Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:To ja sobie pospalam a tu takie rzeczy się dzieją 😁
Rolka, Skatusia - moje gratulacje ! 😍
Pozostałe dziewczyny przytulam za biele i małpy 😘
Moon, Bezimienna - widzę że jesteśmy na tym samym etapie cyklu, pt. pęklo już czy nie pęklo 🤣 ja już dwa dni po piku, więc chyba owu najpóźniej dziś, podziałane przedwczoraj, wczoraj i dziś rano ❤️ choć dziś to tak trochę poza konkursem, bo chęć przyszła ale pływaki to się chyba tak szybko nie zregenerowały po wczoraj 😁
Miłego dnia dziewczyny! ☀️☀️☀️
Więc jestem ciekawa na jakim etapie jestem. Czy w ogóle coś urosło, czy ten pik to bzdura 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 11:45
-
Angi90 wrote:Niaha, dzięki 😘
Przydarzyła mi się drzemka po śniadaniu 🤦🏼♀️ Małpisko tuż za rogiem 🙆🏼♀️
Rolka, piękna beta!❤️ Gratulacje 💞
A propos psów... Zdążyłam wystawić leżak do czyszczenia...
https://ibb.co/ynZ4JLH
Ale cudeńka 😍🤩🥰Angi90 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Lekarz podał Tobie ilość dni zgodnie z książkami, jest to ogólna norma, ale prawdą jest, że faza lutealna u każdej z nas może troszkę się różnić. U mnie jest to zazwyczaj 15 dni.
(1 dzień 🐒 to już kolejny cykl i wtedy go nie liczymy)
Będę to monitorować, bo tak naprawdę nie wiem ile moja trwa tak na 100% 🤷🏻♀️
Wiem jedno, niestety nie będę z wami testować czerwcu, bo moje testowanie wypadnie na początek lipca 🙈 -
Bezimienna wrote:Analizowałam sobie ten mój szczęśliwy cykl... I wiecie, że ❤️ przed owulacja jedno jedyne było dwa dni przed owu? 🫠 To jest hit...
Więc jestem ciekawa na jakim etapie jestem. Czy w ogóle coś urosło, czy ten pik to bzdura 🤣
Daj znać po wizycie 🤞 -
Niesia90 wrote:A to wredna 😖
Wredna, wredna 😖 No, ale to przecież 1 dzień mojej ciąży, jestem tak pozytywnie nakręcona na ten cykl, że normalnie szok 🤩 zeszło ze mnie całe ciśnienie dzisiaj, a ostatnio chodziłam jak tykająca bomba co chwile czytałam, sprawdzałam teraz totalny luz 😌Niaha, Selina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u nas trwały namowy na kota, ile sie za nim nachodziłam i namawiałam,bo koty wredne i drapią 😅 Namówiłam go i mamy!
Już trzy lata 😱 teraz kot to psiapsi, nosi ją na rękach jak dziecko, śpimy w trójkę i mówi,że kot go bardziej kocha bo go dłużej zna 🤣 zna go dłużej o godzinę bo jechał do hodowli sam bo ja nie mogłam...
Także podobnie
Faceci😅Bezimienna , izzy91, Niaha, san95, Lady_Dior, Paucia lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Ja swój też też analizowałam (40 razy🤣) i w szczęśliwym cyklu było tak samo jak w tym, w sumie żadna filozofia haha ale nadzieja jest 😆
Daj znać po wizycie 🤞 -
Dziewczyny czytam o waszych psach i u mnie dokładnie to samo, maz nie za bardzo chciał a teraz wraca do domu to najpierw się z psem wita a pozniej ze mną 🤣
Ale jeszcze tak odnośnie tego tematu to mnie najbardziej rozczulaja moi rodzice kiedy przyjeżdżamy, wiadomo że w żartach mówią że wnuczka przyjechała itd, ale jak zostaje u nich jak np wyjeżdżamy na wakacje to sposób w jaki się opiekuja moim psem i odnoszą do niego to zawsze sobie myślę że będą najlepszymi dziadkami na świecie 😭❤️ dziś np. moja mama do mnie zadzwoniła rano że jest w sklepie i jest taki misiek bardzo podobny do ulubionego misia mojego psa (którego już pozbawił raczek i nóżek i wybebeszyl 😁) i czy jej kupić 😄Bezimienna , Niaha lubią tę wiadomość
-
olail wrote:A u nas trwały namowy na kota, ile sie za nim nachodziłam i namawiałam,bo koty wredne i drapią 😅 Namówiłam go i mamy!
Już trzy lata 😱 teraz kot to psiapsi, nosi ją na rękach jak dziecko, śpimy w trójkę i mówi,że kot go bardziej kocha bo go dłużej zna 🤣 zna go dłużej o godzinę bo jechał do hodowli sam bo ja nie mogłam...
Także podobnie
Faceci😅
Izzy, nasz piesek jest z nami miesiąc z hakiem, a dostał też od moich rodziców i rodziców męża prezenty 🙉. Tak, jakby to było nasze dziecko. 🥹 Prawda taka, że ja na te psisko.przelewam może uczuć, których nie miałam gdzie z siebie wyrzucić przez ten ostatni czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 11:55
izzy91, olail lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Izzy, nasz piesek jest z nami miesiąc z hakiem, a dostał też od moich rodziców i rodziców męża prezenty 🙉. Tak, jakby to było nasze dziecko. 🥹 Prawda taka, że ja na te psisko.przelewam może uczuć, których nie miałam gdzie z siebie wyrzucić przez ten ostatni czas.
O ja dokładnie tak samo, mówię na nią mój mały antydepresant 😍 jest z nami już prawie 3 lata:
Lady_Dior, Niaha, Angi90 , Paucia, rozalaa, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje pięknych kreseczek Dziewczyny 😍
A propos objawów na początku ciąży jak na okres to ja w pierwszej ciąży byłam pewna na 100 procent,że dostanę okres bo wszystko było identycznie. Zrobiłam wtedy nawet test ale to chyba było za wcześnie bo był negatywny i potem jak czułam te bóle jak przed okresem to nie przyjmowałam już do wiadomości,że mogę być w ciąży, a jednak byłam .😊
Niaha wrote:A mówił w której fazie jesteś? Grubo przed owulka, czy może zbliża się?
Z tym lekarzem to jakaś porażka, właśnie nic nie powiedział konkretnego. Pytałam czy blisko owulacji czy okresu to powiedział,że bardziej jak na okres, ale nie sprawdził pęcherzyka. Nie mam jeszcze okresu 43 DC, zrobiłam jeszcze test rano dla pewności i bladzioch totalny. Bóle podbrzusza mam już od półtorej tygodnia. Wiem,że przy karmieniu piersią to tak może być, że nieregularnie, jednak bardzo bym chciała już postarać się o drugie. Miałam zadzwonić dziś jak wyniki hormonów z krwi to lekarz nie miał czasu, dowiedziałam się tylko ,że mam infekcje intymną i smsem dostałam kod recepty na globulki. A z krwi proszę dzwonić w przyszłym tygodniu bo doktor nie ma czasu, to już się umówiłam na następną wizytę Bo jak mam dzwonić i ma nie mieć czasu to już pojadę porozmawiać. Najgorzej,że mieszkam w wiosce i do ginekologa mam godzinę drogi, temu pytałam czy mogę zadzwonić z interpretacją wyników i ewentualnie receptą. Na NFZ mam trochę bliżej 25 km ale byłam już u dwóch to wizyta 3 minuty trwała i nawet USG dopochwowego mi nie zrobili. I lekarz powiedział,że póki karmię nie zajde w ciążę. Pierwsze USG po porodzie mi zrobiono jak poszłam prywatnie. I inna rozmowa, okazało się,że płodność wróciła i szansa na zajście w ciążę jest. Niestety tamten lekarz do połowy czerwca na urlopie.Skatusia🥰 lubi tę wiadomość
Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Bezimienna wrote:Angi90, twoje też wygodnie lubią się położyć. 🤣 Mój okupuje łóżko, wtedy gdy się tylko da.
Bezimienna , san95, Selina, Niaha, Aśka lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi90 wrote:Moje okupują wszystko co się da, nawet mnie😅 Ważne, żeby było razem, to bliźniaki, wszystko robią razem ✌️ Jonny i Bravo💞
W ogóle bardzo mądra istota, po wizycie u lekarza parę dni temu, gdy lekarz oznajmił że to drugi cykl bezowulacyjny, łaził za mną tak długo, dopóki humor mi się nie poprawił. Standardowo nie opuszcza mojego męża, a tym razem jakby wyczuł, że potrzebuje wsparcia 🥹.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 12:26
san95, Angi90 , izzy91, Selina, Niaha lubią tę wiadomość
-
Ja mam dwa devon rexy 🥰 byłam antykociarą zgodziłam się tylko na tą rasę i to moje najlepsze kocioki. Przytulają się, chodzą za nogą, pieszczą. Śpią oczywiście w łóżku z Nami 🥰 są z 2ch różnych hodowli ale kochają się jak rodzeństwo planuje się dokocić jeszcze jakąś damą, może w grudniu jak będziemy w PL 🥰
No takie słodziaki
Niemampomyslunanick, san95, izzy91, Paucia, Selina, Angi90 , Niaha, olail, rozalaa, Cukruś, Saya, Emka06 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Wszystkim dziewczynom z dwoma kreskami, chociaż jeszcze nie znamy się zbyt dobrze, szczerze gratuluję! 🥰
Dziękuję też za ciepłe przyjęcie na forum❤️
Któraś pytała o mój termin testu, ale zgubiłam post, 7.06 powinnam mieć pierwszy dzień okresu ⭕
Wczoraj zrobiłam progesteron i estradiol i tu pytanie:
W 14dc pecherzyk miał 22x15,8 mm, endo 7mm
W 17dc ciałko żółte w jajniku i endo 10.7mm
Obstawiam, że badania były 8dpo
wyniki:
14.0 ng/ml
219.4 pg/ml
Niby oba w normie podanej przez laboratorium, ale czy nie jest to dominacja estrogenowa?
Ratio wychodzi 68, więc poniżej 100.
Na badania poszłam w sumie dlatego, że miałam jakieś zaległe skierowanie, które mi się zdublowało, a czułam się mega rozbita, wkurzona i płaczliwa.
Poradzicie coś?
Cykle mam swoje naturalne, nie przyjmuję leków ani progesteronu po owu.
Niaha lubi tę wiadomość
-
Już po, pęcherzyk albo pęknie dziś, albo zamieni się w torbiel. Kazał skontrolować za 2-3 dni. Pęcherzyk 23mm, więc tak naprawdę na styku. Zdziwił się, że lekarz nic wcześniej nie widział i że to niemożliwe aby tak urósł w ciągu 4 dni. W każdym razie, endometrium jak ma drugą fazę cyklu. Więc się dzieje dziewczyny. Pójdę do tego samego we wtorek. Bardzo mnie uspokoił. Powiedział, że po proonieniu cykle są po prostu różne o nie mam się spodziewać że cykle od początku będą regularne.
Kłuło mnie dziś z prawej strony, a ona pęcherzyk widziała z lewej strony. A owu idzie z prawej. Że tak powiem... Nie wiem jak mam skomentować 😈. Powiedział najważniejsze, że nie należy się spieszyć z podawaniem duphastonu, bo owulacja może być później. Powiedział, że aktualnie ciężko stwierdzić, pęcherzyk jest dojrzały, może dojrzeć, albo nie. Ale jednak owu jest, zgodnie z testami owulacynymi. Powiedział, że mam sobie odpuścić jakieś drogie badania na razie. Więc w przyszłym miesiącu po prostu monitoring. 💪
Poza tym jajniki ładne, bez torbieli czy znaków PCOSWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2023, 13:35
Niaha lubi tę wiadomość