Dla nowych staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia, ale hece z ta ciążą. Może za szybko zrobiła beta i wyszła negatywna. Albo rzeczywiście mylą się w laboratoriach. A wiesz jak się ta historia skończyła? Urodziła dziecko ?
Ależ zazdroszcze utraty kilogramów! 6 to sporo, marzy mi się tyle 😛 a jaka masz dietę ? Jakaś specjalna czy po prostu zdrowe odżywianie? Ja bym chciał wrócić do wagi sprzed ciąży, nie byłam super szczupła ale dobrze się czułam. Czas na noworoczne postanowienia !😁
Lalia podziwiam za ćwiczenia. I za mobilizacje, choć rzeczywiście jak dokucza kręgosłup to zrobi się wszystko żeby ulżyć. Tak, każda aktywność jest ważna, choć ja się już tak do wygody przyzwyczaiłam, wszędzie autem i mało co chodzę.
Lecę już lulu, dobrej nocki!
-
bebetka.b wrote:Klaudia, ale hece z ta ciążą. Może za szybko zrobiła beta i wyszła negatywna. Albo rzeczywiście mylą się w laboratoriach. A wiesz jak się ta historia skończyła? Urodziła dziecko ?
Ależ zazdroszcze utraty kilogramów! 6 to sporo, marzy mi się tyle 😛 a jaka masz dietę ? Jakaś specjalna czy po prostu zdrowe odżywianie? Ja bym chciał wrócić do wagi sprzed ciąży, nie byłam super szczupła ale dobrze się czułam. Czas na noworoczne postanowienia !😁
Lalia podziwiam za ćwiczenia. I za mobilizacje, choć rzeczywiście jak dokucza kręgosłup to zrobi się wszystko żeby ulżyć. Tak, każda aktywność jest ważna, choć ja się już tak do wygody przyzwyczaiłam, wszędzie autem i mało co chodzę.
Lecę już lulu, dobrej nocki!
Urodziła na szczęście zdrowe dziecko. ☺️
Mam ustalona dietę redukcyjna pode mnie od dietetyka ( racjonalne żywienie) ☺️🤭 jem 2000 kal dziennie a zapotrzebowania 2700 😱 ( jadłam za mało [1000kal lub mniej] i nie regularnie wiec organizm nauczył się magazynować wszystko co jadłam 😂) mam siedzący tryb życia i prace 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 23:02
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:Urodziła na szczęście zdrowe dziecko. ☺️
Mam ustalona dietę redukcyjna pode mnie od dietetyka ( racjonalne żywienie) ☺️🤭 jem 2000 kal dziennie a zapotrzebowania 2700 😱 ( jadłam za mało [1000kal lub mniej] i nie regularnie wiec organizm nauczył się magazynować wszystko co jadłam 😂) mam siedzący tryb życia i prace 😂
Mi by się chyba przydało troszkę zmienić dietę, nie jem fastfoodow, nie slodze, myślę że zdrowo gotuję, ale mam problem z regularnoscia itd 🤔 -
Cześć ☺️jak minął dzionek? Ja rano kilka godzin w pracy, pozniej w domku z rodziną. Nie wiem co podziwiam bardziej siłownie czy dietę 😁bez słodyczy i fastfoodow🤪 a to przecież takie istotne przy staraniach, żeby się zdrowo odżywiać 🙂 jeszcze tylko tydzień i święta ! My w tym roku chyba odpuszczamy prezenty, bo oszczędzamy na budowę w przyszłym roku. Poza tym macie tez takie wrażenie ze wiele rzeczy już macie i nic z prezentów do szczęścia nie potrzeba wam już? Ja najbardziej cieszyłabym się z ciąży..
-
bebetka.b wrote:Cześć ☺️jak minął dzionek? Ja rano kilka godzin w pracy, pozniej w domku z rodziną. Nie wiem co podziwiam bardziej siłownie czy dietę 😁bez słodyczy i fastfoodow🤪 a to przecież takie istotne przy staraniach, żeby się zdrowo odżywiać 🙂 jeszcze tylko tydzień i święta ! My w tym roku chyba odpuszczamy prezenty, bo oszczędzamy na budowę w przyszłym roku. Poza tym macie tez takie wrażenie ze wiele rzeczy już macie i nic z prezentów do szczęścia nie potrzeba wam już? Ja najbardziej cieszyłabym się z ciąży..
Ciąża to byłby prezent który zastapilby wszystkie inne na dluuugo dluuugo 😍
Co do prezentów, to u nas raczej staramy się kupować coś co potrzebujemy albo się niszczy albo samemu byłoby nam szkoda kasy 😉 -
bebetka.b wrote:Cześć ☺️jak minął dzionek? Ja rano kilka godzin w pracy, pozniej w domku z rodziną. Nie wiem co podziwiam bardziej siłownie czy dietę 😁bez słodyczy i fastfoodow🤪 a to przecież takie istotne przy staraniach, żeby się zdrowo odżywiać 🙂 jeszcze tylko tydzień i święta ! My w tym roku chyba odpuszczamy prezenty, bo oszczędzamy na budowę w przyszłym roku. Poza tym macie tez takie wrażenie ze wiele rzeczy już macie i nic z prezentów do szczęścia nie potrzeba wam już? Ja najbardziej cieszyłabym się z ciąży..
Moj mąż mi tak mówi, ze on nie chce prezentu ze on chce dzidziusia 🙄 tak jak ja bym nie chciała 🙄🤦🏼♀️
Ja dopiero wróciłam z pracy Od rana 😖 jestem padnięta 😭
Ten cykl mam dziwny. 1-2dc @ bardzo lekka, wczoraj 3dc jak z kranu 🙄 a dziś już prawie nic 🤭 nie wiem o co chodzi 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 20:46
I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Czesc dziewczyny.
Ja dziś dzień zakupowy,w marketach kolejki masakraaa😐Dostałam bony wiec zakupy dosyć duże zrobiliśmy i Pani w kasie spytała czy mamy kartę dużej rodziny😅bony ważne tylko do końca roku wiec trzeba było wykorzystać🙂
Mieliśmy z synkiem piec pierniczki,ale mąż wziął się za babkę ziemniaczaną i piekarnik zajął.Ale żarełko pychotka,właśnie odpoczywam🙃A do pierniczków w sklepach nie ma nigdzie lukru🙄Dobrze,że pozostałe składniki mam,wiec jutro zrobimy🙂
Teraz popijam drinka,a jak dziecko pójdzie spać to zamierzam zmolestować męża😄
A z prezentem to mój to samo,jak spytałam co chce na gwiazdkę to powiedział,że dzidzi🙂
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Hejka wpadam się przywitać, my dziś u teściów na obiedzie, przyjechał brat męża i sobie siedzimy i gadamy. Tak szybko zleci ta niedziela i już jutro nowy tydzień 😳 ja jutro rano chyba nie wytrzymam i zrobię test 😝 będzie 27 dc, musi już być coś, choć się nie nastawiam. Ale lubię robić testy 😝
A jak u was mija niedziela? Klaudia kiedy wraca Twój mężuś? 😊 -
Ja wstałam, wykapalam się, nastawiłam rosół i poleciała do kościoła 😂 teraz odpoczywam po obiedzie, ale zaraz zbieram się do pracy 🙈
Mąż wraca w czwartek/piątek 🤭 w tedy już mam te dni 😍 ale pewnie będę padać na twarz i będę szła spać odrazu 🤦🏼♀️I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:Ja wstałam, wykapalam się, nastawiłam rosół i poleciała do kościoła 😂 teraz odpoczywam po obiedzie, ale zaraz zbieram się do pracy 🙈
Mąż wraca w czwartek/piątek 🤭 w tedy już mam te dni 😍 ale pewnie będę padać na twarz i będę szła spać odrazu 🤦🏼♀️
Zbieraj moc a dopadnij męża 💪🤩 -
Lalia wrote:Zbieraj moc a dopadnij męża 💪🤩
Sił nie zbiorę bo teraz najgorszy tydzień. W pracy od 10-22 lub dłużej 🙈😱🙈 ech. Ale jestem dobrej myśli mam nadzieje ze mąż będzie się dobrze sprawował i mnie nie będzie wkurzał. 😂Jak będzie ok to będą ❤️I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:Sił nie zbiorę bo teraz najgorszy tydzień. W pracy od 10-22 lub dłużej 🙈😱🙈 ech. Ale jestem dobrej myśli mam nadzieje ze mąż będzie się dobrze sprawował i mnie nie będzie wkurzał. 😂Jak będzie ok to będą ❤️
Ojj to faktycznie ciężki tydzień ☹️😖 ale może w takim razie uda się z rana i miło Cię będzie budzić 😁🤩 chociaż u nas to nigdy nie wychodzi bo mój jak się budzi to jest głodny a nie chętny na figle hahaha 😂😂😂 -
Lalia wrote:Ojj to faktycznie ciężki tydzień ☹️😖 ale może w takim razie uda się z rana i miło Cię będzie budzić 😁🤩 chociaż u nas to nigdy nie wychodzi bo mój jak się budzi to jest głodny a nie chętny na figle hahaha 😂😂😂
Ja wole z rana 🙈 po nocy jestem rozluźniona wiec wszystko fajnie się mieści 😂 a z wieczora to różnie to bywa 😂 zmęczenie, nerwy a mężowi nie zawsze chce się mnie głaskać 😂 Choć u ja czasem lubię szybko i do spania by tylko było ❤️ Bo wiadomo mąż Często wypuszczony 😂
A u Was jak się tydzień zapowiada ☺️ Szkoda, ze pogoda nie wskazuje na święta 🎄 jakoś nawet nie ma klimatu 🙈I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Klaudia9212 wrote:Ja wole z rana 🙈 po nocy jestem rozluźniona wiec wszystko fajnie się mieści 😂 a z wieczora to różnie to bywa 😂 zmęczenie, nerwy a mężowi nie zawsze chce się mnie głaskać 😂 Choć u ja czasem lubię szybko i do spania by tylko było ❤️ Bo wiadomo mąż Często wypuszczony 😂
A u Was jak się tydzień zapowiada ☺️ Szkoda, ze pogoda nie wskazuje na święta 🎄 jakoś nawet nie ma klimatu 🙈
U mnie w pracy powinno być spokojnie w miarę, poprzednie tygodnie były ciezkie 🙂 za oknem nie ma klimatu, ale ja sobie robię klimat w domu i już ubrałam choinkę 🤩🎄 -
Hej dziewczyny, straszny mam dzień. Mam jakaś alergie nie wiem czym spowodowana, i oczy zapuchnięty mi okropnie i swędzą niesamowicie. Już wczoraj miałam zaczerwienione powieki i swedzialy mnie ale dzisiaj to jest dramat. Noo wyglądam jak zombie. Dziś nawet nie zrobiłam testu bo te oczy mnie przeraziły. Ale czuje ze okres się zbliża bo mam już brązowe plamienia. Ech
-
Bebetka,współczuję alergii😑a podejrzewasz co mogło być przyczyną?
Co do seksu z rana to mój mąż lubi najbardziej,ale ja wtedy wściekła że mnie budzi 😅i nic z tego.Udało mu sie może z raz😉Czytałam gdzieś,że facetom szaleją hormony np.o 5 nad ranem😎
Ja dziś pierwszy raz mam piękny,jak białko kurze śluz,normalnie w szoku byłam🙂to chyba zasługa wiesiołka,który biorę od 3 cykli.Ale wczoraj mi sie skończył,a w aptece nie mieli Oeparolu i teraz nie wiem czy iść do inneh czy odpuścić,bo podejrzewam,że jutro moge miec owu w 9dc tak jak 2 cykle temu.Jak myślicie? -
Marzenia właśnie nie mam pojęcia na co ta alergia. Wzięłam encorton i zyrtec i dziś jest duuuzo lepiej. Jeszcze mnie swędzą powieki ale nie są już takie opuchnięte.
U mnie dziś okres rano wiec nici z testowania 😛 zaczynam nowy cykl, ech zawsze są ci he nadzieje a potem rozczarowanie. Testować będę 15 stycznia. Oby nowy rok był szczęśliwy. Zaczynam tez wiesiołka od tego cyklu.
A co tam u was ? -
bebetka.b wrote:Marzenia właśnie nie mam pojęcia na co ta alergia. Wzięłam encorton i zyrtec i dziś jest duuuzo lepiej. Jeszcze mnie swędzą powieki ale nie są już takie opuchnięte.
U mnie dziś okres rano wiec nici z testowania 😛 zaczynam nowy cykl, ech zawsze są ci he nadzieje a potem rozczarowanie. Testować będę 15 stycznia. Oby nowy rok był szczęśliwy. Zaczynam tez wiesiołka od tego cyklu.
A co tam u was ?
Przykro mi z powodu okresu ☹️ ale właśnie może nowy rok to TEN rok i zaczniesz go z dwiema kreseczkami 😘
Ja biorę wiesiołka 2 cykl i moim zdaniem jest lepiej jeśli chodzi o śluz, mimo że brałam mniejszą dawkę niż zalecana 👍
A u mnie dzisiaj skok tempki, więc już po owu i zaczyna się najgorszy okres oczekiwania czy się udało czy nie 😑😜 owu miałam jakoś 14-15 dc bo wtedy wieczorem i rano bolały mnie jajniki a dobry śluz był od 12 dc do 15 dc. Serduszka w 11 i 14 więc zobaczymy 🤔bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Lalia, dzięki 😘😘😘😘😘 oby wam się udało tym razem , trzymam kciuki! Tez nie lubię tego czasu oczekiwania, doszukuje objawów a potem i tak nic z tego... ale trzeba myśleć pozytywnie, dobrze ze chociaż tu mogę się poużalam i zawsze znajdę od was dobre słowo 😍 w domu nie narzekam, w pracy tez nie mogę powiedzieć ze się staramy bo by dopiero koleżanki przygadywaly. jeszcze dziś nas odwiedziła taka koleżanka która zaszła w ciąże jak ja tez chciałam i już jest w połowie ciąży, przeszczęśliwa. Tak bardzo mi było żal, ale trudno, widocznie tak ma być. Trzeba mieć nadzieje. Dzięki dziewczyny 🙌