Dla nowych staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Laila trzymam kciuki!
Bebetka,jak my staraliśmy sie z meżem o 1 dziecko prawie rok,to dowiedzialam sie,że żona brata ciotecznego jest w ciąży po 1 próbie,tak mnie wryło,że aż głupio musiałam wyglądać😐ciężko było mi cieszyć się razem z nią,ale potem mi przeszło🙂Trzymam kciuki za nowy cykl!
Ja wracam właśnie od ginekologa.Pęcherzyk 22mm,endometrium 13mm(chyba mm🤔),śluz potwierdziła rozciągliwy.Powiedziała,że szyjka unosi się,jeszcze nie bardzo miękka.Podobno w nocy lub rano pęcherzyk powinien pęknąć,więc mamy działać❤Powiedziała,że oboje zdrowi jesteśmy i chyba to blokada psychiczna,mamy wyluzować😎łatwo powiedzieć😉A jeśli nie uda się w tym cyklu to w styczniu mam zapisać się na Sono HSG,bo to ostatnia opcja.Poleciła 2 miejsca na NFZ,więc zaufam jej,bo myślałam prywatnie iść,no ale zrobie na nfz
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Marzenia dzięki 😍 będzie dobrze!!! działajcie ❤️❤️ czasami tak ciężko odblokować głowę i nie myśleć o tym co się chce najbardziej.
To jest taki paradoks, bo ja czasami nie wyrabiam na zakręcie, mam mało siły żeby ogarnąć prace dom i jedno dziecko, a tak bardzo chce kolejne.
Może ktoś tam z góry wie ze polegnę 😝😝🤷♀️🤷♀️ albo ze jeszcze nie czas ? 🤷♀️ ja wierze ze wszystko dzieje się po coś.
Jeszcze tylko dwa dni i weekendzik tak się cieszę ze wreszcie będzie coś wolnego 😊 dobrej nocki dla was !
-
bebetka.b wrote:Marzenia dzięki 😍 będzie dobrze!!! działajcie ❤️❤️ czasami tak ciężko odblokować głowę i nie myśleć o tym co się chce najbardziej.
To jest taki paradoks, bo ja czasami nie wyrabiam na zakręcie, mam mało siły żeby ogarnąć prace dom i jedno dziecko, a tak bardzo chce kolejne.
Może ktoś tam z góry wie ze polegnę 😝😝🤷♀️🤷♀️ albo ze jeszcze nie czas ? 🤷♀️ ja wierze ze wszystko dzieje się po coś.
Jeszcze tylko dwa dni i weekendzik tak się cieszę ze wreszcie będzie coś wolnego 😊 dobrej nocki dla was !
Marzenia, bebetka trzymam za Was kciuki ✊🍀 ja w tym cyklu chyba trochę zluzowalam, mam plan że jak przez kolejne dwa nie wyjdzie to badamy męża 💪 -
Klaudia9212 lubi tę wiadomość
-
Marzenia, patrzę właśnie na Twój wykres i chyba jesteś w dniu albo przed samą owulacja 🤩 to teraz dzialajcie kochana!!
-
Lalia wrote:Marzenia, patrzę właśnie na Twój wykres i chyba jesteś w dniu albo przed samą owulacja 🤩 to teraz dzialajcie kochana!!
-
Marzenia wrote:🙂heh.Na to wygląda,wczoraj mąż " dopadł "❤mnie 2 razy pod rząd😅co raczej się nie zdarza.Ale dziś jestem tak padnięta po pracy że wątpię czy dam radę chociaż raz.A poza tym niemiłosiernie boli mnie brzuch,nie wiem czy to żołądek,wyrostek czy jajnik.Od kilku dni codziennie zostaje w pracy po godzinach i lewdo zipię☹Może ten ból ze stresu,sama nie wiem.Od poniedziałku teoretycznie powinnam mieć urlop,a w praktyce pewnie bede musiała iść do pracy😑
Dwa, o kurcze! 🤩🤭 Nieźle 💪
Może przez weekend naladujesz baterie i odpoczniesz sobie trochę 😘 -
Lalia wrote:Dwa, o kurcze! 🤩🤭 Nieźle 💪
Może przez weekend naladujesz baterie i odpoczniesz sobie trochę 😘
No mnie też zaskoczył😅Na weekend dużo planów,bo przez prace nie miałam ani czasu ani siły ogarnąć mieszkania i prezentów kupić😐Ale już niedługo święta i urlop do nowego roku😁więc odpocznę porządnie😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 22:22
Lalia lubi tę wiadomość
-
Marzenia wrote:No mnie też zaskoczył😅Na weekend dużo planów,bo przez prace nie miałam ani czasu ani siły ogarnąć mieszkania i prezentów kupić😐Ale już niedługo święta i urlop do nowego roku😁więc odpocznę porządnie😀
Ja jutro ostatni dzień w pracy, wracam dopiero 7.01 🤩 ale do świąt zapowiada się pracowicie, bo sprzątanie, pieczenie itd. Ale uwielbiam świąteczny nastrój 🤩🎄 -
A co tu taka cisza?Pewnie przygotowania do Świąt w pełni🙂
Moje mierzenie tempki ostatnio kiepskie bo prawie codziennie budze sie godzine przed mierzeniem😐i jest niższa.Czy moge jakoś wyliczyć ile mam dodać stopni?Owu miałam chyba 2 dni temu,ale przez te niskie temperatury skok jest nie wielki😐 -
Marzenia wrote:A co tu taka cisza?Pewnie przygotowania do Świąt w pełni🙂
Moje mierzenie tempki ostatnio kiepskie bo prawie codziennie budze sie godzine przed mierzeniem😐i jest niższa.Czy moge jakoś wyliczyć ile mam dodać stopni?Owu miałam chyba 2 dni temu,ale przez te niskie temperatury skok jest nie wielki😐
Kochana, chyba wszyscy wpadli w świąteczną gorączkę 😂
Niestety nie da rady obliczyc/przewidzieć temperatury ☹️ -
Hej dziewczyny 😘 ja skończyłam maraton w pracy ☺️
Ten cykl jest dziwny 😂 płodny śluz miałam już przy końcówce @ (!) aż zrobiłam test była kreska ale bladziucha wiec zobaczyłam negatywny ale później był wodnisty ale nie robiłam testów owu bo zapominałam 🙈 jak mnie wzięło w czwartek w 9dc to nie wiedziałam co mi się dzieje 😭 płakałam z boli! Oba jajniki mi rozsadzało! 😭 zrobiłam test a on dużo ciemniejszy od testowej 😭 oczywiście ❤️ Były choć podałam na twarz. Dobrze ze mąż zdążył wrócić 🤪 dziś już śluz powoli robi się kremowy wiec już po płodnych. Temp powoli idzie w gore ☺️ Pierwszy raz Miałam ból owu, zaskoczyło mnie to. Brałam nurofen forte 🙈 trzymajcie kciuki 😘 wpisy nadrobię w święta 😘 kochane trzymam za Was kciuki 🍀✊🏼🍀✊🏼🍀✊🏼🍀 oby Nam wszystkim się udało 😘bebetka.b lubi tę wiadomość
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Cześć dziewczyny, można dołączyć ? Opiszę w skrócie moją historie. Mam 23 lata z M staramy się już 17 cykl niestety do tej pory się nie udało, stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy oraz hiperprolaktynemie leczę się od roku i wszystko jest już w normie. W czerwcu przeszłam laparotomie w celu usunięcia guza jajnika i po tym lekarze obiecywali ze w końcu zajdę w ciąże niestety, ale dalej nic.
17 grudnia lekarz dał skierowanie na laparoskopię w celu sprawdzenia drożności jajowodów, oby dwa okazały się być drożne. Lekarz powiedział ze daje nam ostatnie 6 miesięcy jeżeli się nie uda zostaje nam tylko inseminacja lub in vitro.
Jestem kompletnie załamana ale staram się o tym nie myśleć, czekam na @ i zaczynamy działać!!
Bo wierze ze w końcu wszystkie zobaczymy te wymarzone 2 kreski, trzymajcie kciuki !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 23:41
-
Witaj Miki w naszym gronie🙂
Widzę,że sporo za Tobą i to normalne,że możesz być podłamana,ale tak jak napisałaś,nie poddawajcie się,bo warto❣wiem,bo mam już 1 dziecko❤Czy Twój mąż też się badał?
Trzymam za Was mocno kciuki👍🍀
U mnie tempka w górę ,więc owu była w 11dc.Termin @mam na 2.01.Zobaczymy co z tego wyjdzie,postaram się nie myśleć zbytnio o tym😉Jeśli @przylezie to zapisuję się na drożność jajowodów.A z mężem od wczoraj ciche dni😐dobrze,że przed owu ich nie było,bo udało się❤😉
Dziś pobudka normalnie o 6.30,wiec w końcu tempka miarodajna.Ale spałam u syna w pokoju(on u dziadków)może dlatego😉bo mąż wczoraj napił się z kumplem i nie miałam ochoty z nim spać🤨 -
Klaudia, a bralas w tym cyklu jakieś leki które miały wspomóc owulacje i stąd ten ból? 😘 Na przyszłość, w pierwszej fazie cyklu jak musisz wziąć coś przeciwbólowego weź lepiej coś z paracetamolem, jest bezpieczniejsze 🙂
Miki, naprawdę dużo przeszlas ☹️ a robiłaś jakieś inne badania oprócz badań tarczycy i prolaktyny? Może warto zrobić jeszcze gkukoze, insulinę i progesteron? A jak Twój, przebadany? Będę mocno za Was trzymać kciuki ✊🍀 -
Lalia wrote:Klaudia, a bralas w tym cyklu jakieś leki które miały wspomóc owulacje i stąd ten ból? 😘 Na przyszłość, w pierwszej fazie cyklu jak musisz wziąć coś przeciwbólowego weź lepiej coś z paracetamolem, jest bezpieczniejsze 🙂
Miki, naprawdę dużo przeszlas ☹️ a robiłaś jakieś inne badania oprócz badań tarczycy i prolaktyny? Może warto zrobić jeszcze gkukoze, insulinę i progesteron? A jak Twój, przebadany? Będę mocno za Was trzymać kciuki ✊🍀
Nie brałam nic 😊 zapominam nawet o witaminach i kw foliowym ☺️ Wiec nie wiem skąd taka nagła zmiana. Być może poprzedni był be owu i teraz była podwójna ☺️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:Nie brałam nic 😊 zapominam nawet o witaminach i kw foliowym ☺️ Wiec nie wiem skąd taka nagła zmiana. Być może poprzedni był be owu i teraz była podwójna ☺️
No nietypowa sytuacja 😉 -
Wesołych Świąt kochane ☺️❤️🎄
bebetka.b lubi tę wiadomość
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔