X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Nova zdecydowanie nie lubię :/

Kryska ja mam kule, co prawda nie szklana a plastikowa ale chomik ją uwielbia :D hehe liczy się? Wielkością odpowiada :P

A ja mykam niedługo do ginka a później w odwiedzinki do mojej byłej podopiecznej :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Nova87, hipisiątko, MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Mnie nic nie bolało ani wczoraj ani nie boli dziś. Ja mam tak, że jeśli coś mnie boli na dole w brzuchu to po dwójeczce mija jak ręka odjął a z tym podczas @ nie mam problemów wręcz biegunka mnie męczy.
    Wczoraj się ważyłam i widać, że mam okres bo w porównaniu z poprzednim tyg mam 3 kg mniej. ( wody tyle zatrzymuje przed @??? )
    Ja po 1 ciąży to teraz i tak mam lajtowe @. Wcześniej 1 dc to potrafiłam zemdleć z bólu :/
    Teraz 2 dni na tabletkach i jest ok:)
    A na wage nie weszłam od poł roku bo się boje :D

hipisiątko, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiadomo,o co chodzi z tymi znikającymi awatarami.I z wykresami,których nie widać-wzmacniają serwery.Miejmy więc nadzieję,że za chwilę już nic nie będzie się wieszać i znikać.
    A ja dziś w pracy... Siedzę,ziewam i budzę się kawą.
    I tak sobie myślę,że my tu wszystkie mamy tyle różnych objawów ciążowych,że chyba kiedy nadejdzie taki dzień,że nie będzie nas nic bolało,kłuło,ciągnęło,uciskało,mdliło itp.itd.,to wtedy to będzie objaw ciąży

Nova87, Karolina2787, MisiaABC, hipisiątko, Schmetterling, KoniczynkaNaSzczęście, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Dzis spalam na raty. Kaszel mnie meczyl.
    Brzuch mnie boli jak na@ a juz po heheh.
    Nelcia widzialam cennik..poszlabym jesli ktos w koncu by sie mną zajął..a nie wieczne zbywanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Strasznie mi się spać chce, aż mi się oczy zamykają, i zimno mi.
    Ja dziś dla odmiany idę do laryngologa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od laryngologa i jestem znowu w rozpaczy, bo odradza wycięcie migdałków,wręcz straszy krwawieniami jako powikłaniami, skoro w ogóle nie mam angin,a nasza lekarka od starań każe usunąć. I co ja mam teraz zrobić :( Uprzeć się i wycinać, brać całkowitą odpowiedzialność za tę operację? A może nasza lekarka jak nie wytnę, to nie będzie nas chciała dalej leczyć, to co my zrobimy.... Mam dość.

Do tego jeszcze w 25 dc po południu zrobiłam test ciążowy i tak bardzo chcę widzieć drugą kreskę, że od tego wpatrywania się nawet ją widzę ,hehehe.
    PARANOJA :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie ale zmarzłam jak cholera bo gin spóźnił się pół godziny! Na szczęście przyodziałam zimowy płaszczyk i kozaki bo chyba by mnie tam zbierał z ziemi. To tak owulka była, posiew zrobiony wyniki w poniedziałek po południu mają być ale odbiorę we wtorek bo w poniedziałek mam na drugą zmianę do pracy i nie mam jak. Z wynikami do niego tyle że dziwi mnie że już mi wypisał receptę na globulki i antybiotyk, zapewne spodziewa się że bd miała jakąś cholerną bakterię.

Co do zakupów to ja ostatnio kupiłam sobie piżamę i torebkę :) w sklepie w którym kupowałam piżamę dostałam rabat na zakupy w sklepie online więc od razu postanowiłam wykorzystać i zamówiłam sobie torebkę a co ;)

Misia ja często chorowałam na anginę ale nikt mi nie kazał wycinać migdałków. To wgl ma się coś do starań? Dziwne trochę jeśli nie chorujesz.
    P.s pokazuj tu testa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 14:13

MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tam nie ma żadnej drugiej kreski, to moja wyobraźnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis późno sie zebrałam. .dopieto 10.30 jedlismy sniadanie...potem zakupy..jak zwykle rzuciłam sie na słodycze...gardło juz tak nie boli i w dzien kaszel mnie nie męczy, wiec oby obeszło sie bez antybiotyku bo potem mam zawsze infejcje intymne...choc wydaje mi sie ze mimo to juz cos sie dzieje bo jakis nie taki śluz.
    Niedługo obiad..moj wymyślił jakies faszerowane papryki...nie wiem nigdy nie jadlam..
    Młody męczy sie z przepusywaniem lekcji z calego tygodnia..( Najchetniej bym to za niego zrobila bo sporo tego...) i jęczy ze " traci czas" na to pisanie hehehh.
    Misia dawaj foto ocenimy.
    Co do migdałkow to czemu Ci kazała wyciąć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papryczki faszerowane mniam my z moim uwielbiamy :) co do infekcji jeśli czujesz że coś się zaczyna dziać to łykaj żurawinę albo witaminę C trzeba zakwasić organizm. Słodycze są raczej nie wskazane przy tym ;) wiem po sobie bo często mi się przytrafiało zapalenie pęcherza.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Papryczki faszerowane mniam my z moim uwielbiamy :) co do infekcji jeśli czujesz że coś się zaczyna dziać to łykaj żurawinę albo witaminę C trzeba zakwasić organizm. Słodycze są raczej nie wskazane przy tym ;) wiem po sobie bo często mi się przytrafiało zapalenie pęcherza.

Zobaczymy jak wyjdą, są jeszcze w piecu.
    No to zaczne wit C bo akurat mam sporo..mi jakis uplawy sie zaczynaja...kiedyś co miesiąc mialam non stop dziwne sensacje ale " ponoc taka moha natura" i jak " nie piecze i jie swedzi" to jest ok.
    Poza tym w ciaxy i po mialam nadzerke...a teraz ponoć nie mam...czy to mozliwe by zniknela?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja od zawsze miałam jakieś dziwne upławy i lekarz twierdził, że jeśli nie piecze i nie swędzi to tak mam. Ale pewnego razu koleżanka poleciła mi lek Metronizadol ( czy jakoś tak) bierze się 8 tabletek na raz i od tamtej pory mam spokój z upławami. Śluz idealny nawet płodny się pojawia ;)
    Ja mam w domu tylko czopki Clotrimazolum czy jakos tak....ale ich nie cierpie...
    Kiedyś kiedyś lata temu w badaniu czystosci pichwy wyszlo ze mam za malo flory bakteryjnej. Bralam probiotyki typu lactovaginal...ale tych dowcipnych nie cierpie lekow...
    A ten Metro....na recepte pewnie? Tez dowcipny?

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej ;) ja tez 1 d c i umieram z bolu ;(

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Nie zazdroszczę ja dziś 2dc i latam jak sarenka ;) miały być tylko kopytka ale nie będę się chwalić co jeszcze zrobiłam ;)

No pochwal się :)

hipisiątko, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych papryczkach to ja ostatnio też parę razy pomyślałam, ale nigdy jeszcze nie robiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy mieso mielone z cebula czosnkiem podsmazone..do tego koncentrat i ryz..
    Na wierzchu zolty ser...
    Obzarlam sie...syte...mi najlepiej smakowala z tego papryka

Karolina2787, MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My papryczki robimy podobnie jak Wy Załamana ale bez koncentratu i czosnku zamiast tego dajemy jeszcze paprykę drobno pokrojoną z cebulą podsmażoną i mieszamy z tartym serem dodatkowo ser utarty na wierzch bo ta skorupka jest przepyszna jak się spiecze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 16:20

MisiaABC, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tyle wersji papryczek podajecie :) Którą wybrać :):)

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia każda dobra tylko zależy co lubicie bo mój np. nie zje żadnych grzybów więc z pieczarkami odpada wszystko nawet w pizzy nie może ich być ;)

MisiaABC lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta z pieczarkami sie spodobala bo brakowało mi warzyw w środku. Mniej miesa bym użyła

MisiaABC, hipisiątko lubią tę wiadomość

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ