Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Ja mam wrażenie, że są tematy w których mąż mnie nie zrozumie. I jeszcze dziwi się, że ja piszę namiętnie z koleżankami na telefonie. A komu mam się wygadać?

Karolina2787, hipisiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)

Ja ogólnie cały czas jestem ale jakoś weny mi brak i się nie udzielam, poza tym u mnie bez zmian...

Z tym co Motylek napisała wyżej również się zgadzam bo u mnie jest tak samo i mało tego bo jeszcze pretensje ma że piszę no bo przecież mam jego ale jak zaczynam temat to mnie gasi od razu to po co ta gadka.

Ona jestem za leniwa ostatnio na wszystko ;) ale maskare lukne bo akurat obecna się kończy.

Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech wszystkie wylezą, bo mnie tu dół bez nich łapie.

Czytał ktoś jeźdźca miedzianego?

Moa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubiorę chyba spodnie narciarskie na ten mróz, bo jeszcze z psem muszę wyjść..

Hipisiątko, doceniam:*

Karolina, fajnie że napisałaś.

Co z resztą?

hipisiątko, Karolina2787, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 23:04

KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem kluski z rosolem.
    Właśnie wstaję...
    Chcę to niech sobie czyta....
    Z pozdrowieniami.

Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Dziś w śniadaniowej tv powiedzieli, że jak ktoś ma notorycznie sińce pod oczami, to znaczy, że mało żelaza... Hmmmm.... Ja mam wiecznie cienie pod oczami (i to nie dlatego, że zupa była za słona ;-p ), a do tego często mi puchną. Wzrok przebadany, jest ok. Pomijam alergie na pyłki, bo to w tym momencie dopiero przede mną. Zakrapiam od czasu do czasu świetlikiem, jak czuję, że spojówki nawalają. A z tym żelazem to nie wiem... Generalnie morfologię mam zazwyczaj ok, hemoglobina u mnie genetycznie zawsze wysoko, mimo mojej lekkiej niedowagi. Więc? Co wy na to? Czekam na rady i porady :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zawsze since..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wszystkim

No to ja Wam podeślę jeden link, ostatnio ogladałam i mnie zaciekawiło ;)

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/36067054/co-chce-nam-powiedziec-nasza-twarz

KoniczynkaNaSzczęście, Moa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja sincow nie mam tylko banki mi się robia mimo ze spie do 10 - ej :-P

Dzien dobry wszystkim ;-)

• Anetolek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 jak Ty bierzesz donga? Ja brałam cały cykl, a dzisiaj wyczytałam, że bierze się po zakończeniu okresu do owulacji.
    U mnie to tydzień, ciekawe czy wtedy to coś da...

Co do sińców, to ja od zawsze miałam. Bylam z tym u 2 czy 3 lekarzy, twierdzili, że mam bardzo cienką skórę pod oczami.

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetolek wrote:
    Ona29 jak Ty bierzesz donga? Ja brałam cały cykl, a dzisiaj wyczytałam, że bierze się po zakończeniu okresu do owulacji.
    U mnie to tydzień, ciekawe czy wtedy to coś da...

Co do sińców, to ja od zawsze miałam. Bylam z tym u 2 czy 3 lekarzy, twierdzili, że mam bardzo cienką skórę pod oczami.

Dokładnie tak po zakonczeniu miesiaczki do owulacji ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Bry wszystkim

No to ja Wam podeślę jeden link, ostatnio ogladałam i mnie zaciekawiło ;)

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/36067054/co-chce-nam-powiedziec-nasza-twarz

No właśnie widziałam po fragmencie dwóch odcinków na ten temat i to stąd z tymi sińcami.
    To wychodzi na to, że prawie każda ma coś pod okiem i niekoniecznie to z jakiegoś niedoboru ;-)
    A tak w ogóle to witam się jaglanką z pestkami. U mnie "tylko"-11 na dworze, póki co siedzę w cieplutkim domku. Wywar już się gotuje, dziś u nas na obiad smaki jesieni - zupa grzybowa.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A ja dziś pierogi ruskie na obiad mam robione przez teściówkę ;)
    Mnie bardziej martwią przebarwienia na twarzy te posłoneczne i potrądzikowe, wyczytałam że dobry jest na to kwas kojowy ale nigdzie w aptece nie mogę go dostać więc chyba zamówię na necie. No i siedzę zasłon szukam do salonu, z domu się dziś nie ruszam bo zimno, praca przyjedzie do mnie więc chyba pora na drugą kawunię :)

Miłego dzionka wszystkim

Moa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    A ja się witam wkurwiona na zimę i mróz. Ranek przywitał mnie mrozem 20 stopni. paliwo zamarzło w aucie i tyle mojej jazdy. Trza czekać na wiosnę.

O matko, jak to Ci paliwo zamarzło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj u mmie tez jakos -15 jest ale auto odpala bez problemu :-)
    Ale ze jak Paliwo zamarzlo ? Jestes pewna ze to paliwo? No chyba ze tankujesz na jakiejś malej prywatnej stacji co to mieszaja paliwo z woda :-O

No ja jeszcze jutro wolne i do pracy juz w czwartek tak zlecial tydzien prawie , nie narzekam w przyszłym tygodniu wyniki do odebrania tego amh jestem azzzz ciekawa ...

Schmetterling lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :D

Wpadam się przywitać :D Długo mnie nie było, musiałam dać na luz. Jakby się dało... No, ale to już inna kwestia.

Janess, hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Kobitki! :D

Co tu taka cisza? Co tam u Was? :D
    U mnie dziś 4 stopnie i niebo zachmurzone. W sobotę wracam na stałe do Polski, aż się boję pomyśleć co mnie tam spotka :D

Schmetterling lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo
    Alegzi milo Cie tu widziec ;-) uuuuu u Ciebie tez nie najcieplej ;-)
    Bryyy wlasnie mialam do pokonania z 300 metrow moze- nogi mi odpadaja masakra jal tam zimno !! Ten wiatr jeszcze do tego brrrrr , no i dzis czeka mnie wycieczka z sistra do lekarza ... , za dwa tygodnie planuja rozwiazanie niestety bedzie to wczesniak :-/ 34 tydzień ....
    Nie moga jej dluzej trzymac chociaz maluch ma sie dobrze ! No ale jej serce jest za barszo obciążone... , nie chca ryzykowac no trudno byle by przetrwala ten porod teraz to najważniejsze

alegzi lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, trzymam mocno kciuki, aby wszystko było dobrze. Na pewno tak będzie, musi!. Taki maluszek, a już serduszko obciążone :( Aż się serce kraje jak czyta się takie rzeczy.

Ona29 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ