Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet
    Postów: 1199 924

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No moje BMI wynosi 29,42....
    Powinnam zrzucić przynajmniej 10 kg 😐

    No to ja mam podobne i do górnej granicy dobrego BMI to 6 kg mi brakuje, wiadomo, żeby w miarę wyglądać przy moim wzroście 162 to dobrze by było ważyć 60-62 kg A nie 72 jak teraz.

    Myślę, że taka nadwaga do 10-12 kg chyba nie powinna mieć dużego wpływu, bo nie zawsze to oznacza zaburzenia hormonalne.

    Szkoda, że nie planowałam ciąży jak 2 Kate temu byłam super fit i schudłam 17 kg, ważyłam wtedy 57. Ale to może być dobry cel po ciąży :D

    Pierwsze dziecko, dziewczynka, 28 lat
    609a032c5d.png
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:26

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a mnie lekarz powiedział, że jeśli ktoś nie ma nadciśnienia to nie ma absolutnie żadnych przeciwskazań do 1-2 filiżanek dziennie.

    Ruda, ja też jestem kawoholikiem i zmusiłam się do przerzucenia na Inkę. Jedną piję zwykłą a reszta Inka.

    ZakręconaOna lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    No miałam skręconą stopę.
    Niestety w szpitalu nie dano mi zastrzyków antyzakrzepowych :( co doprowadziło u mnie do niewydolności limfatycznej w kończynie... Brałam leki na zakrzepicę, a chwilę później dowiedziałam się, że jestwm w ciąży i odstawiłam je.
    Może to po tych lekach owulacja była w punkt i zapylenie. Tego nie wiem.
    Dzięki za odpowiedź 🙂 to dziwne że Ci nie dali.
    U mnie właśnie jest tak że okres trwał 8 dni, zazwyczaj 6 i zawsze w tym 6 już zaczynał się śluz płodny a teraz 11 DC i tylko trochę było 2 dni temu a zawsze było go dużo i tak się zastanawiałam czy te zastrzyki mogą być przyczyną. Biorę je od miesiąca bo mam złamane kości w stopie. 10 lipca mam mieć histeroskopie i teraz martwię się że cały cykl się przesunie i nici z tego będą.

    A przy okazji gratuluję wszystkim którym się udało w czerwcu a reszcie życzę powodzenia 🙂

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam raczej w drugą stronę, mam częściej niskie ciśnienie i od momentu jak odłożyłam kawę do zera, po prostu cały czas jestem śpiąca, jakbym się miała przewrócić ze zmęczenia.
    No i ozłociłabym za chociaż jedną, słabą kawę.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Dzięki za odpowiedź 🙂 to dziwne że Ci nie dali.
    U mnie właśnie jest tak że okres trwał 8 dni, zazwyczaj 6 i zawsze w tym 6 już zaczynał się śluz płodny a teraz 11 DC i tylko trochę było 2 dni temu a zawsze było go dużo i tak się zastanawiałam czy te zastrzyki mogą być przyczyną. Biorę je od miesiąca bo mam złamane kości w stopie. 10 lipca mam mieć histeroskopie i teraz martwię się że cały cykl się przesunie i nici z tego będą.

    A przy okazji gratuluję wszystkim którym się udało w czerwcu a reszcie życzę powodzenia 🙂

    Słyszałam, że wielu dziewczynom się udaje przy braniu leków na zakrzepicę.
    Sama się dziwiłam, że mi nie dali, ale przecież nie będę mądrzejsza od lekarza.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    To ja mam raczej w drugą stronę, mam częściej niskie ciśnienie i od momentu jak odłożyłam kawę do zera, po prostu cały czas jestem śpiąca, jakbym się miała przewrócić ze zmęczenia.
    No i ozłociłabym za chociaż jedną, słabą kawę.


    Kochana, u mnie jest to samo. Możesz śmiało pić :)

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to ja mam podobne i do górnej granicy dobrego BMI to 6 kg mi brakuje, wiadomo, żeby w miarę wyglądać przy moim wzroście 162 to dobrze by było ważyć 60-62 kg A nie 72 jak teraz.

    Myślę, że taka nadwaga do 10-12 kg chyba nie powinna mieć dużego wpływu, bo nie zawsze to oznacza zaburzenia hormonalne.

    Szkoda, że nie planowałam ciąży jak 2 Kate temu byłam super fit i schudłam 17 kg, ważyłam wtedy 57. Ale to może być dobry cel po ciąży :D
    No ja kiedyś też schudłam już tak ładnie (13kg) ale potem wróciło plus jeszcze więcej ☹️ a najbardziej to przytyłam po ślubie podczas starań 6 kg.... Bo nie zwracałam uwagi na dietę tylko jadłam bo przecież zaraz będę w ciąży to co ma sobie żałować... No ja jestem dość niska osoba... I przy moim wzroście powinnam wa, yc tak idealnie do 52 kg... A waze prawie 62 😐.. Nie no musze coś ze sobą zrobić....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Słyszałam, że wielu dziewczynom się udaje przy braniu leków na zakrzepicę.
    Sama się dziwiłam, że mi nie dali, ale przecież nie będę mądrzejsza od lekarza.
    Ja mam polipa w macicy, którego muszę usunąć więc nie liczę na to że zastrzyki mi pomogą bo to nie możliwe puki dziad tam jest. Mam tylko nadzieję że cykl mi się nie przedłuży i ta histeroskopia będzie tak jak jest zaplanowana.

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja kiedyś też schudłam już tak ładnie (13kg) ale potem wróciło plus jeszcze więcej ☹️ a najbardziej to przytyłam po ślubie podczas starań 6 kg.... Bo nie zwracałam uwagi na dietę tylko jadłam bo przecież zaraz będę w ciąży to co ma sobie żałować... No ja jestem dość niska osoba... I przy moim wzroście powinnam wa, yc tak idealnie do 52 kg... A waze prawie 62 😐.. Nie no musze coś ze sobą zrobić....


    Justyna, ja mam większą nadwagę niż Ty i to dwa razy i co, żyję jakoś :)

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam kawę całą ciąże. Miałam odstawić na karmienia bo słyszałam że się powinno ale miałam po porodzie okropny zespół popunkcyjny głowę chciało mi rozsadzić i położna moja kazała mi na to parzyć sobie bardzo mocną kawę i w sumie koniec końców nie przestałam jej pić

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 12:30

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niby wg BMI mam wagę w normie, ale jakoś tak wstydzę się swojej wagi, wiem, że moja sylwetka nie jest idealna, ma sporo mankamentów, typu boczki i grube uda.
    Boję się też, że w ciąży sporo przytyję :(

    A kawę zrobiłam sobie z jednej łyżeczki, pół na pół woda z mlekiem.

    LaBellePerle, Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    A ja niby wg BMI mam wagę w normie, ale jakoś tak wstydzę się swojej wagi, wiem, że moja sylwetka nie jest idealna, ma sporo mankamentów, typu boczki i grube uda.
    Boję się też, że w ciąży sporo przytyję :(

    A kawę zrobiłam sobie z jednej łyżeczki, pół na pół woda z mlekiem.


    Ruda a wiesz, kiedy Ty miałaś konkretnie owu? Chodzi mi o datę, nie dzień cyklu, bo jakoś mi się tak szczerze wydaje, że nasze ciąże są takiego samego wieku co do dnia :)

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg testów owulacyjnych i moich wyliczeń, miałam 2 czerwca, był to 12 dc, przy cyklach 26 dniowych.
    No właśnie wydaje mi się, że być może tak jest, bo Ty pisałaś, że miałaś późną owulkę, ale z pewnością miałaś pierwszy dzień mięsiączki ostatniej wcześniej :)

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Wg testów owulacyjnych i moich wyliczeń, miałam 2 czerwca, był to 12 dc, przy cyklach 26 dniowych.
    No właśnie wydaje mi się, że być może tak jest, bo Ty pisałaś, że miałaś późną owulkę, ale z pewnością miałaś pierwszy dzień mięsiączki ostatniej wcześniej :)

    tak, ja owu miałam 3 czerwca :D

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn w ciążu lub które były w ciąży?
    Jak to w końcu jest z kawą, ja zawsze byłam ogromnym kawoholikiem.
    Od kiedy dowiedziałam się o tej kropeczce w brzuszku, postanowiłam, że nie piję.
    Ale bardzo mi brakuje, wypić choć jedną, bo bez tego czuję się chyba tak słabo i do niczego.
    Internety mają różne informacje.
    A wy pijecie?
    Lekarz mówił mi, że kawa nie jesy jakimś duzym przewinieniem. Ja codziennie pilam jedną słaba z mlekiem. Chyba, ze rzygalam, wtedy nie piłam :P

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1451 1648

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Lekarz mówił mi, że kawa nie jesy jakimś duzym przewinieniem. Ja codziennie pilam jedną słaba z mlekiem. Chyba, ze rzygalam, wtedy nie piłam :P


    mnie mówił, że jest przewinieniem ( choć i tak właśnie niewielkim) tylko jeśli komuś skacze ciśnienie

    Ignissa lubi tę wiadomość

    8kf50tsdbdtg5c1w.png

    l22njw4zjr9wbahe.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja jestem niskocisnieniowcem, pod koniec ciąży dobiłam do ksiazkowego. Jak ktoś ma wysokie to pewnie fakrycznie nie moze, bo to ryzyko rzucawki, czy innych nie fajnych rzeczy.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja piłam kawę całą ciąże. Miałam odstawić na karmienia bo słyszałam że się powinno ale miałam po porodzie okropny zespół popunkcyjny głowę chciało mi rozsadzić i położna moja kazała mi na to parzyć sobie bardzo mocną kawę i w sumie koniec końców nie przestałam jej pić
    Można pić kawę przy kp. To jest mit, ze trzeba odstawic. Przy karmieniu mozna normalnie wszystko jeść i pić. Oczywiście poza alkoholem, narkotykami, lekami, ktore mają przeciwwskazania przy kp itp. Ale zwykle żarcie to na spoko, chyba ze ewidentnie widac, ze cis dzieciakowi szkodzi. Tyle mędrkowania od karmiacej ponad 2,5 roku ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4000 1692

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Justyna, ja mam większą nadwagę niż Ty i to dwa razy i co, żyję jakoś :)
    No ale Ty zaczęłaś jeść zdrowiej tak jak pisałaś... I udało Ci się zajść 😊 więc może mi też się uda wtedy 😊?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego