Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:No i ile ludzi tyle opinii 😅 a do tego dochodzi pytanie, czy wpuszcza mnie do samolotu z termometrem szklanym 😆
-
Blondyna sikaj no na ten test bo my tu czekamy😁✊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hej. Nie mogę się trochę odnaleźć na forum, a nie wiem co myśleć o takiej sytuacji.
18 czerwca powinnam dostać okres, żadnych objawów okresowych, zero. dziwny był tylko mój humor bo super i ciągle zatkany nos, żadnych wahań ani PMS jak to zawsze przed @.
Zrobiłam test 18.06 popołudniu blada kreska, ok jutro rano powtórka.
19.06 rano znów blada, dziś znów blada..
.
Objawów okresowych dalej brak tzn. Czasem coś mnie pociągnie w brzuchu, mam lekką biegunkę ( w pierwszej ciąży tez miałam), biust lekko pełniejszy ale miękki.
Owulacja potwierdzona testem 04.06.
Podstawowe badanie hormonalne w normie
Może słyszałaś o takim przypadku albo może któraś z forumowiczek tak miała i przeszła zdrową ciążę?
Nie wiem co myśleć......
18.06 po 16
https://ibb.co/2NMBTvR
20.06 rano
https://ibb.co/99H4vr9Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 08:02
Gosia
🧏♀️ 28l.
Acard 150mg, Pregna Plus,
Duphaston
🧏♂️30l.
MultVit , WitC
Pierwsza ciąża
14.12.2020 💔8 tc.
29.06.2021💔 5,4tc
26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
13.08.2021 jest serduszko 💕
09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍
Cykle 31 -32 dni
Na stanie kot 😻😻
Faza lutealna
TSH 0,935 ✅
FSH 2,31 ✅
Estradiol 168,00 ✅
Prolaktyna 15,76 ✅
Testosteron 18,50 ✅
FT4 0,99✅
Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅ -
Blondyna.B wrote:
Wyglada jak ciąża biochemiczna, jeśli wcześniej kreski były wyraźniejsze
Ta wczoraj na 25 była ładna, ale 10 dziś powinien pokazać już konkretną...25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Wyglada jak ciąża biochemiczna, jeśli wcześniej kreski były wyraźniejsze
Ta wczoraj na 25 była ładna, ale 10 dziś powinien pokazać już konkretną... -
Chyba pójdę jak otworzą aptekę i kupię jakiś zupełnie inny test którego nigdy nie robiłam i zobaczymy co pokaże. Chociaż pewnie któryś z testów jest wadliwy ale też i mam jeszcze kilka dni do 🐵
-
Blondyna.B wrote:
Jeszcze wszystko sie może zdarzyć, trzymam i tak kciuki żeby @ nie przyszła✊✊✊Blondyna.B lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Gizmo 11 wrote:Hej. Nie mogę się trochę odnaleźć na forum, a nie wiem co myśleć o takiej sytuacji.
18 czerwca powinnam dostać okres, żadnych objawów okresowych, zero dziwny był tylko mój humor bo super, żadnych wahań ani PMS jak to zawsze przed @.
Zrobiłam test 18.06 popołudniu blada kreska, ok jutro rano powtórka.
19.06 rano znów blada, dziś znów blada..
.
Objawów okresowych dalej brak tzn. Czasem coś mnie pociągnie w brzuchu, mam lekką biegunkę ( w pierwszej ciąży tez miałam), biust lekko pełniejszy ale miękki.
Owulacja potwierdzona testem 04.06.
Podstawowe badanie hormonalne w normie
Może słyszałaś o takim przypadku albo może któraś z forumowiczek tak miała i przeszła zdrową ciążę?
Nie wiem co myśleć......
Najlepiej zrób jutro bhcg z krwi jeśli @ nie przyjdzie. Owulacja też mogła troszke być później, jednak testy nie dają 100% pewności. Ewentualnie późne zagnieżdżenie i dlatego blade kreski. Nie martw sie i spokojnie czekaj do jutra😊 czasami też faza lutealna może sie wydłużyć ale jeśli są blade kreski to myślę, że coś jest na rzeczy. Wstaw nam może tu zdjęcie?😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Najlepiej zrób jutro bhcg z krwi jeśli @ nie przyjdzie. Owulacja też mogła troszke być później, jednak testy nie dają 100% pewności. Ewentualnie późne zagnieżdżenie i dlatego blade kreski. Nie martw sie i spokojnie czekaj do jutra😊 czasami też faza lutealna może sie wydłużyć ale jeśli są blade kreski to myślę, że coś jest na rzeczy. Wstaw nam może tu zdjęcie?😊
Edytowałam już post. Dodałam zdjęcia na końcu 😺😺Gosia
🧏♀️ 28l.
Acard 150mg, Pregna Plus,
Duphaston
🧏♂️30l.
MultVit , WitC
Pierwsza ciąża
14.12.2020 💔8 tc.
29.06.2021💔 5,4tc
26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
13.08.2021 jest serduszko 💕
09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍
Cykle 31 -32 dni
Na stanie kot 😻😻
Faza lutealna
TSH 0,935 ✅
FSH 2,31 ✅
Estradiol 168,00 ✅
Prolaktyna 15,76 ✅
Testosteron 18,50 ✅
FT4 0,99✅
Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅ -
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:Jak to rtęciowy i zauważą to mogą zabrać. One ogólnie już są "nielegalne" podobno 😅
Kupiłam go ostatnio w aptecen ten co Wam tu Pisalam i on chyba nie jest rtęciowy bo takich już chyba nie ma w sprzedaży ale udało sie 🙂Latam do Starego tylko z bagażem podręcznym więc nie nadaje bagażu do luku przed odprawą.
No i klopsik, zmierzyłam temperaturke o 6.30 UK tak jak budzik zawsze dzwoni i niziutko... Nie wiem czy roznica czasu ma wpływ na to mierzenie czy nie, jutro spróbuję na nasz czas jeśli będzie Mega rozbierznosc to poprostu na te kilka dni odpuszczę mierzenie, wracam we wtorek.
Btw, Gizmo, na moje oko to jesteś w ciąży 😉 i trzymam kciuki 🙂Gizmo 11, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Chyba pójdę jak otworzą aptekę i kupię jakiś zupełnie inny test którego nigdy nie robiłam i zobaczymy co pokaże. Chociaż pewnie któryś z testów jest wadliwy ale też i mam jeszcze kilka dni do 🐵
Najlepiej to chyba te elektroniczne z clear chyba to są , ja mam ten zostawiony na czarną godzinę gdy kiedyś jakiś pokaże mi chociaż cień właśnie 😊 on na pewno pokaże
Ja wczoraj co prawda nie widzialam kreski na tamtym.
Ale trzymam gorąco za Ciebie kciuki kochana ✊♥️ oby się udało ✊✊ -
Alis96 wrote:Najlepiej to chyba te elektroniczne z clear chyba to są , ja mam ten zostawiony na czarną godzinę gdy kiedyś jakiś pokaże mi chociaż cień właśnie 😊 on na pewno pokaże
Ja wczoraj co prawda nie widzialam kreski na tamtym.
Ale trzymam gorąco za Ciebie kciuki kochana ✊♥️ oby się udało ✊✊
Takiego to nawet nie mam gdzie kupić (tylko internet) a i też szkoda mi wydać kasę na taki i robić sporo przed terminem 🐵 - wolę kilka innej firmy i codziennie próbować. -
nick nieaktualnyBlondyna B. Pinki ponoć słabo się wybarwiają. Tak jak piszesz, spróbuj całkiem inny test 😊 jeszcze nie wszystko stracone 🤞
Gizmo, również uważam, że powinnaś zrobić bhcg z krwi i sprawdzić przyrost po 48h 😊 to Ci ta jasność 😊 mi osobiście się wydaje, że na pinku jest trochę ciemniejsza ale beta najlepiej pokaże 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 08:24
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Nayax wrote:Blondyna B. Pinki ponoć słabo się wybarwiają. Tak jak piszesz, spróbuj całkiem inny test 😊 jeszcze nie wszystko stracone 🤞
Gizmo, również uważam, że powinnaś zrobić bhcg z krwi i sprawdzić przyrost po 48h 😊 to Ci ta jasność 😊 mi osobiście się wydaje, że na pinku jest trochę ciemniejsza ale beta najlepiej pokaże 😊 -
Gizmo to są różne testy więc nie powinno się porównywać bo się inaczej wybarwiają. Ktoś mi tu na forum tak mądrze powiedział i to jest racja. Teraz porównuję do siebie tylko jeden rodzaj testów i właśnie mam nową wkrętkę. Bo dzisiejszy w ogóle nie pociemniał w stosunku do wczorajszego. A poza tym cały czas boli mnie prawy jajnik. I tylko on. Czy któraś z was tu obecnych miała ciążę pozamaciczną? I coś opowie o objawach?
Od razu uprzedzę że ja jestem z serii hipochondryków i czarnowidzów i zwykle zakładam że jak coś może się nie udać to pewnie się nie uda.
Gosiak123, ty jeszcze robisz testy czy już przestalaś? -
Blondyna.B wrote:
Blondyna no trzeba czekać, wiem że łatwo się mówi, ale bywa że dopiero 14-15 dpo się pojawia kreska. Kciuki zaciśnięteBlondyna.B lubi tę wiadomość