Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ooo a jak to dziala? Skraca cykl? Bo moje to 30,30,43,38 no i obecny takze tego... cholera wie co teraz bedzie :-)

Da sie te ziola zamowic gdzies przez internet? Nie mieszkam w Pl.

Reguluje hormony. Ja mam cykle 27/28 dni ale problemem są plamienia po ovulacji aż do cyklu. To wynik niedomogi lutealnej i spadającego progesteronu. U mnie w pierwszym cyklu stosowania progesteron poprawił się rewelacyjnie.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura a gdzie kupujesz ? Mi by się przydało

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda iNso - gratulacje beta ładnie rośnie ;-)

Bonda, iNso87 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto jeszcze testuje w czerwcu???
    Kto otworzy nowy wątek Lipcowe starania??

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    W pierwszym cyklu? To ladnie. Ja slyszalam o castagnusie czy jakos tak ale ponoc efekt po 3 miesiacach. Da sie zamowic przez internet?
    Moim problemem sa dlugie cykle, co prawda moze to efekt po tabletkach anty ale jest to denerwujace, a poza tym mniej cykli na staranie o maluszka. :-)
    EDIT
    Znalazlam je na ebayu. Tylko to jest nr.3 czy o te ci chodzilo? Bo poczytalam o nich i tam pisze ze stosuje sie je jesli ktos ma problemy z owulacja a ja w sumie mam owulacje. W takim razie czy to nie zaszkodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 18:25

10.09.2019 Marcel
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Isaura a gdzie kupujesz ? Mi by się przydało
    Znajdujesz skład na internecie i kupujesz osobno składniki.
    Jak ktoś sobie pokryje koszty przesyłki to mogę wysłać miesięczna lub dwumiesięczna porcje bo mam o dużo za dużo namieszane.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    EDIT
    Znalazlam je na ebayu. Tylko to jest nr.3 czy o te ci chodzilo? Bo poczytalam o nich i tam pisze ze stosuje sie je jesli ktos ma problemy z owulacja a ja w sumie mam owulacje. W takim razie czy to nie zaszkodzi?
    Ogólnie poprawiają jakość ovulacji. Ja nie mam problemu z ovulacja ale progesteronem. Znalazłam przepis tylko na te zioła nr 3 z dodatkiem niepokalanka (chyba to castagnus).

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny kto jeszcze testuje w czerwcu???
    Kto otworzy nowy wątek Lipcowe starania??

Ja jeszcze czekam na okres i ludze się....

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 23dc, kreska na owulaku dziś o 18 trochę bledsza od kontrolnej, ale to już coś bo prawie niewidoczna była. Jest to możliwe, że tak późno owulka jeszcze zaskoczy i czy z tego mogą być dzieci? Już skreslalam ten cykl :/

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Znajdujesz skład na internecie i kupujesz osobno składniki.
    Jak ktoś sobie pokryje koszty przesyłki to mogę wysłać miesięczna lub dwumiesięczna porcje bo mam o dużo za dużo namieszane.
    Ja znalazlam gotowca :-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ogólnie poprawiają jakość ovulacji. Ja nie mam problemu z ovulacja ale progesteronem. Znalazłam przepis tylko na te zioła nr 3 z dodatkiem niepokalanka (chyba to castagnus).
    A jak sie je stosuje? Bo gdzieniegdzie pisze ze do owulacji a gdzie indziej przez caly cykl, no i czy mozna zaczac je pic w srodku cyklu? :-)

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam betę jednak 11/12 dpo i oczywiście negatywna <0,1 mino ze czuje sie serio inaczej. Piersi nabrzmiały bolą jeszcze bardziej znowu problem z bezsennością jestem głodna co rzadko mi soe zdarzało i jak czegoś nie zjem mdli mnie zaraz a jak zjem utrzymuje sie jakbym miała zwrócić. Co prawda w zeszłym miesiącu beta w 12 dc tez była negatywna ale sama nie wiem co mam robic. Moze mam późne zagnieżdżenie ale mój progesteron pozniej juz spada. Nie wiem jak to działa jestem załamana

• Marilen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    A ja się podlamalam dzisiaj :(

U mnie aktualnie owulacja. Byla Wczoraj albo dzisiaj bedzie.
    Temp juz dzis lekko skoczyla, wiec mysle ze mogla byc albaoa jest w trakcie. Wczoraj tez testy pozytywne wyszly.
    A maz od wczoraj narzeka na bol zeba, mialam nadziej ze mu przejdzie przez nzoc ale dzisiaj to w ogole masakra. Spuchniete wszystko, zapalenie pelna para.
    Zalamana jestem, bo pewnie ten cykl teraz jest przeznaczony na starty. :(
    Wprawdzie wczoraj serduszkowalismy, ale pewnie nasienie podupadlo juz calkiem , tym bardziej ze normalnie nie jest dobre :( i jest mi smutno :( jakos mialam nadzieje ze sie uda wreszcie :( a tu duuupa

Kuzmoni, spokojnie! jak wczoraj serduszkowaliście, to jeśli ma być ciąża to będzie! Nasienie nie ma prawa podupaść w jeden dzień!!! A poza tym fakt, że jesteś zrezygnowana też może pomóc. Kochana, nasienie w Tobie siedzi. Co Ci jest pisane to się stanie. Głowa do góry!!!

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam sobie ten test owulacyjny afrodyta. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal. :-)

10.09.2019 Marcel
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A jak sie je stosuje? Bo gdzieniegdzie pisze ze do owulacji a gdzie indziej przez caly cykl, no i czy mozna zaczac je pic w srodku cyklu? :-)
    Zależy co chcesz poprawić.
    Tylko od 1 dnia cyklu. Max 3 miesiące i potem robimy przerwe. Najlepiej poczytać na jakiś stronach zielarskich albo w zakładce o ziolach istaraniu się z pomocą medyczna (tutaj na forum).

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam betę jednak 11/12 dpo i oczywiście negatywna <0,1 mino ze czuje sie serio inaczej. Piersi nabrzmiały bolą jeszcze bardziej znowu problem z bezsennością jestem głodna co rzadko mi soe zdarzało i jak czegoś nie zjem mdli mnie zaraz a jak zjem utrzymuje sie jakbym miała zwrócić. Co prawda w zeszłym miesiącu beta w 12 dc tez była negatywna ale sama nie wiem co mam robic. Moze mam późne zagnieżdżenie ale mój progesteron pozniej juz spada. Nie wiem jak to działa jestem załamana

Szybki spadek progesteronu z wysokich wartości może powodować takie objawy. Nie musi ale może. To mnie najbardziej denerwuje, że objawy jak najbardziej ciążowe a tu dupa.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nikt się chętny nie znajdzie do założenia wątku lipcowego to ja zrobię ;-). Ale chętnie bym to powierzyła komuś innemu .

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na lipcowy czekam.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przykrością informuję że lipcowy wątek U mnie odpada do założenia :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Zależy co chcesz poprawić.
    Tylko od 1 dnia cyklu. Max 3 miesiące i potem robimy przerwe. Najlepiej poczytać na jakiś stronach zielarskich albo w zakładce o ziolach istaraniu się z pomocą medyczna (tutaj na forum).
    No to w tym cyklu niestety juz tego nie bede mogla stosowac.

10.09.2019 Marcel
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ