X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?
Odpowiedz

Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?

Oceń ten wątek:
  • agula Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja u mnie to jeszcze troche potrwa, bo narazie musze pozbyc sie tych wstretnych guzow na jajnikach no i mam tez endometrioze :( mam usg za dwa tygodnie i zobacze co powiedza lekarze, ale pewnie bede miala laparo, bo ginka w pl mowila ze sa duze i trzeba jak najszybciej wyciac

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra z tym wszystkim kurde ile trzeba sie nameczyc nad upragniona ciaza nigdy nie myslalam ze to takie trudne czy kiedys tez tak bylo jakies problemy z hormonami endometrioza tsh i innymi badziewiami nasze matki tego nie mialy czemu nam sie przytrafiaja takie historie gdzie popelniamy blad ze zycie nas tak kopie w 4 litery

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nam też się bardzo podoba będziemy mieli synusia Tymusia :)

Agula rozumiem, że najpierw musisz się zająć swoim zdrowiem bo bez tego ani rusz więc kochana do dzieła im szybciej zaczniesz tym szybciej skończysz i będzie można zacząć starania. Pewnie sporym kłopotem jest to, że nie mieszkasz w PL :( Ja w sumie też miałam wyznaczony termin laparo na 19 marca ale na szczęście udało się miesiąc wcześniej zajść w upragnioną ciążę śmiałam się, że to ze strachu przed operacją :)

Tak niesprawiedliwe jest to że ci którzy tak bardzo pragną maluszka mają takie problemy a tym którzy nie chcą wpadki się zdarzają. Kiedyś myślę, że nikt się nie zastanawiał nad problemami zajścia w ciążę i po prostu albo się udawało albo nie a ponieważ ludzie nie mieli świadomości że na coś chorują to też się nie stresowali a ponoć pomaga w zajściu niemyślenie właśnie o zachodzeniu :)
    Mój mąż wczoraj właśnie przy składaniu łóżeczka wspomniał, że nie myślał że będziemy mieli problemy z zajściem w ciąże i że tyle to potrwa na szczęście to już tylko przeszłość a nasz synek kopniaczkami przypomina nam że już jest :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki :)
    Maju śliczny syneczek! Jeszcze troszkę i będziesz go tulić :D

Ja wczoraj po wizycie, Kuba rośnie ( z wymiarów 24t5d) i nawet pokazał twarzyczkę :D Cały tatuś :) Dostałam filmik 4D za darmo (o dziwo lekarz nie kazał mi płacić :D).

http://images62.fotosik.pl/157/7ecdde009ff4fe75med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 18:09

maja2024, aniczka lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Moni no i widziałam Twojego przystojniaka dobrze że się pokazał:) Super, że masz filmik no i że za darmo (jestem w szoku hehe chyba doktorek Cię lubi) to super pamiątka :)
    Ja już nie mogę się doczekać spotkania z synciem może już za 4 tygodnie go przytulę hehe jak się troszkę pośpieszy :)
    U mnie już łóżeczko stoi i wózek też czekają na właściciela hehe no a poza tym to piorę ciuszki i w przyszłym tygodniu zamierzam zacząć wielkie prasowanie no i pakowanie torb do szpitala :)
    Wczoraj byłam u fryzjera trzeba się przygotować do wielkiego wydarzenia siedziałam ponad 3 godziny hehe mama się śmieje, że wykorzystuję ostatnie chwile bo później już tak długo nie posiedzę :)
    Pozdrawiam dziewczynki :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni c jaki sliczny maluszek i ten nosek sama slodycz sliczniutki buzka do zacalowania

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) wiem że to bardzo mało prawdopodobne ale jest tu jeszcze któraś z was dziewczyny? Ciekawa jestem co u was ;) razem starałyśmy się 4 lata temu, ja teraz staram się o drugie ;) jeśli chociaż jedna z was się odezwie to będzie mi bardzo miło :)

maja2024 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sentymentu tu zaglądam, powspominać :) Może znowu ktoś tu zajrzy :) Pozdrawiam :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 82 83 84 85 86
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ