CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarilen wrote:Klamka w Tobie co lekarz powiedział, na tak slaby wynik LH:FSH?
Ona nawet nie słyszała o czymś takim jak stosunek LH/FSH...
Dała mi skierowanie na TSH jeszcze raz,T4 i Anty TPO.
Dzisiaj zrobiłam i proga jeszcze jak już mnie kłuli, ciekawe jak wyjdzie przy tej dawce luteiny, którą biorę. -
nick nieaktualny
-
Upragniona niunia wrote:Marilen nie myślisz o zbadaniu AMH? Mam podobny wynik i chyba zrobię ale pogadam z lekarzem jeszcze
Wiesz, dwa cykle temu robiłam ostatnie badania, i wynik był 0,77, wtedy lekarka mi powiedziała, że wszystko jest OK, Do tego mam regularnie owulacje potwierdzone. No nie wiem czy chcę znać wynik takiego badania? Po co mi to? Przecież to wskazuje niskie rezerwy jajnikowe, w kilka cykli się nie wyczerpią chyba, skoro dalej mam owulację, a o dziecko staram się teraz a nie za 48 cykli czy Bóg wie ile. 48 komórek jajowych to chyba jeszcze mam bo ten wynik nie jest jakiś dramatyczny i zmienia się w różnych cyklach.
Myślę, że gdybym nie wiedziała o tych wynikach, byłoby chyba lepiej, bo każdy kolejny kiepski parametr powoduje blokady, stresy itd.
Dziewczyny, prawda jest taka, że większość zachodzących w ciążę ma jakieś problemy, jakiś wynik byłby kiepski gdyby tylko się zbadały. Tyle, że tego nie robią, bo albo nie starają się w tym konkretnym czasie, albo zakładają, że jak będzie ciąża to będzie. Wolna głowa= łatwiejsze poczęcie.
Tak jak i jeden plemnik, tak potrzebna jest jedna komórka jajowa! 1!!! Nie chcę chyba znać tego wyniku, bo już 0.611 mnie trochę zdołowało. Starość nie radość, okres płodności, kiedy od pocierania zachodziło się w ciążę, mam już za sobą ;P
EDIT: piszę to piszę...i aż samą się optymistycznie nastawiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:35
DKlamka82 lubi tę wiadomość
-
DKlamka82 wrote:Daj spokój... mi endo powiedziała, że wszystko jest ok, ma być FSH większe od LH i jest.
Ona nawet nie słyszała o czymś takim jak stosunek LH/FSH...
Dała mi skierowanie na TSH jeszcze raz,T4 i Anty TPO.
Dzisiaj zrobiłam i proga jeszcze jak już mnie kłuli, ciekawe jak wyjdzie przy tej dawce luteiny, którą biorę.
Nooooo, i to mi się podoba! Jest większe i u mnie. No ja zaskoczona jestem, bo przecież mam owulacje, no kurde, na chwilę jeszcze tych jaj starczy, nie?
Jak lutka bierzesz, to wynik zakłóci, jeśli dupka, to spokojnie, nie zmienia wyniku.
A jeśli faktycznie lutka, to jestem cholernie ciekawa jaki wynik przy przyjmowaniuDKlamka82 lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Dziewczyny Wy się cieszcie że macie przynajmniej możliwość do testowania. U mnie nadal się ciągnie cykl z maja, 43dc...A do tego od tygodnia jestem na luteinie! Która mi zawsze szybko wywoływała... na pocieszenie wróciłam z wakacji;)
No i widzę że jest już troszkę tabeli, więc przynajmniej czerwiec zapowiada się interesujący.
Wszystkim gratuluję, niezagasolkowane przytulam i trzymam kciuki za testujace.
Ja ponawiam test w środę, ale to tylko formalność...
A Ty betę badałaś? No może nie wychodziła w testach. W pierwszej ciąży dowiedziałam się w 40dc o ciąży, przy cyklach regularnych ok. 30-32 dni. Testy negatywne a @ brak. Aż w końcu z głupa zrobiony test i bach
-
nick nieaktualnyMarilen wrote:Nooooo, i to mi się podoba! Jest większe i u mnie. No ja zaskoczona jestem, bo przecież mam owulacje, no kurde, na chwilę jeszcze tych jaj starczy, nie?
Jak lutka bierzesz, to wynik zakłóci, jeśli dupka, to spokojnie, nie zmienia wyniku.
A jeśli faktycznie lutka, to jestem cholernie ciekawa jaki wynik przy przyjmowaniu
No ja też jestem ciekawa bo właśnie lutkę biorę podjęzykowo 2x na noc.
Wiem jakie miałam wyniki w poprzednich cyklach więc jak teraz będzie równie do doopy to się wkurzę porządnie.
Czekam, ok 15:00 pewnie wskoczą wyniki. -
Grzechotka2 wrote:Mi się marzyło rok po roku. Jak w marcu miałam dwie kreski, to tak właśnie by było. I półtora roku różnicy. Teraz już będą dwa lata conajmniej.
Mi tak samo. Mam core z lutego 2017 i chcialam odrazu drugie rok po roku. Ale nie wyszlo
Moja kumpela urodzila w styczniu 2017 i tak razem planowalysmy szybko 2ciaze. Ona zaszla w 1cs jej syn jest juz na swiecie18.03.2020 Pozytywny test
02.2020 Invimed Poznan
01.2019 brak akcji serca
24.12.2018 pozytywny test
11+2 [*] Aniołek, puste jajo
8cs o 2 maluszka UDANY !!!
06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
02.2017 zdrowa córka -
MARIKA12 wrote:Mi tak samo. Mam core z lutego 2017 i chcialam odrazu drugie rok po roku. Ale nie wyszlo
Moja kumpela urodzila w styczniu 2017 i tak razem planowalysmy szybko 2ciaze. Ona zaszla w 1cs jej syn jest juz na swiecie
My jesteśmy z marca 2017. Inne dziewczyny, z którymi rozpoczynałam starania, już mają kolejne szczęścia w brzuszku.
-
Ja dzisiaj wstalam powiem wam negatywnie nastawiona do wszystkiego. Zrezygnowana poszlam zrobic test owu. I.... ten po prawej jest z dzisiaj... tempka opadla(to chyba dobrze) i zobaczymy jutro. Oby urosla
https://naforum.zapodaj.net/d22cb01f135e.jpg.htmlkuzmoni1, DKlamka82, SylwiaLu, iNso87, Sung lubią tę wiadomość
10.09.2019 Marcel