Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Gratulacje dla pierwszych kresek ❤️😇 rośnijcie zdrowe!

San jest spadek, ale @ brak?

Ja dziś pospałam do 9. Mam skok temp jakiś dziwny i monitor wskazuje wysoką płodność, ale jeszcze nie szczyt 🤔 więc nie wiem serio skąd ten skok. Zaraz dodam do wykresu i chyba mam nieudostepniony więc to zrobię.

rolka355, Skatusia🥰 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • san95 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!

Gratulacje dla pierwszych kresek ❤️😇 rośnijcie zdrowe!

San jest spadek, ale @ brak?

Ja dziś pospałam do 9. Mam skok temp jakiś dziwny i monitor wskazuje wysoką płodność, ale jeszcze nie szczyt 🤔 więc nie wiem serio skąd ten skok. Zaraz dodam do wykresu i chyba mam nieudostepniony więc to zrobię.

Nie kochana, małpa mnie obudziła o 5:40 i to z takim jebn*ęciem jak nigdy 🥵🥵🥵 ale przynajmniej wiem, że u mnie spadek jest w dzień małpy 🫣 ja przyjęłam to mega dobrze, a stary normalnie podłamany.. 🙈

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam w ogóle udanego weekendu. :D
    Mój pieseł przyłącza się do tych życzeń 🤣, ten ma relaks all day, all night.
    https://ibb.co/QmHqg0p

Wioleta91, Skatusia🥰, Niaha, Angi90 , Nowa_Ola, Emka06, Aśka, Miminka lubią tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Kochane moje powiedzcie mi jak liczycie kiedy była faktycznie owulka? Lekarz mi powiedział, że jak przyjdzie 🐒 wtedy 14 dni wstecz była owulacja, ale ten 1 dzień okresu też liczymy? Czy dzień przed okresem?

Lekarz podał Tobie ilość dni zgodnie z książkami, jest to ogólna norma, ale prawdą jest, że faza lutealna u każdej z nas może troszkę się różnić. U mnie jest to zazwyczaj 15 dni.
    (1 dzień 🐒 to już kolejny cykl i wtedy go nie liczymy)

san95 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś łapiemy witaminę D ☀️😉Lily jest w swoim żywiole :-) 19f354ddcf43.jpg

Wioleta91, agentka93, Bezimienna , Skatusia🥰, Niaha, rolka355, Angi90 , Paucia, Lady_Dior, Selina, rozalaa, Emka06, Aśka, gattina lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Moonflower, po śluzie i szyjce wychodzi, że dziś będzie ta owu na moje oko 🤔 Działane było wczoraj? 🔥Nie było skoku temperatury, mam nadzieję, że jutro to się zmieni 🤞 Oby pęcherzyk pęknął lub pęknie dziś, żebyś nie musiała bujać się z torbielą 🍀 Ale nie myśl o tym teraz, tylko pracuj pracuj 🔥🔥🔥

Niaha, prośbę mam🙏 Proszę dopisz mi moje "A"😚

Dobrego dnia dziewczyny 🌞

Najmocniej przepraszam, nie zauważyłam błędu. Już poprawiłam ❤️

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po trzecim monitoringu. 15dc, jest ciałko żółte ❤️ w końcu pękł pęcherzyk 😍. Endometrium 14mm💪

Niaha, Kasia111, Cukruś, rozalaa, Aśka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    My też dziś łapiemy witaminę D ☀️😉Lily jest w swoim żywiole :-) 19f354ddcf43.jpg
    Ona jest taka słodka ❤️. Chciałabym wrzucić pełen chill jak mój piesio, ale to dopiero po wizycie. A do niej jeszcze dwie godziny 🫠.

• Niaha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kochana widzę że posiedziałaś na forum do późna, żeby nas ponadrabiac! 😅 miło😊
    Dziękuję, odezwę się po wizycie. A jak tam urodzinki męża? Poimprezowaliscie? 🥳

Powiem Wam, że lekarzy ogólnie różnych odwiedziłam sporo, ale na palcach jednej ręki mogę policzyć takich, którzy są z prawdziwego powołania, patrzą na pacjenta holistycznie a nie tylko na narząd którym się zajmują i właśnie taki jest mój endo. Mam go też z polecenia i naprawdę, jeśli któraś jest z Małopolski i szuka, to z czystym sumieniem gościa polecam ❤️

Urodzinki się udały :) pojechaliśmy w trójkę (z pieskiem) na domek (ponad 100km od miasta w którym mieszkamy). Wczoraj zrobiliśmy grilla, był torcik, prezenty i alkohol. Miały być serduszka, no ale @ pokrzyżował nam plany. Domek ogrodzony a więc piesek może swobodnie biegać. Jest cieplutko i pięknie. Właśnie relaksujemy się na tarasie z kawką. 🌞❤️🕶️🌡️
    https://ibb.co/WBYvmFs

Wioleta91, Angi90 , Lady_Dior, Dara, Selina, Emka06, Aśka, Miminka lubią tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Dziewczyny, życzę Wam w ogóle udanego weekendu. :D
    Mój pieseł przyłącza się do tych życzeń 🤣, ten ma relaks all day, all night.
    https://ibb.co/QmHqg0p

Mój piesek jest bardzo podobny do Twojego ❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja po trzecim monitoringu. 15dc, jest ciałko żółte ❤️ w końcu pękł pęcherzyk 😍. Endometrium 14mm💪

Cudownie 😍 to teraz pozostaje odliczać dni do testowania. Oby ten cykl okazał się Twoim upragnionym 🍀🤞🤞🍀

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Mój piesek jest bardzo podobny do Twojego ❤️
    Dobrze, że wypad urodzinowy się udał. 💪

Ja starego trochę męczyłam o pieska. Teraz to są najlepsi kumple 🤣.
    To trochę jak w memach "żadnego psa w domu, później stary i pies po tygodniu".

Niaha lubi tę wiadomość

• rolka355 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🔥Beta 159,2 w dniu okresu. Jeżuniu jaki stres 😭😬 cała się trzęsę i nadal do mnie nie dochodzi. 😵 Objawów brak tzn wszystko miałam jak na okres, pms itp. Już nawet chodziłam w podpasce. Nogi i kręgosłup rwały jak na okres. Dla mnie objawy nie do odróżnienia na tym etapie. Jednak jedno co mi podpowiadało, że coś może z tego być to temperatura w dniu okresu 37. Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia ❤️ Wszystkim życzę owocnego czerwca 🌞💘

Angi90 , Bezimienna , Cukruś, Wioleta91, Paucia, Niaha, san95, Niesia90, Amunicja, Lady_Dior, Dara, Selina, alauda, Skatusia🥰, KarolinaAnastazja, tetyda, rozalaa, Kasia111, sara9555, SandraH.97, Marti27, Agness13, Emka06, Aśka, gattina, Miminka, Natala26, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było podobnie. Trochę namawiałam, mąż nie był zbyt pozytywnie nastawiony, a teraz ciągle są razem 😂 i nawet ją po wysokiej trawie na rękach nosi, żeby kleszcza nie złapała😂

Niaha lubi tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, dzięki 😘
    Przydarzyła mi się drzemka po śniadaniu 🤦🏼‍♀️ Małpisko tuż za rogiem 🙆🏼‍♀️

Rolka, piękna beta!❤️ Gratulacje 💞

A propos psów... Zdążyłam wystawić leżak do czyszczenia...
    https://ibb.co/ynZ4JLH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 11:06

Bezimienna , Wioleta91, Cukruś, Niaha, Paucia, Niemampomyslunanick, Emka06, Aśka lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚

28/11 wizyta ⏳
    PTP 20.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    U mnie było podobnie. Trochę namawiałam, mąż nie był zbyt pozytywnie nastawiony, a teraz ciągle są razem 😂 i nawet ją po wysokiej trawie na rękach nosi, żeby kleszcza nie złapała😂
    Chyba tak ma dużo facetów 🤣. Mąż mi powiedział, że bał się odpowiedzialności. (A w głowie sobie myślę, a dziecko to nie odpowiedzialność? 🙉) Skomplikowane te chłopy czasami.

Angi90, twoje też wygodnie lubią się położyć. 🤣 Mój okupuje łóżko, wtedy gdy się tylko da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 11:09

Angi90 lubi tę wiadomość

• Niesia90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    🔥Beta 159,2 w dniu okresu. Jeżuniu jaki stres 😭😬 cała się trzęsę i nadal do mnie nie dochodzi. 😵 Objawów brak tzn wszystko miałam jak na okres, pms itp. Już nawet chodziłam w podpasce. Nogi i kręgosłup rwały jak na okres. Dla mnie objawy nie do odróżnienia na tym etapie. Jednak jedno co mi podpowiadało, że coś może z tego być to temperatura w dniu okresu 37. Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia ❤️ Wszystkim życzę owocnego czerwca 🌞💘
    O wow! Ale szybko wynik! Gratulacje, beta nie pozostawia złudzeń 😀😀

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Nie kochana, małpa mnie obudziła o 5:40 i to z takim jebn*ęciem jak nigdy 🥵🥵🥵 ale przynajmniej wiem, że u mnie spadek jest w dzień małpy 🫣 ja przyjęłam to mega dobrze, a stary normalnie podłamany.. 🙈
    A to wredna 😖

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie pospalam a tu takie rzeczy się dzieją 😁
    Rolka, Skatusia - moje gratulacje ! 😍

Pozostałe dziewczyny przytulam za biele i małpy 😘

Moon, Bezimienna - widzę że jesteśmy na tym samym etapie cyklu, pt. pęklo już czy nie pęklo 🤣 ja już dwa dni po piku, więc chyba owu najpóźniej dziś, podziałane przedwczoraj, wczoraj i dziś rano ❤️ choć dziś to tak trochę poza konkursem, bo chęć przyszła ale pływaki to się chyba tak szybko nie zregenerowały po wczoraj 😁

Miłego dnia dziewczyny! ☀️☀️☀️

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:

Z przyjemnością wpisuje Tobie 🤰.

Kochana zostań tu z nami ❤️ brzuchatek będzie na pewno więcej, a wspólnie będziecie mogły wymieniać się doświadczeniem na poszczególnych etapach ciąży ❤️

Serdeczne gratulacje 🩷🩵

age.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ