Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dla nowych staraczek
Odpowiedz

Dla nowych staraczek

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Wesołych Świąt kochane ☺️❤️🎄

Wzajemnie 🤩 dużo radości i spełnienia najskrytszych pragnień 🎄

bebetka.b, Klaudia9212 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny wesołych świat 🤩❤️😘 jak spędzacie święta ? My najpierw u mnie w domu a dziś u teściów 🙂 leżymy i odpoczywamy, ja się cieszę bo wypoczęliśmy, mąż wreszcie nie jest zmęczony i możemy ❤️ ale do owu jeszcze trochę, mam nadzieje ze mu zapał nie zniknie 😝😝 buziaki dla was odpoczywajcie !!

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Witajcie dziewczyny wesołych świat 🤩❤️😘 jak spędzacie święta ? My najpierw u mnie w domu a dziś u teściów 🙂 leżymy i odpoczywamy, ja się cieszę bo wypoczęliśmy, mąż wreszcie nie jest zmęczony i możemy ❤️ ale do owu jeszcze trochę, mam nadzieje ze mu zapał nie zniknie 😝😝 buziaki dla was odpoczywajcie !!

My wigilia u rodziców i teściów, dzisiaj u rodziców, a jutro u teściów 😂

U mnie 24 dc, 9 dpo i żadnych objawów, bardziej przeczucie że to jeszcze nie ten cykl 😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki,Wesołych Świąt i spełnienia marzeń😍

My od wczoraj u moich rodziców byliśmy,objedzeni i wypoczęci🙂a dziś na noc wróciliśmy do domu,tylko syn został u dziadków,jutro go przywiozą i przyjeżdza do nas siostra cioteczna z córeczką 2 letnią,śliczna mądra dziewczynka😊

Ja z przemęczenia w pracy dostałam 2 dni temu opryszczkę na ustach😠ale w sumie dobrze,że tylko tyle,bo niestety w święta często choruję,więc tym razem upiekło mi się.
    Dziś 6dpo,a 4 dni temu zaczęła mnie boleć lewa pierś,myślałam,że jakiś guzek wyczułam😳ale potem na drugiej prawie tak samo i są to chyba gruczoły mleczne.Dzisiaj piersi jakieś takie ciężkie..na objawy pewnie za wcześnie,ale nigdy tak nie miałam wcześniej.Nie nastawiam się na nic,żeby nie rozczarować się.A od wczoraj nie myślałam wogóle o staraniach,tylko mąż przypomniał jak składał mi życzenia przy dzieleniu opłatkiem.Tempki dziś nie mierzyłam,mam 1 dzień wolnego😉

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Kobitki,Wesołych Świąt i spełnienia marzeń😍

My od wczoraj u moich rodziców byliśmy,objedzeni i wypoczęci🙂a dziś na noc wróciliśmy do domu,tylko syn został u dziadków,jutro go przywiozą i przyjeżdza do nas siostra cioteczna z córeczką 2 letnią,śliczna mądra dziewczynka😊

Ja z przemęczenia w pracy dostałam 2 dni temu opryszczkę na ustach😠ale w sumie dobrze,że tylko tyle,bo niestety w święta często choruję,więc tym razem upiekło mi się.
    Dziś 6dpo,a 4 dni temu zaczęła mnie boleć lewa pierś,myślałam,że jakiś guzek wyczułam😳ale potem na drugiej prawie tak samo i są to chyba gruczoły mleczne.Dzisiaj piersi jakieś takie ciężkie..na objawy pewnie za wcześnie,ale nigdy tak nie miałam wcześniej.Nie nastawiam się na nic,żeby nie rozczarować się.A od wczoraj nie myślałam wogóle o staraniach,tylko mąż przypomniał jak składał mi życzenia przy dzieleniu opłatkiem.Tempki dziś nie mierzyłam,mam 1 dzień wolnego😉

Dzięki za życzenia! 😘

Ale musiałaś się zestresowac tym bólem piersi ☹️

Mnie zazwyczaj piersi bolą nawet tydzień przed okresem ale to najwcześniej wypada 5-7 dpo 😅
    Teraz mam 25 dc, 10 dpo i dopiero zaczynają pobolewac, a termin @ mam na niedzielę /poniedziałek 🤔

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam kciuki za dwie kreseczki na testach jeśli ktoś będzie robił niedługo ☺️

Jak Wam minęły święta ? 🎄

U mnie 5-6 dpo owu była wcześniej wiec @ tez będzie wcześniej 🐒 2.3.01 😂 zobaczymy 😉

Trzymam ✊🏼 I życzę dużo 🍀🍀

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️

preg.png

Krakovi
    4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku

11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
    01.21 CB 😔💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Hej. Trzymam kciuki za dwie kreseczki na testach jeśli ktoś będzie robił niedługo ☺️

Jak Wam minęły święta ? 🎄

U mnie 5-6 dpo owu była wcześniej wiec @ tez będzie wcześniej 🐒 2.3.01 😂 zobaczymy 😉

Trzymam ✊🏼 I życzę dużo 🍀🍀

Święta minęły grubo 😂😂😂najadlam się tyle że aż sama nie wierzę 😅 ale spędzone z rodziną to najważniejsze 😍

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Święta minęły grubo 😂😂😂najadlam się tyle że aż sama nie wierzę 😅 ale spędzone z rodziną to najważniejsze 😍

Ja tez uważam ze święta z rodzina są najważniejsze ☺️ Tez dużo zjadlam i mam wyrzuty 😂

Lilia ty testujesz 31.12? ☺️

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️

preg.png

Krakovi
    4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku

11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
    01.21 CB 😔💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Ja tez uważam ze święta z rodzina są najważniejsze ☺️ Tez dużo zjadlam i mam wyrzuty 😂

Lilia ty testujesz 31.12? ☺️

Termin @ mam na 29/30.12 więc jeśli okres nie przyjdzie do poniedziałku i temperatura nie spadnie to testuję w poniedziałek 30.12, jak wyjdzie choćby cień to smigne na betę 😉

Ale kompletnie nie czuje się ciazowo, na razie to bolą mnie tylko piersi po bokach i są takie ciężkie i tyle, a tu dzisiaj 26dc, 11 dpo, więc raczej okres przyjdzie 😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie😊

U nas bardzo powolutku i leniwie😊Objedzeni na maksa😳
    Jako,że do pracy dopiero 2.01 idę to chce pojechać jutro z synem do rodzinki na wieś😊
    Termin @mam na 2.01.Zobaczymy..Prowadzę yeż wykres w wersji papierowej i tam wygląda na trójstopniowy,w 4dpo drugi skok.Czy Wy też widzicie?
    78b95d3fed738f17f65d1674310ca2c5.png

Lalia,kciuki zaciśnięte✊

• Lalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Witam poświątecznie😊

U nas bardzo powolutku i leniwie😊Objedzeni na maksa😳
    Jako,że do pracy dopiero 2.01 idę to chce pojechać jutro z synem do rodzinki na wieś😊
    Termin @mam na 2.01.Zobaczymy..Prowadzę yeż wykres w wersji papierowej i tam wygląda na trójstopniowy,w 4dpo drugi skok.Czy Wy też widzicie?
    78b95d3fed738f17f65d1674310ca2c5.png

Lalia,kciuki zaciśnięte✊

Dzięki kochana 😘 wykres masz ładny, wysoko 👍

U mnie utrzymuje się na jednym poziomie 🤔

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dogrzebałam nasz wątek 😝 bo jakoś nie umiem się przebić przez tamte, choć czytam regularnie.
    Lalia przykro mi z powodu okresu ale w tym cyklu musi się udać ! Klaudia, Marzenia co u was?? Jak po świętach? Kiedy testujecie?
    Ja odpoczęłam, muszę przyznać ze było dużo przytulanek, nie sprawdzałam kiedy mam owulacje ani nie szukałam u siebie objawów. Niech się dzieje. Dziś 16dc nie wiem czy już owu była czy nie, ale okropnie mnie boli podbrzusze, wiec może to teraz?
    Testuje dopiero 13 stycznia, wiec jeszcze trochę.
    W święta dowiedziałam się ze znajoma jest w ciąży, są już 8 lat po ślubie i długo się starali, a teraz się udało. Cieszę się ogromnie, bo to daje nadzieje ze kiedyś się uda.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć bebetka!!

Dobrze, że się odzywasz :)

ja trochę przeczuwałam, że z cyklu nici i o ile pierwszego dnia przyjęłam okres na klatę, o tyle drugiego się poryczałam, więc standard :P

Obecnie jestem w 3dc, co będzie to będzie dalej, jakoś się nie nastawiam na razie, bo okres trwa w najlepsze więc nie wybiegam w przyszłość ;)

bebetka.b lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Bebetka,fajnie że odpoczęłaś👍

Lalia,szkoda,kibicowałam Ci bardzo,tzn cały czas kibicuję.Ale nowy cykl,nowa szansa😙

Ja zaglądam na forum często,ale myślałam,że nasz wątek został zapomniany,heh.Kilka dni temu dołączyłam do wątku na testowanie w styczniu,ale wczoraj przyszła@więc za długo nie nasiedziałam się..U mnie dziś 2dc i zgodnie z zaleceniami mojej gin jutro dzwonię do szpitala umówić się na badanie drożności jajowodów,mówiła że nie czeka się długo mimo,że to na NFZ.Minęły 4 lata jak się niezabezpieczamy,wyniki nasze są ok więc ostatnia nadzieja w hsg.Mam nadzieję,że nie mam zrostów po łyżeczkowaniu macicy..zabieg nie był skomplikowany.Kolejny termin @ mam na 26.01 więc dzień moich urodzin,miłoby było mieć prezent w postaci 2 kresek,ale w sumie nie łudzę się już..zobaczymy co będzie po badaniu.Trzymajcie kciuki żeby termin nie był zbyt odległy

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i upragnionego dzieciątka dla Was wszystkich🙂

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Czesc dziewczyny,

Bebetka,fajnie że odpoczęłaś👍

Lalia,szkoda,kibicowałam Ci bardzo,tzn cały czas kibicuję.Ale nowy cykl,nowa szansa😙

Ja zaglądam na forum często,ale myślałam,że nasz wątek został zapomniany,heh.Kilka dni temu dołączyłam do wątku na testowanie w styczniu,ale wczoraj przyszła@więc za długo nie nasiedziałam się..U mnie dziś 2dc i zgodnie z zaleceniami mojej gin jutro dzwonię do szpitala umówić się na badanie drożności jajowodów,mówiła że nie czeka się długo mimo,że to na NFZ.Minęły 4 lata jak się niezabezpieczamy,wyniki nasze są ok więc ostatnia nadzieja w hsg.Mam nadzieję,że nie mam zrostów po łyżeczkowaniu macicy..zabieg nie był skomplikowany.Kolejny termin @ mam na 26.01 więc dzień moich urodzin,miłoby było mieć prezent w postaci 2 kresek,ale w sumie nie łudzę się już..zobaczymy co będzie po badaniu.Trzymajcie kciuki żeby termin nie był zbyt odległy

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i upragnionego dzieciątka dla Was wszystkich🙂

to drożność jajowodow robią na nfz? wow! trzeba mieć skierowanie na to tak?
    ja mam wrażenie że jeden jajnik mi nie działa.. zawsze mam bole owu z jednego i na usg np 4 mies pod rząd jest pecherzyk dominujacy wciaz z tego samego jajnika hmm albo jak mi robia usg to na jeden jajnik mowia "oo jaki piękny" a na drugi tylko takoe suche "w porządku" 😕 jak powiedziałam ginowi swoje obawy to troche się ze mnie zbil..

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia ja termin @ mam na 27.01 wiec zobaczymy ale jakies takie mam nastawienie ze mi sie nie chce tempki mierzyc w tym cyklu.moze dlatego ze jeszcze mam okres to nie mierze ale potem to sie zastanowie😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula,
    Tak,drożność można zrobić na NFZ.Dzisiaj dzwoniłam do 2 szpitali,ale w jedym rejestrację mają do godz.14😐a do drugiego nie dodzwoniłam się😐wiec dopiero we wtorek bede dzwonić.Ciekawe jakie badania musze zrobic wczesniej oprócz cytologii🤔Obawiam sie że sie przeciągnie temat na 2-3cykle😠
    Co do Twojego niedziałającego jajnika to chyba tylko laparoskopia może to potwierdzić.Aczkolwiek moja znajoma miała 1 niedziałający i przez jakiś czas owu miała co 2 cykle z tego dobrego,a potem już co cykl,bo ten dobry przejął funkcję tego drugiego🙂i zaszła w ciąże gdy miała niby nie mieć owulacji😉

Lalia,
    ja też narazie nie mierze tempki bo@jest 3 dzień i troche mi sie nie chce,ale jak mierze to wiem prawie dokładnie kiedy@przylezie wiec to wygodne🙂Nie wiem też czy wiesiołek brać,straciłam jakoś ochotę na te starania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 19:15

• staramy_się Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Zulugula,
    Tak,drożność można zrobić na NFZ.Dzisiaj dzwoniłam do 2 szpitali,ale w jedym rejestrację mają do godz.14😐a do drugiego nie dodzwoniłam się😐wiec dopiero we wtorek bede dzwonić.Ciekawe jakie badania musze zrobic wczesniej oprócz cytologii🤔Obawiam sie że sie przeciągnie temat na 2-3cykle😠
    Co do Twojego niedziałającego jajnika to chyba tylko laparoskopia może to potwierdzić.Aczkolwiek moja znajoma miała 1 niedziałający i przez jakiś czas owu miała co 2 cykle z tego dobrego,a potem już co cykl,bo ten dobry przejął funkcję tego drugiego🙂i zaszła w ciąże gdy miała niby nie mieć owulacji😉

Lalia,
    ja też narazie nie mierze tempki bo@jest 3 dzień i troche mi sie nie chce,ale jak mierze to wiem prawie dokładnie kiedy@przylezie wiec to wygodne🙂Nie wiem też czy wiesiołek brać,straciłam jakoś ochotę na te starania..

Sorki ze się wtrące ale widzę że się zastanawiasz jakie badania należy zrobić przed drożnością. Ja miałam 2 miesiące temu, potrzebowałam wynik cytologii ważny jest rok, nie później niż 3 miesięczny wynik wymazu na ureaplasmę, mycoplazmę i chlamydię. Oraz bakteriologię pochwy. Najdłużej się czeka na cyt bo ok 2 tyg, na resztę czekałam 7 dni. Najlepiej się upewnić przy rejestracji, bo wiadomo co lekarz to inaczej 😀

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy_się wrote:
    Sorki ze się wtrące ale widzę że się zastanawiasz jakie badania należy zrobić przed drożnością. Ja miałam 2 miesiące temu, potrzebowałam wynik cytologii ważny jest rok, nie później niż 3 miesięczny wynik wymazu na ureaplasmę, mycoplazmę i chlamydię. Oraz bakteriologię pochwy. Najdłużej się czeka na cyt bo ok 2 tyg, na resztę czekałam 7 dni. Najlepiej się upewnić przy rejestracji, bo wiadomo co lekarz to inaczej 😀

Dzięki🙂A skierowanie na te 4 badania poza cytologią dostałaś przy rejestracji?bo za tydzien ide na pobranie cytologii(mam pakiet w Enel Medzie)to moglabym od razu poprosic lekarza o skierowanie na te pozostałe.Ale najpierw zadzwonie do szpitala dowiedziec sie jakie badania chcą

• staramy_się Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Dzięki🙂A skierowanie na te 4 badania poza cytologią dostałaś przy rejestracji?bo za tydzien ide na pobranie cytologii(mam pakiet w Enel Medzie)to moglabym od razu poprosic lekarza o skierowanie na te pozostałe.Ale najpierw zadzwonie do szpitala dowiedziec sie jakie badania chcą

Musisz spytać swojego lekarza ale wydaje mi się że na te 3 wymazy nie ma refundacji, ja robiłam je prywatnie. Na cyt i bakt na pewno dostaniesz skierowanie. 😊

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ