Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nat wrote:Ja robiłam bete 9/10 dpo i wyszło 2.2 - żeby zobaczyć czy jest ciąża bo miałam w weekend wesele
Testy zrobiłam w sumie ten u góry 12/13 dpo wieczorem wczoraj i na dole dzisiaj rano 13/14 dpo kreski nie są jakieś super widoczne ale mają kolor - nie jest to na pewno cień. Jutro idę na betę przy okazji innych badań. Ale nie są mocniejsze ani nic - tyle że inne firmy 😐
https://zapodaj.net/731f3fdcd1df8.jpg.html
Tak wyglądają testy. Zostawiam link gdyby ktoś miał podobny przypadek a jutro dam znać co wyszło z krwi.
Ta kreseczka na facelle nie wyglada jak fabryczna Miałam na nich dużo cieni ale kreska była jaśniejsza niż u Ciebie, u Ciebie jest ładna różowa
Trzymam kciuki, daj znać jutro 🤩
Najlepiej jest porównywać testy tej samej firmy i np wczorajszy z jutrzejszym, a nie dzień po dniu. Jak robiłaś wczoraj wieczorem i dziś rano to moim zdaniem to normalne ze nie widać mega różnicy
Tu jest duży potencjał na 🤰🏼, przesyłam wiruski !!
nat lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Axon wrote:W takim razie musze sprawdzić ilość, a fertilMan zalecony przez lekarza czy sami?
A czy zdarzają się faceci majacy 50%? Bo nie wiem jak na to patrzec..
Nasze dwa troche mnie podlamalo ale lepsze to niż 0% zwlaszcza ze reszta w normieAxon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie do końca zgadzam się z tym, że testy muszą ciemnieć z dnia na dzień, przy niskich wartościach bety te różnice w jej wartościach mogą być na tyle niewielkie, że testy tego nie wyłapią. Moje testy nie ciemniały przez 3 dni, później ściemniały, później znowu jeden był blady (podłamałam się, ale okazało się, że ten jeden po prostu się słabo wybarwił), a kolejny już taka tłusta kreska, ale nadal bledsza od kontrolnej. Przy ostatnim bladym teście, zanim kreska zaczęła ciemnieć (12/13-dpo) beta wynosiła 47, więc po prostu testy się słabo wybarwiały.
Nat, idź jutro po prostu na betę i zobacz, ile wzrosła od poprzedniego badania (bo przypuszczam, że beta u Ciebie jest powyżej 5, skoro testy wychodzą pozytywne). Trzymam kciuki, bo u mnie podobna kreska jak na tym teście na górze była przy becie 47nat lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Ta kreseczka na facelle nie wyglada jak fabryczna Miałam na nich dużo cieni ale kreska była jaśniejsza niż u Ciebie, u Ciebie jest ładna różowa
Trzymam kciuki, daj znać jutro 🤩
Najlepiej jest porównywać testy tej samej firmy i np wczorajszy z jutrzejszym, a nie dzień po dniu. Jak robiłaś wczoraj wieczorem i dziś rano to moim zdaniem to normalne ze nie widać mega różnicy
Tu jest duży potencjał na 🤰🏼, przesyłam wiruski !!
Właśnie tez pociesza mnie fakt że kreska jest różowa no ale zobaczymy20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
Kasiekkk wrote:Nie do końca zgadzam się z tym, że testy muszą ciemnieć z dnia na dzień, przy niskich wartościach bety te różnice w jej wartościach mogą być na tyle niewielkie, że testy tego nie wyłapią. Moje testy nie ciemniały przez 3 dni, później ściemniały, później znowu jeden był blady (podłamałam się, ale okazało się, że ten jeden po prostu się słabo wybarwił), a kolejny już taka tłusta kreska, ale nadal bledsza od kontrolnej. Przy ostatnim bladym teście, zanim kreska zaczęła ciemnieć (12/13-dpo) beta wynosiła 47, więc po prostu testy się słabo wybarwiały.
Nat, idź jutro po prostu na betę i zobacz, ile wzrosła od poprzedniego badania (bo przypuszczam, że beta u Ciebie jest powyżej 5, skoro testy wychodzą pozytywne). Trzymam kciuki, bo u mnie podobna kreska jak na tym teście na górze była przy becie 4720+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
Jestem już po USG i na razie jest malutki zarodek ale jeszcze bez serduszka. Plamienie najprawdopodobniej było spowodowane wczorajsza cytologia ale martwi mnie to że przestały mnie boleć piersi a bolały non stop od samej owulacji.
Powiedzcie mi gdyby to było zagrożenie poronieniem to lekarz zauważyłby to na USG skoro nie ma jeszcze serduszka?milam lubi tę wiadomość
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosiak123 wrote:Jestem już po USG i na razie jest malutki zarodek ale jeszcze bez serduszka. Plamienie najprawdopodobniej było spowodowane wczorajsza cytologia ale martwi mnie to że przestały mnie boleć piersi a bolały non stop od samej owulacji.
Powiedzcie mi gdyby to było zagrożenie poronieniem to lekarz zauważyłby to na USG skoro nie ma jeszcze serduszka?
Gosiu, nie nastawiaj się tak negatywnie! To plamienie to pewnie faktycznie po cytologii i wszystko jest ok 😊 A co do Twojego pytania, to wszystko zależałoby od przyczyny poronienia. Mógłby lekarz zaobserwować odklejanie się kosmówki, mógłby zobaczyć, że zarodek jest za mały lub pęcherzyk za mały przy prawidłowym zarodku, a pewnie mógłby nie zobaczyć też nic niepokojącego. Pamiętaj, że na tak wczesnym etapie gdyby cokolwiek się stało, to by znaczyło, że zarodek i tak nie miał szansy na przeżycie i miał wady (to najczęstsza przyczyna poronień w pierwszych tygodniach). Ale naprawdę postaraj się nie denerwować. Nie masz wpływu na to, co dzieje się w Twoim organizmie. Możesz tylko postarać się uspokoić i zadbać o swoje dobre samopoczucie. -
Gosiak123 wrote:Jestem już po USG i na razie jest malutki zarodek ale jeszcze bez serduszka. Plamienie najprawdopodobniej było spowodowane wczorajsza cytologia ale martwi mnie to że przestały mnie boleć piersi a bolały non stop od samej owulacji.
Powiedzcie mi gdyby to było zagrożenie poronieniem to lekarz zauważyłby to na USG skoro nie ma jeszcze serduszka?
Pewnie by zauważył, objawami się nie przejmuj, mi też znikały a później znów się pojawiały, też już miałam serce w gardle. Ja cały 1 trymestr przeszłam bezobjawowo :p -
Melduję że z moich bladych kresek beta wynosi 51.8 mlU/ml jestem 5 dni po dacie miesiączki. Jutro "wciskam" sie do lekarza. Zobaczymy czy będzie beta rosła.
Trzymajcie kciukiIskra444, nat, Axon, Pani Miśka, Alis96, Kate1811, Selena, Ivanka93, Marcelq, Kremówka, Vivian, conte, Paulina1106, Niebieska Gwiazda, MartiMarti lubią tę wiadomość
Gosia
🧏♀️ 28l.
Acard 150mg, Pregna Plus,
Duphaston
🧏♂️30l.
MultVit , WitC
Pierwsza ciąża
14.12.2020 💔8 tc.
29.06.2021💔 5,4tc
26.07.2021 ⏸ 12dpo 💗
13.08.2021 jest serduszko 💕
09.09.2021 jest 2.52 maluszka 😍
Cykle 31 -32 dni
Na stanie kot 😻😻
Faza lutealna
TSH 0,935 ✅
FSH 2,31 ✅
Estradiol 168,00 ✅
Prolaktyna 15,76 ✅
Testosteron 18,50 ✅
FT4 0,99✅
Cytomegalia IgG (+), IgM (-) ✅
Toxoplasmoza IgG (+), IgM (-) ✅ -
Gosiak123 wrote:Jestem już po USG i na razie jest malutki zarodek ale jeszcze bez serduszka. Plamienie najprawdopodobniej było spowodowane wczorajsza cytologia ale martwi mnie to że przestały mnie boleć piersi a bolały non stop od samej owulacji.
Powiedzcie mi gdyby to było zagrożenie poronieniem to lekarz zauważyłby to na USG skoro nie ma jeszcze serduszka?02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Gizmo 11 wrote:Melduję że z moich bladych kresek beta wynosi 51.8 mlU/ml jestem 5 dni po dacie miesiączki. Jutro "wciskam" sie do lekarza. Zobaczymy czy będzie beta rosła.
Trzymajcie kciukiGizmo 11, Miska87 lubią tę wiadomość
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
maciejka wrote:W którym tyg jesteś?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Według om 6+5 a realnie ciąża jest o tydzień młodsza ze względu na późną owulację czyli dziś 5+502.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Alutka128 wrote:Pewnie by zauważył, objawami się nie przejmuj, mi też znikały a później znów się pojawiały, też już miałam serce w gardle. Ja cały 1 trymestr przeszłam bezobjawowo :p👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
nick nieaktualny
-
maciejka wrote:To może jeszcze nie być serduszka także spokojnie. Za 2 tyg jakbys poszła na wizytę na pewno będzie👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez