Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    tak, on mi MEGA poprawił śluz
    I bralas go od 1dnia cykly przez cały cykl?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze biore kwas foliowy 0,4 a tam w składzie widzę że jest 0,2.. Dwie saszetki dziennie pilas?? I coś oprócz tego :)?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam chyba najpierw zobaczę co ta ginekolog mi powie... Bo się wybieram na początku cyklu..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • lithium Autorytet
    Postów: 292 271

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Niechcacy polubiłam.
    A czy to jest jakaś wada? Bez przesady. Mało który facet kieruje się uczuciami jak kobieta. Na palcach jednej ręki można zliczyć facetów, którzy opowiadają o tym co czują, codziennie wyznają miłość. Większość facetów podchodzi do wszystkiego praktycznie, logicznie.
    Skoro kocha, cieszy się, złości itp to ma uczucia czyli uczuciowy jest. Nie mówię, że tego nie widziałaś tylko pytałam czy się wcześniej tak zachowywał. Nie denerwuj się, ja nie złośliwie ☺

    ??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
    _________________
    0b182e8fb0c3d04aa70cf68ce999b37e.png
    svchvfxmbzkqadry.png
    5b09j44j7dhkxihf.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Skoro kocha, cieszy się, złości itp to ma uczucia czyli uczuciowy jest. Nie mówię, że tego nie widziałaś tylko pytałam czy się wcześniej tak zachowywał. Nie denerwuj się, ja nie złośliwie ☺


    Nie denerwuje się tylko inaczej rozumiem słowo uczuciowy. Idąc tym tropem to każdy taki jest, bo przecież każdy coś czuję a przecież nie o każdym możemy tak powiedzieć

    Nona, Julka lubią tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ten Inofem to normalnie w aptece bez recepty??
    Ja wlasnie dzisiaj kupilam.Jest bez tecepty.To moje drugie opakowanie mam nadzieje ze cos pomoze .

    Nona, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:12

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U mnie plamienie brąz. Już wiem że po temacie. Okres u mnie tak wygląda czasem że się rozkręca plamieniami....
    U mnie byla kilka dni temu brazowa plamka spokój i dziś znów 2brazowe plamki.... Pewnie też mi się rozkręca

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że u mnie się rozkręci ale madal tylko plamienie :/
    Co do kłótni, to w każdym związku będzie nie jedna. Mnie też mąż nie raz tak wkurzył, że mialam ochotę mu trzasnąć przez łeb. On ogólnie z charakteru jest dość zlosliwy i czasem jak coś powie, to w pięty idzie. Ale pamietajmy, że my też nie zawsze jesteśmy słodkie i cudowne, pewnie też nie raz sprawiamy im przykrość, choć może oni tego tak nie okazują. U nas bylo najgorzej jak Dobrusia byla malutka i doszło bardzo duzo obowiązków a ona była tak absorbujaca, że czasem nie miałam czasu się w dupę podrapać. W dodatku kiepsko spała, ledwo na oczy widzialam a książę wiecznie przychodził i płakał, że zmęczony, bo przecież chodzi do pracy a ja w domu siedze. Odczuwałam tez dużą izolację od ludzi i dotychczasowego życia, bo ciagle wszędzie tylko z dzieckiem. No i mieszkaliśmy z moimi rodzicami, co również generowalo konflikty. Chyba cudem udalo nam się przetrwać, choć na granicy byliśmy nie raz. W każdym razie, któregoś dnia wzielam go na rozmowę i wytłumaczyłam co mnie boli i, że gramy do jednej bramki i musimy dzialać razem a nie robić sobie zlosliwosci i przykrości. Pomogło, nie powiem, ze się nie kłócimy ale rzadziej :)

    Justyna1719, LaBellePerle, lithium lubią tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U mnie plamienie brąz. Już wiem że po temacie. Okres u mnie tak wygląda czasem że się rozkręca plamieniami....
    Plamienie to jeszcze nie okres -moze jeszcze jest jakas nadzieja na testowanie.

    Nona, lithium lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak mialam okres to mialam nadzieje ze to plamienie implatacyjne taka desperatk a ze mnie😃

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja wracam do normalności po weselu.
    @ po mału odchodzi i zaczynam nowe starania:)
    Niestety nie dam rady was nadrobić więc jeżeli są jakieś niezaznaczone fasolki to proszę pochwalcie się jeszcze raz :)

    Nona, lithium lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:12

    Julka lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Myślałam, że u mnie się rozkręci ale madal tylko plamienie :/
    Co do kłótni, to w każdym związku będzie nie jedna. Mnie też mąż nie raz tak wkurzył, że mialam ochotę mu trzasnąć przez łeb. On ogólnie z charakteru jest dość zlosliwy i czasem jak coś powie, to w pięty idzie. Ale pamietajmy, że my też nie zawsze jesteśmy słodkie i cudowne, pewnie też nie raz sprawiamy im przykrość, choć może oni tego tak nie okazują. U nas bylo najgorzej jak Dobrusia byla malutka i doszło bardzo duzo obowiązków a ona była tak absorbujaca, że czasem nie miałam czasu się w dupę podrapać. W dodatku kiepsko spała, ledwo na oczy widzialam a książę wiecznie przychodził i płakał, że zmęczony, bo przecież chodzi do pracy a ja w domu siedze. Odczuwałam tez dużą izolację od ludzi i dotychczasowego życia, bo ciagle wszędzie tylko z dzieckiem. No i mieszkaliśmy z moimi rodzicami, co również generowalo konflikty. Chyba cudem udalo nam się przetrwać, choć na granicy byliśmy nie raz. W każdym razie, któregoś dnia wzielam go na rozmowę i wytłumaczyłam co mnie boli i, że gramy do jednej bramki i musimy dzialać razem a nie robić sobie zlosliwosci i przykrości. Pomogło, nie powiem, ze się nie kłócimy ale rzadziej :)
    No i to jest mądrze napisane.. Każdy najgorszy dzień.. Często nie przemysli a palenie jakąś głupotę która sprawi przykrość... Ale związek bez kłótni nie mógłby istnieć... Za słodko to też by było nie dobrze bo wtedy by była taka sztucznosc według mnie.. Najważniejsze jest żeby się pogodzić potem..

    Julka, Ignissa lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Ja ostatnio jak mialam okres to mialam nadzieje ze to plamienie implatacyjne taka desperatk a ze mnie😃
    No ja powiem Ci ze w tym cyklu moja @ wyglądała ta że jeden dzień krwawienia a potem już tylko plamienie.. Też miałam nadzieję i też robilam nie jeden test... Ale niestety nie wyszedl nawet cień cienia wtedy..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Idziemy łeb w łeb. Jeszcze się łudze. Tak czy siak w środę testuje bo Muszę wiedzieć czy odstawić duphaston.
    Ja w środę będę 10 dpo ale korci mnie jutro zatestowac.... Ale chyba jednak poczekam ten jeden dzień jeszcze...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    I bralas go od 1dnia cykly przez cały cykl?


    Możesz zacząć brać go w dowolnym momencie cyklu. Ja miesiąc bralam po jednej saszetce a później dwie do owu i do końca cyklu po jednej

    Kwas foliowy suplementowalam dodatkowo

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No i to jest mądrze napisane.. Każdy najgorszy dzień.. Często nie przemysli a palenie jakąś głupotę która sprawi przykrość... Ale związek bez kłótni nie mógłby istnieć... Za słodko to też by było nie dobrze bo wtedy by była taka sztucznosc według mnie.. Najważniejsze jest żeby się pogodzić potem..


    Też tak uważam. Mnie też nie bolą najbardziej jego przykre słowa tylko fakt, że kazał mi do siebie Nnie pisać i nie stara się niczego wyjaśnić. Zwykle to ja łagodziłam kłótnie, ale tym razem on poszedł za daleko i jeśli sam tego nie naprawi, to ja nie wiem, czy będę umiała z nim być, bo fakt, że ktoś Cię tak rani i miesza z błotem i nawet nie czuję się winny, będzie zbyt ciężki do przelkniecia. Nie będę czuła się szanowna w tej relacji.

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4162 1751

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Też tak uważam. Mnie też nie bolą najbardziej jego przykre słowa tylko fakt, że kazał mi do siebie Nnie pisać i nie stara się niczego wyjaśnić. Zwykle to ja łagodziłam kłótnie, ale tym razem on poszedł za daleko i jeśli sam tego nie naprawi, to ja nie wiem, czy będę umiała z nim być, bo fakt, że ktoś Cię tak rani i miesza z błotem i nawet nie czuję się winny, będzie zbyt ciężki do przelkniecia. Nie będę czuła się szanowna w tej relacji.
    Wiem kochana, nie stresuj się i po prostu czekaj na rozwój sytuacji... Jakby nie było sama nie zostaniesz 👶..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1573 2218

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Wiem kochana, nie stresuj się i po prostu czekaj na rozwój sytuacji... Jakby nie było sama nie zostaniesz 👶..


    Wiem :*

    Dzięki za słowa wsparcia i opowieści z waszego życia. Lżej mi Dziewczyny

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego