Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuzynka swojemu maluchowi dała na imię Kacperek Lena mi się podoba ale za dużo znajomych nadało już to imię. Mój mąż uparcie twierdzi, że będzie Eleonora Sabina i tyle oczywiście imię zaproponowałam ja a on o dziwo od razu się zgodził i mimo, iż rodzince się nie podoba to nam tak. A co do chłopca to w ogóle nie mamy żadne nam się nie spodobało jeszcze no i cóż czekamy do czwartku to się okaże
-
nick nieaktualnywitajcie dziewczyny, muszę się "wygadać" ... byłam u gin na wizycie, najpierw zbadała mnie palpacyjnie (nie wiem czy jest takie słowo, w sensie, że palcem ) i mówi: no mi to wygląda na wczesną ciążę ... Ja mówię, że @ normalna była, a ona że zrobi USG. I zrobiła. I nic, czysto, ale wszystko OK, coś gadała o endometrium ale już nie pamiętam czy duże czy że w porządku. Jestem po płodnych dniach na pewno a dziś mój 17 dc. Ogólnie jest OK ginekologicznie Nawet jej nie powiedziałam o moim TSH, stwierdziła że póki maż nasienia nie zbada ona mnie na żadne badania wysyłać nie będzie.
Dziękuję za uwagę Trzymajcie się ciepło. Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 16:29
-
nick nieaktualnymoni_c wrote:OlaOla ja bym chyba spadła z krzesła gdyby mi lekarz pwoedział, ze to wczesna ciąża a ja bym jej nie podejrzewała
Może się nie myli :* Trzymam kciuki
Ja zachowałam zimną krew A nie wiem czy jej chodziło o to, że wczesna, od dnia poprzedniej @ (to byłby ok. 6 tydz.) czy od pierwszego dnia tego cyklu, ale wątpię bo dziś dopiero 17 dc to może się zagnieździć nie zdążyłoby nawet Jeszcze raz powtórzyła, ze gdyby nie USG to wczesna ciąża wg niej Nie lubię takich akcji bo teraz będę za dużo myśleć
moni a Wy już powiedzieliście rodzince o ciąży? -
Wiedzą tylko rodzice i kolega z pokoju w pracy Mama tak się ucieszyła, że powiedziała, że to najpiękniejszy prezent urodzinowy w życiu
Inf. o ciąży zachowam do następnej wizyty- mam za 4 tygodnie. Jak wszystko będzie ok to już chyba pracodawcę powiadomię .... bo i tak już zasypiam przy biurku i robię wszytko 2 razy dłużej
OlaOla trzymam baaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno kciuki!olaola lubi tę wiadomość
-
Meginka wrote:Gosia ja też wypełniłam
U mnie dziś ćwiartka ciąży Jeszcze TYLKO trzy czwarte hehe
Dziewczyny maja i nienormalna, pochwalcie się swoimi brzucholkami pewnie już macie ładne okrąglinki
wrzucać mi tu jakieś fajne foteczki
aaa Nienormalna, pisałaś że masz ślinotok mnie też to ostatnio dopadło... produkuję tyle śliny, że nie nadążam łykać
no ja chodziłam i plułam do umywalki albo w chusteczki . Teraz już jakoś tego nie mam.
Meginka nie ma brzucha jeszcze . Mam tylko uwypuklone sklepienie łonowe, na dole. Mam warstwę tłuszczu sporą na brzuchu więc u mnie się brzuch tk szybko nie uwidoczni. Myślę, że może dopiero koło 18 -20 tygodnia. Dziś mam wizytę u ginki- strasznie się dygam jak zwykle. Tym bardziej, że właśnie przeczytałam nieciekawy wpis dziewczyny w 21tc na ciążowym i mam znowu doła. Czytanie tego forum, nie ukrywam wpędza mnie w zły nastrój . Ja też już od zmysłów odchodzę. Brzucha nie widać, ruchów jeszcze nie czuć i człowiek myśli ....
-
gocha04 wrote:http://www.interankiety.pl/interankieta/284fc47fbc4fe9fc8f6a3b2d4bd6818f.xml
Dziewczynki mam bardzo ważną dla mnie prośbę do WAS. Proszę o wypełnienie ankiety do pracy mgr. Sprawa jest o tyle pilna, że do jutrzejszego wieczoru muszę mieć ich jak najwięcej.
Jeżeli to nie problem to możecie podrzucić link swoim M czy znajomym w pracy.
Bardzo dziękuję.:*
aha pytań jest naprawdę niewiele i szybko się odpowiada.
czy to jeszcze aktualne ?
-
moni_c wrote:Dowiedziałam się, że 130 uderzeń serduszka na minutę- podobno bardzo dobrze.
Więcej nie pamiętam coś mi mówił ale nie mogłam się skupić na tym co mówi do mnie
mam takie dane na usg:
GA: 7w1d
CRL: 8,49 mm
Pctl: 18.18
i datę porodu 31.12
co to jest pctl?
nie wiem co to jest za skrót na badaniu usg. Nie mogę znaleźć nigdzie tego parametru
Tutaj jest wykaz większości skrótów z badania usg
http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/badania-w-ciazy/skroty-usg-ciazy.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 06:04
-
maja2024 wrote:Ja się nie mogę doczekać aż mój już będzie większy bo na razie to jeszcze mały ale już coraz bliżej No i ruchy już takie wyraźne chciałabym poczuć
иιєиσямαℓиα czytałam post na innym forum, że boli Cię głowa mnie już 2 razy bolała tak mocno, że myślałam, że zwariuję a tak to ćmi. Moje siostry, które również są w ciąży, odkryły paski dostępne w aptece bezpieczne dla kobiet w ciąży i co ważne pomagające bynajmniej nam nazywają się Apap Ice lub ja kupiłam Ibum Ice i bardzo nam pomogły koszt około chyba 6 zł za 2 szt w op.
dziękuję na pewno spróbuję -
olaola wrote:witajcie dziewczyny, muszę się "wygadać" ... byłam u gin na wizycie, najpierw zbadała mnie palpacyjnie (nie wiem czy jest takie słowo, w sensie, że palcem ) i mówi: no mi to wygląda na wczesną ciążę ... Ja mówię, że @ normalna była, a ona że zrobi USG. I zrobiła. I nic, czysto, ale wszystko OK, coś gadała o endometrium ale już nie pamiętam czy duże czy że w porządku. Jestem po płodnych dniach na pewno a dziś mój 17 dc. Ogólnie jest OK ginekologicznie Nawet jej nie powiedziałam o moim TSH, stwierdziła że póki maż nasienia nie zbada ona mnie na żadne badania wysyłać nie będzie.
Dziękuję za uwagę Trzymajcie się ciepło. Pozdrawiam.
trzymam kciuki
olaola lubi tę wiadomość
-
hej dziewczęta ja dziś miałam okropna noc wczoraj mój mężuś kończył robić huśtawkę ( piękna mu wyszła, zaraz Wam pokażę) no i jak ją robił to stała w słońcu, dopiero później ją przestawiliśmy w odpowiednie miejsce. I ja korzystając z okazji się położyłam chwilę na tej ławeczce, a że mam bardzo jasną karnację, to tak mnie zjarało że się ruszyć nie mogę najbardziej mam spaloną prawą rękę i ramię, bo jakoś tak leżałam. Smaruję się różnymi żelami chłodzącymi, kefirem itp, ale z tego robi się serek na skórze, taka jest gorąca ale się załatwiłam
A tu macie link do huśtawki, muszę się pochwalić
http://imageshack.us/photo/my-images/10/sdc10835r.jpg/иιєиσямαℓиα, samira, olaola lubią tę wiadomość
-
Meginka wrote:hej dziewczęta ja dziś miałam okropna noc wczoraj mój mężuś kończył robić huśtawkę ( piękna mu wyszła, zaraz Wam pokażę) no i jak ją robił to stała w słońcu, dopiero później ją przestawiliśmy w odpowiednie miejsce. I ja korzystając z okazji się położyłam chwilę na tej ławeczce, a że mam bardzo jasną karnację, to tak mnie zjarało że się ruszyć nie mogę najbardziej mam spaloną prawą rękę i ramię, bo jakoś tak leżałam. Smaruję się różnymi żelami chłodzącymi, kefirem itp, ale z tego robi się serek na skórze, taka jest gorąca ale się załatwiłam
http://imageshack.us/photo/my-images/10/sdc10835r.jpg/
bardzo ładna huśtawka:)
Brawo dla męża ! Na huśtawce oczywiście jej wykonawca ? -
Meginka wrote:hej dziewczęta ja dziś miałam okropna noc wczoraj mój mężuś kończył robić huśtawkę ( piękna mu wyszła, zaraz Wam pokażę) no i jak ją robił to stała w słońcu, dopiero później ją przestawiliśmy w odpowiednie miejsce. I ja korzystając z okazji się położyłam chwilę na tej ławeczce, a że mam bardzo jasną karnację, to tak mnie zjarało że się ruszyć nie mogę najbardziej mam spaloną prawą rękę i ramię, bo jakoś tak leżałam. Smaruję się różnymi żelami chłodzącymi, kefirem itp, ale z tego robi się serek na skórze, taka jest gorąca ale się załatwiłam
http://imageshack.us/photo/my-images/10/sdc10835r.jpg/
na oparzenia słoneczne jest dobra maść ze srebrem - np. Argosulfan. Ale zabij nie wiem czy można używać w ciąży, trzeba by było zapytać w aptece farmaceuty. Uważaj meginka nie można przesadzać ze słońcem w ciąży -
tak, na huśtawce jej wykonawca. A z tym słońcem to ja nie chciałam się aż tak spalić, nawet nie czułam że mnie przypieka. Dzisiaj już będę siedziała tylko w cieniu. Z resztą, jak widać na zdjęciu, jest pod drzewkami. Tylko wieczorem się tam nie da siedzieć bo jest chmara komarów i bąków
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:albo meginak są pianki specjalne z pantenolem , też przynoszą ulgę po poparzeniach
mam taką piankę, w ogóle mam dużo tego typu kosmetyków, bo w tamtym roku tez się przypaliłam mam taką niestety karnację, że wystarczy dosłownie chwila na ostrzejszym słońcu i po mnie :(od dziś będę się smarować grubą warstwą kremu z filtremиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Meginka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:albo meginak są pianki specjalne z pantenolem , też przynoszą ulgę po poparzeniach
mam taką piankę, w ogóle mam dużo tego typu kosmetyków, bo w tamtym roku tez się przypaliłam mam taką niestety karnację, że wystarczy dosłownie chwila na ostrzejszym słońcu i po mnie :(od dziś będę się smarować grubą warstwą kremu z filtrem
no tak będzie najlepiej - krem z wysokim filtrem .
-
Dziewczyny korzystając z okazji chciałam zachęcić do polubienia mojej strony na facebooku
Zależy mi na jej rozpowszechnieniu także lajkujcie
https://www.facebook.com/pages/Bransoletki-hand-made/185346938287328
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 07:28
olaola, moni_c lubią tę wiadomość
-
bardzo ładne bransoletki ja robię stroiki ślubne, tylko jakoś nie mam czasu im porobić ładnych zdjęć i na razie leżą w pudłach bezczynnie. Muszę w końcu ich gdzieś wystawić, bo w końcu włożyłam w to trochę czasu, pieniędzy i serca Bardzo to lubię i całą zimę siedziałam nad tym
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Meginka wrote:bardzo ładne bransoletki ja robię stroiki ślubne, tylko jakoś nie mam czasu im porobić ładnych zdjęć i na razie leżą w pudłach bezczynnie. Muszę w końcu ich gdzieś wystawić, bo w końcu włożyłam w to trochę czasu, pieniędzy i serca Bardzo to lubię i całą zimę siedziałam nad tym
dziękuję . Pewnie wystaw je gdzieś . Jestem ciekawa jak wyglądają