X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam allegrowe tylko :-)

Ewelcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A testy ciążowe macie na początek zwykłe paskowe z Allegro żeby nei marnować a już drugi test dla potwierdzenia to ten droższy Quick itp?
    Gdzieś słyszałam taką opinię...
    paskowe as do d... bo maja wysoka czułość 10ul a lepsza jest niższa 20-25

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:59

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko z rossmana :) za 12 zł:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milo mi poiinformowac ze na fioletowej stronie zrobilam miejce dla czerwocwek i lipcowek- wspolny watek:)

Nona, mizzelka, kapturnica, Ewa99, Daisy, Kasia *, Ewelcia lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:59

samira, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no 10 jest bardziej czuly niz 25 :))

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A ja myślałam że im mniejsza liczba tym czulszy czyli że 10 czulszy niż 25
    Wstyd mi że nie ogarniam ;-)

dobrze myślisz te 10 są wysokiej czułości ale dlatego mogą sfałszować wynik [pokażą pozytyw często jest to tylko podwyższony naturalnie hormon tz. pokażą ciąże a jej nie ma ,chociaż nie zawsze tak jest ,raczej w przypadku gdy testowa jest mało wyraźna a z kolei taki z niższą czułością 20-25 jest bardziej wiarygodny (wiem zdarza się że i te wychodzą pozytywne a ciąży nie ma )zdarza się tez tak ze robią dziewczyny test ciążowy 20-25 i piszą ze ten strumieniowy czy kasetkowy nie wyszedł pozytyw a po kilku dniach inny z tego samej czułości i typu pozytywny i już uważają ze tamten felerny i to jest błąd bo po prostu hormon nie był na tyle wysoki żeby wykryć a po tych paru dniach wzrósł i dlatego jest wykrywalny dla takiej czułości czyli prawidłowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:15

mizzelka, Nona lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ja w dniu @ robie tzw miesieczny zapas 30 testow owu i iles tam ciazowych. Podejrzewam ze taki pamiatkowy test to na pewno bym kupila kasetke.

A ja ciumam cium cium moja 3 i 4 dzis lutke, wieczorem pojdzie 5 i 6. Az mnie mdli chwilami, chyba po niej. :D

Taki glupi objaw dziewczyny, moje piersi od dzis nie mieszcza mi się w dloni :D
    (Taaak! Takie mam małe, hehe) No i te sutki bola w koncu też. Eh az milo pomyslec ze moglby to byc pierwszy objaw zielonego potworka!

Nona lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, widziałam wczoraj tę dyskusję na temat wózków. Moim zdaniem rozmowa o wózkach teraz ma tyle sensu, co zapisywanie małego do podstawówki po urodzeniu.
    Zazdroszczę Ci na makssa, że dostałaś wózek! Nie widzę w tym nic złego. Myślę, że ludzie, którzy dużo zarabiają, ale szanują wartośc pieniądza też by tym nie pogardzili.
    A w internecie każdy może być wielki ;)

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano pewnie ze tak Sue :)nas stac na wózek nawet za 2 tysie ale uwazam to za pomysł bez sensu :) bo wiadomo auto jak kupie to jezdze lata a w wózku, szczegolnie w godoli bobasek jezdzi ok 6 mcy ! wiadomo ze ma jemu byc wygodnie, ma byc bezpieczny..dla nas lekki i funkcjonalny! ale jak ktos kupił nówke sztuke, dziecko pojzdzilo pol roku i podali dalej to nie widze w tym nic złeo! a One wszystkie madrale beda nowe kupować bo trzeba mieć nowy! skoro maja takie zdanie to prosze bardzo, ja nie zabraniam przeciez! wyraziłam tylko swoja opinie :D a co do czasu to masz racje, ja sie dopisałam pomimo dopiero 5 tyg bo po prostu ten wózek juz mamy! a inaczej to bym nawet do tematu nie podchodziła bo w tych calych przygotowaniach wózek mielismy na ostatnim miejscu! :)

Daisy, kasika8303, Krokodylica, Ewelcia lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś mówiło się, że wózek i łóżeczko (zwłaszcza) kupuje się po porodzie. :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynko moje Kochane lece do domku pomału :) musze jeszcze skoczyć na poczte a pozniej robie botwinke bo mi Paula55 narobiła ochoty :):)

buziaki , trzymajcie sie cieplo i nie dajcie sie nikomu sprowokować :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,df544a1f20849424b4be3a4136e23734.html

Popołudniowy mocz z cieniem!!! :)
    Boszzz test z cieniem, a nie mocz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:40

mizzelka, Zajsonek, kapturnica, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam ogórka kiszonego, malosolnego, po czym zagryzlam to truskawkami i popilam zupa brokułowa:)
    Mniam:)

Ewelcia, mizzelka, Ewa99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kiedyś mówiło się, że wózek i łóżeczko (zwłaszcza) kupuje się po porodzie. :)

ja wlasnie chyba tak zrobie ze wozek i lozeczko kupie po porodzie moj m kupi jak ja jszcze bede w szppitalu tak sadze jak bede miala juz swoje dziecko to kolor wozka bedzie mi juz totalnie obojetny wiec niech mąz kupuje jak juz maluch bedzie na swiecie bo juz niejedenj historii sie nasluchalam ze maluszki jednak zasypialy pod koniec ciazy :( wiec wole dmuchac na zimne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:49

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana obejrzec zawsze mozna sobie wczesniej i wybrać, a maz tylko zeby wiedzial albo pani w sklepie powiedz ze przyjdzie maz i kupi po porodzie :) Tak by wszystko czekalo juz na Was w domku :) Eh mozna sie rozmarzyc... :(

Sue ale dalas czadu hahahahahaha normalnie nie wierze jakie zachcianki :)
    Ja w pierwszej ciazy mialam straszna ochote na pieguski. Jadlam tylko i wylacznie pieguski! To jeszcze przed zrobieniem testu! Teraz wiem, ze byl to objaw :D Ah no i pokochalam owocowe herbatki i fetę :D Wiem, wiem, feta, nie mozna. Ale czytalam duzo na ten temat i ponoc feta grozna jest jak sie wpychaloby ją do pochwy... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:49

kapturnica, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo masakra.. 11 dni czekania ehh czy będą dwie II czy znów nie :((

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana obejrzec zawsze mozna sobie wczesniej i wybrać, a maz tylko zeby wiedzial albo pani w sklepie powiedz ze przyjdzie maz i kupi po porodzie :) Tak by wszystko czekalo juz na Was w domku :) Eh mozna sie rozmarzyc... :(

no dokładnie o to mi chodzilo ze wybiore sobie wczesniej a kupie po porodzie :))))

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ