Czy są tu jeszcze "Styczniowe Staraczki" ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Super wiadomości Moni.
Maja co się skrywasz, co u ciebie?👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Kochana nie skrywam się cały czas jestem tu obecna i na bieżąco monitoruję A u mnie coraz większy brzuszek, mały coraz bardziej ruchliwy i już mojemu mężowi się ujawnił hehe Kopie już tak, że czasami brzuch mi się rusza i widać gdzie obecnie się znajduje Ogólnie czuję się bardzo dobrze tylko zmęczenie i senność przez ostatnie kilka dni mi doskwiera no ale drzemka po południu czyni cuda No i jeszcze ciągnięcia brzuszka a właściwie rozciągającej się macicy A i w zeszłym tygodniu tj 21t7d ciąży miałam pierwszy wyciek siary, która po zastygnięciu przybrała formę rozlanego i zastygniętego kleju typu kropelka hehe byłam zdziwiona no i za telefon i do mamy aby się upewnić czy to na pewno to i czy tak to wygląda Także u nas wszystko dobrze czekam już z niecierpliwością na kolejną wizytę bo będzie 3D jak synek będzie dobrze współpracował No i 8 lub 9 lipca czeka mnie krzywa cukrowa, blee i dwie godziny czekania no ale jakoś przeżyję
A Ty nie nakłoniłaś jeszcze swojego na badanie nasienia Może z czasem sam się przekona i uzna, że jednak pora pójść. Ja mojego też nie mogłam przekonać - choć on miał operację kilka lat temu z powodu wędrującego jądra więc rozumiałam, jak bardzo się boi wyniku więc zaczęłam od siebie i gdy już została zrobiona większość badań u mnie i pozostawała laparoskopia to wówczas mój mąż sam się zdecydował,że pójdzie sprawdzić żeby na darmo mnie nie kroili Wszystko w swoim czasie wiem, że bardzo nie lubisz lekarzy. A od kiedy przestajesz mierzyć tempke ?Meginka, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Moni, to fajnie że z dzidziusiem wszystko ok, bo to najważniejsze
a Ty jak się czujesz???
Majka, dawaj zdjęcie brzucholka, pewnie już troszkę urósł od ostatniej fotki, którą wstawiałaś
A nasza nienormalna obiecała brzuch pokazać i siedzi cicho -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaja niestety w stu procentach to zatrucie. Teraz mierze temperature, mama mi przyniosła sucharki i wafle ryżowe i zaproponowała mi zrbinie rosołu z grysikiem, bo z tego bólu żołądka, przełyku i odiwo pleców nie ruszam się z łóżka..
Co do zdjęcia to jaki już masz piękny brzuszek!
U mnie póki co nic nie widać ale jak zacznie rosnąć to z racji, że jestem w miare szczupła (waże niecałe 50kg) to będzie to baaaardzo widać. -
A dziękuję bardzo hotel synka cały czas się powiększa
Oj to Ty drobniutka jesteś to na pewno szybko zacznie być widać ja to troszkę ciała miałam przed ale i tak szybko zaczęło być widać i w 17 tyg już czułam głaskania syneczka
Mi na zatrucie pomogły banany dużo bananów hehe No i oczywiście rosołek mamusi też. Nie ma jak maa w takich sytuacjach ona najlepiej wie co pomoże Życzę szybkiego powrotu do zdrowiaMeginka lubi tę wiadomość
-
Maja super brzusio
Meginka ze mną ok, tylko głowa od czasu do czasu boli, czuję jak skóra mi się rozciąga po bokach i z tyłu i gdyby nie oliwka chyba bym zwariowała
Zmierzyłam sobie obwód brzuszka i 89 cm jak się patrzy czekam na więcej
Miłego wieczorku kobitkiMeginka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaja no domyślam się, że szybko zacznie rosnąć.
Już widzę, że nie jest już taki płaski, ale to i tak za wcześnie żeby mówić o widocznej ciąży. No wczorajszy cały dzień na waflach ryżowych, rosołku i banany też były ! Dziś wole jeszcze oszczędzać żołądek i śniadanie - wafle + banan
Moni i Meginka wy już jak sądze jesteście po prenatalnych? Mogłybyście napisać jak przebiegało itd. itd? Bo co do płci to nie wiem czy poznałyście ? -
Mój bąbel nie chciał pokazać czy ma coś między nogami gdyby nie był taki nieśmiały pewnie już wiedziałabym czy chłopak
A przebiegało jak normalne badania z usg tylko więcej pomiarów wykonał.
Mam nadzieję, że 22 lipca już poznamy płeć
A ja mam pytanie od kiedy zaczyna się II trymestr? Od 13 tygodnia licząc od poczęcia czy od ostatniej miesiączki? Bo wiele stron sobie przeczy niestety... -
Witam dziewczyneczki Czy tylko ja nie widzę suwaczków czy coś się z nimi stało??
sla.s współczuję tych wymiotów, pij dużo żeby się nie odwodnić i odpoczywaj, może niedługo przejdzie Badania prenatalne to zwykłe USG, tylko trochę dłużej trwa i dokładniej wszystko gin mierzy. ja też jeszcze nie znam płci, może teraz na wizycie się pokaże Liczymy na to I postanowiliśmy z mężem, że tylko my będziemy wiedzieć i nikomu nie powiemy, żeby była niespodzianka Ciekawe tylko czy wytrzymamy
Ale Wam napiszę of kors
Majuńka świetny brzuszek MÓj troszkę też już widać i też miałam go już sporo przed ciążą, zaraz zrobię jakieś foteczki to może wrzucę
Martwi mnie trochę jedna rzecz- ważę się codziennie i kurcze cały czas mi spada parę deko. Od początku ciąży spadło prawie 5 kg a nic nie tyję... Normalnie to by mi się przydało trochę kilo zrzucić, ale teraz maleństwo najważniejsze i martwię się troszkę, żeby się dobrze rozwijało i rosło. Zapytam ginki, mam nadzieję, że wszystko ok.
A Wy jak tam, ile przytyłyście??
Moni, ja też używam albo oliwki albo balsamu sexi mama z Bielendy. Smaruję się codziennie, może uniknę chociaż trochę rozstępów.
A i właśnie zmierzyłam brzuch- równiuśka setka w obwodzie
Hmmm dziwne to, brzuch mi rośnie, a ja nic nie tyje, wręcz przeciwnie. Śmieję się że wszystko co zjem, to dzidziuś mi zabiera i on rośnie a ja nie mogłoby tak być przez całą ciążę- nic nie przytyć heheheh
taaaaa pewnie niedługo zacznę tak nadrabiać że urosnę ze 20 kg
ufff ale się rozpisałam dobra, starczy tegogrosza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeginka może z racji, że ważyłaś kilka kg więcej, to brzuszek ciążowy rośnie a tkanka tłuszczowa się niweluje. Nie masz co się martwić !
Co do wagi nie mam pojęcia, bo nie posiadam tego cudownego wynalazku w domu, a karty ciążowej nie mam jeszcze założonej więc nie mam pojęcia ile dokładnie ważę, ale nie przytyłam za dużo na pewno
Co do tych prenatalnych, pytam bo w poprzedniej ciąży miałam mieć "już za 2 tygodnie" badania prenatalne i nie doczekałam ich Ale oby tym razem doczekać..
A dziewczyny jak przeczucia na płeć i może już macie jakieś imiona wybrane?
W poprzedniej ciąży miałam przeczucia na chłopca. Ale nie wiem czy dobre. Teraz mam przeczucia na dziewczynkę choć wolałabym pierwszego chłopca, bo chciałabym mieć dwójeczkę w odstępie roku - dwóch lat. Co do imion myślę, że w 99% Mikołaj, ew. Jakub. A dla dziewczynki Nadia, choć mi podoba się jeszcze Jagoda i Zuzanna. Ale to jeszcze przedyskutujemy -
Ja mam mieszane uczucia co do płci, ale chyba jednak czuję chłopca M cały czas mówi do brzucha "Kacperek" i nawet ja tez już zaczęłam tak mówić Więc jeśli będzie chłopczyk, to na bank Kacper
A jeśli będzie córa to mamy duuuuuużo imion, które nam się podobają więc trzeba będzie dyskusje przeprowadzić Może Lena albo Natalia
A i nie pamiętam, czy ostatnio pisałam, ale od jakiegoś tygodnia czuję jak moje maleństwo się kręci. Na początku nie wiedziałam czy to na pewno to, ale teraz już wiem, fajne uczucie, choć na razie delikatne
Chociaż jeszcze może zatęsknię za tą delikatnością, jak mnie będzie dzidziuś kopał po żebrach w 9 miesiącu -
nick nieaktualnyOj Meginka to świetnie! To musi być mega uczucie
Co do imion Kacper to u mnie w rejonie tak samo jak Filip bardzo popularne imię wśród małych dzieci. Dlatego ja na pewno takiego imienia nie nadam, choć bardzo ładne imiona.
Natalka chyba bardziej mi się podoba, nie jest ani takie nowoczesne, ani "starszej daty" imię.
Noo jak takiego kopniaka w żebra dostaniesz to zatęsknisz na pewno
Ale Ty już zbliżasz się do półmetka, 4 miesiąc tak Ci zazdroszczęMeginka lubi tę wiadomość
-
maja2024 wrote:A Ty nie nakłoniłaś jeszcze swojego na badanie nasienia Może z czasem sam się przekona i uzna, że jednak pora pójść. Ja mojego też nie mogłam przekonać - choć on miał operację kilka lat temu z powodu wędrującego jądra więc rozumiałam, jak bardzo się boi wyniku więc zaczęłam od siebie i gdy już została zrobiona większość badań u mnie i pozostawała laparoskopia to wówczas mój mąż sam się zdecydował,że pójdzie sprawdzić żeby na darmo mnie nie kroili Wszystko w swoim czasie wiem, że bardzo nie lubisz lekarzy. A od kiedy przestajesz mierzyć tempke ?
Fajnie, że u ciebie wszystko w porządku i mały już się rozpycha. A brzuszek masz śliczny.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnygocha i bardzo dobrze, starajcie się "spontanicznie", oczywiście możesz zrobić np. trest owulacyjny i tyle. 0 temperatury i sprawdzania szyjki. Nerwy związane z tego typu rzeczami nie sprzyjają zajściu w ciąże
Za pierwszym razem chcieliśmy dać Mikołaj albo Zuzanna.
Później myślałam nad tym żeby nie myśleć o tych samych imionach dla drugiego maluszka. Ale w końcu przecież nawet nie znałam płci i Mikołaj został i może jednak Zuzanna też zostanie.. Co o tym myślicie ? Ma to dla Was duże znaczenie? -
hej tak was podczytuje caly czas i cieszy mnie kazdy wasz wpis odnosnie brzuszkow imion i ogolnie dzieciaczkow ja tam juz olewam sprawe na maksa w lipcu bede w pl to ide sie porzadnie zbadac razem z mezem do poznania pojade na polna slyszalam ze sa tam dobrzy lekarze moze cos pomoga a jak nie to trudno moze taki moj los bezdzietnej staruchy hehe a wiadomosc dostalam dzisiaj najlepsza pod sloncem moja siostra urodzila maly jest piekny wazy 3700 i dlugi jest na 56cm dumna jestem z niej i strasznie sie ciesze ze kolejny raz zostalam ciocia
-
nick nieaktualnyaniczka najlepszego dla siostry I nie poddawaj się! Nie zostaniesz bezdzietną staruchą i zabraniamy Ci tak mówić!
Daj sobie czasu, rozluźnij się i razem z gochą przestańcie tak monitorować cykle! Może problem wcale nie tkwi w Tobie? Mam nadzieję, że nie myślisz jak niektóre kobiety które uznają, że nie są 100% kobietami bo "nie wychodzi" lub "nie wyszło za pierwszym razem". Głowa do góry!gocha04, aniczka lubią tę wiadomość