Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kremówka wrote:Wyobrażam sobie ile to stresu dla Ciebie, mam nadzieję że wyjdzie na dniach porządną kreseczka
-
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:Albo mam wielkiego pecha i 2 wadliwe testy (różnych firm) albo jednak coś się dzieje więc cierpliwość a tego mi mało 😅🤭
Dokładnie to rozumiem, jakbym zobaczyła jakiś cień u siebie to bym sikała przez cały dzień, bo przecież beta rośnie cały czas😂 (mój walnięty, niecierpliwy mózg)ale widać delikatną kreseczke, jeśli jest tam kropeczek to jutro/pojutrze powinno już pokazać wyraźniej i tego Ci życzę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 11:36
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Nayax wrote:Dokładnie to rozumiem, jakbym zobaczyła jakiś cień u siebie to bym sikała przez cały dzień, bo przecież beta rośnie cały czas😂 ale widać delikatną kreseczke, jeśli jest tam kropeczek to jutro/pojutrze powinno już pokazać wyraźniej i tego Ci życzę 😊
Oczywiście będę dawać znać bo mi też to nie da spokoju -
nick nieaktualnycoma wrote:Ja ogólnie tez staraczka jestem od 2017 roku wiec costam wiem, ale właśnie o dwóch, trzech owulacjach to pierwsze słyszę. Niesamowite.
Tez się stymulowałam aromkiem/lametta bo miałam owulacje nawet koło 21 dc, tez mam pcos, IO i tez biorę glucophage 3xdziennie. Także podobnie.
Acard tez brałam ale dopiero w ciąży, heparynę tez.
Teraz się staram kompletnie bez pomocy medycznej, miałam tylko monitoring w tym cyklu i 14 dc miałam 21mm pęcherzyk i endometrium 10mm ale coś mi się wydaje ze mimo wszyskto nie było owulacji tylko zrobiła się jakaś torbiel bo mocno boli mnie lewy jajnik (dziś 5 dni po domniemanej owulacji).
O to widzę, że podobnie jak ja 😃 mogła Ci się przesunąć owulka. Jakbyś zrobiła progesteron 7dpo to mniej więcej mogłabyś określić czy owy była czy nie, bo wiadomo, że 100% pewności daje usg. U mnie był prawie 14 dlatego czekam czy coś wyjdzie aczkolwiek owulacji w tym cyklu w ogóle nie czułam. W moim przypadku nikt o heparynie nie wspomniał, teraz brałam ją w sumie po owulacji przez kilka dni ale to w związku z zabiegiem histeroskopii/laparoskopii. A jaki był powód u Ciebie, że ją dostałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 11:41
-
Ja w zasadzie nie wiem, ja mam szereg chorób autoimmunologicznych i ginekolog prowadząca ciaze uznała ze lepiej będzie brać ta dawkę profilaktyczna 0,4. Ja przez 2 lata starań nie miałam nawet żadnego biochemu wiec jak już zaszłam to pełne zabezpieczenie.
Teraz na monitoringu tez byłam u niej i powiedziała żebym zrobiła sobie w końcu ten test z testdna na trombofilie, ale jeszcze tego nie zrobiłam. -
No a co do progesteronu 7dpo to rozważam to - ja w ogóle mam problem z niskim progesteronem, w ciąży był nisko i byłam obstawiona dawkami luteiny i duphastonu jak dla słonia do 14 tygodnia.
Zobaczymy, ten cykl obstawiam ze na marne, kolejny tez na marne bo się szczepie druga dawka.
Ale w sierpniu zachodzę 😂 -
nick nieaktualnyGizmo 11 wrote:Na B HCG wybieram się jutro. I zobaczymy.
Dziś relaks nad wodą i pozytywne myśli. 😂😂
Trzymam kciuki ! 🤞🤞 I czekam na wynik bety 😃
Blondyna.B mam nadzieję że kreski będą ciemnieć też trzymam mocno za Ciebie kciuki !
Ja dziś 29 dc, jestem zapisana na testowanie na jutro, ale nie wiem kiedy była owu, z objawów to strasznie bolą mnie piersi, zrobilam dziś test pink, ale bielusieńki 🤷♀️ poczekam do wtorku może i zrobie kolejny testWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 12:06
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
U mnie okres, także 1cs bez sukcesu tak, wiem, że się rzadko udaje. Wczoraj pół dnia przepłakałam, ale dzisiaj już jest dobrze, ide na ogród opalac się na leżaku.
Korzystajmy z pięknej pogody za 2 tygodnie lecimy na urlop, wtedy też wypada owulacja, może wrócimy już we "trójkę"... 🤪Vivian, Blondyna.B, Ivanka93, milam, Marcelq, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Widac, że coś przebija, poczekaj cierpliwie i daj maluszkowi czas się zadomowić ☺️
Blondyna.B, Kajucha95 lubią tę wiadomość
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Kajucha95 wrote:U mnie okres, także 1cs bez sukcesu tak, wiem, że się rzadko udaje. Wczoraj pół dnia przepłakałam, ale dzisiaj już jest dobrze, ide na ogród opalac się na leżaku.
Korzystajmy z pięknej pogody za 2 tygodnie lecimy na urlop, wtedy też wypada owulacja, może wrócimy już we "trójkę"... 🤪
To prawda, zwykle to "wpadki" a takie planowe ciążę rzadko się od razu udająKajucha95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajucha95 wrote:U mnie okres, także 1cs bez sukcesu tak, wiem, że się rzadko udaje. Wczoraj pół dnia przepłakałam, ale dzisiaj już jest dobrze, ide na ogród opalac się na leżaku.
Korzystajmy z pięknej pogody za 2 tygodnie lecimy na urlop, wtedy też wypada owulacja, może wrócimy już we "trójkę"... 🤪
Nie martw się, dokładnie, może właśnie na urlopie, chillu się uda, trzymam kciuki 🤞 noo pogoda piękna 😍 idealna nad wodę 😃Kajucha95 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Dzisiaj na zdjęciu które wstawiłam na wczorajszym wyschniętym lepiej widać
Pani Miśka lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Tak tylko ze ja na co drugim wyschniętym mam kreske 😂
A te z cieniem coś tam pozostaje jak wyschną -
Dziewczyny, trzymam kciuki za kreski!
Niestety ze swojego doświadczenia wiem, że takie bladziochy się zdarzają przy wysychaniu testów, więc zastanawiam się, czy w ogóle robić test przed terminem @, bo wtedy już kreski są raczej bezapelacyjne.
Raz już wyłapałam ciążę biochemiczną, a raz miałam cień, a beta 0.
Kurcze ale korci mnie juuuuż żeby zrobić a jestem 5dpo
A co do kilku owulacji w cyklu, mój lekarz powiedział, że to nie może mieć miejsca, a po pierwszym pozytywnym teście mam przestać robić kolejne bo one już nic nie wnoszą (a też wychodziły mi pozytywne kilka dni po owulacji :p)
Jest tu ktoś jeszcze 5dpo? Szukam dobrej duszy do wspólnego testowania i przeżywania objawów
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dziewczyny, trzymam kciuki za kreski!
Niestety ze swojego doświadczenia wiem, że takie bladziochy się zdarzają przy wysychaniu testów, więc zastanawiam się, czy w ogóle robić test przed terminem @, bo wtedy już kreski są raczej bezapelacyjne.
Raz już wyłapałam ciążę biochemiczną, a raz miałam cień, a beta 0.
Kurcze ale korci mnie juuuuż żeby zrobić a jestem 5dpo
A co do kilku owulacji w cyklu, mój lekarz powiedział, że to nie może mieć miejsca, a po pierwszym pozytywnym teście mam przestać robić kolejne bo one już nic nie wnoszą (a też wychodziły mi pozytywne kilka dni po owulacji :p)
Jest tu ktoś jeszcze 5dpo? Szukam dobrej duszy do wspólnego testowania i przeżywania objawów
W pozostałych testach zupełnie białych jak wyschły to nic nie było, nic się nie pojawiło później.
Narazie polegam na testach - nie polecę po 2 cieniach na krew. W zeszłym miesiącu wyłapałam biochema więc wolę się na testach zasmucić niż znowu na krwi...
Wytrzymasz jeszcze tylko trochę 😉