X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długie starania....
Odpowiedz

Długie starania....

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    To jest troche dziwne jak wyniki są ok, a "rezultatu" brak. Ja osobiście mam uczucie takiej bezradności. Ide na kolejne usg, doktor zachwyca sie że jest piękny pęcherzyk, a potem, że pękł- wszystko gra a tu nic.

Ja moge brac te wszystkie leki tabletki, tylko żebym wiedziała, że to działa. Nie chcę zamienić sie w frustratkę, z która nawet pogadać nie można normalnie....
    Dziwne, bardzo dziwne. jedno, czego nam nie zbadali, to sluz (czy jest wrogi) i przeciwciala jakiestam, co wlasny zarodek niszcza. Ale to ostatnie, to sie po ewentualnych poronieniach bada, a ja nawet jeszcze w zadnej ciazy nie bylam, wiec... Ech...

• llallka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u nas. I wiem co jeszcze ludzie mówią zazwyczaj w takiej sytuacji- ze za bardzo się spinamy. Tylko tak szczerze to "spinam się" od paru miesięcy. Wcześniej naprawdę jakoś lekko podchodziłąm- byłam zajęta pracą, planowałam wyjazdy, planowałam wesele. W któryms momencie coś mi sie w głowie przełączyło i coraz gorzej znosze każdą @.

I także nie byłam w ciąży "nawet trochę", że tak to określę...

pyska_ta lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    To tak jak u nas. I wiem co jeszcze ludzie mówią zazwyczaj w takiej sytuacji- ze za bardzo się spinamy. Tylko tak szczerze to "spinam się" od paru miesięcy. Wcześniej naprawdę jakoś lekko podchodziłąm- byłam zajęta pracą, planowałam wyjazdy, planowałam wesele. W któryms momencie coś mi sie w głowie przełączyło i coraz gorzej znosze każdą @.

I także nie byłam w ciąży "nawet trochę", że tak to określę...
    Te teksty o "spinaniu" tylko mi cisnienie podnosza. No bo jak sie mam nie spinac, jak chce, a nie moge? Naprawde nie jestem w stanie wylaczyc myslenia!

stysia lubi tę wiadomość

• llallka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne rozwiązanie dla mnie póki co, to być zajętą non stop. I to czymś mocno wciągającym. Tak żeby nie myśleć. Ale wiadomo, że tak nie można bez przerwy. Jak mój mąż wyjeżdża a ja mam popołudniami siedzidziec sama w domu to poprostu mi odbija. Strasznie łatwo jest mnie wyprowadzić z równowagi byle duperelą.

pyska_ta lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Jedyne rozwiązanie dla mnie póki co, to być zajętą non stop. I to czymś mocno wciągającym. Tak żeby nie myśleć. Ale wiadomo, że tak nie można bez przerwy. Jak mój mąż wyjeżdża a ja mam popołudniami siedzidziec sama w domu to poprostu mi odbija. Strasznie łatwo jest mnie wyprowadzić z równowagi byle duperelą.
    Mam tak samo.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Dziwne, bardzo dziwne. jedno, czego nam nie zbadali, to sluz (czy jest wrogi) i przeciwciala jakiestam, co wlasny zarodek niszcza. Ale to ostatnie, to sie po ewentualnych poronieniach bada, a ja nawet jeszcze w zadnej ciazy nie bylam, wiec... Ech...
    A badałaś np. wit. D3 albo robiłaś testy na nietolerancję pokarmową?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ