Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie mała ładnie rośnie ma już 700 g, fika koziołki cały czas więc nadal nie mamy ładnego jej zdjęcia za to w łożysku dr wypatrzyła małą torbiel, nie było jej miesiąc temu więc musiała powstać niedawno. Ginekolog mówi że mam się nie martwić na zapas, że trzeba obserwować i jakby coś nie tak było że torbiel będzie powiększać się i mała będzie za słabo rosnąć to wtedy cc... no ale oby czarny scenariusz się nie sprawdził
-
Joan wrote:Nie wariują Ci jelita po żelazie w tabletkach ? Mi się zawsze po nich zaostrza..... Tylko kroplówka wchodzi w grę.
Mój mąż też nie może brać żelaza w tabletkach bo tak jak mówisz zaraz zaostrzenie. Je dużo produktów zawierających żelazo i jakoś odpukać jest w normie. Aczkolwiek to facet więc też nie ma takich ubytków i zapotrzebowania na żelazo jak kobieta.
Ja biorę od dawna vitamin plus mama na zmianę z duphavit pregna i mam spokój z niedoborem żelaza a wcześniej to zawsze byłam pod kreską jeśli chodzi o wyniki badań z krwi. -
Brałam miesiąc żelazo i nie było zaostrzenia.
Ja po wizycie mały waży 1800g wszystko jest dobrze ale obrócił się teraz pupa w dół eh więc leży pośladkowo. A 3 tyg temu był głowa w dół. No nic ma jeszcze czas ale miejsca będzie coraz mniej... -
Adele27 wrote:Brałam miesiąc żelazo i nie było zaostrzenia.
Ja po wizycie mały waży 1800g wszystko jest dobrze ale obrócił się teraz pupa w dół eh więc leży pośladkowo. A 3 tyg temu był głowa w dół. No nic ma jeszcze czas ale miejsca będzie coraz mniej...
Mojej koleżance dopiero tydzień przed porodem dzieciątko odwróciło się główką w dół. Jeszcze ma czas na zmianę pozycji -
Cześć dziewczyny, tak sie ciesze ze u was wszystko dobrze. Przepraszam Was ze sie tak mało tu teraz udzielam ale caly czas poświęcam sie malej, a jak mam troche wolnego to ogarniam w domu. Ale musicie wiedzkec, ze nq bieżąco czytam co tam u Was oraz trzymam kciuki mocno za każdą z Was (za nową kolezanke także) i za wasze dzielne dzidziusie!!
Joan, Ewka90 lubią tę wiadomość
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
A po burzy zawsze wychodzi słońce....
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️ -
Adele27 wrote:Ewka jak tam wyprawka idzie ? Ja w lutym resztę rzeczy kupuje
Joan robiłaś ta bete ?
Dziś jedziemy z mężem oglądać łóżeczko więc może dziś też kupimy chociaż taki teraz wybór że ciężko się zdecydować komodę zamawiam z Ikei no a ciuszki kupuje na bieżąco i już sporo mam. W jakim proszku/płynie pierzecie dziewczyny rzeczy dla maluchów? -
Ja wypralam wszystko w loveli kupiłam mleczko do prania bo akurat proszku nie było i płyn do płukania.
Super,że jedziecie ogladac łóżeczka 🥰 u mnie mało jest takich sklepów żeby sobie pojechać coś pooglądać.. więc przez neta będę zamawiać -
Adele27 wrote:Ja wypralam wszystko w loveli kupiłam mleczko do prania bo akurat proszku nie było i płyn do płukania.
Super,że jedziecie ogladac łóżeczka 🥰 u mnie mało jest takich sklepów żeby sobie pojechać coś pooglądać.. więc przez neta będę zamawiać
U nas też mały wybór dwa sklepy na krzyż więc też chyba będę przez internet zamawiać marzy mi się łóżeczko 3poziomowe z możliwością wyciągania szczebelek żeby większe dziecko mogło samo wchodzić/wychodzić -
Adele27 wrote:To chyba jest spory wybór takich łóżeczek ? Nie orientowałam się ale większość myślę ma wyjmowane szczebelki kwestia tych poziomów
Wybór duży ale i cena za takie łóżeczka też nie jest mała. Trzeba koszty rozliczyć, przemyśleć bo można zbankrutować -
Adele27 wrote:Magdalenka a jak sobie radzisz? Mała daje pospać w nocy ? 😛26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
A po burzy zawsze wychodzi słońce....
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️ -
Adele27 wrote:Ewka jak tam wyprawka idzie ? Ja w lutym resztę rzeczy kupuje
Joan robiłaś ta bete ?
Robiłam dzisiaj.
wynik to 2,56 (ciąża>3 tyg.5.8 -71.2)
więc negatyw. Dzisiaj 25dc. Cykle 24-27 .
Zastanawia mnie tylko, że często widzę jak dziewczyny piszą, że mają wyniki negatywne <0,1 albo <0,2 a u mnie to 2,56... może zależy to od laboratorium ?
Powtórzę w poniedziałek, będzie wiadomo cokolwiek na 100 %> będzie to 27dc. -
Joan chyba są 3 wyjścia. Albo ciazy nie ma albo jest i po prostu malutka beta choć z taką wartością no nie wiem 😐 albo wylapalas biochema.. powtórz tak jak piszesz w pn. Najczęściej na watkach jak czytałam to taka mała beta była przy biochemie.. bo tak jak piszesz jak ciąży nie ma to przeważnie jest wynik <0,1 bynajmniej ja tak miałam. Jak zaszłam to 14dpo miałam betę 200
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 21:53
-
Adele27 wrote:Joan chyba są 3 wyjścia. Albo ciazy nie ma albo jest i po prostu malutka beta choć z taką wartością no nie wiem 😐 albo wylapalas biochema.. powtórz tak jak piszesz w pn. Najczęściej na watkach jak czytałam to taka mała beta była przy biochemie.. bo tak jak piszesz jak ciąży nie ma to przeważnie jest wynik <0,1 bynajmniej ja tak miałam. Jak zaszłam to 14dpo miałam betę 200
Może tak być, że nic z tego ja jestem w 10 albo 11 dpo