X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek Ty kochana już tak daleko ! A tyle co szłaś na procesji pod górę i się meczyłaś hehe wierzę że wszystko z Wami będzie dobrze <3 musi być!

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Tak pierwsza , wczesniej dowiadywałam się w 8 że już po wszystkim , później w 6 puste jajo , później 2 razy w 5 biochemiczne ...
    Ja jeździłam do dr Przybycienia , który jest moim lekiem na całe zło i fizyczne i psychiczne , także polecam całym sercem ze swojej strony .
    Aczkolwiek on nie prowadzi ciąż tylko stara się do nich doprowadzić ... ja byłam u niego do 9 tygodnia po czym pokierował mnie do cudownej doktorki jego znajomej i jestem nadal w dobrych rękach :) ale do niego jadę też teraz bo chciał zobaczyc dzidzie swoim okiem po prenatalnych jak się rozwija i wgl później pewnie po połówkowych ale to tak jest jak się z kimś polubi z tego co wiem hehe . Także walczymy nie poddajemy się :)
    Niestety trzeba dużo badać kiedy ciąża nie może się rozwinąć i szukać a to nie jest łatwe :< ja zbadałam wszystko co mogłam i nie ma juz u mnie co badać ...
    3 mam mocno kciuki żeby ten cykl był owocny :*

Jesteś z Krakowa A do kogo teraz chodzisz

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Multiwitaminko jakby to było wczoraj :) ale i tak mi się wlecze , bo ja w gorącej wodzie kąpana i bym wszystko chciała już teraz zaraz , mam termin na grudzień i osiwieję chyba do tego czasu , mam nadzieję , że przygód nie będzie i Bozia da nam wytrwać w spokoju i zdrowiu :) jestem i z Wami kibicuję mocno <3

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaa nie ja z okolic Sanoka Krosna ale jeździłam do Tarnowa do dr :) teraz do dr Lewandowskiej z profamilii z Rzeszowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:55

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllkova bede sie modlić za Was <3 musi być wszystko dobrze! Ja bym chciała psychicznie odpocząć umieć wyluzować wtedy byłoby łatwiej, po biochemię mam taki lęk w sobie ze przeocze owulacji pomimo monitoringu najchętniej bym chodziła do lekarza dwa razy dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ty jesteś Krakow i rocznik 90?? Karmelkova wiem cos o gorącej wodzie. Eh zmora najlepiej tu teraz zaraz przez to sie mecze jeszcze bardziej haha

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Patkaa nie ja z okolic Sanoka Krosna ale jeździłam do Tarnowa do dr :) teraz do dr Lewandowskiej z profamilii z Rzeszowa

O Tarnow moje okolice... ja do dr Przybycienia na sierpien zapisana jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:59

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam o tym doktorze,ze swietny. Zastanawiam sie czy warto isc jak niby wszystkie badania ok I zadnych problemow hormonalnych itp... bo z problemami slyszalam ze radzi sobie swietnie a ciekawe czy ze znajdywaniem przyczyn tez

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Gaudianna Nowa

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki powiedzcie mi proszę kiedy jest idealny moment na wyniki:
    Prolaktyna (robiłam w 5dc)
    TSH (także robiłam w 5dc)
    Testosteron
    Progesteron
    Co mogę jeszcze sprawdzić? Jakieś inne wyniki?

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Tez slyszalam o tym doktorze,ze swietny. Zastanawiam sie czy warto isc jak niby wszystkie badania ok I zadnych problemow hormonalnych itp... bo z problemami slyszalam ze radzi sobie swietnie a ciekawe czy ze znajdywaniem przyczyn tez

Mi znalazł przyczynę i nie tylko bo moje koleżanki już porodziły :)
    ja do niego przyszłam z całym plikiem badań , bez problemów większych , miłam tylko niski progesteron podwyższoną prolaktyne po obciążeniu to wszystko , przyczyne znaleźliśmy na badaniach na Prokocimiu ... on jest konikiem , co moze nie hulać :) jest specyficzny ale ja go uwielbiam mógłby być moim tatą :D

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmelllkova bede sie modlić za Was <3 musi być wszystko dobrze! Ja bym chciała psychicznie odpocząć umieć wyluzować wtedy byłoby łatwiej, po biochemię mam taki lęk w sobie ze przeocze owulacji pomimo monitoringu najchętniej bym chodziła do lekarza dwa razy dziennie

Dziękuję <3 ja akurat starań się nie bałam , dopiero jak widziałam 2 kreski to mi się światełko zaświeciło , ale tez jakoś wyjątkowo ta ciąża od początku była inna i fizycznie i w mojej psychice

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    O Tarnow moje okolice... ja do dr Przybycienia na sierpien zapisana jestem

Powodzenia w takim razie :) nie zraź się jego podejściem tylko , on często dużo gada jak jest źle , żeby później podsumowac , że wcale źle nie było :D trzeba umieć z nim gadać i zrozumieć :) wiadomo to tylko lekarz , dla większości aż lekarz , ma swoje plusy i minusy , ja akurat znam go tylko od plusów

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Iseko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jakże mi miło dziękuję za pamięć i wsparcie duchowe :** jak na razie wzytsko dobrze na 90% córcia jesteśmy po genetycznych i jest ok :) staram się być spokojna , ale wiadomo człowiek czeka i czeka a tygodnie się dłużą :) poza tym czuję sie już w miarę dobrze najgorsze objawy ustąpiły :) 3mam mocno kciuki za Was cały czas :)
    Teraz już na pewno będzie dobrze :*

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Mi znalazł przyczynę i nie tylko bo moje koleżanki już porodziły :)
    ja do niego przyszłam z całym plikiem badań , bez problemów większych , miłam tylko niski progesteron podwyższoną prolaktyne po obciążeniu to wszystko , przyczyne znaleźliśmy na badaniach na Prokocimiu ... on jest konikiem , co moze nie hulać :) jest specyficzny ale ja go uwielbiam mógłby być moim tatą :D

Ciekawe, ja tez mam podwyzszona prolaktyne po obciazeniu ale wszyscy lekarze mowia ze to w sumie zaden wazny czynnik I nic nie mowi.....

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalek test owu pozytywny... zaczynam sie stresowac... :-)
    Ale teraz czuje lekkie klocie w lewym jajniku, albo to tylko moja podswiadomosc :-):-)

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tempka odbiła! :)))
    Pięknego dnia!!!

iNso87, Grzechotka2, Moncia28, patuniek86, Iseko lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka super! Trzymam kciuki:d

Ja od dziś robię o 18 po jednym teście ovu a za 3dni już po 2dziennie:p a jak coś będzie się działo to 3dziennie:d

Teraz uciekam zawiezc starsza do szkoly a potem z młodą po pojemniki na zabawki i worek bo już za dużo tego i nie wiadomo co z tym robic:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Klamka super! Trzymam kciuki:d

Ja od dziś robię o 18 po jednym teście ovu a za 3dni już po 2dziennie:p a jak coś będzie się działo to 3dziennie:d

Teraz uciekam zawiezc starsza do szkoly a potem z młodą po pojemniki na zabawki i worek bo już za dużo tego i nie wiadomo co z tym robic:)
    Ostatnio wyrzuciłam 5 workow 60 l zabawek. Starsza zauwazyla po 2 dniach,ze maja tylko dwa kufry zabawek hah :p po co tyle. I tak bawią sie z 4 ulubionymi ;)

Klamka wiedzialam ze tak będzie ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 07:12

iNso87 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Życzę dzisiaj samych dwóch grubych i tłustych kresek!

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ciekawe, ja tez mam podwyzszona prolaktyne po obciazeniu ale wszyscy lekarze mowia ze to w sumie zaden wazny czynnik I nic nie mowi.....

Lekarze którzy się znają wiedzą , że to nie prawda ;)
    U mnie ewidentnie zakłócała pracę ciałka żółtego przez to było też nie wydolne . Lekarze odchodzą od tego bo ona i tak wychodzi podwyższona , ale są pewne normy ile razy może być :) u mnie była dużo za dużo , zbijałam 1,5 miesiąca dostinexem 1/4 co poniedziałek :) mimo ze wyjściową miałam idealną , a wiem , bo nie tylko ja jestem takim przypadkiem z tą prl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:26

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ