ciążowy będzie wiarygodny?
Daisy, twój opis podziałał mi na wyobraźnie, to było straszneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:18
Nona lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
la wrote:
Dziewczyny, które robiły zastrzyk na wywołanie owulki po jakim czasie test ciążowy będzie wiarygodny?
Po pregnylu 10tys jednostek w 10dniu po podaniu test 25tka juz nic nie wykryl w moczu wiec mysle ze kolo 14 po podaniu mozna byc juz pewnym ze ciaza a nie reszta hcg z zastrzyku -
CZERWCÓWECZKI
1 - inezka (@), Katiś, merida17, Mała Mi86 , klaudiaslask
2 - Kaśka (@), JaKo , mandragora , bella84 , Nenaaa , Violik , Kropek29 , emili . Agi , Leyla , marcela29
3 - aja , mirusia77 Martuniss, słońce ,Edytka ,
4 - XxMoniaXx , paaulla84 (@), Januszkowa , angelis8 , Izzy
5 - Emily83, basiulkaa_89 (@), dzastina2005 , justi87, potforzasta(@), Ania_84(@), misia79 , Promoszka
6 - Iwka (@), Eruanna , Dora8201 , bulinek88 , Borgnesse
7 - Gosiacu(@), sonia18a
8 - kasia1988 , marcela29 , efcia90 , olcia87
9 - slodka100 (@), gusiaa , Anuśka , słoneczna 85 , hakuna.matata , lula88 , kasiatoja Angelstw , Chajko
10 - Mega (@), Paragonik_93 (@), Rudasek , Sue , pudel22 , ofelaine (@)
11 - Welonisia (@), Tygrysek86 (@), *Sylwia
12 - Rubi(@), lulu_ovufriend (@), Kasiulik
13 - Brawurka84(@), zara (@), olencja, maja35 magdaleka_ka (@), munirka (@), Aprilka , AnusiaM
14 - aTyna, kasika8303
15 - kierzynka, kasianadine
16 - Ewa99 , czrnula22 (@), motyl1993
17 - przedszkolanka, madzianka
18 - Kasia*
19 - Aniiusiaaa5, Edka
20 - pleasure, Ewelcia, Krokodylica, marissith
21 - mala1407
22 - samira, JusWik, Zonia, takasobieja
23 - chmurreczkaa, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82, Daisy
24 - Another, Julita
25 - Magda_lena88, Nasturcja
26 - Rybeńka, Tasiemka, Pysiaaa21
27 - Iwonaa11, Betty Boop
28 - Bombelek87, liwi
29 - mizzelka, Neli
30 - La, aisza, Mirinda, staraczka
w tym miesiącu jest: 45
...
Dziewczyny zaciążąć proszę bo nam lista znika (była na 368 stronie)
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnySue wrote:ale to jeest nienormalne! Ktoś o coś zapyta, a te od razu same najczarniejsze historie opowiadają. Już na wysysaniu dziecka rurą od odkurzacza odpuściłam.
Koniec. Będę czytać dużo książek, pytać lekarza, a nie szukać w internecie.
Dr Google i tak zawsze diagnozuje raka, więc dość!!
I po prostu założymy jeden wątek, jak już każda zaskoczy to się będziemy wspierać. Te starsze ciążą będą uspokajać, że to normalne itd, młodsze będą trzymać kciuki za poród. Tak sobie wyobrażałam forum przyszłych mam.
no właśnie wspierać się a nie dołować
zamiast wytłumaczyć to straszą
ja pitole to z rurą od odkrzacza ,na pojętne bardzo te laskiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:24
-
nick nieaktualny
-
Wysysanie dziecka odkurzaczem? Czy one tam o czymś takim na serio pisały?2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyja jak zajdę w ciążę ot nie będę się udzielała nigdzie... czytać w googlach różne rzeczy a tak to ciąże lepiej sobie sama przenosić a nie martwić się czy wkurzać , ze ktoś się wymądrza. Pamiętnik będę prowadziłą i tyle a jak jakieś pytania to wtedy wujek google.
Kasia *, Sue lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj obejrzałam fajny program Kasi Bosackiej - "O Matko" - poradnik przez całą ciążę
Lubię ją, często oglądam wiem co jem.
Ja też zacznę prowadzić pamiętnik, jak już lekarz potwierdzi, że Junior jest tam, gdzie ma byćsamira, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Aaaa, w google każdy objaw to objaw raka, więc jak coś nam dolega to idziemy do doktora, a nie do wyszukiwarki google. Moja mama ma raka piersi, miała zakaz czytania w internecie o czymkolwiek bo tam są same historie, z niezbyt szczęśliwym zakończeniem.
Toż próżnociąg stosuje się bardzo, ale to bardzo rzadko z tego co kojarzę. Kiedyś na innym forum był super temat coś w stylu zabawnych opowieści z porodów. Normalnie po przeczytaniu nie taki poród straszny jak go malują.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
serio- pisaly jak komus dziecko ciagneli takim czyms jak rura od odkurzacza!
ale ja wam powiem cos lepszego!
bylam na NFZ u gina- bo robilam cytologie-(ale spokojnie mam lekarza do ktorego ide prywatnie )
mysle poslucham jaki ona ma dla mnie plan, mowie ze zaszlam w ciaze i czy mozna to jakos sprawdzic!!!
( oczywiscie wiem ze ok 7 tyg widac serce a wczesniej mozna stwierdzic zarodek)
a pani dr mowi ze usg to w 12 tyg! bo teraz to nei ma sesnu bo zobacze kropke
i pytam to jak to potwierdzimy? a ona mowi ze badaniem na fotelu.
a ja mowie ale jak pani Stwierdzi ciaze badaniem?
no i zbadala mnie na fotelu- i mowie i jak?
a ona ze ciaza:)
bo macica rozpulchniona..
aja mowie myslalam ze trzeba sprawdzic czy zarodek jest w macicy..
to byla moja ostatnia wizyta w gabinecie .
badania moge dostac od rodzinnego
dzis dala mi troche badan morfologie, cytoomegalie , przeciwciala te rozne , Hiv , mocz
nie widzialam czegos takiego.
aha i powiedziala ze usg 13 i 28 tydz
i tyle
nawet nie powiedziala ze mam lykac kwas foliowy.
w dupe jeza! poszlam i sama sobie kupilam omega med;) dla mojego okruszka i czekamy na wizyte w nast tyg - i zrobie usg bo uwazam ze tak trzeba:) zreszta pewnie kazdy inny lekarz uwaza:)
no moze nie z Pomorza od Kasilki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:37
samira lubi tę wiadomość