Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Miśka wrote:Jeśli owu się przesnęła w przód to będzie obsuwa bo faza lutealna jest w każdym cyklu taka sama czasem +- 1 dzień ewentualnie.
Nie chcesz sobie machnąć monitoringu? Ilu dniowe masz zwykle cykle ?
Alis gratulację! Masz już pomysł jak powiesz mężowi? 😎
Moja gin na razie kazała mi wyluzować i nie robić nic, robię więc jakieś badania sama, ale już z tym mam problem bo obecnie w pracy spędzam całe dnie i ciężko jestem z terminami więc z monitoringiem poczekam. Mam nadzieję, że ten śluz to dziwna fanaberia mojego organizmu i owulacja już była...
Cykle 33-38 dni.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnyKasiekkk wrote:Wiesz co, czytałam kilka opinii osób, które też miały z tym problem i praktycznie każda pisała, że nie miała takich dolegliwości po żelu Conceive, również polecanym przy staraniach o dziecko. Jeśli potrzebujecie lubrykantu, to może spróbujcie z tym drugim?
O, dzięki:) poczytam o Nim ale coś mi się kojarzy, że chyba właśnie ten conceive jest wycofany 🤔 -
nick nieaktualnyNayax wrote:O, dzięki:) poczytam o Nim ale coś mi się kojarzy, że chyba właśnie ten conceive jest wycofany 🤔
No właśnie jak kupowałam, to go nigdzie nie było i dlatego wzięłam FertilSafe, ale teraz zerknęłam na ceneo i Conceive też jest w kilku miejscach 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 08:34
-
Pani Miśka wrote:Trzymam kciuki! Ja bym obstawiała bliźniaki, przyjaciółka miała podobnie. Czekała z bętą, która jak już zrobiła była gigantyczna jak na dpo, i po 48 nieprzyrosła ładnie. Oczywiscie nie wiedzialysmy wtedy że przy takiej wartości nie przyrasta juz tak szybko 😅ani o wyzszej w ciąży mnogiej a piguła w rejestracji postraszyła złym przebiegiem zamiast wyjaśnić 😣02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
U mnie wczoraj 🐵 2 dni wcześniej... miałam zły dzień i nie będę się w przyszłym miesiącu udzielać - biorę tylko na siebie ten miesiąc starań (może wytrzymam dzięki temu dłużej bez testu)
Ja po prostu jestem z osób samodzielnych - bardzo nie lubię skrajnych opinii sama wolę do tego dojść. Wolałabym usłyszeć coś neutralnego a nie że na pewno to biochem albo źle rozwijająca się ciąża albo coś innego. Tak samo w drugą stronę że o super że jest i niech dalej ciemneje. Może i coś było ale raczej wygląda jak jakieś rzeczywiście wadliwe czy z kreską testową widoczną. Dlatego właśnie powiem w przyszłym miesiącu jaki wynik testu z dniu 🐵 i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 08:52
-
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:U mnie wczoraj 🐵 2 dni wcześniej... miałam zły dzień i nie będę się w przyszłym miesiącu udzielać - biorę tylko na siebie ten miesiąc starań (może wytrzymam dzięki temu dłużej bez testu)
Szkoda ale jedziemy dalej na tym samym wózku -
Jako że nie mam śluzu wcale, przeczytałam cały wątek o żelach, pewnie nawet kilka wątków 😆 i faktycznie, zmienili minimalnie składy, stąd u wielu dziewczyn ferti powoduje dziwne uczucia, w tym pieczenie, a conceive właściwie przez wszystkie był chwalony.
Ja próbuję z żelem w przyszłym cyklu, daje sobie ostatnia szansę. Conceive jest w aplikatorach i w tubce.
Aplikatory mają koło 4-5 ml i mówią, że to za dużo, bo "trochę jak w basenie" 😆 a w tubce jest niewygodnie aplikować żel do środka (można i w formie nawilżenia, na penisa po prostu, ale bardziej skuteczny jest wprowadzony do bozeny), więc dziewczyny polecają kupienie strzykawki i aplikowanie około 2-3 ml jakieś 15 minut przed ❤️.
Jest dostępny na allegro 😊👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Blondyna.B wrote:Wolałabym usłyszeć coś neutralnego a nie że na pewno to biochem albo źle rozwijająca się ciąża albo coś innegoe
A kto Ci napisał, że to na pewno biochem albo źle rozwiajaca się ciąża?
Zgodnie z tym co widziałyśmy pisałyśmy, że nie wygląda to kolorowo, tylko tyle. Troszkę dystansu do tego nabierz, bo zwariujesz.MartiMarti lubi tę wiadomość
-
Ja też się zgłaszam na przyszły miesiąc 🙋
Wczoraj beta 3.54 więc chyba trafiłam na biochem bo testy bielały z dnia na dzień - no ale coś się zadziało.
Może lipiec będzie tym szczęśliwym ❤️
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
KaJa wrote:Przeliczyłam to sobie i wyszło mi FAI na poziomie ok 3,32. Nie wiem co to oznacza, nigdy wcześniej nawet o tym FAI nie słyszałam. Liczyłam oczywiście wszystko w jednostkach nmol/l i policzyłam testosteron x 100 dzielone na SHBG. Taki wzór w internecie znalazłam. Testosteron mam troche ponad norme wg mojego labolatorium jest do 48,1 ng/dl a ja mam 51,7
To dobrze, poniżej 5 jest super
Hmm no ale skądś się te zaburzenia brać muszą. Drąż temat, bo ja tez mialam takie dlugie cykle kiedys, to da sie uregulowac.
Ja dodam, ze ja tez nie mam obrazu jajnikow policystycznych przy dobrej diecie, mam BMI w normie, nie mam nadmiernego owłosienia, trądziku, nie łysieje, glukoze na czczo bez leków też mam poniżej 90.
A jednak mam i PCOS i IO, musialam znaleźć dopiero dobrego endokrynologa-diabetologa, który to jednoznacznie stwierdził.Provitamina lubi tę wiadomość
-
Blondyna
Ja mimo wszystko zapraszam na lipcowy wątekBlondyna.B lubi tę wiadomość
-
coma wrote:A kto Ci napisał, że to na pewno biochem albo źle rozwiajaca się ciąża?
Zgodnie z tym co widziałyśmy pisałyśmy, że nie wygląda to kolorowo, tylko tyle. Troszkę dystansu do tego nabierz, bo zwariujesz.
Każda ma swoje za sobą i ma inną psychikę -
Żel conceive mam akurat ja, ale używaliśmy jak standardowego durexa bez aplikacji do środka. Generalnie spoko, żadnych objawów ubocznych, wodnisty, bezzapachowy, śliski. Ale jeśli chodzi o zatrzymanie nasienia w środku że tak powiem to nie zauważyłam różnicy niestety...
W ogóle słuchajcie wczoraj miałam mocny ból tego jajnika z pęcherzykiem i napalilam się dziś na skok temperatury i owszem był i to piękny ale mnie boli gardło, pewnie od klimy, więc to pewnie przez to ;(nat lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Dobra, Blondyna, ja odpuszczam rozmowy z Tobą, bo to nie mój klimat, nic złego Ci nie napisałam nigdy, a Ty ciągle sobie wyolbrzymiasz i sugerujesz, że ktoś Ci tu chce zrobić krzywdę. Niemniej jednak życzę Ci powodzenia!
Liseuek, a z jakiego miasta Ty jesteś?
MartiMarti lubi tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Żel conceive mam akurat ja, ale używaliśmy jak standardowego durexa bez aplikacji do środka. Generalnie spoko, żadnych objawów ubocznych, wodnisty, bezzapachowy, śliski. Ale jeśli chodzi o zatrzymanie nasienia w środku że tak powiem to nie zauważyłam różnicy niestety...
W ogóle słuchajcie wczoraj miałam mocny ból tego jajnika z pęcherzykiem i napalilam się dziś na skok temperatury i owszem był i to piękny ale mnie boli gardło, pewnie od klimy, więc to pewnie przez to ;(
Jutro zmierzysz i się okaze, może była owuKremówka lubi tę wiadomość
-
nat wrote:Ja też się zgłaszam na przyszły miesiąc 🙋
Wczoraj beta 3.54 więc chyba trafiłam na biochem bo testy bielały z dnia na dzień - no ale coś się zadziało.
Może lipiec będzie tym szczęśliwym ❤️
Lipiec już niedługo -
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:Ja po prostu jestem z osób samodzielnych - bardzo nie lubię skrajnych opinii sama wolę do tego dojść. Wolałabym usłyszeć coś neutralnego a nie że na pewno to biochem albo źle rozwijająca się ciąża albo coś innego. Tak samo w drugą stronę że o super że jest i niech dalej ciemneje.
przepraszam, że coś wtrącę ale ...
Jak czytałam wątek, dziewczyny pisały, ze nic nie widzą na teście a nie, ze to biochem.
Miłe sobie słowa są przyswajane ze smakiem a inne już nie. Nie jesteśmy tu po to by sobie tylko słodzić.
Przepraszam Blondyna ale są dziewczyny, które trzymały za Ciebie kciuki, są takie, które nie mówiły nic żeby Cię nie dołować a są też takie, które powiedziały szczerze, że nic nie widać. Piszesz, że nie lubisz skrajnych opinii, które się tu pojawiły a tak naprawdę wygląda na to, że nie lubisz tych negatywnych.
Szczerze mówiąc ja wolę kubeł zimnej wody na głowę dla ostudzenia emocji (taki też dostałam od Ciebie za co dziękuję) niż słodkie tiruriru i później się rozczarować. Wiadomo, ze każda starająca sie z nas o dziecko jest wrażliwa w tej materii ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność, że albo tylko mi kibicujecie albo ja stąd wychodzę. No proszę. Nie ma się co obruszać, można powiedzieć wszystko delikatnie, ze "dziewczyny miałyście racje" albo "tak bardzo chciałam te kreski zobaczyć, że je widziałam".
Blondyna rozumiem co czujesz ale nie uciekaj nam stąd, jesteś dla nas ważna, kibicujemy Ci i przykro mi, że się rozczarowałaś, naprawdę!
Trzymam kciuki za nowy cykl
maciejka, Vivian, Kremówka, Sendi94, MartiMarti, Axon lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, myślę że lepiej skonczyć już ten temat. Blondyna skup sie na następnym cyklu i postaraj sie wyluzować. Jesteśmy tutaj by sobie pomagać i mówić wszystko prosto z mostu a nie oszukiwać sie i słodzić😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Sorry ale te wszystkie wiadomości tak wyglądają i nie mam zamiaru tego słuchać że zawsze jak późno kreska się jakaś pokazuje to źle że jak nie ciemnieje to biochem itp. nie oczekuje słodzenia ale mówiłam jasno że dla mnie te kreski to nic że się nie nakręcam negatywnie i pozytywnie że się okaże czy okres przyjdzie a tu za dużo sugerowania że na pewno źle.
Takie traktowanie źle na mnie wpływa i nie czuje się już tu dobrze. Jakoś jak miałam biochem to te wiadomości oczywiście były negatywne i brałam to do siebie ale teraz było zupełnie co innego i nakręcana byłam negatywnie zamiast mówić zobaczymy co będzie jutro. Że może być tak ale i tak a nie że musi być źle...
Wypisuje się i dalej nie czytam.
Dziękuję tym które były tu wcześniej i wspierały i oczywiście samych ⏸️ jak najwięcejIzi lubi tę wiadomość
-
coma wrote:To dobrze, poniżej 5 jest super
Hmm no ale skądś się te zaburzenia brać muszą. Drąż temat, bo ja tez mialam takie dlugie cykle kiedys, to da sie uregulowac.
Ja dodam, ze ja tez nie mam obrazu jajnikow policystycznych przy dobrej diecie, mam BMI w normie, nie mam nadmiernego owłosienia, trądziku, nie łysieje, glukoze na czczo bez leków też mam poniżej 90.
A jednak mam i PCOS i IO, musialam znaleźć dopiero dobrego endokrynologa-diabetologa, który to jednoznacznie stwierdził.
Ja mam troche problem z trądzikiem ale jest dużo lepiej od kiedy biore inofem. Nie wiem, może to przypadek ale cykle też powoli krótsze sie robią. Rok temu doszły do 56dni a ostatnie dwa miały 47 i 40. Kiedyś tzn 4lata temu miałam cykle 35 dni i owulacje normalnie w 20dc. Wszystko sie zaburzyło po moich dość traumatycznych wydarzeniach. Nie wiem czy to mogło mieć aż taki wpływ ale przez ten czas nie zmieniałam jakoś trybu życia, nigdy nie brałam antykoncepcji itd. W każdym razie bede sie diagnozować dalej. Ginekolog 15ego lipca, zobaczymy co powie.
coma lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️