Długoterminowe staraczki !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam drogie panie muszę z kimś pogadać bo zaraz zwariuję 4 na 6 testów pozytywne ale zamiast pojawiać się coraz wyraźniejsze kreski znikają np wczoraj z podanego moczu pozytywny nie wiem jak dodać zdjęcie dzisiaj po południu nic zaledwie cień cienia widoczny do okresu mam 3 dni ale pierwsze 2 testy były pozytywne już 9 dni przed okresem firmy clearblue na plus i minus następnie cyfrowy tej samej firmy Not pregnant ,oczywiście pobiegłam po kolejne 2 brak kresek i kolejne 2 wczoraj z rana i dziś po południu jeden widoczna druga a na drugim zaledwie jakiś ślad popadam chyba w paranoje staramy się od 3 lat po walce z cin2 i wycięciu części szyjki macicy w piątek 16.02 dostałam krwawienia czysta krew z przezroczystym sluzem temperatura 37.2 zrobiłam test 15 min temu widoczny cień drugiej kreski NIE mogę isc NA Bete jester w UK tutaj nawet nie wiedzą co to nospaGosiaczek
-
Motylku to teraz zaciskamy z mala dama mocno kciuki!
Nova ja cie nie pociesze bo ja mialam bardzo dlugo taki jadlowstret w sumie to dopiero od niedawna jem w miare normalnie i nie wpycham tego na chama...Schmetterling lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySchmetterling wrote:heja hej!
żyje tu kto?
Tak...ledwo....
U mnie właśnie po okresie. Dziś przeżyłam wyjazd z 40tką dzieci w wieku 7-10 lat. Ufff... Są świetni, ale...no właśnie-ledwo żyję. Tak więc do końca dnia zamierzam odpoczywaćSchmetterling, Janess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka dziewczyny. Dawno mnie nie było. W poniedziałek byłam u ginki. Zrobiłam cytologie i usg. Wyniki za jakieś dwa 3 tygodnie. Mam powtórzyć prl I tsh. Ale z poprzednich wyników i tak dobre podobno mislam. Ale tsh jak znów będę miała powyżej 2 to poproszę ginke na zbicie.
Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Werni! Fajnie, że nas odwiedziłaś A co tam ciekawego widziała na USG?
Janess, rozumiem Cię w pełni. Na siłę się niczym nie ugra. Mi takie spotkania dają bardzo dużo, szczególnie jeśli ksiądz nie pieprzy od rzeczy. Chociaż wiadomo, że czasem się nie chce ruszyć tyłka. Moja wiara jest w stanie wzlotów i upadków, więc sięgam od czasu do czasu po takie koła ratunkowe
Miłego dnia!Janess, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc.
Ja wczoraj zobaczylam wyniki i nie sa najlepsze...
Tsh mi skoczylo do 2,7....czy to moze miec zwuazek z wysoka prolaktyna? Bo gdy byla ok to i tsh bylo 1.3...
Proby watrobowe mam na pograniczu...a przed operacja bylo ok....cholesterol tak samo...a nie jem nic takiego co by go podnioslo...niby jeszcze w normie ale...
Odstawilam magne b6 i bcomplex i mi drgaja powieki i mięśnie...masakra jakas...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Koniczynka, na początku mojej kariery endo tłumaczyła mi, że daje mi tylko leki na obniżenie TSH bo jak ono spadnie to spadnie prolaktyna. Czyli Twoje wyniki potwierdzają tą teorię.
A większość z tych Twoich wyników widzę pierwszy raz. Nie mam pojęcia co to jest, ale jeśli jest w normie to nie ma się czym przejmować
Mi przestały drżeć powieki dopiero jak zaczęłam brać witaminę D 4000j. Sprawdzałaś ostatnio poziom witaminy D?
Wszystkie magnezy i wręcz nasilały drżenia.
Ja biore 2000 lub 3000 Vigantoletten..ale nie badalam....
Homocysteine mam 10 i zadtanawiam sie czy inwestować w metyle czy nie.....
No na pewne hormony maja ze soba jakieś powiązanie..i u mnie to sie potwierdza...
Ja bralam tylko dostinex na prolaktyne.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na usg ok. Jestem po owulacji. Niby widzi jakiś pęcherzyk. Ale ok. Endometrium 9mm. Powiedziała ze bym przyszla za trzy miesiące teraz sami popróbowali. Na luzie.
Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć ponownie.
Jestem po wizycie w klinice.
Pierwsze wrazenie ok- przeprowadzil szczegolowy wywiad..mialam aktualne hormony, maz nasienie wiec bylo łatwiej.
Na meza badania spojrzał, popytał i wg niego sa w miare ok...ciut mniejsza ruchliwość..bierze Fertilman i kazał brać dalej...i u niego to tyle..( i cale szczescie bo wole by mnie leczyli)
U mnie obecnie podwyzszona prolaktyna i wg niego za wysokie tsh(2.7) wiec przepisal eutyrix25 i dostinex.
Dostalam skierowanie do szpita na hsg na NFZ i twierdził ze w ciągu 6tygodni powinni mi zrobic...( bardzo sie boję tego badania)
Dodatkowe badania mam zrobic za okolo 6tygodni w 3dc...m.in. AMH, powtórzyć prolaktyne, tsh, ft4, glukoze i toxoplaxmoze i cytomegalie.
Generalnie on zaznaczyl ze w moim przypadku trzeba zaczac od HSG bo 9lat staran to kupa czasu...a ze mam 11letniego syna to moze cos tam jest..
Plan jest taki, ze jak naturalnie nic nie bedzie to IUI..o IVF nawet nie wspomnial- ale to dobrze bo sie balam ze bedzie na to namawial od razu...
Dzis moj 16dc pęcherzyk 18mm, endometrium 8mm...do owu jeszcze kilka dni..pewnie bedzie 19dc...raz na jakis czas tak mam później...
Ciesze sie ze mnie nie zdolowala ta wizyta bo juz stracilam nadzieję.
To tyle poki co...Schmetterling, Moa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do supli...homocysteiny...
On twierdzi ze Inofolic to gowno...kazal mi brac kwas foliowy zwykly ale 2tabletki ( nie metyle żadne...wg niego moge, ale tak naprawde nie ma badan nad tymi suplami nowymi...a homocysteina jest ok..
Tak czy siak powiedział ze to czy cos dodatkowo biore czy nie ciazy nie wyczaruje ani nie przeszkodzi...
Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness wrote:Koniczynka, czyli nic nowego ciekawego się nie dowiedziałaś.
HSG oczywiście jest potrzebne i zdziwiłam się że jeszcze go nie miałaś.
Natomiast na rozmowy o IUI od pierwszej wizyty jestem cięta.
Mówienie w tym momencie, że jak się nie uda naturalnie to IUI to jakaś pomyłka. Jakby się udawało naturalnie to byś do niego nie przychodziła.
Na plus to że przepisał Ci badania i ma zdrowe podejście do supli.
Swoją drogą, to że ogólne badanie nasienia jest ok, nie znaczy że rozszerzone badania też wychodzą ok. Przydałaby się fragmentacja, MAR i HBA. Ale do tego dr jeszcze dojdzie.
A ogólnie to cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty
Nawet nie tyle co mówił o IUI, wspomniał tak dla samego powiedzenia chyba....
Spytalam o moje skape okresy..twierdzi ze jesli endometrium jest ok to nic zlego sie nie dzieje...
Ciesze sie ze na NFZ mnie skierował na to HSG....bo wlasnie mnie kazdy lekarz zlewal....a jak ostatnim dwom pokazywałam wyniki meza to na morfologie 4% twierdzili ze to jezt nic i tu jest tylko problem...a ja jestem zdrowa...
Po euthyroxie moge sie jakoś źle czuc?
Dostinex mam brac tuz przed snem...wczesniej bralam zawsze rano...moze dlatego zle sie potem czulam...
Czy jestem zadowolona to bie wiem...grunt ze bylam i nie bede zalowac ze nie poszlam...
Tylko nie wiem po co terwz ta toxoplazmoza i cytomegalia...nialam to w 1ciazy...myslalam ze tylko w ciazy sie to robi...Schmetterling lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaness dobrze mówi o HBA i fragmentacji. Ta ostatnia ostatecznie utwierdziła nas w fakcie, że na naturalną ciążę nie mamy szans, a przez 3 lata nikt tego nie zlecił, dopiero napro.
Jeśli chodzi o Euthyrox, to ja na wynik ponad 2 biorę dawkę 12,5 (połowa z tabletki 25 ) i TSH spadło mi do poniżej 2, chociaż endokrynolog twierdzi, że to dawka placebo, ale skoro działa Też napro przepisał.
Ja owulację w tyum miesiącu miałam w 8dc. Dziś 15dc i jestem już tydzień po..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:10