X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2kg na minusie...

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia! 💝

U mnie waga waha się między -1 a stałym wynikiem :) Figura mi się trochę zmienia, bliższe osoby widzą różnice, ale wagowo na razie stabilnie :)

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już ładny brzuszek 😂 aż dziwne... Ale w grę wchodzą tylko spodnie z gumką, i myślę że już każdy się może zorientować że to ciążowy (ewentualnie wzdęcia które nie znikają). Ważę 60kg (to więcej niż waga sprzed ciąży, ale kilogram mniej niż jeszcze tydzień temu! - odstawiłam już sterydy).

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 na plusie... Wizyta u diabetologa w przyszły czwartek, bo mam od samego początku zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, dodam że to waga sprzed prawie dwóch tygodni, boję się ile teraz będzie, choć wydaje mi się że jest stabilnie

• Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyszły legginsy ciążowe z Lidla, powiem Wam, że mega wygodne, i brzuszek bardziej zarysowany 🥹

No i jestem już na L4 oficjalnie. Nadal nie dowierzam

Polaya, Wioleta91, MonikaMonia, Marysiaa, eRKow. lubią tę wiadomość

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    A mi dzisiaj przyszły legginsy ciążowe z Lidla, powiem Wam, że mega wygodne, i brzuszek bardziej zarysowany 🥹

Zazdroszczę 😍 U mnie dzisiaj światełko nadziei na l4 wcześniejsze niż początek grudnia, ale jeszcze nie mówię nic oficjalnie, tylko wam tutaj

• Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Zazdroszczę 😍 U mnie dzisiaj światełko nadziei na l4 wcześniejsze niż początek grudnia, ale jeszcze nie mówię nic oficjalnie, tylko wam tutaj
    Trzymam kciuki, by się udało! Naprawdę. Każda z nas zasługuje na odpoczynek, tym bardziej, gdy nie czujemy się zbyt dobrze z objawami i ciągłym zmęczeniem.

Polaya lubi tę wiadomość

age.png
  • Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:

Wczoraj się zastanawiałam czy zamówić, mówisz warto ? 😉

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Wczoraj się zastanawiałam czy zamówić, mówisz warto ? 😉
    Tak, nie są drogie a naprawdę przyjemne w dotyku, nie prześwitują, bynajmniej na mnie 😊

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam sukienki dzianinowe, takie w prążek - to dla mnie zbawienie. jak wcześniej nie chodziłam w sukienkach tak teraz czuje się w nich rewelacyjnie. chyba nie muszę mówić ze wkręcam sobie ze rośnie we mnie mała kobietka stad moja zmiana upodobań odzieżowych 🤣🤣🤣
    spadnę na dupe jak się okaże ze będziemy mieli synka, oczywiście nadal będę kochała bez pamięci ale już tak się przykleiłam do myśli o dziewczynce ze szok 🤣
    polecam dziewczyny sukienki od even& od z zalando baaaaardzo milusie i przyjemne w dotyku, ja wzięłam jedna cieńsza na długi rekaw a druga grubsza już na takie chłodniejsze dni.

Wioleta91 lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wlaśnie muszę kupić ubrania ciążowe bo w wiele rzeczy się nie mieszczę, wczoraj zamówiłam tylko majtki 😂 ale z majtkami to inna historia, mam po prostu psa którego najlepszą zabawą jest przewracanie kosza z brudnym praniem i gryzienie... Takim oto sposobem codziennie rano sprawdzam czy aby na pewno moje majtki nie mają dziury XD

Saya lubi tę wiadomość

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    ja zamówiłam sukienki dzianinowe, takie w prążek - to dla mnie zbawienie. jak wcześniej nie chodziłam w sukienkach tak teraz czuje się w nich rewelacyjnie. chyba nie muszę mówić ze wkręcam sobie ze rośnie we mnie mała kobietka stad moja zmiana upodobań odzieżowych 🤣🤣🤣
    spadnę na dupe jak się okaże ze będziemy mieli synka, oczywiście nadal będę kochała bez pamięci ale już tak się przykleiłam do myśli o dziewczynce ze szok 🤣
    polecam dziewczyny sukienki od even& od z zalando baaaaardzo milusie i przyjemne w dotyku, ja wzięłam jedna cieńsza na długi rekaw a druga grubsza już na takie chłodniejsze dni.
    Mnie juz też mąż coraz bardziej przekonuje że to będzie dziewczynka, co wieczór glaszcze mnie po brzuchu i mówi Cześć Madzia 😅😍

MonikaMonia, Angi90 , Polaya lubią tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Też wlaśnie muszę kupić ubrania ciążowe bo w wiele rzeczy się nie mieszczę, wczoraj zamówiłam tylko majtki 😂 ale z majtkami to inna historia, mam po prostu psa którego najlepszą zabawą jest przewracanie kosza z brudnym praniem i gryzienie... Takim oto sposobem codziennie rano sprawdzam czy aby na pewno moje majtki nie mają dziury XD

moje psy kochają znoszone skarpety, takie wiecie, męskie po całym dniu pracy - idealne :D
    rozwalają kosz albo wyciagaja prosto z pralki jak nie zamknę bębna i roznoszą po chacie. w ten sposób staremu czasami sie obrywa, że zostawia skarpety w sypialni 😂

Polaya lubi tę wiadomość

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioleta91 wrote:
    Mnie juz też mąż coraz bardziej przekonuje że to będzie dziewczynka, co wieczór glaszcze mnie po brzuchu i mówi Cześć Madzia 😅😍

może sobie faktycznie wywróży małą Madzie 🥰 u nas jak rozmawialismy z rodziną czy znajomymi to każdy jakoś tak wiąże nas z dziewczynką tak samo jak my od początku. imię też mamy wybrane - Liliana a dla chłopca jakoś tak ciężko nam się określić 😂

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też woli córkę, zresztą usłyszałam już od 2 obcych ludzi, że "wyglądam na dziewczynkę".. Okaże się. Może być i chłopak dla mnie, ważne, by było zdrowe dzieciątko

Wioleta91, MonikaMonia lubią tę wiadomość

age.png
  • Mqgdzia76 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój, no właśnie, jak mówicie na maluszka na tym etapie? 10w2 z wczoraj

received-1308954559761837.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 20:40

Saya, kwiatek100, eRKow., MonikaMonia, Kropkaxyz lubią tę wiadomość

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja mówiłam "kruszynka" "dzieciątko" od początku. Teraz już Feliks/Feli/Felcio ;-)

Saya a jak rozmiarowo te legginsy? Jak zawsze byłam xs/s teraz najchętniej M, choć jak dresy zamówiłam takie M ale slimy to w pasie ok, ale jednak w udach trochę Cisna..
    Materiał tych legginsów taki w porządku i rozciągliwy? ;-)

No ciekawa jestem bardzo co wszystkie nosicie pod sercem, nie mogę się doczekać jak na pierwszej stronie pojawią się kolejne imiona ;-)

u nas jakby dziewczynka to miala być Marianna. To wiedzieliśmy od początku, nad imieniem dla chłopca główkowlismy dobrych kilka dni, z racji mojej pracy w szkole - imiona bardzo mi się kojarzą z charakterem dzieci które miałam w swoich klasach i wiele fajnych imion z tego względu odpadało, bo kojarzy mi się z kimś... ;-) stąd mniej popularny Feliks.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Saya a jak rozmiarowo te legginsy? Jak zawsze byłam xs/s teraz najchętniej M, choć jak dresy zamówiłam takie M ale slimy to w pasie ok, ale jednak w udach trochę Cisna..
    Materiał tych legginsów taki w porządku i rozciągliwy? ;-)
    Rozmiarówka wygląda ok, nosiłam Mke przed ciąża i wzięłam M/L, biorąc pod uwagę przybranie na masie w nadchodzących miesiącach i są wygodne, rozciągliwe, nic mnie nie uwierają.

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My glutka od pozytywnego testu nazywamy żeńskim imieniem, ciągle jest tylko "Gloria, Gloria co z ciebie wyrośnie, daj żyć matce", jeśli to chłopiec to chyba spadniemy z krzeseł, choć to bez większego znaczenia dla nas 😂 Gdyby Gloria okazała się chłopcem to prawdopodobnie będzie Ernest, ale tutaj pewności nie ma stąd ciągle było nazywanie żeńskim imieniem

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nazywamy Fasolką, jeszcze nie po imieniu 🙈

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ