Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Claire wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych co podróżują.
Zaplanowaliśmy na wakacje we wrześniu Tajlandię i w sumie to już jesteśmy o krok od zakupu biletów lotniczych. I mimo że się staramy to stwierdziłam, że takie wakacje nie będą przeszkodą, w końcu staramy się żyć normalnie... aż do momentu gdy nie wpisałam frazy czy można lecieć w ciąży do Tajlandii i pojawiło się mnóstwo straszących artykułów głównie związanych z wirusem zika. Byłam w Tajlandii już 3 razy i nigdy nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami. Ale ten wirus wydaje się bardzo poważnym zagrożeniem nawet na etapie starań (!) Powiedzcie jakie macie stosunek do takich wyjazdów egzotycznych czy jest sens? Czy to faktycznie zbyt duże ryzyko?
Druga sprawa to podróżowanie samolotem w 1 trymestrze.. podobno to jest też bardzo niebezpieczne dla płodu. Ponoć długodystansowe loty lepiej jeśli już planować na 2 trymestr.
Przez moment się ucieszyłam że lecimy bo bilety staniały a teraz jestem przerażona.
No ja teraz leciałam i jeśli by się okazało, że jesteśmy w ciąży to tya... stwierdziłam, że tyle już razy mówiłam nie bo się staramy i nic z tego nie wychodziło, że tym razem postarałam się "żyć normalnie" z tym, że Japonia nie jest jakoś bardzo pod kątem wirusów niebezpieczna... chociaż nie sprawdzałam xD
Co do kosmetyków to też używam Cerave z kwasem salicylowym i olejek Kokuryudo Hipitch. Reszta pielęgnacji u mnie w cały świat xDNiaha lubi tę wiadomość
-
Beta 1215 przyrost 137%♥️
Zosis, Miminka, Kil, Marysiaa, Kropkaxyz, Cukruś, Marzycielka, Mart768, Niaha, san95, Saya, Skatusia🥰, tetyda, Nataliii, eM 🌺, Butterfly23, Kika95, Paucia, kwiatek100, Pingwinek, Lady_Dior, Dara, BiałaSasanka, Wioleta91, Biała1987, Wron Kraa, Eniana, Marti27, mama7latka, KarolinaAnastazja, Niecierpliwie,, Lipcowa, Polaya, Agness13, gattina, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022 -
Oloska, przykro mi bardzo że nie udało się polecieć
Mam nadzieję że we trójeczkę Wam się uda spełnić marzenie o wyjeździe
Tak to jest jakaś opcja z biletem elastycznym, muszę wziąć to pod uwagę, jednak najbardziej przestraszyłam się tej ziki. Nie miałam pojęcia wcześniej o tym wirusie. Ponoć przenoszony przez ukąszenie komarów i powoduje strasznie powikłania w ciąży i wady płodu. Nawet po powrocie powinno się wstrzymać staraniaNie wiem na ile wysokie jest zagrożenie zarażeniem się ziką ale sam fakt że w ogóle istnieje chyba jednak przekreśla ten wyjazd.
oloska lubi tę wiadomość
-
tu tu ru ru!!!
Jako że w weekend jesteśmy zwykle mniej aktywne! przesyłam poniżej link do ankiety na tytuł miesiąca lipca!!
Zapraszam do głosowania!!!!
Wyniki ogłoszę 27.06.2023 🥰🥰🥰🥰
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHi9wWkUlffwh4jSQ4BKLOtGaz2s2f8wQFb3DJooZ190R7ZQ/viewform?usp=sf_link
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 14:34
Niaha, Kil, Angi90 , Miminka, Nataliii, tetyda, Butterfly23, Paucia, BiałaSasanka, Eniana, mama7latka, Lipcowa, Agness13, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:@San95 @Moon zazdroszczę! Moim marzeniem było zawalczyć dla KSW😅
(chociaż może jescze coś się wyklepie🤫)
Teraz walczą tam moi znajomi z którymi spędziłam lata na kadrach i zawodach❤️
Ja zawsze mówię, że nie mam marzeń tylko cele do zrealizowania! Wiec trzymam kciuki za Twoje 🤞🏼❤️moonflower, Bialeekk, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Nie mogłam się oprzeć tylko jednemu🥵😂❤️
moonflower, Niaha lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Dzięki dziewczyny ❤️
KarolinaAnastazja, czuję się cały czas super 😁 wiadomo raz na jakiś czas mam gorszy moment, szybciej się męczę, dłużej śpię czy miewam problemy z apetytem/zachciankami ale jest naprawdę lepiej niż myślałam ☺️
Claire, rozumiem potrzebę planowania wakacji i życia nie tylko staraniami, czas mija i szkoda kręcić się tylko wokół tego tematu, wiadomo. Ja jednak w okresie starań wybrałam dla pewności kierunki europejskie, w marcu Lanzarote (nie było ciąży) a teraz wróciłam z Portugalii już w I trymestrze (bilety kupione w styczniu). Poleciałam po konsultacji z lekarzem, który nie widział przeciwwskazań i wszystko jest ok, cieszę się ze swojej decyzji. Ale u mnie wyjazd był bardzo spokojny - plaża, spacery, częściowo praca zdalna, nic ekstremalnego. Parę dni spędziłam w łożku jedząc chleb z masłem lub cheeseburgery z maca, bo nic innego mi nie wchodziło 🤷🏼♀️😅 ale nie czułam, że coś tracę, a nie wiem czy takiej Tajlandii nie byłoby mi szkoda w takiej sytuacji. Osobiście bałabym sie wirusów czy jakichś sensacji pokarmowych w krajach egzotycznych, kiedy organizm i tak jest osłabiony a mimo to musi działać na pełnych obrotach. Ale moja kuzynka lekarka była w II trym na Wyspach Zielonego Przylądka z mężem lekarzem i tez wszystko ok 🤷🏼♀️Claire lubi tę wiadomość
-
Światełko wrote:Beta 1215 przyrost 137%♥️
Piękna beta ❤️ na USG już na pewno wszystko byłoby widać 🤩
Jeszcze raz gratulacje kochana 🥰Światełko lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:tu tu ru ru!!!
Jako że w weekend jesteśmy zwykle mniej aktywne! przesyłam poniżej link do ankiety na tytuł miesiąca lipca!!
Zapraszam do głosowania!!!!
Wyniki ogłoszę 27.06.2023 🥰🥰🥰🥰
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHi9wWkUlffwh4jSQ4BKLOtGaz2s2f8wQFb3DJooZ190R7ZQ/viewform?usp=sf_link
link wrzucam tez w moją stopkę
Zagłosowanie 🤩
Nie dałam rady wybrać mniej opcji niż 8 🫣😍 -
Wam też rozjechała się strona? 🙈 Tak się chyba dzieje jak się dodaje linki do stopek 😕
Niaha lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Emka, chwilowo tak, już jest ok 😉👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
☀️38t5d Córka 💝 12.05.2025 🌷
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn. -
Światełko piękna beta Mamo ❤️
Monn zagłosowane ✌️😃
Claire też myślę, że bezpieczniej byłoby w Europie 😊
Niaha ja używałam i polecam serię Vichy Normaderm, miałam żel do mycia twarzy, tonik i krem. Po pierwszym miesiącu cera jak pupa niemowlaka 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 15:05
Niaha lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
Nataliii, moonflower, Angi90 , Miminka, Niaha, eM 🌺, M94, Butterfly23, RinTinTin, Kika95, Paucia, Lady_Dior, Zosis, Emka06, Miczka, Wron Kraa, Eniana, Marti27, Skatusia🥰, mama7latka, rozalaa, Cukruś, KarolinaAnastazja, Dara, Niecierpliwie,, Lipcowa, gattina, S.Roszpunka, Kil lubią tę wiadomość
🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne
🍀⏳📅:
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - I prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻
3 marca 2025 - czekamy na naszego chłopca 🩵
10 marca 2025 - połówkowe - 386g zdrowego Jaśka 🥹
19 maja 2025 - III prenatalne - 1734g Jana leżącego główką w dół 🦦
-
Ooohhhh moje maleństwo 🥹 tzn Twoje...ale tak trochę moje 🤗❤️ Cudo!🥰
Łapię te wirusy!!!😘Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14 🩷'25
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀4CC🍀
Claire wrote:Oloska, przykro mi bardzo że nie udało się polecieć
Mam nadzieję że we trójeczkę Wam się uda spełnić marzenie o wyjeździe
Tak to jest jakaś opcja z biletem elastycznym, muszę wziąć to pod uwagę, jednak najbardziej przestraszyłam się tej ziki. Nie miałam pojęcia wcześniej o tym wirusie. Ponoć przenoszony przez ukąszenie komarów i powoduje strasznie powikłania w ciąży i wady płodu. Nawet po powrocie powinno się wstrzymać staraniaNie wiem na ile wysokie jest zagrożenie zarażeniem się ziką ale sam fakt że w ogóle istnieje chyba jednak przekreśla ten wyjazd.
Edit, no i fakt, że gdyby się okazało przed wyjazdem, że zaszłam wtedy w ciążę to byśmy nie lecieli, braliśmy pod uwagę stratę pieniędzy za bilety, resztę rezerwowaliśmy krótko przed albo nawet na miejscu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 14:53
oloska lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova