X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dla nowych staraczek
Odpowiedz

Dla nowych staraczek

Oceń ten wątek:
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    Kochana to działajcie od dzisiaj :*

Plamienia, wkładka a dzisiaj to w ogóle wygląda jak zawsze miałam na koniec okresu.. Robiłam test dzień po pierwszym plamieniu czyli wczoraj rano i nic nie było.. Dzisiaj jest jest 15 dpo, no nic, jutro rano jeszcze robię test
    Działaliśmy 13dc,dzień przed owu,dzisiaj już 17dc,więc po wszystkim😉

Kurcze,no to nie wiem jak to u Ciebie,15dpo test powinien już chyba coś pokazać.Albo może bete zrób.Zastanawia mnie ten Twój tak wysoki wynik progesteronu

• CherryCherry_Lady Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Działaliśmy 13dc,dzień przed owu,dzisiaj już 17dc,więc po wszystkim😉

Kurcze,no to nie wiem jak to u Ciebie,15dpo test powinien już chyba coś pokazać.Albo może bete zrób.Zastanawia mnie ten Twój tak wysoki wynik progesteronu

Znaczy czy on na serio aż tak wysoki? To jest w normie fazy lutealnej 5.82-75.9 więc wysoki ale w normach. No nic, zrobię jutro test, znając życie jutro się rozkręci, tylko już by mogło żeby można było znowu starania zacząć..

17dc ok ale ja bym jeszcze "jechała" tematem :)

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    Znaczy czy on na serio aż tak wysoki? To jest w normie fazy lutealnej 5.82-75.9 więc wysoki ale w normach. No nic, zrobię jutro test, znając życie jutro się rozkręci, tylko już by mogło żeby można było znowu starania zacząć..

Faza lutealna 1,83-23,9 to norma.Skąd masz te normy?W moim labie i w necie napisane,że 1trymestr ciąży 11-44,a w drugim 25-83.Jak w ostatnim cyklu spadł mi kilka dni przed @ z 15 na 8 to wiedziałam,że @przyjdzie.Jakby urósł to miałabym nadzieje

U mnie nie wiem kiedy ❤będzie,bo się z mężem pokłóciłam,a u nas na zgode się nie bzykamy😅Omijam go wtedy szerokim łukiem😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 17:08

• CherryCherry_Lady Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Faza lutealna 1,83-23,9 to norma.Skąd masz te normy?W moim labie i w necie napisane,że 1trymestr ciąży 11-44,a w drugim 25-83.Jak w ostatnim cyklu spadł mi kilka dni przed @ z 15 na 8 to wiedziałam,że @przyjdzie.Jakby urósł to miałabym nadzieje

U mnie nie wiem kiedy ❤będzie,bo się z mężem pokłóciłam,a u nas na zgode się nie bzykamy😅Omijam go wtedy szerokim łukiem😉

Kochana bo to jest nmol/l a nie ta druga jednostka :) w tej drugiem mam 17 coś

Dla dobra sprawy można się zmusić hahaha

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:

Hej :) trzymam kciuki zeby sie jednak nie rozkrecil a na jutrzejszym tescie pojawilo sie wiecej niz jedna kreska :)
    U mnie dzisiaj termin @, siedze jak na szpilkach i modle sie zeby nie przyszla :)

CherryCherry_Lady lubi tę wiadomość

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    Starania od: 03.2019
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    Neoparin + Encorton + Acard
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
    usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:
    Hej :) trzymam kciuki zeby sie jednak nie rozkrecil a na jutrzejszym tescie pojawilo sie wiecej niz jedna kreska :)
    U mnie dzisiaj termin @, siedze jak na szpilkach i modle sie zeby nie przyszla :)

Czekamy na wieści 😍 oby były ||! Trzymam kciukasy 🤩

🔸28 lat

Wysłany: 17 stycznia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:

Mocne kciukii :*

Do mnie przyszła przed chwilą :D Więc test zostawię na luty :)

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CherryCherry_Lady wrote:
    Mocne kciukii :*

Do mnie przyszła przed chwilą :D Więc test zostawię na luty :)

Przykro mi, ale wierze ze nastepny cykl bedzie Twoj :)
    U mnie dalej cisza, ale balam sie robic testu, 5 dni temu byl negatywny i nie chcialam znowu zobaczyc jednej kreski. Pewnie jutro zatestuje o ile @ nie przyjdzie. Kurde to juz 11 cykl, mogloby sie w koncu udac :)

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry,szkoda ale nic straconego,powodzenia w nowym cyklu!
    Żeśmy sie dogadały z tymi normami progesteronu😅ja nie słyszałam nigdzie o innych jednostkach,dlatego to 50 takie wysokie mi sie wydawało😄Ale jeśli miałaś 17 ngmol to znaczy,że masz w normie👍

Dopaminka,kciuki zaciśnięte✊

Ja dziś syna do dziadków wysłałam😎więc czas na sprzątanie zakupy,a wieczorem jak sił starczy i mąż wróci o normalnej porze i będzie miał jeszcze siły to może jakiś wieczór z winkiem🍷,w końcu nie tylko w dni płodne można się bzykać😅😍.
    Kurcze ciężko głowę wyłączyć,miałam nie wnikać w tym cyklu zbytnio w objawy itd,bo myślę że jajowody nie drożne,ale nie potrafie😒Siedze na forum,czytam,patrze wykresy ciążowe.No bez sensu..I od poniedziałku zbieram się żeby zadzwonić do cioci podpytać o to hsg w jej szpitalu.Jakoś zebrać się nie mogę😐A tak poza tym to chyba wolałqbym zajść w ciążę na wiosnę żeby już w nowym roku urodzić,nie chcę żeby moje dziecko było z końca roku😉wiem,głupie to pewnie,ale u syna w klasie jest kilka takich osób i mają trudniej niż dzieci z początku roku.A ja styczniowa😎

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    A tak poza tym to chyba wolałqbym zajść w ciążę na wiosnę żeby już w nowym roku urodzić,nie chcę żeby moje dziecko było z końca roku😉wiem,głupie to pewnie,ale u syna w klasie jest kilka takich osób i mają trudniej niż dzieci z początku roku.A ja styczniowa😎

Ja listopadowa. W szkole było mi przykro bo wszyscy już rok starsi a ja nadal nie 🙈 a teraz się z tego cieszę 😂

🔸28 lat

Wysłany: 18 stycznia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja listopadowa. W szkole było mi przykro bo wszyscy już rok starsi a ja nadal nie 🙈 a teraz się z tego cieszę 😂

U syna w klasie jest dziewczynka z grudnia i chłopiec z początku stycznia więc prawie rok różnicy.I jest jeszcze 3 chłopców rocznikowo starszych od niej rok,więc spora przepaść w tym wieku rozwojowym.Mój syn musiał iść do 1 klasy jako 6latek,ale on z czerwca wiec tragedii nie było,ale te młodsze dzieciaki łatwo nie miały.
    Ale fakt,w starszym wieku na odwrót😎
    U mnie na wynikach badań wspisują jeszcze 37lat,ale już za tydzień wpiszą 38..masakra😱Kiedy to zleciało😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 17:47

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 24 a sama się zastanawiam kiedy to zleciało bo przecież nie dawno zaczynałam szkołę.

Wczoraj tak się źle czułam,że dziś nie za wiele chciało mi się robić 😂 jakaś byłam niewyraźna,zawroty głowy. A dzisiaj już czuję że cycki mi odpadną niedługo więc pewnie @ się zbliża...
    a u Was jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 18:23

🔸28 lat

Wysłany: 19 stycznia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Dziewuszki zrobilam test! https://zapodaj.net/59eb88862733f.jpg.html
    Nie moge uwierzyc :) 11 cykli, prawie rok staran i jest :) juz kocham ❤️
    Tylko nie sadzicie ze ta kreska jest troche za blada jak na 30 dc i poranne siku??

Dolly, Klaudia9212, Ola_45 lubią tę wiadomość

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:
    Tylko nie sadzicie ze ta kreska jest troche za blada jak na 30 dc i poranne siku??

Pięknie!Gratulacje!😀
    Ja robiłam 4 dni po terminie @też rano i kreska była mniej widoczna,to był chyba 31dc.Poza tym zależy też kiedy była implantacja,różnie hormon przybiera.
    Nie martw się na zapas.Zrób betę,będziesz spokojniejsza.Trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze👍👶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 09:33

dopaminka lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:

Gratuluję! Super że się Wam udało 😍

Dolly lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:

Wielkie gratulacje ❤
    Duzo zdrowka dla was, oby wszystko szlo juz teraz dobrze :)

Jakis przepis na ten cykl ze udany?😅🤭

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję, żeby jeszcze nie zapeszać, dopiero po wizycie u gin, gdy usłyszę serduszko będę w pełni spokojna i szczęśliwa :)
    A co do przepisu na cykl to szczerze mówiąc nie wiem :) serio wydaje mi się że robiliśmy wszystko tak jak zawsze :D
    Robiłam testy owu, ale one mi nigdy w pełni pozytywne nie wychodziły i w tym cyklu było tak samo.
    Mąż od trzech miesięcy brał tabletki na poprawę nasienia, (przy pierwszym badaniu morfologia wyszła 0%), więc może w końcu zaczęły działać i to ich zasługa :)

Dolly lubi tę wiadomość

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:
    Nie dziękuję, żeby jeszcze nie zapeszać, dopiero po wizycie u gin, gdy usłyszę serduszko będę w pełni spokojna i szczęśliwa :)
    A co do przepisu na cykl to szczerze mówiąc nie wiem :) serio wydaje mi się że robiliśmy wszystko tak jak zawsze :D
    Robiłam testy owu, ale one mi nigdy w pełni pozytywne nie wychodziły i w tym cyklu było tak samo.
    Mąż od trzech miesięcy brał tabletki na poprawę nasienia, (przy pierwszym badaniu morfologia wyszła 0%), więc może w końcu zaczęły działać i to ich zasługa :)

To może zasługa witaminek dla męża🙂A betę robiłaś?

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na razie zrobiłam 3 testy :) wczoraj wieczorem drugi i dziś rano trzeci i każdy wychodził co raz ciemniejszy :) do gina zapisałam się na 1 lutego, to jeszcze całe dwa tygodnie, dla mnie całe wieki, więc może do tego czasu jeszcze wybiorę się na betę żeby upewnić się, że dalej we mnie jest :)
    A u Ciebie Marzenia który dzień cyklu? Jak samopoczucie i nastawienie ? :)

Dolly, Marzenia lubią tę wiadomość

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopaminka wrote:
    Nie, na razie zrobiłam 3 testy :) wczoraj wieczorem drugi i dziś rano trzeci i każdy wychodził co raz ciemniejszy :) do gina zapisałam się na 1 lutego, to jeszcze całe dwa tygodnie, dla mnie całe wieki, więc może do tego czasu jeszcze wybiorę się na betę żeby upewnić się, że dalej we mnie jest :)
    A u Ciebie Marzenia który dzień cyklu? Jak samopoczucie i nastawienie ? :)

Tak zrob! :)
    Bardzo poprawilas mi humor, bo maz tez bierze takie tabletki od 1,5 miesiaca, wiec mam nadzieje ze bede miala podobna historie jak ty ❤ Bardzo bym chciala:(

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ