X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Dziewczyny pomocy. Szybki sposób na kaca poproszę bo ja zaraz tutaj umrę.

    Nie ma takich, są sposoby żeby pić tak by nie mieć kaca, ale teraz to już po ptokach. Zjedz coś, jak masz jakąś multiwitaminę, albo świeży sok wypij, ewentualnie woda+miód+cytryna+pomarańcza, woda po kiszonej kapuście. Biedunia nasza :)

    hipisiątko, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ojej słodko ;) kocham Was ;)

    Co słodkiego jest w soku z kiszonej kapuchy? Chyba jeszcze Cb trzyma :D

    hipisiątko, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A który to Twój cykl z dupkiem?

    Drugi:-)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11235

    Wysłany: 5 listopada 2017, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Dziewczyny pomocy. Szybki sposób na kaca poproszę bo ja zaraz tutaj umrę.

    Jajecznica albo owsianka. Na mnie zawsze działa :)

    hipisiątko, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Witam się z rana - teraz wstałam, poszłam spać po 24 :-O o 4 mąż mnie obudził wrócił z pracy i sobie w pokoju przez telefon z kolegą rozmawial " hi hi ha ha " to do mnie jak ktoś dzwoni to ja nie odbieram i mówię że śpi i nie chce go obudzic a on taki numer !! Byłam wściekła
    Tempka w dół:-/ nie wiem czy miarodajna śpię zawsze od około 22 a teraz zmierzona po 4 godzinach snu

    Hipi oglądałam taki program co testowali na imprezowiczach różne sposoby na kaca
    I wygrała laska co poprostu poszła biegać;-)
    A były właśnie wódka, nabiał, soki z kiszonek, porządny tłusty posiłek, i tabletka 2KC

    hipisiątko, Anet_86 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Hej:-)
    Hipi oglądałam taki program co testowali na imprezowiczach różne sposoby na kaca
    I wygrała laska co poprostu poszła biegać;-)
    A były właśnie wódka, nabiał, soki z kiszonek, porządny tłusty posiłek, i tabletka 2KC

    I Hipcia teraz wkoło chałupy zapierdziela :)

    Znowu.ta.kryska, hipisiątko lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    I Hipcia teraz wkoło chałupy zapierdziela :)

    Nie no pewnie nie:-P


    hipisiątko lubi tę wiadomość

  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)

    hipisiątko wrote:
    Dziewczyny pomocy. Szybki sposób na kaca poproszę bo ja zaraz tutaj umrę.

    Na mnie działają fast foody. Mc'D i te sprawy :)

    Anet_86, hipisiątko lubią tę wiadomość

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Prolaktyna też, może nieznacznie na początku ciąży ale wzrasta jest odpowiedzialna za laktacje ( stąd często przy hiperprolaktynemi mlekotok)
    Hamuje owulacje ( zbyt wysoka ) dlatego nie można zajść w ciążę jak się karmi;-)

    No moja kuzynka na zatrzymanie laktacji dostała diostinex i po problemie ;-) nie pamiętam dlaczego jej cora nie mogła pić jej mleka

    Co do mnie strasznie klul mnie dziś brzuch podbrzusze i już czuje bóle miesiaczkowe :-/

    Czytam Was po kolei, ale z tą niemożnością zajścia w ciążę jak się karmi, to mit! Mój m. urodził się 3 lutego. Jego brat 31 grudnia tego samego roku..

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie uwierzycie w mojej aptece zabrakło testów ciążowych no nie moge. A ja z ran mogę się pochwalić pierwszymi porannymi mdłościmi i wymiotami w tym cyklu. Szkoda tylko że nie wiem czy zwykła grypa przeszła w żołądkową czy to druga bardziej optymistyczna opcja :) Miłej niedzieli wszystkim życzę :*

    Anet_86 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005, jak na złość brak tych testów. Tobie również miłej niedzieli. Przede wszystkim zielonej ;)

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Czytam Was po kolei, ale z tą niemożnością zajścia w ciążę jak się karmi, to mit! Mój m. urodził się 3 lutego. Jego brat 31 grudnia tego samego roku..

    Może mama go karmiła częściowo ? Dokarmiala MM ?

  • Nova87 Autorytet
    Postów: 877 1404

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Kochane nie uwierzycie w mojej aptece zabrakło testów ciążowych no nie moge. A ja z ran mogę się pochwalić pierwszymi porannymi mdłościmi i wymiotami w tym cyklu. Szkoda tylko że nie wiem czy zwykła grypa przeszła w żołądkową czy to druga bardziej optymistyczna opcja :) Miłej niedzieli wszystkim życzę :*
    Nie chce byc nie miła ale nie za wczesnie na mdłości?

    Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

    hrqoskjoayf3n559.png

    05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć Dziewczyny! :)




    Na mnie działają fast foody. Mc'D i te sprawy :)
    Cola

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a mam pytanie, faza lutealna 12 dni nie jest to za krótko?

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 5 listopada 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Nie chce byc nie miła ale nie za wczesnie na mdłości?

    Właśnie też się nad tym zastanawiałam ale w poprzednej ciąży już 3 dni przed yerminem spodziewanej je miałam. Teraz moze to byc i grypa żołądkowa od ponad 2 tyg jestem chora więc już nic mnie noe zdziwi. A jak bym zrobila sikańca po południo to powinna wyjsc czy na tym etapie tylko poranny wchodzi w gre?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Jest. Tylko pytanie czy owulacja jest wyznaczona prawidlowo i czy nowy cykl juz sie zaczal tak prawdziwie czy to tylko plamienie?
    Ale i tak 12dni to nie jest jakas tragedia, chociaz warto pogadac o tym z dobrym lekarzem. Bo taki standardowy zleje sprawe.

    Ja jeszcze nie nowy cykl ale ostatnim czasem fl mam 12 sto dniowa poprzednio w 12 dniu było plamienie w 13 już krew
    Czy wyznacza prawidłowo nie wiem bo u mnie jeszcze nie wyznaczył ale raczej na 90% u mnie 14 dc a @ przewiduje 26
    Poprzednio 25dc i podobnie 13 dc i 25 już było plamienie 26 dc krwawienie

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess, jak mama?
    Zloty motocyklowe, no nieźle, nieźle :)

    Janess lubi tę wiadomość

  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 22631 11315

    Wysłany: 5 listopada 2017, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 12 dni fl co calkiem fajnie... nie u kazdego sa ksiazkowe 1r dni a 12 to tez jest jeszcze ok... podobno konkretnie martwic sie trzeba jak spada od 10 w dol jej dlugosc ;)

    Vf81p2.pngvqiep2.png

    Instagram
    @invitro.mama

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ona 12 dni fl co calkiem fajnie... nie u kazdego sa ksiazkowe 1r dni a 12 to tez jest jeszcze ok... podobno konkretnie martwic sie trzeba jak spada od 10 w dol jej dlugosc ;)

    Super dziękuję:-)

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ