Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Ja i tak poczekam. Na ten moment ani nie jest negatywnie ani pozytywnie.
Krzepliwość miałam robioną niedawno nawet 2 razy bo po terminacji wszystko było podwyższone ale wróciło do normy.
Ja nawet nie chce tak wcześnie myśleć o biochemie kolejnym więc nie nakręcaj mnie proszę na to. Nie każdy ma implantację w 7 dpo
Jasne ☺️ nie nakręcam ! Bo sama wolę tego nie robić. Trzeba na chłodno i spokojnie podejść do tematu zwłaszcza kiedy jest tak wcześnie !20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
nat wrote:https://zapodaj.net/6bd2b00c56028.jpg.html
U mnie takie coś u góry właśnie rossmanowe facelle a na dole pink. -
nat wrote:Jasne ☺️ nie nakręcam ! Bo sama wolę tego nie robić. Trzeba na chłodno i spokojnie podejść do tematu zwłaszcza kiedy jest tak wcześnie !
-
nick nieaktualny
-
Ogólnie to się już tyle o tych testach naczytałam że najlepiej to faktycznie robić kilka dni po spodziewanej 🐵. I wtedy jest najpewniej . Ale kto by miał tyle cierpliwości 😭
Blondyna.B, Axon lubią tę wiadomość
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
Nayax wrote:Blondyna, to mówisz, że już masz testy 😁 ja bym już obsikała kolejny, ja i moja stuknięta głowa 😅
Poza tym muszę jeszcze pójść do paczkomatu a to dopiero za godzinę bo wtedy idę z psami na spacer 🤣 -
nat wrote:Ogólnie to się już tyle o tych testach naczytałam że najlepiej to faktycznie robić kilka dni po spodziewanej 🐵. I wtedy jest najpewniej . Ale kto by miał tyle cierpliwości 😭
-
Ja pójdę jutro na betę ale to przy okazji innych badań z krwi żeby nie kłuć dwa razy ale trochę dalej niedowierzam że to może być ciąża 😂
Jakoś tak z natury jestem pesymistką. Ale w tym przypadku to chyba tak lepiej.
Blondyna co racja to racja lepiej poczekać 😂20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
nat wrote:Ja pójdę jutro na betę ale to przy okazji innych badań z krwi żeby nie kłuć dwa razy ale trochę dalej niedowierzam że to może być ciąża 😂
Jakoś tak z natury jestem pesymistką. Ale w tym przypadku to chyba tak lepiej.
Blondyna co racja to racja lepiej poczekać 😂 -
Blondyna.B wrote:Poczekam chwilę żeby "skoncentrować" mocz 😅
Poza tym muszę jeszcze pójść do paczkomatu a to dopiero za godzinę bo wtedy idę z psami na spacer 🤣Blondyna.B, Nayax lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie czy stosunek lh:fsh równy 1,27 jest ok? Wiem, że powinien być blisko 1 ale nie wiem co w tym przypadku znaczy blisko🤣 niby od 1,5 istnieje podejrzenie pcos itd ale chciałabym poznać wasze zdanie i doświadczenia24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Blondyna.B wrote:To daj znać jutro jak wynik czy urósł od poprzedniego badania 😉
Powiedzcie mi jeszcze co wgl myślicie o badaniu przyrostów bety w przypadku pozytywnej - czy ginekolog też to zaleca w przypadku ciąży na początku czy to zwykle już prywatnie robi każda z nas jeżeli chce ?20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
nat wrote:Jasne , napisze ☺️
Powiedzcie mi jeszcze co wgl myślicie o badaniu przyrostów bety w przypadku pozytywnej - czy ginekolog też to zaleca w przypadku ciąży na początku czy to zwykle już prywatnie robi każda z nas jeżeli chce ?
Ja chodzę prywatnie więc nie wiem jak to wygląda w przypadku skierowań. Ale to dużo mówi przede wszystkim czy idzie w dobrym kierunkuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 09:09
-
Blondyna ale jeżeli testy już ci wychodziły to zagnieżdżenie na pewno miało miejsce, bo tak jak piszą dziewczyny betaHCG zaczyna się wytwarzać po 48 h od zagnieżdżenia wiec test powinien ciemnieć. Nie pisze tego, by Cię pouczać, tylko tak jak Coma pisze, wykorzystać to do dalszej diagnostyki nawet. Szczególnie, że późne zagnieżdżenie też jest obarczone większym niepowodzeniem.
Może miałaś po prostu później owulacje? Wtedy jest szansa, że te testy dopiero się rozkręcaAlutka128, MartiMarti lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Blondyna ale jeżeli testy już ci wychodziły to zagnieżdżenie na pewno miało miejsce, bo tak jak piszą dziewczyny betaHCG zaczyna się wytwarzać po 48 h od zagnieżdżenia wiec test powinien ciemnieć. Nie pisze tego, by Cię pouczać, tylko tak jak Coma pisze, wykorzystać to do dalszej diagnostyki nawet. Szczególnie, że późne zagnieżdżenie też jest obarczone większym niepowodzeniem.
Może miałaś po prostu później owulacje? Wtedy jest szansa, że te testy dopiero się rozkręca
Jak pink wyszedł 2 dni biel to na innych coś było a dopiero wczoraj pink cokolwiek pokazał a na żywo dziś kolejny ładniej wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 09:14
-
KaJa wrote:Powiedzcie czy stosunek lh:fsh równy 1,27 jest ok? Wiem, że powinien być blisko 1 ale nie wiem co w tym przypadku znaczy blisko🤣 niby od 1,5 istnieje podejrzenie pcos itd ale chciałabym poznać wasze zdanie i doświadczenia
Jeśli występują u Ciebie normalnie owulacje to nie zwraca się na to uwagi. Poza tym 1,27 to całkiem oki wynik, nie jest to duże odstępstwo. Ja przy PCOS mam 1,72.33l. ♀ ➥PCOS -
nick nieaktualnyKaJa wrote:Powiedzcie czy stosunek lh:fsh równy 1,27 jest ok? Wiem, że powinien być blisko 1 ale nie wiem co w tym przypadku znaczy blisko🤣 niby od 1,5 istnieje podejrzenie pcos itd ale chciałabym poznać wasze zdanie i doświadczenia
-
nat wrote:Jasne , napisze ☺️
Powiedzcie mi jeszcze co wgl myślicie o badaniu przyrostów bety w przypadku pozytywnej - czy ginekolog też to zaleca w przypadku ciąży na początku czy to zwykle już prywatnie robi każda z nas jeżeli chce ?
Taki zwykły ginekolog pewnie Ci nie zaleci, ale w klinice leczenia niepłodności z reguły każą powtarzać bete - bo to jakie są przyrosty, na jakim etapie ewentualnie się zatrzymują wiele mówi dla diagnostyki. Standardowo ta beta się podwaja co 2 dni i w dniu spodziewanej miesiączki (zazwyczaj 2 tygodnie po owulacji) wynosi około 200.
No i też jeśli beta wynosi ponad 1000 pęcherzyk ciążowy powinien się pojawić w macicy.
Reasumując - jesli dopiero zaczynasz starania i to pierwsza ciaza, bez zadnej historii niepowodzen to ja bym bete zbadała 2 razy i koło skończonego 6 tygodnia umówiła się na pierwsze USG. -
nick nieaktualny