Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze zeby prolaktyna wzrastala w ciazy. Prog ok ale chyba nie prolaktyna?

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gdzies czytalam...ale moge sie mylic...

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane wpadam do Was po poradę i otrzeźwienie
    Ten cykl miałam ze stymulsacją jednak moj błąd nie robilam obserwacji zeby sie niestresować. Na dodatek w okicach dni plodnych sie rizchorowalam i bralam antybiotyk zaraz po dostalam infekcji intymnen i tydzien leczenia wiec cykl spisalam na straty dzis jest moj 33dc a @ nie ma jestem znow przeziebiona boli mnie gardlo i kosci ale od wczoraj odczuwam jakies dziwne odczucie w podbrzuszu i mdlosci mierzylam temp rano przez ostatnie 3 dni i byla niska wiec myslalam ze przyjdzie @. A teraz pokusilo mnie zmierzyc temp i tam na dole mam 36.9 a pod pachom 35.54.

    Zwariowałam że robie sobie nadzieję?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 36.9 to w ciagu dnia mierzone?

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz wieczorem po odpoczynku

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury mierzone w ciagu dnia sa niemiarodajne. I nic nie wnosza. Chora bylas. Wiec ci sie cykl wydluzyl

    Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok a jam mnie w nocy corka budzi bo jest chora tez i placze i to pomiar ranny bedzie miarodajny?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli zdazysz przespac 3h to tak

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki a czy jest sens porownywac temp z pid pachy a z pochwy skoro mam obniżoną temp ciała przez chorobę.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pochwie zawsze będzie wyzsza

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zastanawia mnie to czy temp bedzie miarodajna skoro mierzona pod pachom normalnie bym miala 36.4 a mam 35.54 czy ta tem z pochwy nie bedzie tez zanizona?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jestes oslabiona to temp nie bedzie miarodajna raczej...
    Ja tez sie teraz nakrecilam i wiem jak to jest...a na test za wcześnie

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze gdyby nie ta choroba wszystko bylo by jasne :( a takto same niewiadome.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 4 listopada 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Skoro jestes oslabiona to temp nie bedzie miarodajna raczej...
    Ja tez sie teraz nakrecilam i wiem jak to jest...a na test za wcześnie

    Ja w sumie mogla bym zatestowac bo jesli wierzyc sluzowi i olie owu byla i się nie przesunęla to jestem 4 dni po terminie ale jakos nie mam odwagi nawet testu nie kupilam bo z gory czekalam na malpe.

    Glowa do gory jeszcze kilka dni i mozesz testować :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Pierwsze slysze zeby prolaktyna wzrastala w ciazy. Prog ok ale chyba nie prolaktyna?

    Prolaktyna też, może nieznacznie na początku ciąży ale wzrasta jest odpowiedzialna za laktacje ( stąd często przy hiperprolaktynemi mlekotok)
    Hamuje owulacje ( zbyt wysoka ) dlatego nie można zajść w ciążę jak się karmi;-)

    No moja kuzynka na zatrzymanie laktacji dostała diostinex i po problemie ;-) nie pamiętam dlaczego jej cora nie mogła pić jej mleka

    Co do mnie strasznie klul mnie dziś brzuch podbrzusze i już czuje bóle miesiaczkowe :-/

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Wyższą może i tak, ale zdecydowanie bardziej stabilna.

    To ja się przezuce na pochwe ;-)
    Bo u mnie to cyrki z termometrem , załączam wkładam do buzi i czasami zasnę na minutę i nie budzi mnie titanie zaglądam a termometr wyłączony, za szyblo po włączeniu wkładam do buzi pewnie jak nie ma jeszcze L, następnie dzwigam sos po telefon co by sobie poświecic i dopiero wtedy temperatura się mierzy....

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Prolaktyna też, może nieznacznie na początku ciąży ale wzrasta jest odpowiedzialna za laktacje ( stąd często przy hiperprolaktynemi mlekotok)
    Hamuje owulacje ( zbyt wysoka ) dlatego nie można zajść w ciążę jak się karmi;-)

    No moja kuzynka na zatrzymanie laktacji dostała diostinex i po problemie ;-) nie pamiętam dlaczego jej cora nie mogła pić jej mleka

    Co do mnie strasznie klul mnie dziś brzuch podbrzusze i już czuje bóle miesiaczkowe :-/
    Mi tez lecialo mleko...ale tylko z 1..i nie to ze ciurkiem ale moglam wycisnac np.krople..po diostinexie minęło..mialam tez typowy ciazowy pasek na brzuchu ktory zniknął a dzis znów zauwaxylam se jest

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Mi tez lecialo mleko...ale tylko z 1..i nie to ze ciurkiem ale moglam wycisnac np.krople..po diostinexie minęło..mialam tez typowy ciazowy pasek na brzuchu ktory zniknął a dzis znów zauwaxylam se jest


    Jeśli myślisz o ciąży to napewno nie Pasek:-P
    Moja siostra jest w 4 miesiącu i jeszcze go nie ma :-P

    A prolaktyne to Ty aż taka wysoka nie masz ;-)

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 4 listopada 2017, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki! :)

    Czy któraś z Was nie odczuwa bólu piersi przed @? Ja tak mam od 2 cykli. Zastanawia mnie to, bo od kiedy pamiętam zawsze mnie bolały. A teraz jakbym ich w ogóle nie miała.

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2017, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć Kobitki! :)

    Czy któraś z Was nie odczuwa bólu piersi przed @? Ja tak mam od 2 cykli. Zastanawia mnie to, bo od kiedy pamiętam zawsze mnie bolały. A teraz jakbym ich w ogóle nie miała.


    Mnie zawsze bolały piersi przed @ i robiły się większe jednak odkąd biorę duphaston są tylko pełniejsze ale wgl nie bolą. Bierzesz jakieś leki?

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego