Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Anetolek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Schmetterling a jaką bierzesz dawkę tego progesteronu? I z jakiego powodu, bo gdzieś mi umknęło? ;) Ja jak brałam doustnie, nie pamiętam już ile, to mi nie pomogła nic, miałam plamienia przed @, teraz jak biorę dowcipnie większą dawkę, to nawet kropelki nie ma. No i świeża krew to też dziwne.. No ale może to nic takiego :)
    U mnie w końcu słoneczko, czuć wiosnę w powietrzu. Mieliśmy wyskoczyć dzisiaj w góry z moim, zrelaksować się po nieudanej insemce, ale okazało się, ze kapusta kiszona zaczyna się psuć, ciepło idzie, i trzeba robić bigos. No i gotuje się już od rana. A na obiad mielone, ziemniaczki i fasolka. Mój M śmieje się, że dzisiaj ma święto, bo mielone w końcu (u nas rzadko jest wieprzowina, bo nie przepadam :) )
    Też zgram się z wami z @, jutro odstawiam proga. A marzec całkowicie odpuszczamy, odstawiam wszystkie suplementy, dongi, ziółka, hormony itd, zamiast tego zaopatrzę się w dobre winko, już mam wyoatrzone :) trzeba trochę łepek zresetować.

Schmetterling lubi tę wiadomość

Boże, daj mi te łaskę
    Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
    Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
    I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Przy robieniu 2 zobaczyłam świeżą krew na papierze.. Pisałam do lekarza czy w związku z tym mam odstawić ten niby progesteron.
    Chłop mnie udusi..
    Moze za mala dawka???
    Dziwne...
    Badz szybsza- udus chlopa pierwsza☺

Moa, Schmetterling lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova o ja cie!!!!!!!!!!!! Ale wiesci!!!!!!!!!!!!! Grarulacje❤❤❤ Cudownie!!! Tak sie ciesze!!!!!!!!

Anetolek ;( przykro mi liczylam na pozytywne wieci od ciebie...

Motylko zazdraszczam i Stanow i Egiptu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja właśnie robię pizze na obiad a młodej zalewajke. Chalpe już poprzatalam. Brzuszek przestał boleć jak na @ :) wczoraj poinformowalismy za wczasy znajomych którzy też już sporo się starają. Przyznam że bałam się ale nie było źle :)

Moa, Schmetterling, KoniczynkaNaSzczęście, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron doustnie w dawce 200mg na torbiel w środę 6cm. No na mnie to nic nie działa. Dziś rano przy 2 na papierze świeża krew. Teraz plamienia. Bóle jak na @. Wieczorem się wina napiję.
    Już mnie głowa boli od myślenia co jak wezmę, a jak nie. Kiedy będzie okres, a czy na płodne wrócę. A czy torbiel zniknie.
    Lekarz mi odpisał, że jak miesiączka to proszę odstawić. Ale te plamienia to traktować jako miesiączkę? Błagam pomóżcie!
    W tym miesiącu brałam dupka 3x 10mg- torbiel po tym urosła. Potem lekarka mi Ogrametril przepisała na 2 tyg. ale ja nie chciałam tak długo brać, bo torbiel to przy okresie znika najczęściej- tak jest u mnie, no i w czwartek dostałam ten progesteron..

Sorki za chaotyczny wpis, ale mój cykl totalnie chaotyczny..

Idę do kościoła prosić o jakiś znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 17:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym odstawila skoro @ sie zaczyna...tak bym to potraktowala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no i nie wiem co robić..stoi przede mną kieliszek wina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję. Odstawiam ten progesteron..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się jutro z Wami napije....temp mi spadla do 36.7 wiec wszystko jak w zegarku w tym cyklu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie bylo ja wczoraj ze szwagierka wywalolam cala butelke wina :-D

KoniczynkaNaSzczęście, Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku @ dopiero sie jak @ traktuje jak jeat zywa krew w takiej ilości ze trzeba uzyc podpaski ;) jak wystarczy wkladka to jeat plamienie i jeszcze nie nowy cykl...

Druga strona medalu jest taka ze ja np nigdy nie dostalam @ biorac proga nawet najmnienszej plamki czy brudzenia nic kompletnie dopiero ze 2-3 dni po odatawieniu...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana przy herbatce :)
    Ejjjj noooo a mnie sie w week tak piwa chciało a tu dupka :(
    Zaraz lece na bete i biore sie do roboty :)

Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam...
    Mi wczoraj temp skoczyla a dzis drastycznie spadla wiec wino dziś musowo moge już.
    Mlody w szkole...ja pochlonelam cale awokado, taka paste na kanapkr...oby mi nie zaszkodzilo..ostatnio nie moge patrzec na mieso, a zawsze bylam typowym miesozerca...mam wrazenie ze mi śmierdzi...a wedliny smakuja tak samo...
    Dzis na obiad bedzie pizza z kalafiora..wyczailam przepis i jestem ciekawa..

Nova, Cierpliwa trzymajcie sie zdrowo, a reszta niech szczesliwie zaciazy. To która nastepna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Motylku @ dopiero sie jak @ traktuje jak jeat zywa krew w takiej ilości ze trzeba uzyc podpaski ;) jak wystarczy wkladka to jeat plamienie i jeszcze nie nowy cykl...

Druga strona medalu jest taka ze ja np nigdy nie dostalam @ biorac proga nawet najmnienszej plamki czy brudzenia nic kompletnie dopiero ze 2-3 dni po odatawieniu...

Też tak miałam, ale ja biorę w tym cyklu już 3 rodzaj leków. Poza tym dziś już 28dc, więc moja macica się chyba buntuje i chce po prostu wystrzelić. Wzięłam jeszcze wczoraj ten progesteron, dziś z resztą też.. To będzie urlop- najpierw plamienie, a potem wystrzeli jak z procy.

Nie znoszę używać tamponów, a Wy?

@Załamana, nie lubię tego spadku!

@Nova, Ty lepiej nie narzekaj. Napij się herbatki :)

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;-)
    Ja od jutra w końcu do pracy na rano to i tempke zaczne mierzyc ;-)

Wypije kawe i ruszam po wyniki amh i tsh , umyje auto bo juz patrzeć na nie nie moge :-O , cale z soli a juz od dzis odwilż ;-)

Nova trzymam kciuki za betę ;-) a jak ogolnie samopoczucie ?

Dziewczyny przedluzono mi umowe na rok ... troche Lipnie bo liczyłam na minimum 3 lata , juz nie chodzi o ciaze a o powrot po niej ja tez czuje ze teraz sie uda , nie mowie ze ten cykl ale jestem juz blisko :-P mam takie przeczucie :-P
    Motylku kiedy wyjezdzasz ?
    Zalamana daj znac jak tam pizza z kalafiora ja mam walniety piekarnik , zreszta wszystko u nas sie syplo ostatnio ...:-( szukamy auta kolejnego tym razem dostawcze dostalo w dupe ..., zima mu nie posłużyła niestety i cos poprostu w zawieszeniu peklo :-/ nie do zrobienia :-/ jak sie wali to wsyzstko naraz ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Cholera cierpliwa to ja tak od dawna nie mialam - rzadko kiedy wogole podpaska byla mi potrzebna :-/ , jesli tak na to patrzec to od paru dobrych miesięcy moje @ sa jednodniowe - dzien z podpaska co prawda nie nosze ich bo nie lubię ale jak założę to z reguly sa czyste , za to wyciaganie tamponow albo sprawia mi bol ( ze wzgledu na ich suchość) albo poprostu sa jedynie brudne
    Jednak w tym miesiacu mogę śmiało powiedzieć ze mialam @ przez mniej więcej 2-3 dni a to juz sukces !

A co do proga to mnie tez sie zdarzylo ze w trakcie brania przyszla @ ... to raczej juz dawno było jestem ciekawa jak bedzie teraz skoro luteine mam brać przez 3 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 09:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona...na ogół daja na rok...ja zaraz jade do apteki po zamowiony wcześniej inofolic mimo ze ostatnio odpuściłam suple.ale juz oplacone....
    Tez mysle czy auto umyc bo ta sol jest wszedzie jak wsiadam- głównie na mnie...ale mroz trzyma jeszcze...
    Dam znac czy to w ogole wyjdzie bo bez maki, jajek - tylko warzywa...i ciekawe co moje dziecko na to...bo mowilam ze dzis pizza...ale nie mowilam jaka...hehh
    U mnie @ jeszcze nic nie daje znaku, a po tym awokado na kibelku posiedzialam haha, wiec myslalam ze u to ruszy..
    Tamponow nie uzywam bo moj okres to głównie plemienia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp juz wczoraj wieczorem zmierzylam i było tyle co dziś rano, a teraz jest 37 ale to juz nie jest miarodajne

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku dlatego napisalam ze u mnie niemozliwa byla @ kiedy bralam proga... moze u ciebie tez tak jest ze poki bierzesz @ sie nie ponawi... chociaz plamie ie to juz cos...

O a ale jak cgociaz ten 1 dzien mialas ta podpaske to znaczy ze zaczal sie ten nowy cykl tyle ze pozniej masz malo skapo i ledwo co... a co lekarz na to? Zadnej reakcji? Bo przeciez to tez nie jest zbyt zdrowe bo endo nie ma szans sie porzadnie zlyszczyc no chyba ze rosnie tak jakby prawie wcale wtedy nie ma sie co luszczyc i to by moglo tez takie @ tlumaczyc... jak sie od czasu do czsu taki cykl zdarzy to jeszcze ok ale jak mowisz ze kilka miesiecy...

Zalamana:*

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łosz matko boska. Pojechałam na pobranie o 8 a tam z 40 osob w kolejce ;/
    Zapłaciłam i wyszłam. Teraz dopiero byłam spuscic krwi :D
    Samopoczucie ogólnie ok. Troszke mnie mdli wieczorem ale da sie przezyć. cycki bolą co jest na minus bo uwielbiam spac na brzuchu. Tak to poza @ to nie czuje sie ciązowo narazie. A i ograniczyłam kawe. Nie to ze mnie odrzuca ale nie czuje potrzeby picią :)

Co do tamponow to lubie ale nie uzywam bo wyciaganie to katorga ;/

hrqoskjoayf3n559.png

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ