Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj owulak pozytywny, a to dopiero 12dc 😳 owulke mam zawsze 14/15dc. Ostatnio trafiła mi się owulka w 17dc, to może organizm teraz wyrównuje? 😁
Trudno, trzeba będzie znowu dzisiaj podziałać 😁 chyba w ruch pójdzie dzisiaj 🥃 bo coś ostatnio mnie na drinka ciągnie 😁 -
Korcia55 wrote:U mnie dzisiaj owulak pozytywny, a to dopiero 12dc 😳 owulke mam zawsze 14/15dc. Ostatnio trafiła mi się owulka w 17dc, to może organizm teraz wyrównuje? 😁
Trudno, trzeba będzie znowu dzisiaj podziałać 😁 chyba w ruch pójdzie dzisiaj 🥃 bo coś ostatnio mnie na drinka ciągnie 😁23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
miska997 wrote:Ha wiesz co jak mi sie owu zbliżała miałam ochote na piwo ale nie tykalam bo naczytalam sie ze Alko obniza płodność 😅😅😅i do owulacji trzymałam sie z dala nawet lyczka. 😅😅😅 jak nawiedzona jakas hehehe
Ja też robiłam tak przez jakiś czas zero alko, zero ćwiczeń na brzuch żeby jajeczku nie zaszkodzić i inne schizy. Ale po 2 latach starań doszłam do wniosku że kończę z wyrzeczeniami bo i tak nic to nie daje, a ważniejsze jest to żebym czuła się dobrze sama ze sobą ☺️Księgowa, Agnuka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:04
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:Czesc dziewczyny 😘
Mialam dzisiaj kolejna wizyte u lekarza. Robione mialam USG, troche jajeczek bylo, sporo naliczyla ale jeszcze male ponoc wiec jeszcze nie czas na owulacje (12dc dzisiaj). Badala mnie tez odnosnie tych moich boli strasznych okresowych, wymacala mnie strasznie. Nieprzyjemnie :x ale mowi ze ok.
Powiedziala ze moje wyniki, meza wyniki i ogolnie nasz wiek daja nam szanse na ok 45% ciaze w rok. Powiedziala ze to dobry wynik i teraz mamy dwie opcje. Albo czekamy pol roku i jedziemy na testach owulacyjnych (nie wiem czemu tego monitoringu nie chce robic) albo od razu wspomagamy sie hormonalnie itp.
Stwierdzilismy ze po tylu latach niezabezpieczania sie i takim czasie obserwacji cyklow bezowocnych bez sensu jest czekac na cud bo dla mnie testy nie sa gwarancja ze owu jest.
Wiec podjelismy decyzje ze wdrazamy plan B.
Od razu powiedziala ze bedzie HSG z kontrastem. Pozniej MOH- IUI
IUI to wiem ze inseminacja ale ten MOH? Moze chodzi o stymulacje owulacji. 🤔
Powiedzcie mi inseminacja zawsze wyglada tak ze plemniki sa wprowadzane w gabinecie czy po calej tej procedurze mozna samemu w domu? 😂 glupie pytanie ale ja jestem zielona a nie chce zeby moj maz sie stresowal23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Odebrałam wyniki
Beta HCG 2,78
Progesteron 18,7
Jak to mozlie żeby przy tak niskiej becie, która nawet nie jest ciążowa wyszedł mi chociażby cień na teście 🤔
Czy taki progesteron jest ok? Wiem że świadczy on o tym że owulacja była ale czy nie jest za niski gdyby jednak okazała się ciąża?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:Odebrałam wyniki
Beta HCG 2,78
Progesteron 18,7
Jak to mozlie żeby przy tak niskiej becie, która nawet nie jest ciążowa wyszedł mi chociażby cień na teście 🤔
Czy taki progesteron jest ok? Wiem że świadczy on o tym że owulacja była ale czy nie jest za niski gdyby jednak okazała się ciąża?
Ile jesteś dpo?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Ile jesteś dpo?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Dziś 9dpo
Jakie normy w labie?
9 dpo to bardzo wcześnie, może dopiero zaczyna się wydzielac HCG?
Tylko test był nawet nie cieniem
Test jakiej firmy? Czułość?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Jakie normy w labie?
9 dpo to bardzo wcześnie, może dopiero zaczyna się wydzielac HCG?
Tylko test był nawet nie cieniem
Test jakiej firmy? Czułość?
Biorę to pod uwagę że może być jeszcze baaardzo wcześnie ale jakim cudem mi się test chociaż odrobinę wybarwil skoro ma czułość 10. A test to facelle rosmanowy👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Od 5.3 jest ciąża według labu.
Biorę to pod uwagę że może być jeszcze baaardzo wcześnie ale jakim cudem mi się test chociaż odrobinę wybarwil skoro ma czułość 10. A test to facelle rosmanowy
Dzisiaj przeczytalam 30 stron o fałszywych testach na parenting, może jest felerny?
Może zrob przez te dwa dni rano po jednym i zobaczysz czy kreska jest czy nie.
Ja jestem dzisiaj 12 dpo. Nie wytrzymalam bo źle się czuje.
Rano facelle 10 negatywny a teraz Nova test cień kreski który widzę gołym okiem. A ma czułość 25...
Nigdy przez te 3 lata nie zobaczyłam cienia kreski gołym okiem więc jestem zszokowana.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
Gosiak123 wrote:Odebrałam wyniki
Beta HCG 2,78
Progesteron 18,7
Czy taki progesteron jest ok? Wiem że świadczy on o tym że owulacja była ale czy nie jest za niski gdyby jednak okazała się ciąża?23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Camarilla wrote:Dzisiaj przeczytalam 30 stron o fałszywych testach na parenting, może jest felerny?
Może zrob przez te dwa dni rano po jednym i zobaczysz czy kreska jest czy nie.
Ja jestem dzisiaj 12 dpo. Nie wytrzymalam bo źle się czuje.
Rano facelle 10 negatywny a teraz Nova test cień kreski który widzę gołym okiem. A ma czułość 25...
Nigdy przez te 3 lata nie zobaczyłam cienia kreski gołym okiem więc jestem zszokowana.
https://zapodaj.net/7bfb4d7087dec.jpg.html
Czasami lepiej testy wychodzą z późniejszego moczu a nie z porannego, już kilka dziewczyn to zauważyło tu na forum więc skoro coś widać to jest nadzieja ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 20:39
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
nick nieaktualny
-
Pani Miśka wrote:Korcia55 wrote:U mnie dzisiaj owulak pozytywny, a to dopiero 12dc 😳 owulke mam zawsze 14/15dc. Ostatnio trafiła mi się owulka w 17dc, to może organizm teraz wyrównuje? 😁
Trudno, trzeba będzie znowu dzisiaj podziałać 😁 chyba w ruch pójdzie dzisiaj 🥃 bo coś ostatnio mnie na drinka ciągnie 😁[/QUOTE
To się zgadza, owulacja jest dobę - 36h po pozytywnym owulacji więc blisko 14 może Ci wypaść
U mnie też w tym cyklu szybko idzie, dopiero 9dc A juz pozytyw o 17, rano był jeszcze -
U mnie owulka zawsze na drugi dzień po pozytywie, bo zawsze robię go po powrocie z pracy, a owulka wieczorem (Mam meeeega boleści jajnika, nie do przegapienia). Nie wiem ile godzin wcześniej wychodzi pozytyw
Podsumowując, na 99% owulka jutro -
Gosiak123 wrote:Od 5.3 jest ciąża według labu.
Biorę to pod uwagę że może być jeszcze baaardzo wcześnie ale jakim cudem mi się test chociaż odrobinę wybarwil skoro ma czułość 10. A test to facelle rosmanowy
Absolutnie nie chce Ci zabierać nadziei, ale na facelle rossmanowyn zawsze wychodzi blada różowa kreska. Doświadczyłam to na własnej skórze.
Edit: mówię o facelle z szybką, nie o tym który Ty pokazujesz teraz. Z tym nie mam doświadczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 21:21
-
Korcia55 wrote:Absolutnie nie chce Ci zabierać nadziei, ale na facelle rossmanowyn zawsze wychodzi blada różowa kreska. Doświadczyłam to na własnej skórze.
Edit: mówię o facelle z szybką, nie o tym który Ty pokazujesz teraz. Z tym nie mam doświadczenia23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Gosiak123 wrote:Właśnie zrobiłam z ciekawości kolejny test i jest taki sam jak z rana więc mam nadzieję że kreseczka nie zniknie a będzie ciemniała z dnia na dzień
https://zapodaj.net/7bfb4d7087dec.jpg.html
Czasami lepiej testy wychodzą z późniejszego moczu a nie z porannego, już kilka dziewczyn to zauważyło tu na forum więc skoro coś widać to jest nadzieja ✊✊
Toz to nawet nie jest cień!
Gosiek naprawdę trzymam kciuksy.
Dziewczyny piszą o kresce fabrycznej na facelle - ja wiem jak one wyglądaja i na pewno nie tak. Na pewno martwi ta beta z labu w w poniedziałek powtórz.
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
anka wrote:Taki test mi wyszedł w 7 DC na leteozolu 😯
https://zapodaj.net/89da6a9362fe4.jpg.html
A monitoring dopiero we wtorek oby czasem po owu już nie było 🤦
Raczej nie jest. Testowa jasna.
Pisałam wam ostatnio że od 7 dpo znowu miałam pozytyw ma owulaku a okazało się że mam owu z drugiego jajnika.
Trzymam kciuki za monit♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018