Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?
Odpowiedz

Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka swojemu maluchowi dała na imię Kacperek :) Lena mi się podoba ale za dużo znajomych nadało już to imię. Mój mąż uparcie twierdzi, że będzie Eleonora Sabina i tyle oczywiście imię zaproponowałam ja a on o dziwo od razu się zgodził i mimo, iż rodzince się nie podoba to nam tak. A co do chłopca to w ogóle nie mamy żadne nam się nie spodobało jeszcze no i cóż czekamy do czwartku to się okaże :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, muszę się "wygadać" ... byłam u gin na wizycie, najpierw zbadała mnie palpacyjnie (nie wiem czy jest takie słowo, w sensie, że palcem :P) i mówi: no mi to wygląda na wczesną ciążę ... Ja mówię, że @ normalna była, a ona że zrobi USG. I zrobiła. I nic, czysto, ale wszystko OK, coś gadała o endometrium ale już nie pamiętam czy duże czy że w porządku. Jestem po płodnych dniach na pewno a dziś mój 17 dc. Ogólnie jest OK ginekologicznie :) Nawet jej nie powiedziałam o moim TSH, stwierdziła że póki maż nasienia nie zbada ona mnie na żadne badania wysyłać nie będzie.

Dziękuję za uwagę ;) Trzymajcie się ciepło. Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 16:29

• moni_c Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla ja bym chyba spadła z krzesła gdyby mi lekarz pwoedział, ze to wczesna ciąża a ja bym jej nie podejrzewała :D

Może się nie myli :D :* Trzymam kciuki :D

olaola lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    OlaOla ja bym chyba spadła z krzesła gdyby mi lekarz pwoedział, ze to wczesna ciąża a ja bym jej nie podejrzewała :D

Może się nie myli :D :* Trzymam kciuki :D

Ja zachowałam zimną krew :) A nie wiem czy jej chodziło o to, że wczesna, od dnia poprzedniej @ (to byłby ok. 6 tydz.) czy od pierwszego dnia tego cyklu, ale wątpię bo dziś dopiero 17 dc to może się zagnieździć nie zdążyłoby nawet ;) Jeszcze raz powtórzyła, ze gdyby nie USG to wczesna ciąża wg niej ;) Nie lubię takich akcji bo teraz będę za dużo myśleć :|

moni a Wy już powiedzieliście rodzince o ciąży? :)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzą tylko rodzice i kolega z pokoju w pracy :) Mama tak się ucieszyła, że powiedziała, że to najpiękniejszy prezent urodzinowy w życiu ;)
    Inf. o ciąży zachowam do następnej wizyty- mam za 4 tygodnie. Jak wszystko będzie ok to już chyba pracodawcę powiadomię .... bo i tak już zasypiam przy biurku i robię wszytko 2 razy dłużej ;)

OlaOla trzymam baaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno kciuki!

olaola lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Gosia ja też wypełniłam :)
    U mnie dziś ćwiartka ciąży :) Jeszcze TYLKO trzy czwarte :) hehe
    Dziewczyny maja i nienormalna, pochwalcie się swoimi brzucholkami :) pewnie już macie ładne okrąglinki :)
    wrzucać mi tu jakieś fajne foteczki :)

aaa Nienormalna, pisałaś że masz ślinotok :) mnie też to ostatnio dopadło... produkuję tyle śliny, że nie nadążam łykać :)

no ja chodziłam i plułam do umywalki albo w chusteczki ;). Teraz już jakoś tego nie mam.
    Meginka nie ma brzucha jeszcze :). Mam tylko uwypuklone sklepienie łonowe, na dole. Mam warstwę tłuszczu sporą na brzuchu więc u mnie się brzuch tk szybko nie uwidoczni. Myślę, że może dopiero koło 18 -20 tygodnia. Dziś mam wizytę u ginki- strasznie się dygam jak zwykle. Tym bardziej, że właśnie przeczytałam nieciekawy wpis dziewczyny w 21tc na ciążowym :( i mam znowu doła. Czytanie tego forum, nie ukrywam wpędza mnie w zły nastrój :(. Ja też już od zmysłów odchodzę. Brzucha nie widać, ruchów jeszcze nie czuć i człowiek myśli ....

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    http://www.interankiety.pl/interankieta/284fc47fbc4fe9fc8f6a3b2d4bd6818f.xml

Dziewczynki mam bardzo ważną dla mnie prośbę do WAS. Proszę o wypełnienie ankiety do pracy mgr. Sprawa jest o tyle pilna, że do jutrzejszego wieczoru muszę mieć ich jak najwięcej.
    Jeżeli to nie problem to możecie podrzucić link swoim M czy znajomym w pracy.

Bardzo dziękuję.:*

aha pytań jest naprawdę niewiele i szybko się odpowiada.

czy to jeszcze aktualne :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dowiedziałam się, że 130 uderzeń serduszka na minutę- podobno bardzo dobrze.
    Więcej nie pamiętam :( coś mi mówił ale nie mogłam się skupić na tym co mówi do mnie ;)
    mam takie dane na usg:
    GA: 7w1d
    CRL: 8,49 mm
    Pctl: 18.18
    i datę porodu 31.12 :D

co to jest pctl?

nie wiem co to jest za skrót na badaniu usg. Nie mogę znaleźć nigdzie tego parametru
    Tutaj jest wykaz większości skrótów z badania usg
    http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/badania-w-ciazy/skroty-usg-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 06:04

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Ja się nie mogę doczekać aż mój już będzie większy bo na razie to jeszcze mały ale już coraz bliżej :) No i ruchy już takie wyraźne chciałabym poczuć :)

иιєиσямαℓиα czytałam post na innym forum, że boli Cię głowa mnie już 2 razy bolała tak mocno, że myślałam, że zwariuję a tak to ćmi. Moje siostry, które również są w ciąży, odkryły paski dostępne w aptece bezpieczne dla kobiet w ciąży i co ważne pomagające bynajmniej nam nazywają się Apap Ice lub ja kupiłam Ibum Ice i bardzo nam pomogły koszt około chyba 6 zł za 2 szt w op.

dziękuję na pewno spróbuję :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaola wrote:
    witajcie dziewczyny, muszę się "wygadać" ... byłam u gin na wizycie, najpierw zbadała mnie palpacyjnie (nie wiem czy jest takie słowo, w sensie, że palcem :P) i mówi: no mi to wygląda na wczesną ciążę ... Ja mówię, że @ normalna była, a ona że zrobi USG. I zrobiła. I nic, czysto, ale wszystko OK, coś gadała o endometrium ale już nie pamiętam czy duże czy że w porządku. Jestem po płodnych dniach na pewno a dziś mój 17 dc. Ogólnie jest OK ginekologicznie :) Nawet jej nie powiedziałam o moim TSH, stwierdziła że póki maż nasienia nie zbada ona mnie na żadne badania wysyłać nie będzie.

Dziękuję za uwagę ;) Trzymajcie się ciepło. Pozdrawiam.

trzymam kciuki :)

olaola lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta :) ja dziś miałam okropna noc :( wczoraj mój mężuś kończył robić huśtawkę ( piękna mu wyszła, zaraz Wam pokażę) no i jak ją robił to stała w słońcu, dopiero później ją przestawiliśmy w odpowiednie miejsce. I ja korzystając z okazji się położyłam chwilę na tej ławeczce, a że mam bardzo jasną karnację, to tak mnie zjarało że się ruszyć nie mogę :( najbardziej mam spaloną prawą rękę i ramię, bo jakoś tak leżałam. Smaruję się różnymi żelami chłodzącymi, kefirem itp, ale z tego robi się serek na skórze, taka jest gorąca :( ale się załatwiłam :(

A tu macie link do huśtawki, muszę się pochwalić :P

http://imageshack.us/photo/my-images/10/sdc10835r.jpg/

иιєиσямαℓиα, samira, olaola lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    hej dziewczęta :) ja dziś miałam okropna noc :( wczoraj mój mężuś kończył robić huśtawkę ( piękna mu wyszła, zaraz Wam pokażę) no i jak ją robił to stała w słońcu, dopiero później ją przestawiliśmy w odpowiednie miejsce. I ja korzystając z okazji się położyłam chwilę na tej ławeczce, a że mam bardzo jasną karnację, to tak mnie zjarało że się ruszyć nie mogę :( najbardziej mam spaloną prawą rękę i ramię, bo jakoś tak leżałam. Smaruję się różnymi żelami chłodzącymi, kefirem itp, ale z tego robi się serek na skórze, taka jest gorąca :( ale się załatwiłam :(

bardzo ładna huśtawka:)
    Brawo dla męża :)! Na huśtawce oczywiście jej wykonawca :D?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:

na oparzenia słoneczne jest dobra maść ze srebrem - np. Argosulfan. Ale zabij nie wiem czy można używać w ciąży, trzeba by było zapytać w aptece farmaceuty. Uważaj meginka nie można przesadzać ze słońcem w ciąży :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo meginak są pianki specjalne z pantenolem , też przynoszą ulgę po poparzeniach

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na huśtawce jej wykonawca. A z tym słońcem to ja nie chciałam się aż tak spalić, nawet nie czułam że mnie przypieka. Dzisiaj już będę siedziała tylko w cieniu. Z resztą, jak widać na zdjęciu, jest pod drzewkami. Tylko wieczorem się tam nie da siedzieć bo jest chmara komarów i bąków

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    albo meginak są pianki specjalne z pantenolem , też przynoszą ulgę po poparzeniach

mam taką piankę, w ogóle mam dużo tego typu kosmetyków, bo w tamtym roku tez się przypaliłam :( mam taką niestety karnację, że wystarczy dosłownie chwila na ostrzejszym słońcu i po mnie :(od dziś będę się smarować grubą warstwą kremu z filtrem :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:

mam taką piankę, w ogóle mam dużo tego typu kosmetyków, bo w tamtym roku tez się przypaliłam :( mam taką niestety karnację, że wystarczy dosłownie chwila na ostrzejszym słońcu i po mnie :(od dziś będę się smarować grubą warstwą kremu z filtrem :)

no tak będzie najlepiej - krem z wysokim filtrem :).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystając z okazji chciałam zachęcić do polubienia mojej strony na facebooku :D
    Zależy mi na jej rozpowszechnieniu :) także lajkujcie :)

https://www.facebook.com/pages/Bransoletki-hand-made/185346938287328

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 07:28

olaola, moni_c lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ładne bransoletki :) ja robię stroiki ślubne, tylko jakoś nie mam czasu im porobić ładnych zdjęć i na razie leżą w pudłach bezczynnie. Muszę w końcu ich gdzieś wystawić, bo w końcu włożyłam w to trochę czasu, pieniędzy i serca :) Bardzo to lubię i całą zimę siedziałam nad tym :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    bardzo ładne bransoletki :) ja robię stroiki ślubne, tylko jakoś nie mam czasu im porobić ładnych zdjęć i na razie leżą w pudłach bezczynnie. Muszę w końcu ich gdzieś wystawić, bo w końcu włożyłam w to trochę czasu, pieniędzy i serca :) Bardzo to lubię i całą zimę siedziałam nad tym :)

dziękuję :). Pewnie wystaw je gdzieś :). Jestem ciekawa jak wyglądają :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ