Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNelcia wrote:Hehe dlatego mozna sie pomylic luteina rozwalila mi cykl chyva ;(
Ale dlaczego miałaby rozwalić cykl? To raczej dobry i nieszkodliwy lek. Mój dawny, dawny lekarz nazwał go kiedyś ,,hormonem życia".Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u Was też tak pieknie sloneczko świeci??
Az chce się żyć
Doszłam do wniosku że jestem jakaś dziwna po dzisiejszych bólach na @ i spadku temp. juz sie nie moge doczekać @ Juz się zaopatrzyłam na ten cykl w acard, umówiłam wizyte u ginka (innego niż do tej pory ), zrobie sobie USG żeby sprawdzić czy wszystko ok i ogolne badanie gin tez by sie przydało:)
Jeszcze @ nie przyszła a ja juz przyszły cykl zaplanowałam
hihihi
MisiaABC, Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Po usunięciu mogą być problemy. Na pewno trzeba trzymać się diety bo można doprowadzić do zapalenia trzustki, zapchania przewodów żółciowych itd itp. Natomiast ja bym Ci radziła zastanowić się pod innym kątem. Jeśli by doszło do kolejnego ataku (tfu tfu tfu) i zalania otrzewnej to wtedy ocierasz się o śmierć. Ale biorąc Cię na stół wycinają co trzeba TYLKO po takim zalaniu otrzewnej będziesz miała zrosty = niedrożny jajowód albo oba. Chyba lepiej pozbyć się tego badziewia od razu niż czekać na pęknięcie.
Ale czy ktoś się zastanawiał czy nie da się rozbić tych kamieni? Jakimiś lekami? Konsultowałaś się z innym lekarzem?
Mam znajoma lekarke i twierdzi ze to nic strasznego. .miesiac diety po i potem mozna wrocic do wszystkiego.
U mnie wszyscy w rodzinie maja wyciety..jedynie mama czasem miewa problemy i np nie moze majonezu. Ja generalnie od dziecka mam wrwzliwy przewod pokarmowy i wiem ze jak cos zjem mocno tlustego to będę cierpiec.
Ja mam ponad 10 kamieni i to sporych, wiec praktycznie caly woreczek zawalony... -
nick nieaktualnyNova87 wrote:Dziewczyny u Was też tak pieknie sloneczko świeci??
Az chce się żyć
Doszłam do wniosku że jestem jakaś dziwna po dzisiejszych bólach na @ i spadku temp. juz sie nie moge doczekać @ Juz się zaopatrzyłam na ten cykl w acard, umówiłam wizyte u ginka (innego niż do tej pory ), zrobie sobie USG żeby sprawdzić czy wszystko ok i ogolne badanie gin tez by sie przydało:)
Jeszcze @ nie przyszła a ja juz przyszły cykl zaplanowałam
hihihi
U mnie szaro buro i ponuro i odzwierciedla to moj dxisiejsxy stan heheh
Powiem Wam szczerze ze mam metlik w glowie.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOna tak właśnie myślę że to na owu ale nigdy wcześniej aż tak bardzo nie bolał mnie brzuch, boleć owszem bolał ale nie żebym spać nie mogła. Na szczęście już po więc spokój
U Ciebie czaruje co by @ nie przyszła a kysz wrednaMisiaABC lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Ona tak właśnie myślę że to na owu ale nigdy wcześniej aż tak bardzo nie bolał mnie brzuch, boleć owszem bolał ale nie żebym spać nie mogła. Na szczęście już po więc spokój
U Ciebie czaruje co by @ nie przyszła a kysz wrednaMisiaABC, Karolina2787, hipisiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteście kochane ale @ nadchodzi wielkimi krokami pojawiło się czerwone plamienie
Jutro już @ powinna być
Suma sumarow wychodzi na to że dupek zatrzymuje mi @ . Więc od następnego cyklu 10 dni i tego się trzymam
Patrzalam na aptekę internetową zamówię sobie zestaw pasków owu i parę testów
Te owu co kupiłam i pokazały ładne krechy placilam 15 zł za opakowanie w tej aptece są po 11 zł, dodatkowo testy bobo , nortest Pink i jeszcze jakieś takie znane są taniutkie bobo 5.6 nordtest 2.95 bobo żółty niecale 5 zł
I przesyłka 6 zł
Jak za darmo zaoszczędze i będę miała na co sikac
Janess, MisiaABC, Karolina2787 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! Wychodzą wam te testy na owu? Jakie używacie? Mi może tylko raz wyszedł, al tak to jeżeli wychodzi, to bladziusieńka kreska. Nawet jak owulacje miałam potwierdzoną na usg... Załamana, moja szwagierka też miała teraz usuwane kamienie, na drugi dzień po zabiegu wyszła do domu, także szybciutko, nie masz co się martwić Anet a jak u Ciebie po zabiegu?Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
nick nieaktualnyAnetolek wrote:Hej dziewczyny! Wychodzą wam te testy na owu? Jakie używacie? Mi może tylko raz wyszedł, al tak to jeżeli wychodzi, to bladziusieńka kreska. Nawet jak owulacje miałam potwierdzoną na usg... Załamana, moja szwagierka też miała teraz usuwane kamienie, na drugi dzień po zabiegu wyszła do domu, także szybciutko, nie masz co się martwić Anet a jak u Ciebie po zabiegu?
Dzieki, a jak sie czula po zabiegu?
Ja dopiero w zeszlym miesiacu uzylam tedtow owu i byly tylko blade krechy..teraz mam z rosmana ale wvtym mies raczej nie uzyje ho dzien owu prxypafa na termin zabiegu -
nick nieaktualnyAnetolek wrote:Hej dziewczyny! Wychodzą wam te testy na owu? Jakie używacie? Mi może tylko raz wyszedł, al tak to jeżeli wychodzi, to bladziusieńka kreska. Nawet jak owulacje miałam potwierdzoną na usg... Załamana, moja szwagierka też miała teraz usuwane kamienie, na drugi dzień po zabiegu wyszła do domu, także szybciutko, nie masz co się martwić Anet a jak u Ciebie po zabiegu?
Mnie nigdy nie wychodziły- nigdy nie tak mocne
Miałam apteczne domowe laboratorium, allegrowskie i nie widziałam ładnej drugiej krechy , aż kupiłam lh vitam i wkoncu zobaczyłam testowa kreskę mocniejsza od kontrolnej:-)
Hipi OLMED
Zakupki zrobione zostawiłam 100 zł
Załamana mnie to aż tak nie rusza, nakrecam się mam nadzieję i potem bach rzeczywistość ale czas fazy lutealnej mi przynajmniej zleci hi hi
Ja to już chyba do tej nadzieji nauczona od męża który zawsze obiecuje i zawodzi po te testy które czasem wychodzą a ni ma nic z tegoMisiaABC lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZałamana85 wrote:Ja, gdy sie nakrece to jest koniec...a potem jakie rozczarowanie i ból...2 miechy temu bylam wrecz pewna ze die udało...i chyba do tej pory nie moge dojść do siebie...
Kiedyś też tak miałam, teraz te sikanie pozwala mi przetrwać nawet jak widzę cień to wiem że to nic nie znaczy a jak nie widzę to tez wiem kiedy jest jeszcze szansa
Teraz już miałam pewność że @ przyjdzie...
Mam pytanie, widzę krew czy to 1dc?nie krwawie ale normalnie przy podcieraniu jest krew -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Załamana, dobrze się czuła, tylko dietę musi teraz mieć. U mnie powoli coś zaczęło ruszać. Miałam dzisiaj pierwsza wizytę w klinice, od razu usg i pobranie krwi. W tym cyklu jeszcze monitoring, a w następnym badanie drożności jajowodów, bo w tym już cyklu już na to za późno..Boże, daj mi te łaskę
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
Nelcia ja również mam plamienia, nawet 10 dni przed @, nikt nie wie dlaczego, bo progesteron w normie. Czytałam, że może to powodować endometrioza, albo zrosty, mam nadzieje, że mnie przebadają dokładnie i w końcu się to wyjaśni. A niektórzy lekarze to w ogóle to bagatelizują, bo twierdzą, że "taka natura"Boże, daj mi te łaskę
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.