Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mi brzuch i uda :D ale czasem trzeba bo innego sposobu na lepszy humor nie znam ;) no chyba że seks ale ja akurat w trakcie @ więc jedynie lodziarnie dla mojego otworzę :D

Anet_86, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sex humoru nie poprawia... Za to mój nieodstępujący mnie kot - owszem. Muszę trzymać się futra to nie zginę :D

Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Lasencje, budzimy się :)

Ja już kawka, zaraz biorę się za przygotowanie jakiegoś obiadku i czekam na gości. Słoneczko dziś przebija, będzie piękny dzień :)
    Życzę udanej soboty :D

Znowu.ta.kryska, Ona29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam się i ja :-P
    Tyle że ja już od 4 popierdzielam:-D
    O 9 prawie pracę skończyłam;-)

Więc mam dzień caaaaly dla siebie!
    Standardowo zaopatrzylam się w miodelke ( lepsza niż Nutella) i wafle ryżowe :-P
    Słodkiego dnia ciąg dalszy
    Żeby było śmieszniej jako że się już zdazylam napracowac to dziś na obiad będzie schabowy i ziemniaki i już wiem że malz będzie marudził aaaa panierka aaaaaa olej aaaa smazone no nic życie nie mam siły robić nic innego i jeszcze do tego wszystkiego łeb mnie boli

Moja dzisiejsza noc - prawie wogole nie spałam jakaś menda czyt.komar dość dobrze się mną w nocy zajęła najpierw jedna ręka później druga o 2 w nocy wypsikalam się offem i dalej mi bzyczal nad uchem zrezygnowana napisałam do męża ( on na nocce) co robić spać nie mogę bzyka mi to tu!! Powiedział coś mądrego, załącz telewizor pójdzie do swiatla i zlapiesz nosz kurka eureka hahaah tak też zrobiłam i zasnelam o 3 obudziłam się wylaczylam telewizor a od 4 już latalam nocpełną przezycia ale przynajmniej komar mogą mnie dzgac ha ha

Hmm no Anet będzie u Ciebie dziś wesoło i pełno:-P

Kryska no pytam pytam bo jesteś ciekawy przypadek pewnie gdybyś mi nie powiedziała zw nie spalas z nikim wkrecalabym Ci już ciążę hahaha takie o to objawy :-P

Karola to fakt napewno dużo się nauczysz masz teraz malca w sumie to i wprawy nabierzesz :-)

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halooo!

Co tutaj taka cisza? Spadniemy na drugą stronę :/
    Melduję się w poniedziałek, ciężko mi ciężko mi...
    A co u Was?

I pytania:
    1. Co to jest homocysteina i po co się ją bada?
    2. Poziom, kt witamin należy oznaczyć w trakcie starań i po co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam ostatnio homocysteinę, wynik był ok.
    Ale nie wiem dokładnie, po co to w czasie starań się bada, chyba ma to jakiś związek z kwasem foliowym albo witaminą D. Za parę dni mam wizytę, to się dokładnie wypytam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Dziewczyny gdzie Wy się podziewacie?
    Ja dziś przebiegłam 8,50 km :)

Zauważyłam plamienia u siebie, może to torbiel?

Badania chyba zrobię w czwartek.

Znowu.ta.kryska, SylwiaLu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja tak na szybko, odebrałam w poniedziałek badania histopatologiczne i pewnie to się tak hop siup nie skończy
    Wyniki są następujące:
    Resztki doczesnej
    I drugie ( bo lyzeczkowania miałam 2 )
    Doczesna martwicza
    W materiale widoczny jest twór przypominający bardzo duży obrzekniety kosmek
    Boję się żeby nie był to zasniad! :-(
    Robiłam Hcg 1.23...
    Na kartce napisane przez ordynatora : pilne ! Do kontroli hcg !
    Dziś na 16 mam lekarza ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się! Będę dziś o Tobie myślała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jednak zajebistego gina:-D
    Jestem przeszczesliwa piękny dzień dziś dla mnie !!
    Po pierwsze wszystko ok ładnie zagojona mam zielone światło od już nie muszę czekać na @
    Po drugie mój MIESNIAK się zmniejszył dziewczyny to cud ! Z 6 cm na niecałe 4 :-D dokładnie ma 3,8 cm :-)
    Mam dzialac
    Po trzecie dostałam od niego w prezencie inofem ;-)
    I na dodatek wizyty całej długiej wyczerpującej skasował mnie za wszystko 50 zł:-D
    Mówiłam o ziołach powiedział że super że mówię o tym bo wiele dziewczyn się nie przyznaje - mówi do mnie pić i przyjść za 2 miesiące do kontroli :-P

MisiaABC, Karolina2787, Janess, Anet_86, SylwiaLu, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super wieści! :D Bardzo się cieszę <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ona super wieści! :D Bardzo się cieszę <3

Dziękuję kochana:-)
    Wkoncu dla mnie jakieś dobre wieści! ;-)

Ps a Ty co tak cicho siedzisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super teraz musi być tylko lepiej :)

A cicho bo teraz nowa praca i mam na dwie zmiany, brakuje czasu ;) jutro mam dzionek wolny więc sobie pośpię i na jakieś zakupki trza zrobić, mały prezent sobie sprawić ;) heh

Ona29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię to za wolny dzień i zakupki:-P
    A masz już jakiś plan coś upatrzonego ?

No ja mam bajeczny nastrój jestem mega zadowolona myślałam że lekarz zemna pojedzie że spałam z mężem bez zabezpieczenia powiedział żeby się starać normalnie już mówiłam że właśnie to już robimy co prawda nie są to starania ż termometrem czy testami ale zero zabezpieczeń a on mi na to " no patrz a oni już " hehe
    Super:-D

Karolina2787, Anet_86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jannes ale że jak przyspieszony test ciążowy? Nie doczytałam tego?
    Ogólnie 7 dni po terminie owulacji progesteron świadczy na początku tylko o jej wystąpieniu dopiero po terminie spodziewanej @ może świadczyć o ciąży ale też nie musi bo jest wydzielany pulsacyjnie możliwe że jutro z samego rana jego wynik będzie dużo wyższy a około południa niższy by wieczorem znów wzrosnac
    Dlaczego badalas estradiol ? On ma głównie służyć w 1 fazie cyklu ... w 2 może coś oznaczać a nie musi
    ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona myślałam żeby sobie sprawić nowe butki, ogólnie mam fioła na punkcie sneakersów więc chyba takowe sobie zakupię ;) jutro ma nie padać więc skoczę oblukać co i jak w obuwniczych heh.

Super że lekarz taki luzacki i że daje Wam zielone światło :) Działajcie więc i oby zaowocowało to szczęśliwie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł.

Ona, pięknie!!! Bardzo się cieszę!!!

Karolina, dawaj jutro focię :)

Janess, niestety nic nie pomogę, niekompetentna jestem.

Laski, flaki ugotowałam... Cała rodzina się cieszy, ja nawet nie ruszę. Ledwo spróbowałam czy dobrze doprawione. Nie cierpię flaków!!!

Plamień ciąg dalszy...

Kryska, a Ty co się nie odzywasz???

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Napro kazal mi badac oba hormony w 7dpo.
    W takim razie czy estradiol tez jest wydzielany pulsacyjnie?

Przyspieszony test to znaczy ze dokopalam sie do wykresow stezen hormonow w cyklu. I estradiol i progesteron w okolicach 7 dpo maja swoj szczyt. Jesli doszlo do zaplodnienia to dalej rosna. Jesli nici ze staran to wszystko gwaltownie spada. A u mnie obie wartosci juz mocno spadly stad uwazam ze to nic innego jak negatywny test ciazowy.

Napisz jak możesz pierwsze wyniki drugie który to dzień cyklu i kiedy ma nadejść @
    Jeśli jesteś przed spodziewanym terminem a próg spada znaczy że @ nadchodzi...
    Co do estradiolu nie mam pojęcia bo wiem że jest on odpowiedzialny za owulacje a w drugiej fazie powinien być mniejszy niż próg tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 06:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryski maz pewnie wrocil i zapomniala o Bozym swiecie :-D
    A Twoje plamienia to co to ? Hormony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ja Ci powiem inaczej
    Kazdy lekarz mówi o tym aby zbadać próg 21 dc
    I tego bym się trzymała
    Tak naprawdę nie jesteś w stanie stwierdzić kiedy miałaś owu no chyba że miałaś monitoring
    Kiedy masz dostać @ ? Który wynik był bliżej 21dc

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ