Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysiaa, cieszę się po Twojej wizycie, że wszystko jest ok 😍
Jeśli chodzi o podzielenie się wiadomością o ciąży, to jedynie jedna przyjaciółka póki co. Z rodzinką czekamy prawdopodobnie do końca 1go trymestru, ale wyjdzie w praniu 😅Marysiaa lubi tę wiadomość
-
MonikaMonia, staraj się myśleć pozytywnie, choć wiem, bo w tamtym roku przeżywałam to samo, test stres w związku z plamieniami i różnymi dziwnymi akcjami, ale to nie jest tak, że każde plamienie kończy się źle. Nie raz już pisałam i dziewczyny, że u wielu kobiet takie plamienia na początku ciąży występują i nie dzieje się nic złego. Najważniejsze, że nie leje się z ciebie żywa krew. Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz 🤍 wypij meliske, odpręż się. Byłaś u lekarza, 5tydzien, to jest mega wczesnie, tak jak ci dr powiedziała. Więc na spokojnie 🤍🤍🤍 będzie dobrze 😘
MonikaMonia lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Sama nie wiem - nie czuję się pewnie z mówieniem tak wcześnie - gdzieś mam w głowie „jeszcze może się coś wydarzyć”. Ale z drugiej strony to zawsze będzie się mogło coś wydarzyć 🙃 ja jestem panikara, wiecznie się boję i martwięPingwinek lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Kika95 wrote:Hej dziewczyny 😊
Marysiaa fantastyczna wiadomość 🥰
Co do mówienia o ciąży, myślę że po pierwszej wizycie jak okaże się że wszystko jest ok, to powiemy moim rodzicom. Jestem najstarsza z rodzeństwa i nie są jeszcze dziadkami,myślę że radość byłaby ogromną, rodzinie męża powiemy pewnie pod koniec miesiąca, jak jego brat z rodziną zjedzie do pl na wakacje. To na razie plany a jak wyjdzie zobaczymy. Na razie nikt o niczym nie wie, tylko ja i mąż 😊
Dziewczyny przeziębiłam się, boli mnie gardło i mam zatkany nos...najgorzej...co można brać w ciąży? Są to jakieś doświadczone mamusie?
Przeciwbólowo tylko paracetamol, jest też taka seria leków na ciężarnych, one są na bazie ziół, na katar inhalacja z soli fizjologicznej, plus domowe sposoby.. mam nadzieję, że szybko przejdzie! 🤍Kika95 lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Ależ to wszystko dziwne i nierealne😊MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Karina wrote:Kobietki wy robicie badania na NFZ a ciążę prowadzicie prywatnie? I np ginekolog na NFZ nie ma z tym problemu?
MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Karina wrote:Jeśli chodzi o plemienia to ja mam ciągle odkąd się dowiedziałam o ciąży. Raz większe raz mniejsze albo czasami wgl. Raczej staram się je odbierać jako znać, że domek dzidziusia rośnie 😊
We wtorek idę do swojej ginekolog bo już powinno być więcej niż 1000 no i musi mi przepisać dalszy zapas duphastonu😊
Ależ to wszystko dziwne i nierealne😊
Troszke mnie uspokoiłas, jeśli wszystko z Wami dobrze to mam nadzieje ze i u Nas będzie ok 😊
Ja tez czekam na przekroczenie 1000 bety z nadzieja, ze coś zobaczymy na USG.
Co do prowadzenia ciąży tez ciagle zastanawiam sie jeszcze, czy robic jak napisałaś - prowadzić prywatnie ale badania robic na NFZ.Karina lubi tę wiadomość
-
MonikaMonia wrote:może to zdrowe podejście? 😄 ja po maratonie po znajomych i rodzinie byłam wykończona, nie było opcji przekazania najbliższym przez telefon 🤣
A kiedy planujesz zapisać sie na pierwsze USG?Starania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Polaya wrote:Na chwilę obecną badania do 10 tc mam z medicover, planuję się umówić właśnie dodatkowo na nfz żeby badania brać z NFZ, średnio mnie to interesuje co lekarz z nfz na to, to nie jego sprawa, nawet nie musi wiedzieć że chodzę prywatnie i nie widzę potrzeby informowania go o tym
A na co będziesz się umawiać poza medicover? Ja planowałam wszystkie robić w ramach pakietu, zastanawiam się czy powinnam zwrócić na coś uwagęRzeżucha lubi tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Ja ciążę prowadzić będę na pewno prywatnie, na te badania do 10 tc póki co też mam skierowanie wypisane z meducoveru (i też z PZU zdrowie, chciałam zobaczyć jaki mają stosunek do wypisywania skierowań :p ale w PZU większość badań jest tylko ze zniżką a nie całkiem za darmo). A dalej to już zobaczę ale chyba będę próbować ciągnąć badania z medi🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Ja prowadzę ciążę i badania robię z PZU. W swoim pakiecie mam większość za darmo. Do tej pory z tych badań do 10tyg tylko za cytomegalie płaciłam. I tak zostanę, na NFZ brakuje mi cierpliwości i nie chce się stresować chociażby dostaniem do lekarza 😂 w poprzedniej ciąży chciałam iść na NFZ i mimo że mówiłam że ciąża to nie było lekarza/termin odległy. Więc wolę z PZU bezstresowo, zresztą moja gin przyjmuje też w ramach pakietu, więc tym bardziej.
-
Marysiaa wrote:A na co będziesz się umawiać poza medicover? Ja planowałam wszystkie robić w ramach pakietu, zastanawiam się czy powinnam zwrócić na coś uwagę
Marysiaa lubi tę wiadomość
-
Oo zazdro! Moja pani doktor przyjmowała w ramach PZU do końca tamtego roku a od tego zrezygnowała i przyjmuje tylko prywatnie. Ale na tyle ją lubie, że zostaje z nią prywatnie
U mnie na pewno te wszystkie badania na HIV, kiłę, różyczkę, toksoplazmoze i jakieś tam jeszcze były ze zniżką 10 procent. Więc pewnie mam gorszy pakiet. Ale to mam z pracy od męża. A ja jako pracownik medicoveru pewnie mam dobry pakiet w medi właśnie🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
Dziewczyny nie wiem czy jest duża różnica czy pójdę na betę jutro czy pojutrze? Pierwsza betę robiłam w ptStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
Ja wszystko prywatnie 🙄💸💸 na NFZ u nas jest jedną przychodnia, dziękuję bardzo za sterczenie tam 🙈 także jak ktoś ma możliwość to super, że możecie skorzystać, to zawsze sporo zaoszczędzonych pieniędzy właśnie chociażby na te wszystkie badania 😱👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
U mnie tylko problem jak się okazuje po przeprowadzce. Do lekarza będę jeździć dalej do Warszawy, ale PZU nie ma w okolicy w której obecnie mieszkam umowy z zadym laboratorium i z badaniami na miejscu będzie problem, dojazdy na badania 50km na czczo chyba nie będą wchodzić w grę 😂 no ale może jeszcze coś odkryjemy w okolicy.
Dziś właśnie chciałam umówić badania TSH i ft4 i okazuje się że nic w okolicy nie ma 😂 -
Hejka, właśnie zabieram się za nadrabianie wątku 🫣 miałam bardzo intensywny weekend 😅
Na wstępie, chciałabym Wam baardzo mocno podziękować za cały czerwiec ❤️ było mi niezmiernie miło wpisywać Wam ⏸️ i🤰. Oby Wasze ciążę były dla Was łaskawe 🥰. Oczywiście będę tutaj zaglądać i cały czas Wam kibicować 🤩
Bardzo mi przykro, że musiałam też wpisać 💔, jest to niezmiernie bolesne, ale też od tego tu jesteśmy, aby się wspierać w takich momentach.
Uwielbiam Was wszystkie ❤️❤️❤️Pingwinek, Kropkaxyz, eM 🌺, Skatusia🥰, Delfi, MonikaMonia, Karina, Nowa_Ola, Angi90 , Wioleta91 lubią tę wiadomość