Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kil wrote:My bardzo dużo kasy wydaliśmy na pierdołki fanowskie (figurki, ręczniczki, rzeczy do kuchni, do gotowania ect.) ale same "czyste" koszty to tak około 3000 za samolot na osobę (6000 razem), 3000 za hotele (2 tygodniowy wyjazd), jeździliśmy też shinkansenami (te co koło 300 na godzinę prują xD) - tygodniowy JR pass 1000 zł za osobę (2000 razem) więc na dwie osoby na dwa tygodnie koło 11 tys. takich "niezmiennych" kosztów, jedzenie nie jest bardzo drogie - około 100 jen za onigiri (kulka ryżowa z krewetką np. - zamiast śniadaniowych kanapek
) - czyli tak 3 zł za sztukę. Myślę, że w 4 tys. na dwie osoby na te dwa tygodnie bym liczyła (próbując wielu smaków
) wychodzi koło 15 tys. +/-
Jakbyś miała jakieś szczegółowe pytania to pisz)
Kil lubi tę wiadomość
Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Ewiwi wrote:Kobietki czy po duphastonie możliwe ciężkie cyce i senność? 4 dzień biorę i serio jestem nie do życia. Zastanawiam się czy to mozliwe że tak wpływa...
Lekarka zmieniła mi na globulki i teraz nie odczuwam żadnej zmiany -
BuBu90 wrote:Przygotowuję się psychicznie do rozpoczęcia procedury, jeszcze miesiąc i wizyta u dr Paligi i ruszamy 🥹 to nasza ostatnia nadzieja 🥹
Niech moc ananasków będzie z Wami!🍍🤞🏽
Trzymam mocno kciuki🥹❤️🤰🏽BuBu90 lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
U nas dla chlopca Ernest, Artur albo Kajetan a dla dziewczynki Gloria, Nadia, Estera
Mam pytanko, mierzac przyrost bety niektore kalkulatory chca podania godziny, powinnam podac godzine oddania krwi czy moze wykonania badania? Chyba oddania ale pewnosci to nie mam
U mnie dzisiaj medycyna pracy - badania mam niby ważne ale zmiana stanowiska ze wzgledu na 🤰, powinnam za godzinke byc wolna😍 -
KarolinaAnastazja wrote:Tak! Miałam tak samo!
Lekarka zmieniła mi na globulki i teraz nie odczuwam żadnej zmiany*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Polaya wrote:U nas dla chlopca Ernest, Artur albo Kajetan a dla dziewczynki Gloria, Nadia, Estera
Mam pytanko, mierzac przyrost bety niektore kalkulatory chca podania godziny, powinnam podac godzine oddania krwi czy moze wykonania badania? Chyba oddania ale pewnosci to nie mam
U mnie dzisiaj medycyna pracy - badania mam niby ważne ale zmiana stanowiska ze wzgledu na 🤰, powinnam za godzinke byc wolna😍Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Pingwinek wrote:Oo Polaya, już powiedziałaś w pracy?
Pingwinek, Wron Kraa lubią tę wiadomość
-
Zosis właśnie spojrzałam na Twój wykres i sama się zdziwiłam co tak szybko ta owu u Ciebie. Miałaś czekać na mnie 😅 żartuję oczywiście. Wiem że po tylu miesiącach obserwacji już zna się dobrze swój organizm, ale zawsze też może się pojawić ten czynnik zewnętrzny na który nie mamy wpływu i się cykl rozjedzie. Może jutro znowu spaść w dół, trzymam kciuki żeby to był jednak fałszywy alarm
Zazdraszczam pysznej kawusiii 🫠
Zosis lubi tę wiadomość
-
Kil, Ty piękna kobieto w pięknych miejscach, wow!!! Cudowne fotki!
No napatrzyć się nie mogę 😮💨😍
U mnie wakacji na horyzoncie nadal brak. Mieliśmy jechać do włoch samochodem ale ciągnie nas znowu w nasze rejony czyli Azja. Bilety już nie w takich cenach jak przed pandemią no i ręka się waha nad zakupem. Ale im dłużej nad tym myślimy tym bardziej skłaniamy się żeby jednak je kupić 😄 Już jesteśmy nawet na etapie żeby lecieć bez bagażu 😅Kil lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Niaha możesz wpisać mi 🐒.
Przepraszam, że nie dałam znać wcześniej, ale jak przyszła małpa to musiałam się totalnie odciąć od tematu, bo bardzo liczyłam na ten cykl i weszło mi to na psyche...
Gratuluje wszystkich 🤰 i dwóch kresek ! 🥰 -
Cześć dziewczynki! U mnie piękny słoneczny poranek🌞 aż żyć się chce!😁
Zosis, przytulam Cię kochana najmocniejszy jak potrafię 🫂 Wiem, jak facet może popsuć nastrój, nasze starania, nasze myśli, ale wiem też, że za chwilę weźmiesz głęboki oddech, staniesz mocno na ziemi, a on przyjdzie przeprosić, rozczuli Cię kolejnym swym krokiem i wszystko będzie dobrze ❤️ Bardzo Cię rozumiem i dlatego masz tu 🦵w 🍑 z zaleceniem szybkiego powrotu do strefy zen 🧘♀️
Kill, ooh🤩 Marzenie! Cudowne wspomnienia i Wy tacy piękni i szczęśliwi ☺️🥰
Bubu, niemiłosiernie ściskam za Ciebie wszystkie 4 Kciuki!🤞🤞🤞🤞❤️
Bambi, przepraszam,bo mi umknęło - Gratulacje kochana!❤️
Imiona🤔 Dla dziewczynki wybieramy my ☺️Dalia, Kalina lub Lidia, Stary dla chłopca upiera się przy Amadeuszu 🤷🏼♀️😅
U mnie niebywały skok!z 36.14 na 36.39🤦🏼♀️ i ciuul wie czy owu była,bo ciężko mi stwierdzić cokolwiek, ale jebać to🤭 działamy co 2 dzień i niech się dzieje wola nieba!💫
Dobrego dnia dziewczynki!💐Kil, Marzycielka, Zosis, Dara lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Claire wrote:Zosis właśnie spojrzałam na Twój wykres i sama się zdziwiłam co tak szybko ta owu u Ciebie. Miałaś czekać na mnie 😅 żartuję oczywiście. Wiem że po tylu miesiącach obserwacji już zna się dobrze swój organizm, ale zawsze też może się pojawić ten czynnik zewnętrzny na który nie mamy wpływu i się cykl rozjedzie. Może jutro znowu spaść w dół, trzymam kciuki żeby to był jednak fałszywy alarm
Zazdraszczam pysznej kawusiii 🫠
Claire, ależ ja na Ciebie czekam!Tylko to jajo robi mnie w konia...
Mały update po kawce i śniadanku - śluz na papierze rozciągliwy, przy szyjce jakiś taki niby kremowy, ale znowu jakby się rozwadniał. 🤯 I... Zaczyna kuć jajnik. No jak nic moje ciało i jajo próbują mi chyba zagrać na nosie.
Dziewczyny, a podpowiedzcie mi, proszę, bo ja nie mam doświadczenia z owulakami. Jak teraz siknę na owulaka i będzie pozytyw to wiadomo, ale jak wyjdzie jasny to i tak mi nic nie powie, prawda? Bo może być zarówno przed, jak i po owu? 🤔 Zastanawiam się, czy nie sprawdzić. Na monit na pewno nie idę, miałam sobie odpuścić do września i wakajki traktować "na spokojnie" - efekty widzicie. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 09:40
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Ból podbrzusza męczył mnie w nocy, nie mogłam spać i w końcu zaspaliśmy 🙈 rano szybkie tempo było 😂
Do okresu jeszcze kilka dni i nie miałam czegoś takiego tyle dni przed @
Może jutro się odważę i siknę będzie 11 dpo...
Ale nie obiecuję 🙈 boję się, że biel zobaczę 😔👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Hej laseczki 👋🏻
Zosiu, rano przeczytałam Twój wpis, szykując się do pracy, więc nie miałam jak odpisać, ale widzę, że dziewczyny już zdążyły Ci humor poprawić ☺️ Bardzo się cieszę 😘 Ja też myślę, że monitoring byłby dobrym pomysłem, żebyś nie musiała kombinować i się zadręczać. Temperatura nie skoczyła jakoś bardzo, a objawy czasem potrafią zrobić w balona. Pamiętaj też, że szczęśliwy cykl Beezi był "bez starań" 🤭 Czasem z tych skreślonych cykli są najlepsze niespodzianki 🥰
Kil, pięknie tam mieliście 😍 I powiem Wam, że lubię to forum za anonimowość, ale lubię też Was oglądać 😁
Dzisiaj na 16:00 mam wizytę u endo. Zarezerwowałam ją w styczniu, kiedy moje TSH szalało i tak czekałam w nadziei, że wizyta nie będzie mi już potrzebna🤰🏼Ale no, idę, bo chcę skonsultować moje wyniki. Poza tym strasznie ciężko dostać się do endokrynologa. Wielu dobrych lekarzy w okolicy nie przyjmuje już nowych pacjentów, więc skoro udało mi się zapisać to postanowiłam skorzystać.Zosis, Niaha, Kil, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Zosis wrote:Claire, ależ ja na Ciebie czekam!
Tylko to jajo robi mnie w konia...
Mały update po kawce i śniadanku - śluz na papierze rozciągliwy, przy szyjce jakiś taki niby kremowy, ale znowu jakby się rozwadniał. 🤯 I... Zaczyna kuć jajnik. No jak nic moje ciało i jajo próbują mi chyba zagrać na nosie.
Dziewczyny, a podpowiedzcie mi, proszę, bo ja nie mam doświadczenia z owulakami. Jak teraz siknę na owulaka i będzie pozytyw to wiadomo, ale jak wyjdzie jasny to i tak mi nic nie powie, prawda? Bo może być zarówno przed, jak i po owu? 🤔 Zastanawiam się, czy nie sprawdzić. Na monit na pewno nie idę, miałam sobie odpuścić do września i wakajki traktować "na spokojnie" - efekty widzicie. 🤷♀️
Zacznij sikać na owulaki i zobaczysz w która stronę idą, ale mówię Ci jesteś jeszcze przed owu!😘Zosis lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
S.Roszpunka wrote:Cześć dziewczyny.
Po cichutku tu jestem, czytam.
Gratuluję wszystkich pozytywnych testów i trzymam kciuki za przyszłe testy ❤️
My dzis mamy badanie nasienia. U mnie niestety wyszła podwyższona prolaktyna. Czy poszłam do lekarza? Nie. Od tygodnia moj nastrój jest "mam w dupie starania, mam dość badań, mam dość wszelkiego leczenia". Jeszcze dobilo mnie hasło mojej przyjaciółki, że jak to wracam od lipca do pracy (od marca byłam ciągle na l4 - najpierw ciążowe, a później wpadłam w depresję po poronieniu), że ona myślała, że ja juz w ciąży jestem. No nie jestem kuzwa i nie wiem czy będę.
Dobrego dnia Wam życzę ❤️
Przytulam najmocniej. I trzymam kciuki za badanie nasienia. 🤞S.Roszpunka lubi tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Marzycielka wrote:Mam córcię Kornelkę 🥰🥰🥰🥰
Zdradź proszę jakie ma cechy charakteru ? Ja akurat wierzę, że Imię nadaję charakter -
Zosis nie martw się może jeszcze nie wszystko stracone. ❤️❤️
Ja np (12dc) mega płodny śluz a na owulaku ledwo widoczna kreska..
Widziałyśmy tu już dużo szalonych i pokręconych cykli, które kończyły sie pięknymi ⏸️ a potem okrągłym brzucholkiem ❤️
Apropo snów.. mi się śniły wczoraj bliźniaki dwóch chłopaków
Edit. Odpisywałam od razu, a potem czytałam dalej
Cieszę się ze już masz się lepiejskorzystaj z tego dnia dla siebie w 100% ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2023, 10:01
Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość