X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Pingwinek Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis, nie jest to normalne, ale powszechne niestety

Starania od: lipiec 2022

29.06.23 ⏸️
    30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
    04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
    10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
    26.07.23 jest ❤️
    03.08.23 USG przed 10. tyg
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Aaaa! Dziewczyny! Muszę, bo się uduszę, albo powiem komuś o jedno słowo za dużo!
    Czy to normalne, że człowiek nie czyta umowy, a później ma pretensje do świata, że warunki są takie a nie inne?! Noż ku$#@! Właśnie miałam rozmowę z pracownikiem, który myślał, że... Jak rozwiążemy umowę to będzie nadal dostawał wynagrodzenie. Helloł! Ziemia do mózgu! 👽 I jeszcze mi powie, że to nieetyczne!

Jak mi ktoś jeszcze kiedykolwiek powie, że praca z ludźmi / w biurze albo jeszcze kierownika/szefa jest łatwa to normalnie kłaki wyrwę. No, ale mam nerwa! Już nawet nie ignorancja mnie wkurza tylko ta roszczeniowość i jeszcze sam zawinił, a do mnie, że to nieetyczne! A jak nic człowiek nie robi, chociaż na coś się umówił za wynagrodzenie to jest etyczne? Nosz...!!!
    Mnie w zeszłym roku pracownik okłamał, mówiąc, że jest chory, a wszystkim innym powiedział, że idzie do drugiej pracy.
    Przyszedł po 3 dniach do pracy jak gdyby nigdy nic, wcześniej napisałam, że zapraszam go na rozmowę, w sprawie nieobecności (pracownik ma um. zlecenie). A on do mnie na dzień dobry wyleciał z tekstem "Pani jest bezczelna wysyłając mi takie sms'y" 😂. Dałam mu szansę, aby się wytłumaczył, przeprosił, ale po tym tekście powiedziałam, że umowa zostaje rozwiązana i że musi szukać innej pracy.
    A obecnie, w innej pracy, pracownicy próbują znać swoje prawa i ostatnio się upierali, że na 8h pracy, ma przerwę powinni iść najwcześniej po 6h przepracowanych. 🫠 Więc gdzieś dzwon dzwoni, ale kto wie gdzie? 🫠

Powoli praca z takimi ludźmi zaczyna mnie męczyć i wypalać. Szukam swojej drogi zawodowej, ale nie wiem sama, co byłoby dla mnie najlepsze... Uwielbiałam pracę w gastro, ale.to tak niestabilna branża 😭.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 11:51

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    M94 - ale cudny dzidziuś <3
    Wioleta - ogromne gratulacje!=DD nudnej ciąży!!
    Lipcowa - mega się cieszę, że Lipiec będzie wasz <3<3<3

Ja wczoraj miałam dziwną sytuację... w pracy po wyjeździe wszyscy mi mówią, że schudłam/zmizerniałam xD a po pracy siostra do mnie pisze czy jestem w ciąży ?! bo jej mąż uważa, że inaczej wyglądam i że to to jest ciąża xD kurczę nie chciałam się nakręcać ale powoli, powoli...xD

No właśnie ja sama po sobie widzę, że jestem jakaś taka inna na oczach i spuchnięta trochę na buzi 🙈
    Od wczoraj piersi lekko obolałe i żyły mi okropne wylazły na nich 😝
    Ale powoli zaczynam uważać, że naprawdę wszystko podpisuję pod ciążę, że już wariuję po prostu. Dostanę @ to będę jednocześnie płakać z żalu i śmiać się z siebie i tych moich objawów ciąży 😭🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 12:00

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Mnie w zeszłym roku pracownik okłamał, mówiąc, że jest chory, a wszystkim innym powiedział, że idzie do drugiej pracy.
    Przyszedł po 3 dniach do pracy jak gdyby nigdy nic, wcześniej napisałam, że zapraszam go na rozmowę, w sprawie nieobecności (pracownik ma um. zlecenie). A on do mnie na dzień dobry wyleciał z tekstem "Pani jest bezczelna wysyłając mi takie sms'y" 😂. Dałam mu szansę, aby się wytłumaczył, przeprosił, ale po tym tekście powiedziałam, że umowa zostaje rozwiązana i że musi szukać innej pracy.
    A obecnie, w innej pracy, pracownicy próbują znać swoje prawa i ostatnio się upierali, że na 8h pracy, ma przerwę powinni iść najwcześniej po 6h przepracowanych. 🫠 Więc gdzieś dzwon dzwoni, ale kto wie gdzie? 🫠

Powoli praca z takimi ludźmi zaczyna mnie męczyć i wypalać. Szukam swojej drogi zawodowej, ale nie wiem sama, co byłoby dla mnie najlepsze... Uwielbiałam pracę w gastro, ale.to tak niestabilna branża 😭.

Ja zupełnie inna branża, ale widzę, że problemy te same. Samą w sobie pracę uwielbiam, ale jak się trafi taka sytuacja, jak dzisiaj to ręce mi opadają. W dodatku myślałam, że to jest w miarę ogarnięta osoba, a tu takie "kwiatki"... (Nie)stety też wiem, skąd takie podejście. Bo to ewidentnie próba w stylu "a pozajmuję etat, może się uda, a jak nie to trudno, wynegocjuję/wykrzyczę może chociaż jakieś parę złotych na tak zwany międzyczas", coś w stylu "mi się należy wszystko, ale z siebie nie dam nic".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 12:07

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Kil Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Zosis znam to... w poprzedniej pracy rekrutowałam nowych pracowników... tragedia xD mam wrażenie, że ludzie zdurniali do reszty...xD

Dziękuję kochane za kciuki<3 Ale dzisiaj nie dam rady testować, może jutro od rana się uda xD <3 Oj wy niedobre mnie namawiacie xD

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Aaaa! Dziewczyny! Muszę, bo się uduszę, albo powiem komuś o jedno słowo za dużo!
    Czy to normalne, że człowiek nie czyta umowy, a później ma pretensje do świata, że warunki są takie a nie inne?! Noż ku$#@! Właśnie miałam rozmowę z pracownikiem, który myślał, że... Jak rozwiążemy umowę to będzie nadal dostawał wynagrodzenie. Helloł! Ziemia do mózgu! 👽 I jeszcze mi powie, że to nieetyczne!

Jak mi ktoś jeszcze kiedykolwiek powie, że praca z ludźmi / w biurze albo jeszcze kierownika/szefa jest łatwa to normalnie kłaki wyrwę. No, ale mam nerwa! Już nawet nie ignorancja mnie wkurza tylko ta roszczeniowość i jeszcze sam zawinił, a do mnie, że to nieetyczne! A jak nic człowiek nie robi, chociaż na coś się umówił za wynagrodzenie to jest etyczne? Nosz...!!!

Zosis, normalne... 🤦‍♀️ Ja za przeproszeniem tylu tumanów co w mojej pracy nigdy w życiu nie spotkałam 😅 Nie czytanie dokumentów jest na porządku dziennym, tak samo jak wielkie pretensje o coś o czym nie mają najmniejszego pojęcia i mało tego! nie dadzą sobie nic wytłumaczyć 🤯

Nie denerwuj się Kochanie, nie karz siebie i swojego organizmu za głupotę innych <3 On nie zmądrzeje, a Twojego zdrowia szkoda 😘🤗

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Ja zupełnie inna branża, ale widzę, że problemy te same. Samą w sobie pracę uwielbiam, ale jak się trafi taka sytuacja, jak dzisiaj to ręce mi opadają. W dodatku myślałam, że to jest w miarę ogarnięta osoba, a tu takie "kwiatki"... (Nie)stety też wiem, skąd takie podejście. Bo to ewidentnie próba w stylu "a pozajmuję etat, może się uda, a jak nie to trudno, wynegocjuję/wykrzyczę może chociaż jakieś parę złotych na tak zwany międzyczas", coś w stylu "mi się należy wszystko, ale z siebie nie dam nic".
    U mnie się kurczowo trzymają pracy, mimo, że ciągle gadają, trzeba zacząć szukać nowej, albo narzekają na firmę. Albo ktoś ich przyzwyczaił, że w pracy zmianowej, pracują tylko na jedną zmianę, zrobiłam miszmasz i jest wielkie zdziwko. Jestem największą kulą u nogi aktualnie dla nich 😂. Mnie to bawi. Ale nie bawi fakt, że ludzie koło 50-tki, a zachowują się jak rozwydrzone bachory. Prosisz l wykonanie danego zadania, a i tak trzeba poprawić. Tu nawet nie obowiązuje zasada ograniczonego zaufania, ale po prostu brak zaufania i zasada, że trzeba wszystko sprawdzić samemu. 😵‍💫

• Claire Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych co podróżują.

Zaplanowaliśmy na wakacje we wrześniu Tajlandię i w sumie to już jesteśmy o krok od zakupu biletów lotniczych. I mimo że się staramy to stwierdziłam, że takie wakacje nie będą przeszkodą, w końcu staramy się żyć normalnie... aż do momentu gdy nie wpisałam frazy czy można lecieć w ciąży do Tajlandii i pojawiło się mnóstwo straszących artykułów głównie związanych z wirusem zika. Byłam w Tajlandii już 3 razy i nigdy nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami. Ale ten wirus wydaje się bardzo poważnym zagrożeniem nawet na etapie starań (!) Powiedzcie jakie macie stosunek do takich wyjazdów egzotycznych czy jest sens? Czy to faktycznie zbyt duże ryzyko?

Druga sprawa to podróżowanie samolotem w 1 trymestrze.. podobno to jest też bardzo niebezpieczne dla płodu. Ponoć długodystansowe loty lepiej jeśli już planować na 2 trymestr.

Przez moment się ucieszyłam że lecimy bo bilety staniały a teraz jestem przerażona.

age.png
  • Claire Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil trzymam kciuki żeby to było to!!! <3

Kil lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn walczących obecnie lub w przeszłości z trądzikiem. Jaki żel/piankę/płyn do mycia twarzy polecacie? Mój właśnie się skończył i szukam czegoś innego. (Nie za miliony monet)

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn walczących obecnie lub w przeszłości z trądzikiem. Jaki żel/piankę/płyn do mycia twarzy polecacie? Mój właśnie się skończył i szukam czegoś innego. (Nie za miliony monet)

Olejek do mycia cerave (pieni się normalnie jak płyn, ale jest dużo delikatniejszy)

Niaha lubi tę wiadomość

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Ja od kiedy odstawiłam tabsy walczyłam z trądzikiem :(
    Twarz aktualnie mi uratował zestaw:
    1. Żel do mycia twarzy ivostin purritin lub apis żel z kwasem hialuronowym
    2. Pharmaceris R Rosalgin Active- kremożel do twarzy
    3. serum z niacynamidem Bielenda

Gęba jak nowa, po prawie roku walki 😅

Niaha, Mart768 lubią tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    04.03- 3229 g Misia 🐻

age.png
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Dziękuję Wam ❤️ ale z emocjami poczekam. Jakoś chłodniej do tego podchodzę. Różnie bywa 😉

Czekamy 😍 sikałaś, bo na wykresie widzę, gdzie fota ja się pytam?

Cukruś lubi tę wiadomość

• Zosis Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Zosis, normalne... 🤦‍♀️ Ja za przeproszeniem tylu tumanów co w mojej pracy nigdy w życiu nie spotkałam 😅 Nie czytanie dokumentów jest na porządku dziennym, tak samo jak wielkie pretensje o coś o czym nie mają najmniejszego pojęcia i mało tego! nie dadzą sobie nic wytłumaczyć 🤯

Nie denerwuj się Kochanie, nie karz siebie i swojego organizmu za głupotę innych <3 On nie zmądrzeje, a Twojego zdrowia szkoda 😘🤗

Mądrego to zawsze warto posłuchać. 🤗

Szef chyba zauważył, że ktoś mi na odcisk nadepnął, bo... Uwaga! Przyniósł mi kremówkę! 😅 Także ten... Smacznego! Świat jest pyszny.... tfu! piękny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 13:29

Miminka, Skatusia🥰, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • san95 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    aaa laski! kupiliśmy bilety na KSW!! Ale się jaram!! byliśmy rok temu na takiej gali było zajęliście i znów się wybieramy w sierpniu!

Moon dzięki!! Dzięki Tobie mam pomysł na prezent dla starego i właśnie kupiłam bilety! 🥳🥳🥳
    Mój stary to fan sztuk walki i sam trenuje. Mam nadzieje, ze się ucieszy 🥰

Niaha, moonflower lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Cerave

Niaha lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • oloska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych co podróżują.

Zaplanowaliśmy na wakacje we wrześniu Tajlandię i w sumie to już jesteśmy o krok od zakupu biletów lotniczych. I mimo że się staramy to stwierdziłam, że takie wakacje nie będą przeszkodą, w końcu staramy się żyć normalnie... aż do momentu gdy nie wpisałam frazy czy można lecieć w ciąży do Tajlandii i pojawiło się mnóstwo straszących artykułów głównie związanych z wirusem zika. Byłam w Tajlandii już 3 razy i nigdy nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami. Ale ten wirus wydaje się bardzo poważnym zagrożeniem nawet na etapie starań (!) Powiedzcie jakie macie stosunek do takich wyjazdów egzotycznych czy jest sens? Czy to faktycznie zbyt duże ryzyko?

Druga sprawa to podróżowanie samolotem w 1 trymestrze.. podobno to jest też bardzo niebezpieczne dla płodu. Ponoć długodystansowe loty lepiej jeśli już planować na 2 trymestr.

Przez moment się ucieszyłam że lecimy bo bilety staniały a teraz jestem przerażona.

Claire, a czy w grę wchodzi opcja droższych biletów z opcją anulowania/przełożenia? Ja w sumie nie mam zdania w tym temacie, bo moja dotychczasowa opinia została mocno zweryfikowana przez życie, kiedy już zaszłam w tę ciążę. Nie poleciałam na opłacone i wymarzone Malediwy w 1 trymestrze. Bałam się, plus miałam dużą torbiel na jajniku. Lekarz był nastawiony dwojako, powiedział, że jeśli bardzo chce to wypisze mi zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań do lotu, ale że bał by się sytuacji, w której coś się dzieje (miał na myśli skręt torbieli i dostęp do opieki medycznej na miejscu). Ale nie wiem, co bym zrobiła gdybym nie miała tej torbieli i moja decyzja zależałaby tylko od tego, czy i jak bardzo się boję.
    P.S. O tym bezpieczeństwie lotów w sumie nie słyszałam, tak pod kątem medyczno/naukowym, ale fakt, dużo się mówi, że 2 trymestr jest najlepszy do latania.

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Mądrego to zawsze warto posłuchać. 🤗

Szef chyba zauważył, że ktoś mi na odcisk nadepnął, bo... Uwaga! Przyniósł mi kremówkę! 😅 Także ten... Smacznego! Świat jest pyszny.... tfu! piękny :)

Kremówka... 🤤🤤🤤 chyba ewidentnie jestem głodna 🤣😅

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    04.03- 3229 g Misia 🐻

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @San95 @Moon zazdroszczę! Moim marzeniem było zawalczyć dla KSW😅
    (chociaż może jescze coś się wyklepie🤫)
    Teraz walczą tam moi znajomi z którymi spędziłam lata na kadrach i zawodach❤️

Niaha, san95, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaa, Miminka, Frutellka dziękuję za polecajki ❤️

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ