Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A luteina powoduje wieksza @? Mi lekarz przepisal na plamienia przed , ale to byl 1 cykl i nic nie pomiglo, mowil tez, ze jak dalej beda plamienia to mam braz az 4 tabletki na dobe masakra... a biore juz na prolaktyne i glukofash, eutyrox 100 , zeby tyle lekow brac w tym wieku, zalamka

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze jak jest za malo proga to sa [email protected] ja teraz badalam i mialam w normie...

Moj zabieg chyba sie nie odbędzie.
    Młody ma jakaś chorobe zakazna- tylko kaszel duszacy...jakos to nazwala ale mi z glowy wylecialo...i ja tez dzis zaczelam sie dusić i pediatra powiedziala ze jak mam to samo to mnie jie wezmą...a mlody antybiotyk 2tyg ma brać. ...

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej obfite miesiaczki a progesteron za niski, dziwne to wszystko, moj @ dopiero sie roZkreca ale baaardzo powoli

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Relacja z dnia:
    pół dnia popłakiwałam (bo już wiem, że nie tym razem, najgorsze, że żadnym innym pewnie też nie), potem załatwiłam sprawy w mieście i co? Objadłam się, kupiłam sobie biustonosz, czapkę, szalik, krem do rąk i.... oczywiście test ciążowy o czułości 10 czegoś tam.
    Naprawdę trzeba w moim przypadku zdecydowanie przestawić sobie w głowie, po co się miotać, i tak dziecka nie będzie. Tyle w temacie.
    I przywróciłam mojego misia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Misia u mnie tez juz @ sie rozkreca, nie zalamuj sie bo na pewnko kiedys sie uda, musi, tez testuje sobie, ale mam w gliwie to,ze czekamy na operacje meza, ze moze to pomoze.. ale tez czasem bucze przez to wszystko, kazdy ma jakas granice cierpliwosci ;( a dlaczego nie mozesz zajsc w ciaze, co jest przyczyna? U nas wyniki meza

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zajść w ciążę, bo po prostu jestem za stara.

Mieliśmy mnóstwo badań przez te ponad cztery lata, w tym laparoskopię z histeroskopią, sprawdzaniem drożności, mąż ma wyniki dobre, jesteśmy obstawieni wszelkimi wspomagaczami, lekami na wszelki wypadek i i tak nie z tego. Od roku uwaga jest skupiona na różnych stanach zapalnych w organizmach, ale ja nie wiem, czy to aż taka przeszkoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia, no to masz konkret i z nim walczycie, a u nas to takie nie wiadomo co.

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moge zapytac ile masz lat? Ja mam 26 maz 30,

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad jestescie? Znam super lekarza z polecenia, ale trojmiasto. Hmm czyli u Was przyczyna nie znana tak na prawde?

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dobrego lekarza (od roku),wysłał męża do urologa i okazało się, że trafione:powiększone pęcherzyki nasienne.Więc serie antybiotyków. Sam urolog mówił, że to może być przyczyną. Do tego nasz lekarz kazał mojemu mężowi zająć się zatokami, a mi - migdałkami.
    No oby to wszystko coś pomogło, ale już nie bardzo w to wierzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 15:10

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest nadziejA ;) co do wieku to to chyba nie jest tak,wiadomo, ze tez ma znaczenie , ale mam ciocie, ktora miala 42 lata jak zaszla i kuzynka, ktorej powiedzieli , ze nie moze miec dzieci i in vitro tez nie wchodzi w gre, 10 lat sie nie zabezpieczali a bagle bach maja 3 letnia coreczke ;) my postabowilismy, ze jak operacja nic nie da to in vitro bo nawet lekarz mowil, ze wtedy juz nie ma innej formy leczenia, a wy bierzecie pod uwage in vitro czy z jakis wzgledow nie wchodzi w gre takie rozwiazanie?

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia wrote:
    A moge zapytac ile masz lat? Ja mam 26 maz 30,
    Nieporównywalna sytuacja :-D Ja mam 39,a mąż dwa lata starszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zwyczajnie boję in vitro,bo to olbrzymia stymulacja,która mnie przeraża.Nie wiem.Chciałabym naturalnie.Zresztą in vitro to też niewiele procent szansy,że się uda.I co wtedy...

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje i to strasznie, bolu, o pieniadze bo jedno in vitro to 12 tys, ale najbardziej boje sie rozczarowania.. zas z drugiej strony nie wyobrazam sobie nie sprobowac wszystkiego dzieki czemu moge zostac mama, ja tez duzo wiem na temat in vitro bo kuzynka meza ma dwoje dzieci z in vitro i czesto rozmawia ze mna na ten temat , a nam jak ta operacja nie pomoze to tylko to zostanie , co bedzie jak sie nie uda nie wiem, nikt chyba nie moze sie na to przygotowac ;(

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bardzo daleka kuzynka starała się 5 lat,skończyła 40 lat i zdecydowała się na in vitro,urodziła zdrową córeczkę,a po paru miesiącach zaszła naturalnie w ciążę.

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to tez fajnie ;) ;) trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i mam nadzieje, ze zostanie to nagrodzene ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja popadlam w jakas depresje...dzis sie zapatrzylam w sklepie na slicznego noworodka i lzy same popłynęły...nikt nie zauważył..nawet moj mąż.
    Nelcia co to za lekarz z Trójmiasta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam łzy w oczach,jak kupowałam zwykłą czapkę,aż nie patrzyłam na panią,odbierając paragon,pomyślałaby że wariatka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Ja dziś miałam łzy w oczach,jak kupowałam zwykłą czapkę,aż nie patrzyłam na panią,odbierając paragon,pomyślałaby że wariatka.
    Misia znam to...od paru dni też ze mna gorzej...
    Świat jest podły...patola rodzi zdrowe dzieci...przypadkowe znajomości po 1 nocy czesto koncza sie ciąża...a my kur..co....

Angela Be lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysl sobie ze ja często jako kasjerka podaje tak paragon, nie patrzac, gdy podjezdza matka z wózkiem. ..

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ