Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach, u mnie też już nutki świąteczne, my też przygotowujemy się duchowo, więc wieniec adwentowy będzie robiony (materiały już czekają), niebawem zaczną się roraty - uwielbiam te poranne nabożeństwa. Jak mieszkaliśmy w Warszawie, to w naszej parafii msza była o 6.30, to taki klimat msza po ciemku z lampionami w rękach a po mszy przy wyjściu zawsze księża częstowali drożdżówkami i kakao:-)
Ciekawa jestem jak to wyglądać będzie w naszej wiejskiej parafii.
Dziś z tej radości chyba zrobię makowiec 😂 ostatnio kupiłam kilka puszek maku z promocji 😂Wioleta91 lubi tę wiadomość
-
A też miałam pytać, jak nastroje w pierwszy grudniowy dzień lubię grudzień i ten świąteczny klimat, pewnie szybko nam ten miesiąc zleci
Skatusia, co do szkoły rodzenia online, ja wykupiłam sobie dostęp do szkoły ze strony zaufaj położnej. Niestety u mnie w gminie i w najbliższym otoczeniu nie ma szkoły stacjonarnej na NFZ, płatnej też nie…u nas nawet nie ma porodówki w moim powiecie… 🤦🏼♀️ Stwierdziłam więc, że zawsze coś wiedzy skubnę ze szkoły online. Czy mogę polecić? Jeszcze nie wiem, obejrzałam dopiero dwa filmiki. Pierwszy filmik nawet mi się podobał, w drugim nie podobało mi się to, że prowadząca używała zwrotów „tak jak wcześniej pokazywałam/tłumaczyłam”, a to dopiero był pierwszy filmik z tą panią, aż początkowo wyłączyłam, bo myślałam, że jakieś nagranie opuściłam. Poza tym, filmik numer dwa pochodził ze szkoły online na żywo, co też uważam za słabe. Skoro sprzedają materiał, mogli nagrać go typowo pod wykupujących materiał ludzi (czyli bez tekstów „tak jak wcześniej tłumaczyłam, skoro to pierwsze nagranie), a nie wykorzystywać materiał nagrany podczas zajęć z ludźmi, gdzie nawet czatu tych ludzi nie wycięli, widać ich komentarze itd…Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 09:02
-
Cześć dziewczyny:)
U mnie noc średnia. Córka mi przyszła o 3 do łóżka więc godzina zanim zasnęła wycięta🤦🏼♀️ wcześniejsze przez zatkany nos nie spałam... na szczęście rano wstala I nic jej nie było więc zawiozłam do przedszkola, a ja niedługo zbieram się do fizjoterapeutki:)
Ale coś średnio się dziś czuje fizycznie. Pierwszy raz w tej ciąży mam wrażenie jakby moje trawienie w nocy przyspieszyło. Wcześniej działało to wręcz odwrotnie.
Ale też pierwsze rano co pomyślałam to to że mamy grudzień!! W tym roku jakoś tak bardziej niż zwykle czekałam dzisiaj córka dostanie kalendarz adwentowy - rok temu udało się po jednej czekoladce dziennie zobaczymy jak to teraz będzie:)
Miłego dnia:))34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Ja Wam powiem że zwykle czułam świąteczny klimat już dużo wcześniej niż grudzień, uwielbiałam jak najszybciej stroić mieszkanie i puszczać piosenki. W tym roku właśnie jakoś tak mniej to czuję. Ale za to duchowo lepiej niż zawsze - jesteśmy wierzący z mężem. Więc chyba bardziej przeżywam to co wspominamy faktycznie w Boże Narodzenie i cały sens tego.
Odchodząc od świąt - gdzieś mi się mignęła reklama z Gemini, do 3.12 jest rabat do -25% na rzeczy dla mam i niemowląt:)🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
nie mieli kiedy tej promocji w gemini zrobic?! 😂😂
dziewczyny moze polecacie jakies konkrety?
co do klimatu ja mimo wszystkich wydarzen w ostatnim czasie baaaaaardzo mocno czuje to, ze nadchodzą swieta i mam wrazenie ze mimo wszystko bedą jednymi z lepszych, taką radość w sercu mam z tego malucha w brzuszku, że nie moge się doczekać naszych pierwszych świąt jakby nie spojrzeć juz w 3 🥰🥰🥰🥰
ze snem tez u mnie jakos gorzej ostatnio ale jeszcze bez tragedii, budze się ale na szczescie szybko zasypiam
kurcze, jak pomysle o praniu i prasowaniu to mi slabo, zdecydowanie lepiej znosze samo kupowanie haha -
Dziewczyny ja świeżo po wizycie u urofizjo wymasowana i nieco obolala🤦🏼♀️ czy tylko ze mną jest tak źle ze prawie nic nie ćwiczę? Robicie jakieś ćwiczenia rozciągające? Oddechowe?
Ja tylko trochę oddechowych i mięśni miednicy ale stanowczo muszę się za siebie wziąć bo nie jest dobrze!😒34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
03.11 24+3 800g
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
-
Kropka ja też nie ćwicze. Ale nawet się tym nie przejmuje 😂 kobiety jakoś rodzą i dają radę. Położna na szkole rodzenia też mówiła że najważniejsze to słuchać położnej podczas porodu kiedy i jak oddychać. Oczywiście super jak mięśnie są bardziej rozciągnięte - ja przed ciążą uprawiałam kolarstwo górskie dosyć długo, potem już poza wyścigami starałam się turystycznie często jedzic na rowerze, więc myślę że mięśnie są ok 😂
-
Kropkaxyz wrote:Dziewczyny ja świeżo po wizycie u urofizjo wymasowana i nieco obolala🤦🏼♀️ czy tylko ze mną jest tak źle ze prawie nic nie ćwiczę? Robicie jakieś ćwiczenia rozciągające? Oddechowe?
Ja tylko trochę oddechowych i mięśni miednicy ale stanowczo muszę się za siebie wziąć bo nie jest dobrze!😒
Ja przed porodem ćwiczyłam często, mata, gumy, piłka, a teraz to delikatne rozciąganie ale to jak już mnie coś zaboli 😅 dostałam ćwiczenia od urofizjo, oddechowe i na miednicę to sobie będę działać jak sobie o tym przypomnę 🤣 -
Ja też jeszcze nic nie ćwiczyłam i chyba będzie trzeba się za to zabrać 😊
Czy wam też powróciły mdłości w tym 3 trymestrze ? Bo nie wiem czy to normalne, czy coś znowu innego mi dolega 😔 -
Skatusia🥰 wrote:Ja też jeszcze nic nie ćwiczyłam i chyba będzie trzeba się za to zabrać 😊
Czy wam też powróciły mdłości w tym 3 trymestrze ? Bo nie wiem czy to normalne, czy coś znowu innego mi dolega 😔👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022 -
Skatusia🥰 wrote:Ja też jeszcze nic nie ćwiczyłam i chyba będzie trzeba się za to zabrać 😊
Czy wam też powróciły mdłości w tym 3 trymestrze ? Bo nie wiem czy to normalne, czy coś znowu innego mi dolega 😔 -
U mnie mdłości brak, ale zgaga masakra...
Dziewczyny mąż ma etap wicią gniazda 😂 kochamy wrócił z pracy i stwierdził że robimy przemeblowanie w pokoju, bo trzeba kącik dla małego... wszystkie szafy, półki poprzestawiane żeby zmieścić (uwaga) szafę i dwie mniejsze komody dla Felcia! Ja wychodziłam z założenia że minimalistycznie bo mamy ciasno, ale mąż dał radę ❤️ -
eRKow. wrote:U mnie mdłości brak, ale zgaga masakra...
Dziewczyny mąż ma etap wicią gniazda 😂 kochamy wrócił z pracy i stwierdził że robimy przemeblowanie w pokoju, bo trzeba kącik dla małego... wszystkie szafy, półki poprzestawiane żeby zmieścić (uwaga) szafę i dwie mniejsze komody dla Felcia! Ja wychodziłam z założenia że minimalistycznie bo mamy ciasno, ale mąż dał radę ❤️👩33 🧔41
♥️ M. 04.2022 -
Światełko wrote:Jakie to urocze♥️ mój ma fazę wyparcia i odlicza ile mu jeszcze czasu zostalo, bo wie co go czeka po porodzie. 😂 Też na swój sposób urocze 😉
-
Jestem po oddaniu krwi na badania, żeby wyniki mieć na najbliższą wizytę. Pierwszy raz miałam spory krwotok z ręki (po tej heparynie), dosyć długo nie mogłam zatamować krwi, tylko się lało i lało 😂
Skatusia może te mdłości to faktycznie przez nacisk na narządy...
Dziś miałam znów nieprzespaną noc, duszno, gorąco (a mężowi chłodno).
Sobota pracowita dalej, ja ogarniam w domu, po tym przemeblowaniu wczorajszym, mąż działa dookoła domu, bo dziś nam zaczynają kryć dach -
hej! 🥰
u nas sobota też pod znakiem ogarniania chatki a później wybieramy się na urodzinki teścia 🎂
eRKow to u mnie nocka zupełnie odwrotnie, wykopałam się spod kołdry nieświadomie i gdy już się obudziłam byłam tak przemarznięta,że chwyciły mnie okropne dreszcze, nie mogłam się rozgrzać i straaasznie spinałam mięśnie. Zmartwiłam się, czy to nie zaszkodzi maluchowi, rano toaletę zaliczyłam z takim stresem jakiego dawno nie miałam wypatrując jakiegoś nieszczęsnego plamienia.. Odpukać nic z tych rzeczy a Emil od rana dokazuje 🥰
Miłego dnia dziewczyny, trzymajcie się cieplutko ♥️ -
Hej:)
Jeśli chodzi o mdłości to jako tako nie mam... ale jakieś 2 tyg temu na noc zaczęła męczyć zgaga i czy bym coś zjadła czy nie to zasypialam na siedząco bo inaczej miałam uczucie jakby mi wszystko co zjadłam danego dnia wracało. Ale po kilku dniach mi to minęło... A teraz to loteria.
Od wczoraj coś mi niedobrze na zoladku- myślałam że to może od jakiegoś jedzenia ale dzisiaj wydaje mi się że to jednak może bardziej ciazowe🤦🏼♀️
Do tego już widzę że robi mi się dokładnie to co w pierwszej ciąży- mam wiecznie zatkany nos. Także... jak to mówią 2 trymestr najlepszy witamy w 3🤷🏼♀️ byle do lutego😊
Miłego😉❄️❄️❄️34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
03.11 24+3 800g
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
-
Ja też po wizycie dzisiejszej. W moczu czysto, żelazo dalej nisko ale tak to wszystko ładnie. Mały waży 1100g plus minus. Elegancko leży sobie w tej samej pozycji co zwykle tłukąc mnie w lewy bok.
Mam zwracać uwagę czy kotłuje się próbując zrobić przewrót do pozycji wyjściowej bo jak nie to CC. Ginekolog mówi, że oczywiście ma czas ale trochę poczułam stres. 🤔
Delfi, Skatusia🥰, eRKow., Wioleta91, MonikaMonia lubią tę wiadomość