Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes wrote:
    Ja słyszę, że jestem za stara na dzieci..że 35 lat...to już nic z tego nie będzie...płaczę w poduszkę
    U mnie chyba zapominają ile mam lat, bo nie wyglądam na te 27... A gadaniem się nie przejmuj, bo ludzie zawsze będą gadać, inaczej by nie żyli i zawsze coś im nie będzie pasować 😉 Głowa do góry kochana. Jeszcze będziesz szczęśliwą mamusią

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    U mnie chyba zapominają ile mam lat, bo nie wyglądam na te 27... A gadaniem się nie przejmuj, bo ludzie zawsze będą gadać, inaczej by nie żyli i zawsze coś im nie będzie pasować 😉 Głowa do góry kochana. Jeszcze będziesz szczęśliwą mamusią
    Dziękuję:* Kurcze mam wrażenie ,że zaplanowanie misji w Iraku było łatwiejsze niż trafienie w owulację...no, ale nie poddajemy się walczymy. Teraz wiem jaki błąd popełniłam.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Jakbym miała urodzić chore dziecko to już wolę żeby Pan Bóg mi go nie dawał... Bo to najgorsze by było patrzeć na cierpienie własnego dziecka ☹️ a Słyszałyście o tym maluchy co po szczepionce na pneumokoki do szpitala trafil z obrzekiem mózgu i wczoraj poza wiedzą rodziców odlaczyli go od aparatury podtrzymujacej życie ☹️


    a wyślesz mi może ten artykuł? nie mogę znaleźć

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Ja używałam tych testow. One są "premium" co znaczt ze pasek jest szerszy i lepiej widać

    https://allegro.pl/oferta/testy-owulacyjne-20miu-ml-25szt-premium-7623998528


    szkoda, że ich nie widziałam za wczasu, bo te cienkie paski to była zmora ::/

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Mnie kilka miesięcy temu rozbroiły słowa mojej ciotki, która nas odwiedziła i powiedziała, że jestem za młoda na dzieci i że mam jeszcze czas. Byłam już w tedy w ciąży, ale jeszcze nikomu nie mówiliśmy o tym. UWAGA ja mam 27 lat a mąż 30, także ten.. Wkurr.... mnie głupie gadanie ludzi, co ich to 🤨 Myślałam, że do 30stki spokojnie będę już miała dwoje, ale w takim tempie, to nawet jednego nie uda mi się urodzić. O czym ja marzę 😂
    Moja sąsiadka zaszła w trzecią ciążę mając 42 lata a teraz jest w czwartej ciąży w wieku 44 lat... Jak kur...?! 😮
    Świat jest niesprawiedliwy.

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Moja sąsiadka zaszła w trzecią ciążę mając 42 lata a teraz jest w czwartej ciąży w wieku 44 lat... Jak kur...?! 😮
    Świat jest niesprawiedliwy.


    U mnie w pracy była babeczka w wieku 42 lat w ciąży. I oczywiście nic w tym dziwnego, ale opowiadała nam, że jak poszła do ginekologa, to ona na wstępie powiedziała: taka stara a antykoncepcji nie zna? Ona jej na to pokazała obrączkę i mówi, że to ich ukochane planowane dziecko. No to ta gin się już po prostu roześmiała.
    Nie mogłam w to uwierzyć... a jestem pewna, że ta gin mogła się tak zachować, bo jako małolata do niej chodziłam i za każdym razem musiała mi powiedzieć, że mam różnie ułożone sutki na piersi, niesymetrycznie. Jakby to w ogóle podlegało kuźwa badaniu...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 13:24

    lithium, Nona lubią tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 13:26

    Nona lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    a wyślesz mi może ten artykuł? nie mogę znaleźć
    Wpisz sobie szymonek odlaczony od aparatury

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Moja sąsiadka zaszła w trzecią ciążę mając 42 lata a teraz jest w czwartej ciąży w wieku 44 lat... Jak kur...?! 😮
    Świat jest niesprawiedliwy.
    Nie wiem jak one to robią, taka płodna, o ja 😲

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja nie mam nic do za chodzenia w tak późnym wieku, moja mama sama poronila a była w dwóch ciążach około 37 lat. Ale u niej wyszły inne próby zdrowotne.
    Problem w tym, że ta moja sąsiadka żyje z dnia na dzień, siedzi w holandii i wciąga maryche jak głupia kluski, a o dzieciach mówi, że wpadki.

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to u mnie też nic a nic... 16 czerwca minal rok jak się staramy.... Brałam przez 3 cykle clo ale nie pomogło, i co najgorsze nie miałam żadnych badań.. Teraz od nowego cyklu idę do ginekolog i będę ją naciskać na skierowanie na badanie hormonów + mąż musi też zrobić badanie nasienie, ciekawe czy w szpitalu u nas takie coś robią.. Bo w naszym mieście nie ma takiej typowej kliniki leczenia niepłodności..

    To jedziemy na podobnym wózku.
    My już zostaliśmy przeswietleni z każdej strony. Najgorsze jest to że wszystko z nami ok, a dzidziusia jak nie było tak nie ma dalej.
    Ze wszystkich znajomych, którzy brali ślub w podobnym czasie, tylko my nikogo nie mamy. Czasami czuje się jak wyrzutek.
    Do lekarza idź koniecznie, ale jakiegoś dobrego. Może klinikę macie w mieście obok? Ja swojego lekarza wybrałam, który jest oddalony o jakieś 70 km od mojego miejsca zamieszkania.
    Co do nasienia wgoogluj. Nie musi to byc klinika niepłodności, niektore laboratoria robią takie badania.

  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam małżeństwo, w którym kobieta miała problemy z donoszeniem ciąży. Ile razy była w tych ciążach, to chyba jedynie tylko Pan Bóg wie (niby 15 razy). Za każdym razem roniła, ale nie poddawali się. W 14 ciąży donosiła do końca, ale dzieciątko miało wadę serduszka i kilka dni po porodzie zmarło. Mieli adoptować dziecko, ale zaszła w już ostatnią ciążę i słuchajcie donosiła, dziecko żyje, jest zdrowe i ma się dobrze. Dość dużo czasu im to zajęło, bo są po 40, ale podziwiam ich, bo dzięki swojemu uporowi mają to na co tak długo czekali. Nie jedni już dawno by odpuścili. Nadzieja umiera ostatnia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 14:05

    Agnes, lithium, LaBellePerle, Nona lubią tę wiadomość

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Ejj, no ja nie wiem, ale mi się zawsze tak z tydzień przed miesiaczką dzieje miesiąc w miesiąc. Nie wiem czy to przez zmianę pH czy co. Ale czuję, że mam tam wszystko spuchnięte i swędzi. A z dniem krwawienia zawsze ustępuje i tak do kolejnego tygodnia przed... Niby nic tam nie mam, mówiłam lekarzowi, to kazał stosować provag 🤨
    No ja na to stosuje clotrimazol taka maść.... Zawsze przechodzi 😊

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja na to stosuje clotrimazol taka maść.... Zawsze przechodzi 😊
    Ale też to masz przed okresem tylko? Bo ja już nie wiem czy to jest normalne czy nie

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Agnes Przyjaciółka
    Postów: 95 72

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodatkowo po pracy prowadzę zajęcia sportowe..i w grupie u mnie też jest dziewczyna, która wpadła..bo oni przecież nie planowali..kurna seks bez zabepieczenia to trzeba brać pod uwagę...no i tak stękali 3 msc ,że mieli inne plan i muszą życie przeorganizować..a ja zagryzałam język i płakałam cichcem w łazience słuchając tego...dobrze, że już jest w 5tym miesiącu i lekarz zabronił jej ćwiczyć..wiem, że nie powinnam tak mówić..

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja na to stosuje clotrimazol taka maść.... Zawsze przechodzi 😊


    ja wg. zaleceń gin robię sobie co miesiąc kurację Lactovaginalem i odkąd to robię, zawsze mam na cytologii I stopień czystości

    Marika92 lubi tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    a wyślesz mi może ten artykuł? nie mogę znaleźć
    https://m.facebook.com/WALCZSZYMON/

    Tam dalej opisana jest jego historia..

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3948 1681

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Ale też to masz przed okresem tylko? Bo ja już nie wiem czy to jest normalne czy nie
    No dawno nie miałam.. Już kilka miesięcy.. A czy przed okresem? Nigdy tak nie patrzyłam w jakiej fazie cyklu mi to się robi... Ostatnio to z 8 miesięcy temu miałam jak nie więcej..

    Marika92 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Ja znam małżeństwo, w której kobieta miała problemy z donoszeniem ciąży. Ile razy była w tych ciążach, to chyba jedynie tylko Pan Bóg wie (niby 15 razy). Za każdym razem roniła, ale nie poddawali się. W 14 ciąży donosiła do końca, ale dzieciątko miało wadę serduszka i kilka dni po porodzie zmarło. Mieli adoptować dziecko, ale zaszła w już ostatnią ciążę i słuchajcie donosiła, dziecko żyje, jest zdrowe i ma się dobrze. Dość dużo czasu im to zajęło, bo są po 40, ale podziwiam ich, bo dzięki swojemu uporowi mają to na co tak długo czekali. Nie jedni już dawno by odpuścili. Nadzieja umiera ostatnia
    Pomimo, że świat niesprawiedliwy to cuda się zdarzają. Gdyby nie nadzieja to mojego syna na świecie by nie było... Tylko my wierzyliśmy, że wszystko jest dobrze, lekarze mówili nam o aborcji.

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Ja znam małżeństwo, w której kobieta miała problemy z donoszeniem ciąży. Ile razy była w tych ciążach, to chyba jedynie tylko Pan Bóg wie (niby 15 razy). Za każdym razem roniła, ale nie poddawali się. W 14 ciąży donosiła do końca, ale dzieciątko miało wadę serduszka i kilka dni po porodzie zmarło. Mieli adoptować dziecko, ale zaszła w już ostatnią ciążę i słuchajcie donosiła, dziecko żyje, jest zdrowe i ma się dobrze. Dość dużo czasu im to zajęło, bo są po 40, ale podziwiam ich, bo dzięki swojemu uporowi mają to na co tak długo czekali. Nie jedni już dawno by odpuścili. Nadzieja umiera ostatnia


    Podziwiam ich. Naprawdę.
    Mam tylko nadzieję, że u mnie znów poronienia nie będzie :(

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego