X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mowi, ze badania dla niego to pikus heh ;)

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam jedno pytanie po ktorej stronie Wasi faceci maja/ mieli zpn? Bo moj ma po prawej, a czesciej niby sa po lewej, jak trzeba sie przygotowac do takiego zabiegu? Czy trzeba ogolic sie na dole? Bo moj maz sie zastanawia hehe ;)

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Jak on widział tam plemniki? Tak gołym okiem??

O to samo chciałam zapytać ;) no bo jak to tak?

Nelcia przeważnie ŻPN są po lewej stronie albo obustronnie na pewno Twój M ma tylko po prawej stronie? Mój się nie golił (ogólnie goli się ale nie przykładał do tego uwagi) pielęgniarka ogoli brzuszek więc nie musi ;)

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina boli go i ciagnie po prawej stronie i usg tez pokazalo, ze po prawej sa, a jak trzeba sie przygotowac do tego zabiegu? 1 dzien tylko trwa i do domu?

Jeszcze mam nadzieję
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Jak on widział tam plemniki? Tak gołym okiem??

heh, pod mikroskopem :) to takie podstawowe badanie na wrogość śluzu podobno. Z pomocą wziernika wziął gin próbkę śluzu szyjkowego, sprawdził parametry fizyczne i zbadał go pod mikroskopem. No i nic nie zobaczył...

Schmetterling lubi tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma miec w panstwowym szpitalu chyba laparoskopowo ( naciecie kolo pepka) a jak po operacji, kiedy mozna wrocic do pracy?

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia mój 2 dni był w szpitalu tzn na drugi dzień po zabiegu po południu wyszedł ale to dlatego że się opóźniło z innymi pacjentami. Był na L4 był dwa tygodnie potem wrócił normalnie do pracy ale mój miał tą metodą co wcześniej pisałam.

Anetolek to badanie miałaś po stosunku rozumiem i nic nie zobaczył? Macie problem z nasieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska daruj sobie nerwa i ulżyj sobie a nie tam dusić gniew w środku. Bądź kobietą z jajami w tym przypadku z jajem ;)

Znowu.ta.kryska, Parsleyek, Janess, hipisiątko, Moa lubią tę wiadomość

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp ;) w grudniu mamy operacje, czekamy ;)

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks na sile faktycznie jest slaby

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

Jeszcze mam nadzieję
  • Nelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu moze sie nie udac?;(

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Kryska nie chodziło mi że na siłę seks no bo wiadomo że to nie ma sensu bardziej o to żeby zażegnać konflikt między Wami, taki seks na zgodę. No chyba że Twoj M. jest nie do złamania i na serio nie miałby ochoty. Nie znam więc nie wiem, jedynie chciałam dobrze :) mam nadzieję że dzień zacznie Ci się przyjemnie i taki będzie do końca.

Mój był na zwolnieniu 2 tygodnie ze względu iż pracuje ciężko fizycznie. Co do naszej metody zabiegu się nie wypowiem bo nic na ten temat nawet nie wiem. Nowa metoda byłam sceptycznie nastawiona, jednak trochę pomogło akurat w naszym przypadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 06:15

Nova87, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop Karolcia No to super!! Nawet nie wiesz jak się cieszę <3

Nelcia mój też miał po lewej , a co do golenia to u nas zawsze gładko- nie lubię krzaków zresztą on też się z nimi źle czuje

Wczoraj było przytulanie i okres znów powrócił tak mnie zastanawia jedna rzecz kiedyś na etapie tych mocniejszych starań poszłam się też skonsultowac z innym ginem który zauważył u mnie nienaturalnie mniejsza dziurke w szyjce macicy- według niego to jest problem i tego nie da się leczyć według niego jest możliwe że nawet plemniki przez nią się nie przedostana- rysowal na kartce jak wygląda moja ( jak główka od szpilki ) a jak normalnie powinna wyglądać- to on zdiagnozowal moja przyczynę niepłodności ( nie potwierdzona)
    I teraz tak myślę, może z tad moje plamienia po @ po serduszkach poprostu nie potrafię się naturalnie oczyscic i trzeba mnie " ruszyć " ?

Ccierpliwa na jakim jesteś etapie ? Zdaje się że już blisko do transferu ?

Załamana wywołuje?

Jannes jak ma co być to i jeden pecherzyk wystarczy

Motylku co dokładnie z Twoim jajnikoem jest ?
    Baton to już duże psie dziecie;-)

Nova a Ty co milczysz ?

Anet jesteś tu ?

Nova87, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :)
    Dzień dobry:)

Wczoraj były poważne tematy na których się nie znam więc podczytuje i siedzę cicho :P

U mnie w rodzince znów jelitówka i modlę się żeby znów do mnie nie dotarła ;/
    Ja nie wiem co w tym roku się dzieje....co miesiąc bliskie spotkanie z muszla klozetową ;/

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś od rana nie było prądu, byłam więc nieco odcięta od świata. Za to zrobiłam na obiad zajebisty bigos :-)
    Wczoraj miałam jakieś dziwne skurcze macicy, jakby mnie ktoś nożem w środku traktował, aż mnie kilka razy zgięło w pół... Nie wiem, co to było, u mnie dopiero 19dc... Dziś na razie spokój, więc to może takie jednorazowe coś :-/
    Ona, nie gadaj ty mi tu o starości! Ja Cię proszę! Życzę powo w inv. A plemniki są mniejsze, niż główka szpilki, jakiś siłacz spokojnie się przez Ciebie przepcha. Życie nas jeszcze pozytywnie zaskoczy, zobaczysz :-)

MisiaABC, Znowu.ta.kryska, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    W porzadku Karolcia. To raczej ja od niedzieli gromami ciskam.

Jak dzisiaj samopoczucie u Ciebie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    Heh, w porzadku. Jak na razie ;-) A u Ciebie?

No to super oby tak już zostało :)
    U mnie też ok tylko teraz po głowie chodzi mi mnóstwo myśli na temat zabiegów które mnie czekają, co jeśli nie pomogą itp. Ciągle coś czytam i wyszukuje info na ten temat no ale taka już jestem że się martwię na zapas. Muszę wytrwać i przeżyć bo przecież w końcu tego chciałam :)

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) dzieki za info o zylakach, mam nadzieje, ze operacja pomoze ;) robie dzis bezy z truskawkami;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Jeszcze mam nadzieję
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia 3mam kciuki && powodzenia :)

Ja jeszcze w pracy siedzę ale jakoś cicho tu dzisiaj. Co jest dziewczyny? Gdzie wszystkie się podziały?

• Nelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaja chyba ;) a gdzie pracujesz, tzn co robisz?

Jeszcze mam nadzieję
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ