X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2kg na minusie...

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia! 💝

U mnie waga waha się między -1 a stałym wynikiem :) Figura mi się trochę zmienia, bliższe osoby widzą różnice, ale wagowo na razie stabilnie :)

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już ładny brzuszek 😂 aż dziwne... Ale w grę wchodzą tylko spodnie z gumką, i myślę że już każdy się może zorientować że to ciążowy (ewentualnie wzdęcia które nie znikają). Ważę 60kg (to więcej niż waga sprzed ciąży, ale kilogram mniej niż jeszcze tydzień temu! - odstawiłam już sterydy).

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 na plusie... Wizyta u diabetologa w przyszły czwartek, bo mam od samego początku zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, dodam że to waga sprzed prawie dwóch tygodni, boję się ile teraz będzie, choć wydaje mi się że jest stabilnie

• Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyszły legginsy ciążowe z Lidla, powiem Wam, że mega wygodne, i brzuszek bardziej zarysowany 🥹

No i jestem już na L4 oficjalnie. Nadal nie dowierzam

Polaya, Wioleta91, MonikaMonia, Marysiaa, eRKow. lubią tę wiadomość

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    A mi dzisiaj przyszły legginsy ciążowe z Lidla, powiem Wam, że mega wygodne, i brzuszek bardziej zarysowany 🥹

Zazdroszczę 😍 U mnie dzisiaj światełko nadziei na l4 wcześniejsze niż początek grudnia, ale jeszcze nie mówię nic oficjalnie, tylko wam tutaj

• Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Zazdroszczę 😍 U mnie dzisiaj światełko nadziei na l4 wcześniejsze niż początek grudnia, ale jeszcze nie mówię nic oficjalnie, tylko wam tutaj
    Trzymam kciuki, by się udało! Naprawdę. Każda z nas zasługuje na odpoczynek, tym bardziej, gdy nie czujemy się zbyt dobrze z objawami i ciągłym zmęczeniem.

Polaya lubi tę wiadomość

age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:

Wczoraj się zastanawiałam czy zamówić, mówisz warto ? 😉

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Wczoraj się zastanawiałam czy zamówić, mówisz warto ? 😉
    Tak, nie są drogie a naprawdę przyjemne w dotyku, nie prześwitują, bynajmniej na mnie 😊

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam sukienki dzianinowe, takie w prążek - to dla mnie zbawienie. jak wcześniej nie chodziłam w sukienkach tak teraz czuje się w nich rewelacyjnie. chyba nie muszę mówić ze wkręcam sobie ze rośnie we mnie mała kobietka stad moja zmiana upodobań odzieżowych 🤣🤣🤣
    spadnę na dupe jak się okaże ze będziemy mieli synka, oczywiście nadal będę kochała bez pamięci ale już tak się przykleiłam do myśli o dziewczynce ze szok 🤣
    polecam dziewczyny sukienki od even& od z zalando baaaaardzo milusie i przyjemne w dotyku, ja wzięłam jedna cieńsza na długi rekaw a druga grubsza już na takie chłodniejsze dni.

Wioleta91 lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wlaśnie muszę kupić ubrania ciążowe bo w wiele rzeczy się nie mieszczę, wczoraj zamówiłam tylko majtki 😂 ale z majtkami to inna historia, mam po prostu psa którego najlepszą zabawą jest przewracanie kosza z brudnym praniem i gryzienie... Takim oto sposobem codziennie rano sprawdzam czy aby na pewno moje majtki nie mają dziury XD

Saya lubi tę wiadomość

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    ja zamówiłam sukienki dzianinowe, takie w prążek - to dla mnie zbawienie. jak wcześniej nie chodziłam w sukienkach tak teraz czuje się w nich rewelacyjnie. chyba nie muszę mówić ze wkręcam sobie ze rośnie we mnie mała kobietka stad moja zmiana upodobań odzieżowych 🤣🤣🤣
    spadnę na dupe jak się okaże ze będziemy mieli synka, oczywiście nadal będę kochała bez pamięci ale już tak się przykleiłam do myśli o dziewczynce ze szok 🤣
    polecam dziewczyny sukienki od even& od z zalando baaaaardzo milusie i przyjemne w dotyku, ja wzięłam jedna cieńsza na długi rekaw a druga grubsza już na takie chłodniejsze dni.
    Mnie juz też mąż coraz bardziej przekonuje że to będzie dziewczynka, co wieczór glaszcze mnie po brzuchu i mówi Cześć Madzia 😅😍

MonikaMonia, Angi90 , Polaya lubią tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Też wlaśnie muszę kupić ubrania ciążowe bo w wiele rzeczy się nie mieszczę, wczoraj zamówiłam tylko majtki 😂 ale z majtkami to inna historia, mam po prostu psa którego najlepszą zabawą jest przewracanie kosza z brudnym praniem i gryzienie... Takim oto sposobem codziennie rano sprawdzam czy aby na pewno moje majtki nie mają dziury XD

moje psy kochają znoszone skarpety, takie wiecie, męskie po całym dniu pracy - idealne :D
    rozwalają kosz albo wyciagaja prosto z pralki jak nie zamknę bębna i roznoszą po chacie. w ten sposób staremu czasami sie obrywa, że zostawia skarpety w sypialni 😂

Polaya lubi tę wiadomość

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Mnie juz też mąż coraz bardziej przekonuje że to będzie dziewczynka, co wieczór glaszcze mnie po brzuchu i mówi Cześć Madzia 😅😍

może sobie faktycznie wywróży małą Madzie 🥰 u nas jak rozmawialismy z rodziną czy znajomymi to każdy jakoś tak wiąże nas z dziewczynką tak samo jak my od początku. imię też mamy wybrane - Liliana a dla chłopca jakoś tak ciężko nam się określić 😂

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też woli córkę, zresztą usłyszałam już od 2 obcych ludzi, że "wyglądam na dziewczynkę".. Okaże się. Może być i chłopak dla mnie, ważne, by było zdrowe dzieciątko

Wioleta91, MonikaMonia lubią tę wiadomość

age.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój, no właśnie, jak mówicie na maluszka na tym etapie? 10w2 z wczoraj

received-1308954559761837.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 20:40

Saya, kwiatek100, eRKow., MonikaMonia, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja mówiłam "kruszynka" "dzieciątko" od początku. Teraz już Feliks/Feli/Felcio ;-)

Saya a jak rozmiarowo te legginsy? Jak zawsze byłam xs/s teraz najchętniej M, choć jak dresy zamówiłam takie M ale slimy to w pasie ok, ale jednak w udach trochę Cisna..
    Materiał tych legginsów taki w porządku i rozciągliwy? ;-)

No ciekawa jestem bardzo co wszystkie nosicie pod sercem, nie mogę się doczekać jak na pierwszej stronie pojawią się kolejne imiona ;-)

u nas jakby dziewczynka to miala być Marianna. To wiedzieliśmy od początku, nad imieniem dla chłopca główkowlismy dobrych kilka dni, z racji mojej pracy w szkole - imiona bardzo mi się kojarzą z charakterem dzieci które miałam w swoich klasach i wiele fajnych imion z tego względu odpadało, bo kojarzy mi się z kimś... ;-) stąd mniej popularny Feliks.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt

⏸️ 07.01.2025 r. 🙏

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Saya a jak rozmiarowo te legginsy? Jak zawsze byłam xs/s teraz najchętniej M, choć jak dresy zamówiłam takie M ale slimy to w pasie ok, ale jednak w udach trochę Cisna..
    Materiał tych legginsów taki w porządku i rozciągliwy? ;-)
    Rozmiarówka wygląda ok, nosiłam Mke przed ciąża i wzięłam M/L, biorąc pod uwagę przybranie na masie w nadchodzących miesiącach i są wygodne, rozciągliwe, nic mnie nie uwierają.

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My glutka od pozytywnego testu nazywamy żeńskim imieniem, ciągle jest tylko "Gloria, Gloria co z ciebie wyrośnie, daj żyć matce", jeśli to chłopiec to chyba spadniemy z krzeseł, choć to bez większego znaczenia dla nas 😂 Gdyby Gloria okazała się chłopcem to prawdopodobnie będzie Ernest, ale tutaj pewności nie ma stąd ciągle było nazywanie żeńskim imieniem

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nazywamy Fasolką, jeszcze nie po imieniu 🙈

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ