X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dla nowych staraczek
Odpowiedz

Dla nowych staraczek

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia, no właśnie mnie do mierzenia motywuje to, że jak w drugiej fazie spada mi tempka to mam pewność że tego dnia przyjdzie okres 😉 i mniej więcej też wiem do kiedy brać wiesiołka itd ale dzisiaj 5 dc a ja wiesiołka wzięłam raz 😂 może się od dzisiaj zmotywuje, bo rano już temp zmierzylam 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ! 😘

Szczęśliwego Nowego Roku. Oby 2020 był dla nas łaskawszy i zaraz posypały się || 😊

Zazdroszczę Wam takich dwóch czy trzech wyraźnych stref 🙈 u mnie pomimo owu to temp przez cały cykl skacze raz niżej raz wyżej 😖 ech... ja czekam na @ według of miałam mieć wczoraj😂 według flo dziś a według mk 7.01. Wczoraj dostatnia tabletka dupka wiec pewnie jestem na dniach. Testy negatywne. Już nic mnie nie boli nawet na @ . Jakby miałoby coś być to byłyby chociaż cienie 😉 poza tym od sylwestra jestem chora 🙈 wiec przestałam mierzyć temp bo wiem ze byłaby w okolicy 38 🙈

Miłego dnia 😘

bebetka.b lubi tę wiadomość

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Klaudia.
    Widzę,że u Ciebie 15dpo😘Jeśli zawsze czułaś przychodzącą@a teraz nie,to może dobry znak😉Czasem testy długo nie wychodzą,a może skoczysz na betę 7.01 jeśli do tej pory@nie pojawi się?

U mnie dziś 5dc,ale tempki jeszcze nie chciało mi się mierzyć,chyba jutro zacznę.9dc bede mieć cytologie wiec❤2 dni przed nie będzie,no a miałam niedawno owu właśnie 9dc,więc trzeba będzie wieczorem podziałać😎Kupiliśmy wczoraj nowe łóżko,mówią że jak sie dom postawi lub mieszkanie kupi to dzidzia jest,a może u nas łóżko zadziała😅

Dolly lubi tę wiadomość

• Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się nie nastawiam 😉 raczej będzie 🐒 tylko zastanawiam się kiedy 😂 bo pierwszy raz Gdy brałam dupka to miałam 7 dni po odstawieniu, ostatnio 3 dni po, a 7.01 akurat będzie te 3 dni po 😉 myśle ze jak Do 7.01 @ nie będzie to zrobię test jak będzie biel to nie pojadę na betę ☺️

Marzenia kurczę szkoda, ale może się Owu przesunie 😉 i będzie więcej okazji do ❤️

Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po malutki @ się rozkręca 😉 tak się cieszę ze mi się już nic nie poprzesuwa -jak wariatka 🤪

Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 wątek styczniowy się tak rozkręcił ze uśmiałam się jak nigdy, co za tematy !! Ja czekam na okres .. za 3 dni chyba zatestuje bo nie wytrzymam z niepewności. Choć nie nakręcam się bo czuje już podbrzusze okresowo wiec pewnie i tym razem nic z tego.
    Zastanawia mnie dlaczego tak się dzieje ze pierwszy taz tak zaskoczyło szyko a teraz tyle razy się nie udaje... no ale życie uczy pokory..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Zaczęliśmy starania z mężem o nasze 1 dziecko w sumie od niedawna. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze mimo kilku problemów, ktore nam stanely na drodze.
    Czytalam trochę ten wątek i widze ze sie fajnie nawzajem wspieracie ;) Raczej nie lubie sie udzielac na forach, ale cos mnie tknelo zeby jednak napisac.
    Milego dnia i powodzenia wszystkim ❤

Zulugula lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolly wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Zaczęliśmy starania z mężem o nasze 1 dziecko w sumie od niedawna. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze mimo kilku problemów, ktore nam stanely na drodze.
    Czytalam trochę ten wątek i widze ze sie fajnie nawzajem wspieracie ;) Raczej nie lubie sie udzielac na forach, ale cos mnie tknelo zeby jednak napisac.
    Milego dnia i powodzenia wszystkim ❤

czesc!😊 zapraszamy!
    jeśli chcesz możesz nam opowiedzieć o swoich obawach itd czasem warto się otworzyć bo na tym forum dziewczyny mają przeróżne doswiadczenia i można zawsze coś wynies dla siebie 😊

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie 😉

Bebetka.b a dla zdrowia psychicznego siknij 😉 ja jak mam ochotę to robię testy, ale z nastawieniem ze będzie biel. Obejrzę 3 razy i do kosza 😁 nie załamuje się i żyje dalej. 😁 szkoda życia.
    Rozmawiałam z moja bratowa i ona 2 dzieci od pyka, a my już 6 cykl i nic, ale widocznie tak ma być 😁 każda będzie mieć swoj czas na dzidzi 👶🏼 Wiec nie ma co się załamywać 😘 na kolejne trzeba jeszcze bardziej pracować 😘

Dolly opowiedz coś o sobie i swoich staraniach ☺️

Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nasza historia starania jest krotka ;) Jakos od kwietnia przestalismy sie zabezpieczac, ale starac swiadomie dopiero od listopada. Jestem po tych wszystkich badaniach, na szczescie wyszly dobrze moj maz postanowic tez przebadac jakosc nasienia i niestety wykryli oligozoospermie.. troszke nas to zdolowalo, ale cieszymy sie w sumie ze to juz teraz wyszlo a nie np po roku staran. Maz przyjmuje Profertil, orzechy brazylijskie i korzen maca i pokladamy duze nadzieje w cyklu kwietniowym 😁
    Ja tez nikomu nie mowie ze sie staramy, nawet najbliższym osobom, wole uniknac niepotrzebnych pytan. Dobrze, ze jestescie :)

Teraz zaczelam nowy cykl z ta aplikacja i musze przyznac, ze jest naprawde bardzo dopracowana!
    Milego dnia:)

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dolly! Trzymam kciuki,żeby wyniki męża polepszyły się i szybko zobaczysz 2 kreski,ktoś musi rozruszać nasz wątek😎
    Faktycznie,aplikacja i forum fajne,ja się uzależniłam🙃

Fajnie,że nas troche wiecej,bo wątek spokojny raczej.Bebetka też podglądam styczniówki,tematy faktycznie niezłe😅

Ja od tygodnia nie mogłam się dodzwonić do 2 szpitali żeby na drożność się zapisać wiec dzisiaj pojechałam do jednego.Najpierw stałam w rejestracji ogólnej,potem w kolejce do przychodni,a potem do położnej,żeby dowiedzieć się,że na NFZ robią tylko pacjentkom swojej przychodni😠i że mogę zrobić odpłatnie za 600zł w najbliższym cyklu.Czyli straciłam czas👿bo zapłacić to mogę i w prywatnej klinice.Teraz musze jechać na Karową czyli wziąć dzień urlopu😐Albo pogadać z ciocią która pracuje na ginekologii w szpitalu bielańskim,ale to siostra mojego taty i boje się,że mu wygada,a nie chce żeby wiedział,bo uważa,że finansowo nie podołamy z drugim dzieckiem

Dolly lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) najgorsze jest to oczekiwanie i nadzieje ze moze tym razem sie udalo, a potem to rozczarowanie. Czasem czytam na forach, ze lepiej przestan o tym myslec i odpuscic sobie to od razu 2 kreski, ale jak to zrobic planujac i starajac sie, nie mam pojecia 🙈

Watek sie rozrusza na pewno, az strach czasem zagladac jak inne sie rozruszaly😁

Ja chyba bym tez sie zastanawiala czy powiedziec ciotce, ale z drugiej strony to wasze zycie i wasza sprawa i nie ma sie co innymi przejmowac, choc wiem ze czasem ciezko :/ Marzenia a ile staraliscie sie o 1 dzieciatko?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 20:59

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolly wrote:
    Dziekuje :) najgorsze jest to oczekiwanie i nadzieje ze moze tym razem sie udalo, a potem to rozczarowanie. Czasem czytam na forach, ze lepiej przestan o tym myslec i odpuscic sobie to od razu 2 kreski, ale jak to zrobic planujac i starajac sie, nie mam pojecia 🙈

Watek sie rozrusza na pewno, az strach czasem zagladac jak inne sie rozruszaly😁

Ja chyba bym tez sie zastanawiala czy powiedziec ciotce, ale z drugiej strony to wasze zycie i wasza sprawa i nie ma sie co innymi przejmowac, choc wiem ze czasem ciezko :/ Marzenia a ile staraliscie sie o 1 dzieciatko?:)

My staraliśmy się o naszego synka 1,5 roku i jak we wrześniu odpuściłam i powiedziałam mężowi,że w listopadzie ma iść na badania nasienia to 4 pażdziernika(pamiętam jakby to było wczoraj🙂)zorientowałam sie,że @spóźnia się i potem zobaczyłam 2 kreski na teście😊
    A teraz od 4 lat nie zabezpieczamy się i dopiero po 2 latach zaczęłam sie zastanawiać czemu nie zaskoczyło,myślałam,że jak nie bede o tym myśleć to się uda.No niestety,chyba mam niepłodność wtórną🙄

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni temu miałam śluz i szyjkę płodne i myślałam,że owu będzie 9dc,ale śluz już kremowy,dziś lepki i szyjka twardnieje,więc chyba owu nie będzie w tym cyklu🤨W sumie i tak od 6dc nie ma❤ale przykro mi jakoś,że owu nie ma,dziwna jestem no nie😄A może jeszcze przyjdzie🤔W sumie nie nastawiam się na nic,muszę zrobić tą drożność i zobaczymy co dalej.Moja gin mówiła,że często jest niepłodność idiopatyczna,nie można znaleźć przyczyny😐
    W czwartek miałam robioną cytologię,nie wiem czemu,ale się martwię,trzymajcie kciuki proszę żeby było ok.
    Przypomniałam sobie jeszcze,że jak byłam w ciąży to miałam robione badanie i wykryli mi jakąś bakterie i przed porodem musiałam dostać zastrzyk żeby dziecka nie zarazić.Normalnie ona w niczym nie przeszkadza,ale nie wiem czy nie bedzie problemu ze zrobieniem hsg.Ale nie moge sobie za chiny przypomnieć co to za bakteria🤔

Co do trzymania w tajemnicy przed tatą że staramy się o drugie dziecko,to u nas trochę sytuacja skomplikowana,bo moi rodzice dorzucają się nam do kredytu i niedługo przestaną,dlatego tata uważa,że nie poradzimy sobie.Moja mama w sumie nic nie mówiła,tylko tyle,że jeden wnuk już dorósł to możemy robić kolejne to będzie bawić😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 23:25

• Staraczka1989 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) nie wiem czy sobie to dobrze , ale próbuje w jakiś sposób do Was dołączyć:)
    Przedstawię się:)
    Rocznikowo mam 31 lat, jestem mamą dwójki dzieci :)
    Prawie 12 letniej córci i 6 letniego synka .
    Staramy się z mężem o dzidziusia 4 cykl. Póki co nie wychodzi.
    Z córką staraliśmy się 3 ms. Ciążę jak najbardziej planowana mimo wtedy 18nastu lat .
    Z synkiem totalna wpadka, test zrobiłam gdy zorientowałam się że spóźnia mi się miesiączka.
    Jestem totalnie zdezorientowana, że teraz mimo wyliczeń, obliczeń, stosunków w dni najbardziej płodne, testów owulacyjnych nic nie wychodzi.
    Od tego cyklu biorę olej z wiesiolka, mierze temperature, testy owulacyjne idą w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 09:31

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) mozna dolaczyc?
    Z mezem staramy sie o dzidziusia juz 11 cykli.
    W tym miesiacu 7dpo mialam jednorazowe bezowe plamienie co natchnelo mnie nadzieja ktorej juz ostatnimi czasy nie mialam. Wytrzymalam z testem do 25 dnia i niestety jedna krecha :( moze jednak za wczesnie zatestowalam? Tym bardziej ze test z popoludnia, ale specjalnie prawie nic nie pilam w ten dzien od rana. Cykle mam 28-29dni. Dzisiaj 26 dzien i znow bylo jednorazowe plamienie, tzn. taki bezowo-brazowy sluz tylko na papierze. Juz myslalam ze to @ sie rozkreci bo test przeciez negatywny ale to jednak jeszcze nie okres. Juz nie wiem czy miec nadzieje ze moze sie udalo? Jak sadzicie? Brzuch boli jak na okres.... :/

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    Starania od: 03.2019
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    Neoparin + Encorton + Acard
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
    usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:
    Czesc dziewczyny :) mozna dolaczyc?
    Z mezem staramy sie o dzidziusia juz 11 cykli.
    W tym miesiacu 7dpo mialam jednorazowe bezowe plamienie co natchnelo mnie nadzieja ktorej juz ostatnimi czasy nie mialam. Wytrzymalam z testem do 25 dnia i niestety jedna krecha :( moze jednak za wczesnie zatestowalam? Tym bardziej ze test z popoludnia, ale specjalnie prawie nic nie pilam w ten dzien od rana. Cykle mam 28-29dni. Dzisiaj 26 dzien i znow bylo jednorazowe plamienie, tzn. taki bezowo-brazowy sluz tylko na papierze. Juz myslalam ze to @ sie rozkreci bo test przeciez negatywny ale to jednak jeszcze nie okres. Juz nie wiem czy miec nadzieje ze moze sie udalo? Jak sadzicie? Brzuch boli jak na okres.... :/

hej hej witamy :)
    hmm.. powiem tak, ja jak zaszlam w ciążę to 7dpo mialam plamienie implantacyjne ale dosyc spore akurat bo trwalo 2-3dni i bylo mocno brązowe . więc nadzieja jest. do terminu @ nie zostalo Ci juz dużo także bądź dobrej mysli i zatestuj jeszcze wtedy, powodzenia!

edit
    aha i we wczesnej ciąży brzuch tez czesto boli jak na okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 21:22

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    hej hej witamy :)
    hmm.. powiem tak, ja jak zaszlam w ciążę to 7dpo mialam plamienie implantacyjne ale dosyc spore akurat bo trwalo 2-3dni i bylo mocno brązowe . więc nadzieja jest. do terminu @ nie zostalo Ci juz dużo także bądź dobrej mysli i zatestuj jeszcze wtedy, powodzenia!

edit
    aha i we wczesnej ciąży brzuch tez czesto boli jak na okres

Dzieki za odpowiedz :) troszke mnie pocieszylas :) na pewno bede testowac o ile @ nie przyjdzie, bo przez ostatnie kilka miesiecy tez mialam takie plany i zawsze mnie wredota uprzedzala ehh

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    Starania od: 03.2019
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    Neoparin + Encorton + Acard
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
    usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny 😉

U mnie się chyba owu przesunie 😭 wiec nici z tego cyklu 😭 Dziś 9dc a testy owu negatywne ze nawet kreski testującej nie widać 😭 jestem załamana 😭

Trzymam kciuki za testujące ✊🏼🍀✊🏼

Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dołączam i ja. 24 lata. Pierwszy cykl starań. Po odstawieniu tabsów anty (6lat brałam) więc nie wiadomo co będzie. Póki co wczoraj 12dc i cień na teście owu, zobaczymy dziś. Po za tym hashimoto, tsh utrzymywane w dolnej granicy normy, reszta wyników ok, zielone światełko od endokrynologa i ginekologa. :)

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ