Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2235 436

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dolujcie sie dziewczyny... moj poprzedni cykl tez nie wypalil... jak dlugo sie staracie?
    Mi tym razem OF wyznaczyl owulacje na koniec lipca. 2 dni temu zaczelam nowy cykl... myslicie zeby sie tym sugerowac? To strasznie dlugo... a moje dwa ostatnie cykle trwaly ok. 40dni... jestem swierzo, tzn. 5 miesiecy po tabletkach antykoncepcyjnych. :-(

    10.09.2019 Marcel
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1892 609

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Nie dolujcie sie dziewczyny... moj poprzedni cykl tez nie wypalil... jak dlugo sie staracie?
    Mi tym razem OF wyznaczyl owulacje na koniec lipca. 2 dni temu zaczelam nowy cykl... myslicie zeby sie tym sugerowac? To strasznie dlugo... a moje dwa ostatnie cykle trwaly ok. 40dni... jestem swierzo, tzn. 5 miesiecy po tabletkach antykoncepcyjnych. :-(

    Za nami już 17 miesięcy starań :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2235 436

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Za nami już 17 miesięcy starań :(
    Kurcze :-( napewno wam sie w koncu uda, na kazdego przyjdzie czas :-)

    10.09.2019 Marcel
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie był mnie raptem kilka godzin a tu jakieś dołujące klimaty.
    Wypłakać się i dalej działać!
    Któraś tu kiedyś mądrze napisała, że każdy kolejny cykl to bliżej maluszka jesteśmy ;-)
    No niestety nie wszystko w życiu przychodzi łatwo. Ale kiedyś się doczekamy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:46

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze bety ?
    U mnie beta w 12 dni po owulacji 56,2 , a dzisiaj 14 dpo (48 h) 192,1 , a progesteron 16,67
    Trochę się głowię czy nie jest za duży ten przyrost bety, progesteron w I trymestrze powinien wynosic ( 11-44,3) - więc pewnie będę musiała brać duphaston

    Piękna beta. Tylko pozazdrościć.
    Progesteron faktycznie taki w normie ale biedny ;-)

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2235 436

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Dziewczyny! Nie był mnie raptem kilka godzin a tu jakieś dołujące klimaty.
    Wypłakać się i dalej działać!
    Któraś tu kiedyś mądrze napisała, że każdy kolejny cykl to bliżej maluszka jesteśmy ;-)
    No niestety nie wszystko w życiu przychodzi łatwo. Ale kiedyś się doczekamy.
    Ja akurat dzisiaj sie poplakalam... z roznych powodow. A tu w Uk nie mam zabardzo z kim o tym wszystkim pogadac ani chociazby sie wyzalic. :-(

    10.09.2019 Marcel
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Wiem co czujesz, ja się staram od stycznia 2017. Jakie macie problemy? o pierwsze dziecko? Ja też już powoli tracę nadzieję. :(

    U nas rok właśnie mija starań. Po pół roku udało się ale ciąża była pozamaciczna wtedy też dowiedziałam się o podwójnej macicy dwóch szyjkach.... Dlatego tez boje się o dziecię... Walczymy o pierwsze dzieciątko. Wydaje mi się ze mój progesteron nie daje rady. Zmieniłam lekarza ale nie jestem co do niego przekonana... W tym miesiącu próbowaliśmy z luteina... Zobaczymy co będzie później, ale każdy kolejny stracony miesiąc odejmuje mi sił.

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Dziś mi wyszedł pozytywny test ciążowy, wyraźna druga kreska :) Bety jeszcze nie robiłam. Udało się w 5 cyklu starań po 2 poronieniu. Bardzo proszę o trzymanie kciuków! :)

    Bonda, Anet85, MałaMi90, ams, iNso87, SylwiaLu, Magda - mbc, Sung, Pati88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    U nas rok właśnie mija starań. Po pół roku udało się ale ciąża była pozamaciczna wtedy też dowiedziałam się o podwójnej macicy dwóch szyjkach.... Dlatego tez boje się o dziecię... Walczymy o pierwsze dzieciątko. Wydaje mi się ze mój progesteron nie daje rady. Zmieniłam lekarza ale nie jestem co do niego przekonana... W tym miesiącu próbowaliśmy z luteina... Zobaczymy co będzie później, ale każdy kolejny stracony miesiąc odejmuje mi sił.
    Jak to dwóch szyjkach i macicy? A po cp mialas robiona drożność jajowodów?

    Mam pytanie do dziewczyn które miały ciąże biochemiczna czy w kolejnej ciazy miałyście takie same objawy? Bo ja sie doszukuje ale przez ten spadek temperatury straciłam nadzieje

  • patkaaxx90 Autorytet
    Postów: 834 668

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bhcg 10 dni po owulacji 46.72... nie za mało ??? Boję się czy w piątek będzie przyrost... pobolewa mnie podbrzusze co jakiś czas jak na @ i to mnie wcale nie cieszy..

    iNso87, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak to dwóch szyjkach i macicy? A po cp mialas robiona drożność jajowodów?

    Mam pytanie do dziewczyn które miały ciąże biochemiczna czy w kolejnej ciazy miałyście takie same objawy? Bo ja sie doszukuje ale przez ten spadek temperatury straciłam nadzieje
    No tak mam 2 odrębne macice i każda ma szyjkę. Nikt mi nie zalecił. Kazali się starać...

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też również płakałam jest mi tak bardzo przykro myślę że mi się nigdy nie uda zajsc w ciaze niestety :-(

  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena bardzo się cieszę!!! Super - połączyła nas ogromna strata , a teraz będzie oczekiwanie na maluszka. Tak bardzo pragnę aby było dobrze;-)Powodzenia trzymam kciuki

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam płaczliwy dzień. Tak jakoś tanpogodabtez na nas źle wpływa. I do tego PMS. Dobrze że łagodniejszy niż w ubiegłym miesiącu.
    Damy radę. ;-)

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ja akurat dzisiaj sie poplakalam... z roznych powodow. A tu w Uk nie mam zabardzo z kim o tym wszystkim pogadac ani chociazby sie wyzalic. :-(
    Oleczka jak potrzebujesz się wygadać to zapraszam w każdej chwili na priv. Czasami ma się bliskich obok anczlowiek czuje się samotny. Co dopiero w takiej sytuacji jak twoja.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1006 617

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Dziś mi wyszedł pozytywny test ciążowy, wyraźna druga kreska :) Bety jeszcze nie robiłam. Udało się w 5 cyklu starań po 2 poronieniu. Bardzo proszę o trzymanie kciuków! :)

    Grarulacje serena!! Oby beta wyszla piekniutka :) masz jakies objawy? W ktorym jestes dc?

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8860 5306

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Bhcg 10 dni po owulacji 46.72... nie za mało ??? Boję się czy w piątek będzie przyrost... pobolewa mnie podbrzusze co jakiś czas jak na @ i to mnie wcale nie cieszy..
    Spokojnie jest dodatnia:))) zrób za 48h napewno urośnie gratuluję! :d

    BDMdp1.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 02:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak to dwóch szyjkach i macicy? A po cp mialas robiona drożność jajowodów?

    Mam pytanie do dziewczyn które miały ciąże biochemiczna czy w kolejnej ciazy miałyście takie same objawy? Bo ja sie doszukuje ale przez ten spadek temperatury straciłam nadzieje
    Hej. Dokładnie ja jestem w tej sytuacji. Miałam tak, te 7 dni po owulacji, tak przy spadku temp że strasznie mnie bolał prawy jajnik, aż ciągnęło do pachwiny. Bolało w pachwinie. Mocno tak do dwóch dni. I wtedy nagle piersi zrobiły się duże, bolały tak od spodu jak w cb, żyłki na piersi. W pochwie zrobiło się mięciutku i kisiel. I myślę sobie.. Boże! Udało się. Ale ten ból pachwiny mnie nie pokoil.i jak pachwina przestała boleć to wszystkie objawy minęły. Piersi napełnione jak na okres, w pochwie lekko wilgotno (a w cb to mogłam kisiel wyjmowac rękoma), objawy na okres, pms. Więc boję się że u mnie jest ten problem., że zachodze ale się nie zagnieżdża, że znów się oderwal. Takie mam przeczucie. Ja mam temp wysokie jeszcze ale zawsze takie mam. Nie ma co się doszukiwać w tym czegoś. Po wakacjach pójdę do mojego gin i może już coś będziemy kombinować. To będzie wtedy 6cs.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 02:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego boję się i nie testuje tak jak w zeszłym cyklu. Msc temu już miałam test pozytywny i bety wynik. Ale objawy ciążowe trzymały się sporo. Teraz bum do góry i bach na dół, więc nie robię nawet testu żeby nie dolowac się. Czekam na @. Tym bardziej że gin mi powiedział że @moze być obfitsza i bolesna bo endometrium mi się nie zluszczylo po cb. To to było poronienie a nie miesiączka i teraz się dwie Nałoza na siebie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2018, 04:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dlatego boję się i nie testuje tak jak w zeszłym cyklu. Msc temu już miałam test pozytywny i bety wynik. Ale objawy ciążowe trzymały się sporo. Teraz bum do góry i bach na dół, więc nie robię nawet testu żeby nie dolowac się. Czekam na @. Tym bardziej że gin mi powiedział że @moze być obfitsza i bolesna bo endometrium mi się nie zluszczylo po cb. To to było poronienie a nie miesiączka i teraz się dwie Nałoza na siebie.

    U mnie sie endometrium złuszczyło mocno ale ładnie sie odbudowalo w trakcie cyklu pomogłam tez migdałami. Ja cierpię dzisiaj na bezsenność :/ nie śpię od 2:38 kręciłam sie kręciłam sie i poddałam sie chyba zara pójdę po kanapkę z masłem i pomidorem bo głodna jestem .nie normalne

    Gratulacje DziecZyny pozytywnych testów i bHCG !!! Patka uważam ze wynik jest Ok patrząc ze niektóre dziewczyny miały dużo niższe wartości sprawdź przyrost!

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego