Czym się zajmujemy w życiu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
Odrywam Was trochę od wykresów i objawów ciążowych i ciekawa jestem czym się zajmujecie w życiu, co robicie zawodowo?
Zacznę od siebie:
Skończyłam polonistykę, psychologię i BHP a w życiu poświęciłam się pasji, czyli... motocyklom.
Sama jeżdżę i prowadzę sklep z akcesoriami motocyklowymi.
A Wy?Ania_84, justta, Marronek, Tamka lubią tę wiadomość
-
No to sie dołączam
Skończyłam fizykę z informatyka..
Aktualnie prowadzę działalność z zakresu obsługi informatycznej placówek medycznych .. wszystko związane z NFZ itp utd
Dodatkowo uczę informatyki na kierunkach medycznych w szkole policealnej
Próbuje rozwinąć swoja pasje czyli fotografie
justta, FeliceGatto, Tamka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o mnie to jestem elektroradiologiem i koncze pielegniarstwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 20:26
Ania_84, justta, Krokodylica, Tamka, małaMyszka lubią tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Ania_84 wrote:No to sie dołączam
Skończyłam fizykę z informatyka..
Aktualnie prowadzę działalność z zakresu obsługi informatycznej placówek medycznych .. wszystko związane z NFZ itp utd
Dodatkowo uczę informatyki na kierunkach medycznych w szkole policealnej
Próbuje rozwinąć swoja pasje czyli fotografie
Też jestem po informatyce Aktualnie robię magistra (głównie dla tego, że artykuły od inżyniera są często na starcie skreślane)
A co do pracy, to zajmuję się "nauką" i zabawą. Pracuje w laboratorium Motion Capture i tworzę animację np. do gier Oraz tworzę oprogramowanie do przetwarzania i analizy ruchu
Dodatkowo na uczelni zajmuje się wspomnianą nauką - piszę różne artykuły do gazet/czasopism, jeżdżę na konferencje naukowe itp, mówiąc krótko - przygotowuje zaplecze pod doktorat z bioinformatykiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 14:18
justta, FeliceGatto, Tamka lubią tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Ja jestem po weterynarii, od poczatku pracuje w zawodzie, a od ponad roku prowadzę wraz z mężem własny gabinet weterynaryjny. Leczymy głownie psy i koty.
W dzieciństwie marzyłam aby byc policjantka albo stewardessa, widać ze nie za bardzo mi sie te marzenia spełniły
Kocham moja prace, daje mi mnóstwo satysfakcji, choc często jest bardzo męcząca i stresująca..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 19:05
justta, Marronek, FeliceGatto, słoneczna 85, Tamka, ilenka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Filologia angielska skończona kilka lat temu, praca w szkole językowej juz w trakcie licencjatu zaraz po nim praca w szkole publicznej i magisterka jednocześnie, dalej pracuję w szkole już kolejnej, żadnych perspektyw na stałe zatrudnienie w promieniu 3 powiatów, zajęcia mam w gimnazjum i chociaż niekiedy jest naprawdę fajnie, to zastanawiam się jak skutecznie się przebranżowić, żeby mieć jakieś pozory stałości zatrudnienia a nie co roku na rok lub umowę na zastępstwo
+ ogromnym jest to, że to jednak umowy o pracę a nie o dzieło jak w szkołach językowych, więc w razie czego zwolnienie lekarskie jest płatneIda, justta, Tamka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam was kochane, ja jestem architektem, trochę w zawodzie popracowałam, potem przerzuciłam się na pokrewną dziedzinę geodezję, ogólnie kręci mnie proces "stwarzania". Moim hobby jest fotografowanie i rysunek, teraz trochę się zaniedbałam, ale powracam do życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 19:45
Tamka, momo1009, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja zajmuję się... dziećmi Jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego. Skończyłam historię, mam z niej mgr, ale podyplomowo zrobiłam jeszcze wychowanie wczesnoszkolne i dzięki temu pracuję w przedszkolu Mam jeszcze kilka kursów, w tym językowych i uczę dodatkowo angielskiego w przedszkolu.
Ale niestety stałego zatrudnienia niestety brak. Przez 3 lata zaliczyłam 3 różne placówki, wszędzie zastępstwa i żadnych perspektyw na stałe. Czasami myślę, że decydując się na bycie nauczycielem trzeba mieć dużo odwagi.
Jest duża szansa że od następnego roku szkolnego przejdę do I-III, tak więc kolejna now placówka, nowi ludzie i nowe otoczenie. Z tym, że to miałoby być już na stałe. Trudno jest się tak rozstawać z współpracownikami po kilku miesiącach czy roku, kiedy już się z nimi zżyło. Nie móiąc już o dzieciach...
To taka moja mała historiaszpilka, justta, Tamka, Izik, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Ja jestem po weterynarii, od poczatku pracuje w zawodzie, a od ponad roku prowadzę wraz z mężem własny gabinet weterynaryjny. Leczymy głownie psy i koty.
W dzieciństwie marzyłam aby byc policjantka albo stewardessa, widać ze nie za bardzo mi sie te marzenia spełniły
Kocham moja prace, daje mi mnóstwo satysfakcji, choc często jest bardzo męcząca i stresująca..
Ooo też mam koleżankę co właśnie kończy weterynarię
Strasznie się martwi gdzie prace znajdzie, bo u nas z tym strasznie ciężko
PS. też kiedyś chciałam być policjantkąHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Marronek wrote:Ooo też mam koleżankę co właśnie kończy weterynarię
Strasznie się martwi gdzie prace znajdzie, bo u nas z tym strasznie ciężko
PS. też kiedyś chciałam być policjantką
Ciężko z pracą? A ja od 2 miesięcy szukam pracownika i chętnych brak mimo tego że oferuję zakwaterowanie na mój koszt...Izuniaa89, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
ja się nie mam czym pochwalić, wszystkie prace jakie mam za sobą to albo sezonowe, albo umowa-zlecenie, ciężko w tej Polsce żyć, tym bardziej jak ktoś nie jest w czepku urodzony tak jak ja i żadnych pleców nie ma...
-
santoocha wrote:Ciężko z pracą? A ja od 2 miesięcy szukam pracownika i chętnych brak mimo tego że oferuję zakwaterowanie na mój koszt...
Wiesz... to chyba od regionu zależy. A ty skąd?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
alternatywa wrote:ja się nie mam czym pochwalić, wszystkie prace jakie mam za sobą to albo sezonowe, albo umowa-zlecenie, ciężko w tej Polsce żyć, tym bardziej jak ktoś nie jest w czepku urodzony tak jak ja i żadnych pleców nie ma...
No trochę w tym racji. Ale jak kto zdolny to się zawsze wybije A czasem wystarczy odrobina farta i wszystko się układaHashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
nick nieaktualnyJa skonczylam psychologie, pedagogike, matematyke i informatykę, czyli taki misz masz Niemniej pracuje w szkole oraz wspopracuje z lekarzami/diagnozuje dzieci z zaburzeniami np ADHD, autyzm, syndrom FAS itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:15
Marronek, Tamka lubią tę wiadomość
-
Ja skończyłam prawo i pracuję jako kadrowa, poza tym skończyłam też college of art i bawię się fotografią, głównie weselną zarobkowo i portretową z pasji.. Kocham zwierzaki jakbym mogła się cofnąć w czasie to zostałabym lekarzem, albo weterynarzem (od niedawna moje marzenie). Trochę się minęłam z powołaniem
Ale myślę że moja kariera biurowa nie będzie długa, bo jestem na to zbyt ruchliwa
Lady kocham konie i jazdę konną Oj jak ci zazdroszczę
Niecierpliwa kończ tą stomatologię, bo szukam dobrego dentysty. Konował u nas spieprzył mi zęba i od 2 mies. ledwo żyję z bólu, choć wcześniej zęby bolały mnie na prawdę od święta
Izuniaa89, Ledy lubią tę wiadomość
-
hej:)
każdy zajmuje się czyms innym
ja pracuje w biurze handlowym. Okna, drzwi, rolety, bramy garazowe itd. Strasznie nudna praca.. mało obowiązków..
helenq a na czym polega ta twoja praca? ja to chyba nigdy nie byłam dobra w samokontrolowaniu sie jeśli chodzi o prace.. wolę mieć szefa nade mną od razy -
Jestem florystką i prowadzę własną pracownię florystyczno-rękodzielniczą, przy tym bloguję i mam sklepik internetowy z ręcznie robioną biżuterią i ozdobami do włosów dla dzieci i dorosłych. Dobrze mieć pracę, która jest pasją.
Ida, szpilka, Tamka, FeliceGatto lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*