Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?
-
WIADOMOŚĆ
-
ojjjj mamy i to jaki fajny
zaprosiliśmy rodziców i teściów na obiad za 2 tygodnie i wtedy zamierzamy im powiedzieć
a dzisiaj dostałam zaproszenie na komunię i to od chrześniaka...
ojjj szarpnie ciotkę MeginęIlona, samira, mala29_ lubią tę wiadomość
-
Meginka wrote:a tak w ogóle to zawsze myślałam, że sobie zaplanuję kiedy urodzę dziecko :)i że z grudnia to nie chcę, bo to już koniec roku i będzie mniejsze niż rówieśnicy itp itd
Teraz kiedy już wiem że tego nie da się zaplanować, jestem mega szczęśliwa że zaszłam i datę porodu ovu wyznaczyło na 11 grudnia i nie ważne kiedy się urodzi, nawet w sylwestra może byle by było zdrowe Mój M już oszalał i mówi do brzuszka "Kacperek" bo jest przekonany że będzie chłopak
ojejku co za emocje
sorry że tak Wam paplam cały czas o tym ale nie mogę się powstrzymać
Masz rację. Mi tak samo gadali, że grudzień to nie najlepszy miesiąc, ale ja cieszylabym się nawet gdyby miało urodzić się w grudniu. Dzisiaj jednak zawitala do mnie @ .Meginka, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meginka wrote:nooo i nie będę już musiała się przełamywać żeby mówić 'mamo i tato' tylko 'babciu i dziadku'
to jest najlepszy powód do zajścia w ciążę. heheh też mam taką nadzieję, że niebawem będę mówić babciu, dziadku, a nie teściu i teściowo, bo na mamo i tato to już na ślubie było powiedziane, że ani ja ani M nie będziemy się tak zwracać.
a do ****** też jestem w kolejce i mam nadzieję, że to nastąpi szybciej niż później. Obym się tylko nie zdziwiła jak będzie jednak później.Meginka lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
marcelek2008 wrote:czesc ja mam takie pytanie czy picie alkoholu moze obnizyc temperature fl?
alkohol raczej temp podnosi, ale rożnie może być.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny co tam slychac? ja sie wczoraj tak byczylam caly dzien, przelezalam praktycznie na kanapie w pizamie haha az wstyd ale co tam czasem moznaEndometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
agula wrote:hej dziewczyny co tam slychac? ja sie wczoraj tak byczylam caly dzien, przelezalam praktycznie na kanapie w pizamie haha az wstyd ale co tam czasem mozna
no to ja tak dzisiaj wstałam wypiłam herbatkę i spać z powrotem i do południa leżałam :)no ale już jestem dawno ogarnięta, po obiadku, pozmywane, posprzątane, więc znowu można się byczyć
teraz jestem zmuszona siedzieć w chałupie bo jeden samochodzik nam się popsuł i mąż jeździ moim do pracy... a ja nie mam się jak ruszyć... Do miasta mam prawie 30 km więc rowerem nie pojadę hehehe:)
Więc siedzę i podziwiam sarenki, bo mam kawałek lasu za oknemmartula, Ilona lubią tę wiadomość
-
to ladne masz widoczki za oknem ja sie musze przyznac, ze wczoraj kompletnie nic nie zrobilam, ale nalezalo mi sie bo od dwoch tygodni robie wszystko w domu, moj D. ma zlamana noge biedaczek, wiec latam jak ta glupia naokolo niego hehe megi a ty bete robisz czy odpuszczasz? kiedy do gina?Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
noooo agula to taka ostra jesteś że mu nogi połamałaś ;P
nie robię bety kochana bo za tydzień we wtorek mam wizytę (zapisywałam się miesiąc temu) a poza tym i tak nie bardzo mam jak jechać... Dziewczyny z miast mają z tym troszkę lepiej bo mogą sobie pójść kiedy chcą a ja mam trochę daleko i w dodatku jeszcze ten samochód...
Kiedyś kobiety nie robiły żadnych Bet i dzieci zdrowe były więc na pewno moja dzidzia ma dobrze w brzuszku, na razie nie robię badań
Po prostu myślę pozytywnie
Ginka i tak mi pewnie zleci badanie no ale to dopiero wtedy zrobięagula lubi tę wiadomość
-
hehe to nie ja no to faktycznie skoro za tydzien masz wizyte to nie ma sensu robic. masz racje mysl pozytywnie a fasolce napewno dobrze jest u mamusi w brzuszku ja w tym cyklu tez nie prowadze wykresu, nie bede sie niczym przejmowac
Meginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
agula wrote:hehe to nie ja no to faktycznie skoro za tydzien masz wizyte to nie ma sensu robic. masz racje mysl pozytywnie a fasolce napewno dobrze jest u mamusi w brzuszku ja w tym cyklu tez nie prowadze wykresu, nie bede sie niczym przejmowac
no i bardzo dobrze wiesz, ja ten cykl wspominam bardzo miło pod kątem nawet gdyby nam się teraz nie udało, to i tak uważam że warto trochę odpocząć od tych temperatur, wykresów itp. Moja psychika przynajmniej odpoczęła
I nigdy nie zamierzałam mierzyć temp jak już zajdę, myślę że to tylko stresuje.
dziewczyny, którym tempka trochę spadnie, zaraz panikują, że coś jest nie tak, a ten spadek wcale nie musi tego oznaczać
Jak człowiek nie wie to jest spokojniejszyIlona, agula, aisa, gocha04 lubią tę wiadomość
-
dokladnie tak kochana ja mysle, ze juz w ogole nie bede robic obserwacji, bo mi chodzilo o to, zeby moj organizm poznac,a ze cykle mam bardzo regularne to juz chyba wystarczy obserwowania sie od grudnia
Meginka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
Dziewczyny powiedzcie mi, czy brać dupka po owulacji czy nie?
Byłam dzisiaj u ginka i mam dziś lub jutro owu - pęcherzyk ma 20mm . Lekarz powiedział, że dupek pozwala na lepszą implantację zarodka i tak się zastanawiam czy go brać? Gin powiedział, że na pewno mi nie zaszkodzi ale jakoś nie lubię leków brać Nie wiem też czy jak go wezmę i powiedzmy zajdę w ciąże i go odstawię to nie będzie jakiś wielki szok dla organizmu? Sama nie wiem już co mam robić.... Nie chcę się ''tabletkować'' ale boję się że znowu ta ciąża się nie utrzyma -
moni skoro lekarz mowi, ze nie zaszkodzi i wspomaga implantacje to czemu nie? ja Ci w sumie nie doradze, bo nie biore zadnych lekow i nigdy nie mialam stycznosci z nimi, ale mysle, ze lekarz wie co mowi zapytaj go czy jak zajdziesz to brac dalej czy odstawic, glowa do gory bedzie dobrzeEndometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka
-
Meginka zazdroszczę tych sarenek za oknem, super uspokajający widok. No chyba, że te sarny mamy w ogródku buszujące tak jak jedna z użytkowniczek.
Agula ty szczęściaro nie każdy po 4 cyklach może powiedzieć, że zna swój organizm, bo cykle regularne. Ale bardzo się ciesze, że ty tak masz i że to pozwoli wam dobrze się wcelować.
Moni_C dupka spokojnie możesz brać, bo to progesteron którego nieraz organizm nie dostarcza tyle ile zarodek potrzebuje. No i bierz po owulce, żeby jej nie zablokował.
Jak zachodzi się w ciąże przy dupku to trzeba go dalej brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 19:04
Ilona, Meginka lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
witaj Gosiu no ja mysle, ze to za duzo powiedziane, ze znam swoj organizm, ale faktycznie taka regularnosc cykli pozwala mi mniej wiecej wyczaic owulke gdybym miala nieregularne napewno dalej bym sie obserwowala, a tak to sobie dam spokoj z tym mierzeniem, sluzem i testami, troche mniej stresu bedzie ale z forum napewno nie uciekam, brakowaloby mi takiego towarzystwa jak Wasze
Ilona, gocha04, aisa lubią tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia
Za 6 miesiecy staranka